çokmu abartıyorum sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
üslubu her ne kadar çat diye yüze vurmaktan kaba kalmış olsa da adam da bir yerde haklı. türkiye ekonomisi belli, şartlar belli. türkiye’de paranın kıymeti maalesef kalmadı ve çalışıp çalışıp bir yere varamamak insana bir yerde dokunabiliyor.

adam iki kişilik çalışıyor dediği de haksız değil.siz de mesela çalışsaydınız o daha az çalışırdı veya o hiç çalışmasaydı ve sizin bir işiniz olsaydı bu sefer de siz çok çalışmak zorunda kalabilirsiniz. ters orantılı denklem gibi düşünün, basit ve gerçekçi.

alınıyorsanız da kendisine belirtin bir daha gerçekleri yumuşatarak servis etmeye çalışsın. yalnız, çalışan adam malum deli gibi yoruluyordur bunu yapabilir mi bilmiyorum.

pas..
Ben konudan çıkıyorum. Allah nişanlıniza sabır versin, her şeyi böyle kendine göre yontup istediği gibi anlayan , olaylara sadece kendi tarafından bakan bir piremses ile ilişki sürdürmek zor olsa gerek .
Abartıyor muyum diye konu açmışsıniz, evet abartiyorsun diyen herkese 'ama benim hassas , narin duygularim' diyorsunuz. Madem bu laf bile sizin için çok büyük bir şey, madem gece yatarken KIRKBEŞ dakika konusunca kendinizi değersiz hissediyorsunuz, ayrılın gitsin. Siz daha iyilerine, beş saat kırkbeş dakika ayiranlara layiksiniz
uslubunuz en az nişanlımınki kadar yanlış. sabahtan beri ne yaşıma rağmen olgunlaşamadığım kaldı ne piremsesliğim. geribildirim şu şekilde yapılıyor size giderayak bir şeyler katmış olayım: önce karşıdakine yaptığı eylemi söylüyorsunuz. örneğin "xxyy adama bunu söylemişsin". sonra bu yapılan eylemin etkisini söylüyorsunuz "sen böyle dediğin için bunu demiş olabilir". son olarak da ne yapılırsa bununla tekrar karşılaşılmaz onu söylüyorsunuz, mesela " bunu bunu söylemezsen bunu yapmaz diye düşünüyorum." gibi. bu nedenle karşı görüşte olan sizden başka kimseye kendi tarafımdan bakma konusunda diretmedim; herkese konuyu doğru ifade edemediğimi düşündüğüm için açıklamaya çalıştım. son olarak allah sizinkine sabır vermesin çünkü gerek yok, evden atsa "e haklı" diyeceksiniz gibi bir vibe'ınız var.

üslubu her ne kadar çat diye yüze vurmaktan kaba kalmış olsa da adam da bir yerde haklı. türkiye ekonomisi belli, şartlar belli. türkiye’de paranın kıymeti maalesef kalmadı ve çalışıp çalışıp bir yere varamamak insana bir yerde dokunabiliyor.

adam iki kişilik çalışıyor dediği de haksız değil.siz de mesela çalışsaydınız o daha az çalışırdı veya o hiç çalışmasaydı ve sizin bir işiniz olsaydı bu sefer de siz çok çalışmak zorunda kalabilirsiniz. ters orantılı denklem gibi düşünün, basit ve gerçekçi.

alınıyorsanız da kendisine belirtin bir daha gerçekleri yumuşatarak servis etmeye çalışsın. yalnız, çalışan adam malum deli gibi yoruluyordur bunu yapabilir mi bilmiyorum.
evet söyledikleri yanlış değil farkındayım. sanırım yumuşatmasından ziyade direkt hiç böyle düşünmemiş olmasını isterdim :( üzerinde çok baskı mı hissediyor yoksa ben herhangi bir yerde bir işe girip güzel rakamlar kazanabilecekken daha büyük şeylerin koştuğum için içten içe bana mı kızıyor anlayamıyorum

Ben nişanlınızın üslubunu yanlış buldum ancak dediği şey gerçekler. Kişisel olarak başa kakma olaylarından nefret ederim. Bir işe durumun farkında olarak girişiyorsan başa kakamazsın. Ancak sizin yerinizde olsam kesinlikle bir iş bulurum. Eğer bu başa kakma kişiliğinde mevcutsa ileride hiç mutlu olamazsınız. Bunu niye aldın, buna niye para harcadın vs gibi her şeyi başınıza kakar. Sizin özgüveninizi ve kendinize saygınızı kaybetmenize sebep olur. İş arkadaşlarıyla yemeğe gitmesinde bir sorun görmüyorum eğer bunu network kazanmak amacı ile yapıyorsa. Sizin yapacağınız iş belli. İş bulup çevre edinip önünüze bakmak. O zaman sizin boş zamanınız kalmayacak ve bunları düşünmeyeceksiniz bile. O zaman kendisi oteline erken dönecek sırf siz de erken dönün diye.

uslubunuz en az nişanlımınki kadar yanlış. sabahtan beri ne yaşıma rağmen olgunlaşamadığım kaldı ne piremsesliğim. geribildirim şu şekilde yapılıyor size giderayak bir şeyler katmış olayım: önce karşıdakine yaptığı eylemi söylüyorsunuz. örneğin "xxyy adama bunu söylemişsin". sonra bu yapılan eylemin etkisini söylüyorsunuz "sen böyle dediğin için bunu demiş olabilir". son olarak da ne yapılırsa bununla tekrar karşılaşılmaz onu söylüyorsunuz, mesela " bunu bunu söylemezsen bunu yapmaz diye düşünüyorum." gibi. bu nedenle karşı görüşte olan sizden başka kimseye kendi tarafımdan bakma konusunda diretmedim; herkese konuyu doğru ifade edemediğimi düşündüğüm için açıklamaya çalıştım. son olarak allah sizinkine sabır vermesin çünkü gerek yok, evden atsa "e haklı" diyeceksiniz gibi bir vibe'ınız var.

ya gerçekten burada insanlara nişanlına veremediğin üslup dersini mi vermeye çalışacaksın? gerçekçi çıkışlara tahammülsüzlüğün mü var senin? insanlar sana yardımcı olmaya çalıştıkça yardımları bu şekilde saygısızca geri çevirmen doğru değil bilgin olsun.

ya gerçekten burada insanlara nişanlına veremediğin üslup dersini mi vermeye çalışacaksın? gerçekçi çıkışlara tahammülsüzlüğün mü var senin? insanlar sana yardımcı olmaya çalıştıkça yardımları bu şekilde saygısızca geri çevirmen doğru değil bilgin olsun.
bak sen de karşıt fikirdeymişsin ama sana şu ana kadar uslüp dersi vermemişim mesela, haklı bulmuşum söylediklerinizi düşünmüşüm hissettiklerimi yazmışım.

ben "gerçekçi çıkış" (o da ne demekse?) istemedim bu başlıkta. Buraya; karşı tarafın düşündüğü ama benim düşünemediğim konuların yapıcı bir üslupla, aşağılanmadığım ve küçümsenmediğim bir dille yazılmasını umarak yazdım. bu şekilde yazamayacaksanız tavsiye veya fikrinize ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum.

bak sen de karşıt fikirdeymişsin ama sana şu ana kadar uslüp dersi vermemişim mesela, haklı bulmuşum söylediklerinizi düşünmüşüm hissettiklerimi yazmışım.

ben "gerçekçi çıkış" (o da ne demekse?) istemedim bu başlıkta. Buraya; karşı tarafın düşündüğü ama benim düşünemediğim konuların yapıcı bir üslupla, aşağılanmadığım ve küçümsenmediğim bir dille yazılmasını umarak yazdım. bu şekilde yazamayacaksanız tavsiye veya fikrinize ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum.
mesele bu işte, kimse seni aşağılamıyor bunu yapmaya kimsenin hakkı da yok zaten. ama sen beklediğinden biraz farklı bir üslup gördüğün zaman küçümsendiğini hissediyorsun belki de eşinle problem yaşamanın sebebi de budur. sana göre “aşağılayıcı” olan şey belki ona göre aynı buradaki bazı üyelere göre olduğu gibi = yapıcıdır.

burada yüzlerce farklı insan yüzlerce farklı karakter var herkesin üslubu ılımlı veya yumuşak değil. olmak zorunda da değil. forumu forum yapan çeşitlilik sonuçta. kimi çat çat gerçekleri söyler kimi de kamile anlatır gibi yumuşatır da yumuşatır. ama kimse hakaret edemez orası ayrı.

benim teyzem mesela, insanı döver gibi konuşur. dışarıdan görsen aha kavga var diye koşarsın ama aslında o an sevgisini dile getiriyor bile olabilir ahshdhshs
neyse yine de aradığın yapıcı tavsiyeyi bulursun umarım.

mesele bu işte, kimse seni aşağılamıyor bunu yapmaya kimsenin hakkı da yok zaten. ama sen beklediğinden biraz farklı bir üslup gördüğün zaman küçümsendiğini hissediyorsun belki de eşinle problem yaşamanın sebebi de budur. sana göre “aşağılayıcı” olan şey belki ona göre aynı buradaki bazı üyelere göre olduğu gibi = yapıcıdır.

burada yüzlerce farklı insan yüzlerce farklı karakter var herkesin üslubu ılımlı veya yumuşak değil. olmak zorunda da değil. forumu forum yapan çeşitlilik sonuçta. kimi çat çat gerçekleri söyler kimi de kamile anlatır gibi yumuşatır da yumuşatır. ama kimse hakaret edemez orası ayrı.

benim teyzem mesela, insanı döver gibi konuşur. dışarıdan görsen aha kavga var diye koşarsın ama aslında o an sevgisini dile getiriyor bile olabilir ahshdhshs
doğru, yapıcı olma anlamında kendini bu şekilde ifade edebilecek birileri olabileceğini düşünmedim sanırım. çok alışkın olduğum bir şey değil belki gerçekten piremsesimdir. bilemiyorum ki naifliğin nasıl bir zararı olabilir neden küçümsenir. her ne ise konuya dönecek olursak söylediğin şeyden sonra aklıma şu geldi: üzerinde çok baskı mı hissediyor yoksa ben herhangi bir yerde bir işe girip güzel rakamlar kazanabilecekken daha büyük şeylerin koştuğum için içten içe bana mı kızıyor anlayamıyorum

doğru, yapıcı olma anlamında kendini bu şekilde ifade edebilecek birileri olabileceğini düşünmedim sanırım. çok alışkın olduğum bir şey değil belki gerçekten piremsesimdir. bilemiyorum ki naifliğin nasıl bir zararı olabilir neden küçümsenir. her ne ise konuya dönecek olursak söylediğin şeyden sonra aklıma şu geldi: üzerinde çok baskı mı hissediyor yoksa ben herhangi bir yerde bir işe girip güzel rakamlar kazanabilecekken daha büyük şeylerin koştuğum için içten içe bana mı kızıyor anlayamıyorum

senlik bir durum olmadığını, hayat pahalılığı, zamlar ekonomik kriz derken üzerinde baskı hissettiğini düşünüyorum özellikle erkekler bu tarz sözlülük nişanlılık evrelerinde zaten inanılmaz bunalıyorlar. yine de üsluptan rahatsızsan bunu şimdiden belirt. tavrını koy. zamanla her başı sıkıştığında kendini rahatsız edici şekilde ifade etmemeyi öğrensin.

iş için yemekte değilki doğru anlatamadım galiba. iş için il dışında ama akşam 11 12lere kadar yemeğe gönüllülük esasıyla katılıolar. yani başka arkadaşları gitmeyebiliyoken bu hergün koşa koşa tüm yemeklere gidio. gitmesindeki sıkıntı bana günde yanlızca yarım saat 45 dk ayırabilmesi
sürekli iş yemeğine gittiği için görüşemiyoruz, birlikte bir şeyler yapamıyoruz deseniz anlayacağım ama şehir dışındaki adam ne yapacaktı 3 saat sizinle telefonda mı konuşacaktı? günde 45 dakika ayırması bile iyi, sonuçta şehir dışında ve işte, döndüğünde görüşürsünüz. Size söylediği o lafın sizi ne kadar üzdüğünü tahmin edebiliyorum. Kırıcı olmuş ama belki çok üstüne gittiğiniz için öyle dedi.
ileride çalışmayı düşünmüyor musunuz?

Kim haklı kim haksız kısmına yorum yapmayacağım. Paylaşmadığınız küçücük bir detay , belki de virgülün yeri dahi konuya bakışı değiştirebilir.

Belki nişanlınızın işi : iş yemeği veya iş arkadaşlarıyla yemek yemesiyle olumlu anlamda etkilenebilecek bir iş değildir. Belki de canı sadece onlarla zaman geçirmek istiyordur , bilemeyiz.

Sizin ne hissettiğiniz , duygu ve düşünceleriniz daha önemli.

Yaşınız 32 ise : hayattan ve bir ilişkiden ne istediğinize dair , daha genç yaşlara kıyasla oturmuş fikirleriniz de vardır.

Nişan birbirini tanıma evresiyken hem hislerinizi hem de nişanlınızın davranışlarını ölçüp tartın.

Nişanlınızın size ; sizin ona değer verdiğiniz kadar değer vermediğini düşünüyorsanız ; sizinle konuşmalarında hor görülme , baştan savılma hissediyorsanız ilişkinizi gözden geçirin.

Herkes anne babasına , aile büyüklerine sorsun , onlar düzen kurarken hiç sorun yaşamamış mı ? Ekonomi o zaman mükemmel miymiş ?

Evlilik stresi , ekonomi, evlenince düzelir gibi bahanelerin ardına sığınmayın.

Her konuşmanın sonunda : kim haklı kim haksız ı arayacaksanız , belki de birbiriniz için doğru insanlar değilsinizdir.

Evlenme ve aile kurma isteğinizin , gerçekleri görmenizi engellemesine izin vermeyin.

sürekli iş yemeğine gittiği için görüşemiyoruz, birlikte bir şeyler yapamıyoruz deseniz anlayacağım ama şehir dışındaki adam ne yapacaktı 3 saat sizinle telefonda mı konuşacaktı? günde 45 dakika ayırması bile iyi, sonuçta şehir dışında ve işte, döndüğünde görüşürsünüz. Size söylediği o lafın sizi ne kadar üzdüğünü tahmin edebiliyorum. Kırıcı olmuş ama belki çok üstüne gittiğiniz için öyle dedi.
sadece benimle çok fazla konuşsun değil konu. yukarıda da belirtmeye çalışmıştım bu şekilde arta kalan zamanlarda benimle konuşuyor gibi hissediyorum. ben ona zaman yaratıyorum, bazı şeylerden vazgeçiyorum. işten de vazgeçsin demiyorum ama her gün her gün yapmasının gerçekten nasıl bir artısı var bize bu kaybettirdiklerinin yanında bunu anlamıyorum. burada yazılanları anlıyorum o da bunları söylüyor bizim için çalışıyorum daha iyi standartlar için vs ama bizim içinse bu yolda beni kaybettirecek şeyler nasıl yapabiliyor bunu anlamıyorum. mesela ondan yapmasını rica ettiğim bir şey vardı, evliliğimizle ilgili bir şey. yapılması için bir son tarih yok yarına kadar veya bugüne kadar yapın diye ama ne kadar hızlı yapılırsa bir şeylerin ihtimalini olumlu anlamda arttırıyor diyelim. ve bunu iki gün boyunca erteledi çok basit bir mesaj yazıcaktı bu kadardı. mesela bir akşam gerçekten yemeğe çıktığında bunu yapamaz mıydı veya ben hastayım ve konuşamadığımız için üzgünüm de bir gün o yapmaya çalıştığı her ne ise ondan ödün veremez miydik

iş için yemekte değilki doğru anlatamadım galiba. iş için il dışında ama akşam 11 12lere kadar yemeğe gönüllülük esasıyla katılıolar. yani başka arkadaşları gitmeyebiliyoken bu hergün koşa koşa tüm yemeklere gidio. gitmesindeki sıkıntı bana günde yanlızca yarım saat 45 dk ayırabilmesi
bana yine cok farkli gelmedi cunku zaten is icin gittigi bir yerde yemege de katilmak isteyebilir. o kadar gitmis adam tatile degil ki. isi ne bilmiyorum ama yemekte de gayet konusulur. ben bu konuda hakli goremedim sizi yemege gitmesi konusunda tavir yapmaniz hos degil.

aaaa insanin icini bayiyosun ne bunlar ya sanki biz nisanliniz ya da nisanlinin beyninin icindeyiz. biz ne bilelim canim onun dusundugu seyleri? onun dusundugu ama senin dusunemedigi seyleri soylemek zorunda miyiz? canimiz bunu istedi, hakaret etmeden duzgunce bunu soyledik. boyle degerlendirdik. sizden izin mi alicaz neyi nasil konusacagimiz konusunda? buraya da konuyu eksik yazdiniz eminim o tartismada adam bir anda boyle konusmadi siz tartismayi bilmediginiz icin bu kadar cirkinlesmis olabilir.

Çekilecek dert değilsiniz, böyle herşeye özellikle işle ilgili konularda sürekli şikayet eden, mizmizlanan bir kadınla olmak istemezdim. Bütün gün evde oturup ilgi bekleyen, dışarda yorulan adama çemkiren bir kadinsiniz

X xxyy1234

siz silmişiniz ama bana verdiğiniz cevabı okudum. size şunu sormak istiyorum. O iş yemeklerine neden gittiğini biliyor musunuz? Buraya yazmamışınız da. Keyif için mi gidiyor, işinde yükselmek için gerekli olduğunu düşündüğü için mi gidiyor? Siz kendisine, anlamak için, biraz da empati yapmak için sordunuz mu? Bu onun işi. İşini istediği gibi yapma özgürlüğü var. Fikrinizi sorarsa söylersiniz. Ancak siz bu kadar müdahale ederseniz, eleştirirseniz (anlamadan empati yapmadan), böyle bir yanıt alırsınız. Nişanınızla ilgili onun yapmasını istediğiniz işi neden 2 gün erteledi? anlamaya çalıştınız mı? umursamadığı için mi erteledi? işinden önce gelmeyen şeyleri erteleme huyu mu var? başka bir sebep mi? Karşıdaki ile empati yaparak ben dili ile sorun ve isteklerinizi dile getirirseniz daha yapıcı olur. Sürekli eleştirmek bir evlilikte hatadır. Eğer sizi umursamadığını işine fazla düşkün olduğunu ve size değer vermediğini düşünüyorsanız ayrılmanızı öneririm. Sadece eleştirerek eleştirerek bir yere varamazsınız, böyle bir tutumla siz kaybedersiniz.

Konuyu silmek yerine keşke sonuna istediğiniz yorumu yazsaydınız biz kopyala yapıştır yapardık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X