Cokmu ustune düşüyorum çocuklarımın abartımı

Sen çevrenin söylediklerini ve düşüncelerini kendine bu kadar dert ediyorsan işin zor. Çünkü onlar hep derlerrrrr :işsiz:

Bakmayın milletin lafına. Çocuklar konusunda normal geldiniz bana ama belli ki başkalarının söylediğini çok dikkate alıyorsunuz. Oğluyla eşeğe binip kimseyi memnun edemeyen Nasreddin hocanın hikayesini hatırlayın.

Bana kalsa 4 yaşında goturcektım esım esımın ailesi boylemı kalacak bu çocuk nasılsa konuşur dedıler ozamanlar neredeyse hıc konusamıyordu. Sonra okula yaZdırdım bıraz daha duzeldı. Ama haala tam degıl. 7 yaşına gelmıs çocuk 5 harf sıkıntılı neden sasırırlar anlamıyorum işte canımı sıkıyorlar
Kızım 2 yaşında hiç konuşmuyordu belediyenin aile terapistine götürdüm 2 ay sonra tekrarlamalar başladı. 3.5 yaşındayken ikinci bebeğim olmuştu ve pandemi zamanıydı çocuğun söylediklerini anlayamadık. Hastaneye psikiyatriye götürdüm ya terapi ya kreś dedi ayrıca duyu eksikliği de vardı. Onun içinde ergoterapi aldı. Her zaman karşımda dudak büken imali konuşanlar oldu.
Önceki gün küçük kızım çok istediği ve ağladığı için kreşe başlattim. 2 gün bile gitmedi bu sabah goturemedim ağladı ve altına kaçırdı goturmeyecegim. Bana kalırsa anne ve çocuk ilişkisi herkesin söyleyeceklerinden daha önemli

3.5 yaş çocuğumu kreşe verdim komşular aaa çok küçük bu dıye tuhaf tuhaf baktı yüzüme evde napcak sosyallessın dedım okuldan soğur daha çok okuyacak yıllarca erkenden gondermıssın dedıler... Neyse bugünde 7 yaş büyük çocuğum r harfını söylemıyor ve 4 harfte sıkıntı var Dr a götürdüm rapor çıktı kursa gıdıyot hafta da bır. Bugün yıne aynı komsularım aaa sende ya ogrenır o r harfını benım oğlan da geç ogrendı dedı. Dıgerı sen çok ustlerınr dusuyosun çocukların ne gerek var dıl kursına falan dedı. Kötü komşum degıller ıyılerdır ama diyorum bende mı sorun var ya...
Çevremde sonradan kendi kendine öğrenen oldu, sizde diyin belki söyleyemez ben baştan tedbirimi alim , her çocuk bir olmuyor, bunlar sıkıntı değil, komşunun dedikleride normal , herkes biseyler söyler siz takılmayın her soylenene

Bir insana nasıl anne olacağını öğretmek densizliktir.
Çocuğun doğduğu andan itibaren gelişim sürecini en iyi annesi bilir. Neye ihtiyacı olduğunu da annesi bilir.
İyi insan olmaları, hadsiz oldukları gerçeğini değiştirmiyor.
En sinir olduğum insan profilleri.

Komsularin kotu degil belki ama cahil. R sesi icin en gec 5 yas diyorlar sonra konusma terapisi 7 yasi fazla bile beklemissiniz. Kres icin de 3 yas ideal. Cok iyi yapmissiniz gondererek hic takmayin elalemi. 30 sene onceki gibi saldim cayira mevlam kayira buyumuyor cocuklar.

Siz doğru olanı yapmışsınız bana anormal bir şey gelmedi. Komşularınız haddi olmayan şeylere yorum yapmışlar bence. Demekki gerek görülmüş ki kursa gidiyor ayrıca kursa gitmesi ne kadar güzel bir şey erken farkedilmiş ve ona göre bir yol izlenir. Arkadaşları arasında akran zorbalığına uğrayabilir bunlar önemli detaylar

3.5 yaş çocuğumu kreşe verdim komşular aaa çok küçük bu dıye tuhaf tuhaf baktı yüzüme evde napcak sosyallessın dedım okuldan soğur daha çok okuyacak yıllarca erkenden gondermıssın dedıler... Neyse bugünde 7 yaş büyük çocuğum r harfını söylemıyor ve 4 harfte sıkıntı var Dr a götürdüm rapor çıktı kursa gıdıyot hafta da bır. Bugün yıne aynı komsularım aaa sende ya ogrenır o r harfını benım oğlan da geç ogrendı dedı. Dıgerı sen çok ustlerınr dusuyosun çocukların ne gerek var dıl kursına falan dedı. Kötü komşum degıller ıyılerdır ama diyorum bende mı sorun var ya...
Bizim burada çocuklar en geç 3 yaşında kreşe başlıyor, gayet normal. Diğer çocuğunuzu da doktora götürmeniz çok yerinde olmuş.

Ben oğlumu 3 yaşında krese verdim öğleden sonra yarım gündü ve gerçekten iyi oldu çocuk evde sıkılıyordu sorun yapmayın. Dil terapistide iyi bir fikir kısa yoldan halletmek varken neden uzun yolu seçeceksiniz ki

çocuğunun neye ihtiyacı olup olmadığını sizden daha iyi kimse bilemez siz gerek görmüşseniz bir sebebi vardır.
bende kızım anasınıfına baslayana kadar pandemi var diye oturdum evi kreşe çevirdim kendim hem ögretmeni hem annesi oldum banada çok söylenen oldu.
meyvesini bu sene birinci sınifta yiyorum bildiğinizden şaşmayın kim ne derse desin şunuda unutmayın herkes iyiliginizi ister ama onlardan iyi olmanızı değil o yüzden kulak asmayın kimseye

kuzenimin çocuğu var yeğenimle aynı yaşta bebekken gitti kreşe 10 aylık mı neydi düşünün ama şimdi yeğenimle aralarında dağlar kadar fark var benim yeğenim mız mız kardeşini kıskanıyor 1 saat vakit geçirince intihar edesim geliyor hala konuşmuyor mesela. ama kuzenimin çocuğu çok uyumlu her şeyle konuşuyor kendini ifade ediyor. kitabını alıp getiriyor hikaye kuruyor oyun oynuyor. şimdi 2. dönem yeğenim de kreşe başlayacak bakalım ne olacak.

Bu komşular hiç susmaz 😀
Benim kızım 4,5 yaşında ikinci senesi anaokulunda. Dediğiniz gibi evde kalsa ne verebiliriz, artık akranlarıyla zaman geçirmek istiyorlar. Biri çıkar çocuk sıkılır niye küçükten verdin der diğeri çıkar "iyi bundan kurtulmuşsun, seneye de diğerinden kurtulursun" derler. Küçük kızım da 2,5 yasinda. Çocuktan bahsederken kurtulursun demelerine zaten sinir oluyorum.

Biz çocuklarımızı merkeze alarak planlıyoruz her şeyi. Bize de hep aynı şeyleri söylüyorlar. Çok yüz veriyorsun tepene çıkar, çok üstüne düşüyorsun ondan çok hasta oluyorlar, her dediklerini yapma seni takmazlar vs bir sürü cahil laflar.
Yazanlar olmuş, iyiler ama cahiller.

Çocuklarla ilgili hiçbir şeyi paylasmiyorum kimseyle. Komşularımı seviyorum iyi insanlar ama gördükçe muhabbet ederim sadece.
Yorgunum desem başlıyorlar konuşmaya.

çoçuğun tabi ki üstüne düşeceksin sen başkalarının lafına bakma doğru yoldasın devaaammm

Hayır tuhaf tuhaf bakıyolar yüzüme ay sen çok dusuyosun ustlerıne dıyolar beklesem r harfını söylermiş sonuçta rapor çıktı Dr herkese onay vermıyo heyete girdik. 5 harf sorunlu mesela sacımı tara demez hacımı yaya der...
Keske rapor cikartmadan ozel dil terapistine goturseydiniz.

Derler, diyecekler... O yüzden içine sinen neyse o yolda ilerle olur mu? İlgisiz bir nesil yetişti anne oldu hala o zamandaki kafalar susmuyor onların arasında ilgili iyi anne olmak için debelenip duruyoruz.

Rapor çıkartmadan dil terapisi aldırabilirdiniz. Bende kızıma (8 yaşnda) dil terapisi aldryrm. Ş j k ve g sesinde sıkıntı yaşıyoruz yaklaşık bir senedir terapi alıyor ciddi yol aldık. Dil terapisi önmlidir kimseyi dinlemediğiniz çok iyi olmş. Kreşede bnde erkn gönderdim kimsenn haddi de değildi karşmak...

Kuzenim kucukken R harfini söyleyemiyordu. Ileride duzelir, okulda duzelir, büyüdükçe duzelir dendi durdu.
Cocuk 18 yasini bitirdi hala duzelmedi. Ustelik hem adinda hem soyadinda R harfi var.

Back
X