İlk tarifim evde kendim yaptığım ve gerçekten severek yediğim glutensiz pizza.Yapılışı oldukça kolay ve tadı pizzayı aratmıyor.
Malzemelerimiz :
KREP İÇİN :
Süt
Yumurta
Tuz
Glutensiz un
PİZZANIN İÇİ İÇİN :
Ev yapımı sucuk
Kaşar peyniri
Salça
Biber
Domates
İsteğe göre mantar,zeytin vs.
Öncelikle krep malzemelerimizi krebimizi ne çok sıvı ne de çok katı olacak şekilde kendimiz ayarlıyoruz yapacağımız pizza sayısına göre.Ben genellikle 2 su bardağı süt,1 yumurta,1 su bardağı glutensiz un ve 1 çay kaşığı tepeleme tuz katıp blenderımla iyice krep kıvamına getiriyorum,unlar topak topak olmayacak şekilde iyice öğütüyorum blenderla.
Daha sonra teflon tavamızı çok hafif margarin yağıyla yağlayıp 1 er kepçe olacak şekilde krebimizi tavanın şekline göre yuvarlak şekilde yayıyoruz kepçemizle.(Yalnız çok fazla yaymayalım yoksa ince olduğunda bölünüp insanı sinir edebiliyor,tersine çeviremiyorsunuz gluten içermediği için.)
Krebimizin bir yanı piştiğinde büyük bir itinayla diğer tarafını çeviriyoruz bölünmemesine dikkat ederek,diğer yanı da piştiğinde zaten krebimiz hazır oluyor.
Diğer kreplerimizi de aynı şekilde yapıyoruz,her 3 ila 4 krep yapışımızda tavamızı yağlıyoruz hafiften yine.
Gelelim pizzanın iç malzemelerine :
Yaptığımız kreplerden birinin üzerine krebi örtecek kadar salçamızı sürüyoruz her tarafına eşit bir şekilde.
Üzerine kaşarımızı rendeliyoruz.
Üzerine ev yapımı sucuğumuzu ekliyoruz(vejetaryen pizza isteyenler sucuğu koymazlar).
Domateslerimizi halka halka ince bir şekilde kaşarların üzerine,biberlerimizi de yine ince ince olacak şekilde domateslerin üzerine doğruyoruz.
Malzemelerimizin üstüne çok hafif tuz atıyoruz.
Hazırladığımız krebi sürüyoruz mikrodalga fırınımızaaa :)
2 dakika mikrodalga fırında pişiriyoruz pizzamızı.
2 dakika sonra enfes glutensiz pizzanız yenmeyi bekliyor :)
İsteğe göre ketçap & mayonezle tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun !
(Glutensiz pizza tarifini kreple değil,hamur yoğurup açarak da denemiş biri olarak,pizza tadını aratmayacak tek şeyin krep olduğunu savunuyorum.Yoğurduğunuz hamur çabucak kuruyor çünkü pişince.)