Çölyak ile gebelik

Günaydın Hanımlar ☘
Çölyak rahatsızlığı olup hamile olan varmi aranızda. Gebeliği etkiliyor mu? Her hangi bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba?
Merhaba hamile degilim kalmaya çalışmıyorum ama çölyak beslenme şeklini yaşam biçimi hâline getirmeniz gerekiyor hamile kalma yada düşük gibi seylere sebeb olabiliyor

Günaydın Hanımlar ☘
Çölyak rahatsızlığı olup hamile olan varmi aranızda. Gebeliği etkiliyor mu? Her hangi bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba?
Ben çölyak hastasıyım.32 haftalık hamileyim ve hamilelik boyunca hiçbir problemle karşılaşmadım Allah'a şükür.Ama diyetime çok dikkat ediyorum.Diyeti bozarsak bağırsaklarımızın emilimi de bozulduğu için vitamin eksiklikleri oluşuyor.

Maşallah. Bende çok dikkat ediyorum. İnşallah sıkıntısız bebişlerimizi kucağımıza alırız. Allah hepimizin bebeğini korusun inşallah.

Günaydın Hanımlar
Benim görümcem 9 yıldır çölyak hastsası yediklerine çok dikkat ediyor, hastalıktan sonra iki tane çocuğu oldu 'abla hamilelik zor mu?' diye soruyordm 'yoo hic zor değil' diyodu

kızlar merhaba... ben iki bebeğimide karnımda kalp durması sonucu kaybettim ilki 9 haftalık ikincisi ise 15 haftalık... ikisininde kalpleri durdu... çok zor günler geçiriyorum yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim... ikinci bebeğimi doktorum bilinen bir hastalığın var mı diye sordu bende 2015 yılında endoskopi yaptırmıştım reflü yüzünden o zaman patolojik olarak çölyak görülmüştü bende... sonra doktor kanda antikor baktı o ise negatif çıkmıştı ve hiçbir belirtimde yoktu.. ishal, karın ağrısı hiçbir şey... sadece demir düzeylerim düşük oluyordu ama demir hapı kullandığımda yükseliyordu... doktora bu şekilde anlattım ama o hayır bu sebep olmaz düşüklerine dedi.. sonra ben dahiliye doktoruna gittim antikor testlerini tekrarladı GLİADİN ANTİKORU IgG 18,3 ile pozitif çıktı... GLİADİN ANTİKORU IgA ise negatif diğer tüm testler de negatif... şimdi ben çölyak hastası mı oluyorum ? bebeklerimi bu yüzden mi kaybettim... kızlar ne olur bilen biriniz varsa yardımcı olur musunuz ? sonucu aldım alalı ağlıyorum...

Canım eğer çölyak hastası isen vücudunda bir takım eksiklikler vardır.Emilim olmadığı için vitamin eksikliği oluyor ki ben bu konuyu araştırmıştım hamilelikten önce.Vitamin eksiklikleri düşüğe sebep olabilir bu şekilde yazıyodu.Tabi doktor değilim bilmiyorum ayrıntısını.Ben o yüzden hamile kalmadan önce tüm değerlerimi kontrol ettirmiştim zaten diyet yapınca normale dönüyor yavaş yavaş.Bir de demir haplarindan ziyade demir serumu vermişti doktorum bana o uzun süre depolanır vücudunda demişti.Çok şükür hamileliğimde de demir haplarindan kullanıyorum bir sorun yok.

Ayrıca okuduğum yazı şöyle birşeydi.
Demir seviyeleri düşük olduğunda, kırmızı kan hücreleri vücudun dokularına oksijen taşıyamaz. Hamilelik sırasında kan hacminin artması nedeniyle hafif anemi yaşamak normal olsa da, şiddetli anemi sizi ve bebeğinizi erken doğum riski ve düşük doğum ağırlığı riskine sokabilir.

canım bütün vitamin,kan,folik asit değerlerim normal zaten şuan folik asit, demir hapı da kullanıyorum...

Bende yaklaşıl 7 yıldır Demir eksikliği var sürekli devam eden ilaçla düzelen sonra tekrar düşen zamanla ilaç da yaramamaya başladı. Bunu araştırmak için gittiğimde öğrendim ve şok oldum çölyak olduğumu ve ben öğrenmeden bir kaç hafta önce düşük yaptım. Doktor çölyakdan dolayı dedi emilim gerçekleşmiyor o yüzden bebek gelişmiyor maalesef düşük erken doğum hikayelerim var sebebi buymuş demekki dedim öğrenince. Şimdi 17 haftalık Gebeliğim devama ediyor inşallah da sağlıklı şekilde devam eder. Sizede geçmiş olsun diyorum. İnşallah aynı sorunları yaşamayız artık

kesin tanı nasıl kondu size peki ?

Bende çölyak hastasiyim ve hamileyim hic bir sorun yok şükür.. ben birde hasimato hastasiyim doktorum diyetine dikkat ettigin surece çölyak sorun teşkil etmiyor. Hasimato daha onemli tsh bebek için önemli ona dikkat et demisti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…