çook büyük bi derdim war dua edin lütfenn!!!!

20'li yaşlarımın başında ayrıldı annem ve babam.
Mahkemeye bile üçümüz gittik.
Benim de amcamlar falan geldi.
Bir sürü sevenlerimiz barıştırmaya çalıştı.
Ama ayrıldılar.
Ki ben çok sakin bir şekilde ikisini de destekledim.
Aslında babama çok kızgın olmam lazımdı.
Ama serin kanlı davrandım.
Şimdi her ikisi de mutlu çok şükür.

Size tavsiyem dışarıdan biri gibi bakmaya çalışın.
Kendi hayatınıza etkileri açısından değil.
Bir çiftin arasında geçen bir olay gibi bakın.
Ve ikisine de destek olun.
Ne boşanın deyin ne de evli kalsınlar diye ikna etmeye çalışın.
Zor biliyorum ama benim tavsiyem bu.
İnşallah nasıl sonlanırsa sonlansın zamanla düzelecektir inşallah.
Akrabalar sakinleşecektir.

20'li yaşlarımın başında ayrıldı annem ve babam.
Mahkemeye bile üçümüz gittik.
Benim de amcamlar falan geldi.
Bir sürü sevenlerimiz barıştırmaya çalıştı.
Ama ayrıldılar.
Ki ben çok sakin bir şekilde ikisini de destekledim.
Aslında babama çok kızgın olmam lazımdı.
Ama serin kanlı davrandım.
Şimdi her ikisi de mutlu çok şükür.

Size tavsiyem dışarıdan biri gibi bakmaya çalışın.
Kendi hayatınıza etkileri açısından değil.
Bir çiftin arasında geçen bir olay gibi bakın.
Ve ikisine de destek olun.
Ne boşanın deyin ne de evli kalsınlar diye ikna etmeye çalışın.
Zor biliyorum ama benim tavsiyem bu.
İnşallah nasıl sonlanırsa sonlansın zamanla düzelecektir inşallah.
Akrabalar sakinleşecektir.

ya çok birşey değilki bi ewlat için anne ve babasını mutlu görmek. gidip anne ve babamı ayrı ayrı görmek nerde aynı ewde olamaları nerde bilmiyorum ne yapacağımı bilmiyorum.şu anda onlardan çok kardeşlerimi düşünüyorum asşında benden küçük üç erkek war 17 18 ve9 yaşında ben çıktım işin içnden ewliyim ya onlara ne olacak

canım benim çok üzüldüm benimde dayımlar gecen sen boşandı olan büyük kuzenime oldu kız hem okul hem ev perma perişan 40 kiloya düştü birde huysuz kardesi var sürekli ağlıyor oda hiç gülerken görmedim dayımda nişanlandı evlenecek ama yine kuzenim ezilecek
allah yardımcın olsun allah bozmasın canım dua edecegim senin için rabbim sıkıntıya düşürmesin çok zor çok zaten olan hep çocuklara oluyo aile paramparca oluyor kırgınlıklar üzüntüler ne bişleyim canım sıkıldı şimdi gözlerimin önünde yasandığı için bunlar az cok biliyorum
allah işlediğin sevapları hayrı için dualarını kabul etsin

canım benim çok üzüldüm benimde dayımlar gecen sen boşandı olan büyük kuzenime oldu kız hem okul hem ev perma perişan 40 kiloya düştü birde huysuz kardesi var sürekli ağlıyor oda hiç gülerken görmedim dayımda nişanlandı evlenecek ama yine kuzenim ezilecek
allah yardımcın olsun allah bozmasın canım dua edecegim senin için rabbim sıkıntıya düşürmesin çok zor çok zaten olan hep çocuklara oluyo aile paramparca oluyor kırgınlıklar üzüntüler ne bişleyim canım sıkıldı şimdi gözlerimin önünde yasandığı için bunlar az cok biliyorum
allah işlediğin sevapları hayrı için dualarını kabul etsin

aminn canımm inşllh herşey düzelir ya ben aynı ewde hiç konuşmasalar ayrı odalarda yaşasalar bile kabul eder,m kardeşim daha dokuz yaşında ona çok acıyorum inşllh bu durum düzelirse allah rızası için bi kurban kestirecem allahım duy ne olur

evlenmek kadar boşanmak ta doğal...anneniz çok yıprandıysa ,mücadele etmekten yorulduysa ve bir türlü durum düzelmiyorsa boşanmayı düşünmesi gayet normal..Hayırlısı ne ise o olsun aileniz için...

evlenmek kadar boşanmak ta doğal...anneniz çok yıprandıysa ,mücadele etmekten yorulduysa ve bir türlü durum düzelmiyorsa boşanmayı düşünmesi gayet normal..Hayırlısı ne ise o olsun aileniz için...

ya birlikte olamaları çocuklar için daha iyi diye düşünüyorum annem çocukları alamaz alamazsa delirir babam çocukları alır .alır ama bakamaz ben ewli olmasam ki keşke ewlenmeseyim annemi ve kardeşlerimi alırdım yanıma ama o da mümkün değil.

Koskoca iki insan var karşınızda.
Ve bu duruma 1 günde gelmemişlerdir mutlaka, sebepleri vardır.
Siz evlat olarak üzülüyor ve zorunuza gidiyor olabilir.
Ama iki insan kaç sene olursa olsun, ayrılmaya karar verdilerse,
böyle bir hakları elbette var.
İlla devam etsin diemekte hata bence,
her iki tarafıda beraber olmayı zorunlu kılıp, yıpratmaya ne gerek var.
Anneniz yaşını başını almış biri sonuçta, dayılarınızın aklıyla eşinden ayrılacak değildir heralde.
Durum sizin açınızdan zor olsa da, anne babanız için ayrılmak en iyisi ise, kaçınılmaz son bu olsa gerek.

aminn canımm inşllh herşey düzelir ya ben aynı ewde hiç konuşmasalar ayrı odalarda yaşasalar bile kabul eder,m kardeşim daha dokuz yaşında ona çok acıyorum inşllh bu durum düzelirse allah rızası için bi kurban kestirecem allahım duy ne olur

Kendi adıma yazmadan geçemeyeceğim.
bence bu tavrınız çok yanlış.
Anneniz babanız, aynı ev içinde konuşmasınlar, ayrı odalarda yaşasınlar,
ama yeterki ayrılmasınlar, kocaman bir yanlış.
Ve sizin kardeşiniz, birbirine böyle davranan bir anne ve babayla nasıl sağlıklı büyüyecek.
Çocuğun tamamen psikolojisi bozulacak, nasıl bir duygudur bu bilir misiniz?
Yeter ki aynı evde olsunlar ama düşman gibi yaşasınlar demeniz bana çok yanlış geldi.

gerçekten anpacağımı bilmiyorum tükendim artık delirmek üzereyim yazdıkların çok mantıklı ama sinirlerim yıprandı sabrım kalmadı hele ki babama zarar verilecği düşüncesi beni deli ediyor

annenle baban inanç konusunda neden anlaşamıyorlar?
aslında dinimizde çözülemeyecek sorun yoktur.yeter ki insanlar çözmek istesinler ve sadece Allahın dediğine uysunlar.

annenle baban inanç konusunda neden anlaşamıyorlar?
aslında dinimizde çözülemeyecek sorun yoktur.yeter ki insanlar çözmek istesinler ve sadece Allahın dediğine uysunlar.

keşke dediğin gibi olsa:(( babam dini kabul edip inanıp da hiçbir gerekliliği yerine getirmeyenlerden annemse bütün görewlerini yerine getirmek için çırpınanlardan.bu konuda annem problem çıkarıyor

Kendi adıma yazmadan geçemeyeceğim.
bence bu tavrınız çok yanlış.
Anneniz babanız, aynı ev içinde konuşmasınlar, ayrı odalarda yaşasınlar,
ama yeterki ayrılmasınlar, kocaman bir yanlış.
Ve sizin kardeşiniz, birbirine böyle davranan bir anne ve babayla nasıl sağlıklı büyüyecek.
Çocuğun tamamen psikolojisi bozulacak, nasıl bir duygudur bu bilir misiniz?
Yeter ki aynı evde olsunlar ama düşman gibi yaşasınlar demeniz bana çok yanlış geldi.

Evet ben de bundan bahsetmek istemiştim yorumumda.
Ama uzatmak istemedim.
Çocukları olarak anne- babamızın üzerinde böyel bir hakkımız olsa bile, kendimizi onların yerine koymalıyız.
Siz Allah'tan hayırlısını isteyin.
Bu noktaya gelmişler onca yıldan sonra kardeşleriniz için endişelenmekte haklısınız ancak;
İnşallah mutlulukla devam eder ama kaldi ki zoraki devam etti, bilemezsiniz çocuklar için bu nasıl bir eziyet, nasıl bir zindan.
Kardeşleriniz belki hayatı boyunca anlam veremeyeceği, sürekli kavga edilen, sevgisiz bi ortamda büyüyecekler.
Bence babanızla güzel güzel konuşun.
"Baba kardeşlerimi incitmeden halledin bunu, evli kalın veya boşanın ama her durumda onlar daha küçük. Onların geleceği için doğru olan tavrı takının lütfen" gibi bir konuşma olabilir. Sizin yapabileceğiniz en iyi şey bu gibi görünüyor burdan.

Evet ben de bundan bahsetmek istemiştim yorumumda.
Ama uzatmak istemedim.
Çocukları olarak anne- babamızın üzerinde böyel bir hakkımız olsa bile, kendimizi onların yerine koymalıyız.
Siz Allah'tan hayırlısını isteyin.
Bu noktaya gelmişler onca yıldan sonra kardeşleriniz için endişelenmekte haklısınız ancak;
İnşallah mutlulukla devam eder ama kaldi ki zoraki devam etti, bilemezsiniz çocuklar için bu nasıl bir eziyet, nasıl bir zindan.
Kardeşleriniz belki hayatı boyunca anlam veremeyeceği, sürekli kavga edilen, sevgisiz bi ortamda büyüyecekler.
Bence babanızla güzel güzel konuşun.
"Baba kardeşlerimi incitmeden halledin bunu, evli kalın veya boşanın ama her durumda onlar daha küçük. Onların geleceği için doğru olan tavrı takının lütfen" gibi bir konuşma olabilir. Sizin yapabileceğiniz en iyi şey bu gibi görünüyor burdan.

ya babam bu ewrede benden annemi ikna etmemmi bekliyor bitirme yanlısı değil bende annemi ikna etmeye çalışıyorum ama bide düzelmezse durumlar ya bunlar babama bi ders olmamışsa diye aklımdan geçiriyorum.bilmiyorum allahhayırlısını nasip etsincümlemize

keşke dediğin gibi olsa:(( babam dini kabul edip inanıp da hiçbir gerekliliği yerine getirmeyenlerden annemse bütün görewlerini yerine getirmek için çırpınanlardan.bu konuda annem problem çıkarıyor

o zaman baban hatalı.annen haklı.Allahın dediğini yapmaya çalışan kadına neden "problem çıkarıyor" diyosun.problem her zaman Allahın emirlerini yerine getirmeyen insanlardan kaynaklanır.zaten yapsalar problem diye bir şey olmaz.
mesela annene "başını örtme,namaz kılma" diyorsa annen haklı.

ya babam bu ewrede benden annemi ikna etmemmi bekliyor bitirme yanlısı değil bende annemi ikna etmeye çalışıyorum ama bide düzelmezse durumlar ya bunlar babama bi ders olmamışsa diye aklımdan geçiriyorum.bilmiyorum allahhayırlısını nasip etsincümlemize

anneni neye ikna etmeye çalışıyosun?

o zaman baban hatalı.annen haklı.Allahın dediğini yapmaya çalışan kadına neden "problem çıkarıyor" diyosun.problem her zaman Allahın emirlerini yerine getirmeyen insanlardan kaynaklanır.zaten yapsalar problem diye bir şey olmaz.
mesela annene "başını örtme,namaz kılma" diyorsa annen haklı.

Annede babaya dini konularda şunu yap bunu yapma diye baskı yapıyorsada baba haklı :34:
Konu sahibi haklı olarak çıkmaza giriyordur,bir taraf annesi diğeri babası..

Son düzenleme:
Annede babaya dini konularda şunu yap bunu yapma diye baskı yapıyorsada baba haklı :34:
Konu sahibi haklı olarak çıkmaza giriyordur,bir taraf annesi diğeri babası..

Allahın emrini yerine getirmeyen kişi hiç bi yerde hiç bi şekilde haklı olamaz.tamam kimseye zorla ibadet ettirilemez ama bir kişi hem "ben müslümanım" diyipte hem de müslümanlığı kendi yaşamadığı gibi yapanlara da düşmanlık ediyorsa bu kişiye haddi bildirilmelidir.

annem babamın alkol almasına karışır babamda annemin tesettürüne babam bakımlı olmasını ister annemde olmaz aslında bu problem yıllardır war annem babamın alkol almasını her zamn sorun haline getirmşi ve huzursuzluk çıkarmıştr

Back
X