• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çookk merak ediyorum

bizde de bu adet var ama eskiden ertesi günüymus şimdi 2. Günü yapılıyo bizde hatta genellikle cuma günü düğün olur ki pazar günü de duvak olmasın diye bir kereden pazartesi olur benim ki de öyle olmuştu küçük kaynım duvagimi kaçırip akşam eşimden para almıştı:)

ayrıca bizim burda cuma da var ailenin kalabalıkligina bağlı 3 4 cuma olur yani evlendikten sonra ki ilk hafta başlar 4. Cuma biter cumalarda gelin gelinligini giyer saçı yapılır misafir gelir altını ni takar veya başka hediyesini getirir bende çok severim böyle şeyleri hatta 2. Cumamdan sonra eşimin yaşlı bi amcası vardi allah rahmet eylesin vefat etti o yüzden 2 cumam olmadi hâlâ içimde uktedir doya doya gelinliğimi giyemedim diye:)

Düğünden bi'süre sonra gelinle damadın evinde dua okutulur bizde de ama böylesini ilk defa duydum hemen ertesi gün olmasa komik ve zevkli olurdu bence bol bol gülerdim ben gelinliğin içinde:27:

arkadaşlar merhaba,

düğünün ertesi günü gelinin gelinlikle oturduğu ve kadınlardan oluşan dua okunan, eğlenilen duvak adında bir adet duydunuz mu hiç??

duydunuzsa gelin bunu istemeye, düğünün ertesi günü balayında olmak yerine yorgun argın tekrar gelinlik giyip kadınların içinde vakit geçirmeye mecbur mu??

bu kv ve yakınları tarafından sorun edilecek bir şey mi sizce?*

duvak mevludu derler.
Bizde yapmıştık. Ama 1 bucuk hafta sonra...
Balayına gttk ilk önce:D

denizlide de var. ve ben yaptırmadım neymiş kadınlar oynayacak mış. düğünde oynamayan sonrada oynamasın dedim yaptırmadım.

belki de kaynanam yüzündendir. gelinim var diye kasılmasını istemedim.

Bizim düğün adetlerimiz niçin hep ilk cinsel ilişki kutlaması üzerine.Beldeki kuşak bile bana hediye paketi gibi geliyor.
Bence en iticisi ise kız ailesinin çiftin evine çerez, tepsiyle baklava, yemek götürmesi.Damat yesin de enerji olsun mantığı resmen.Kayınvalidem eşimle haber yollamış bana.Baklava ve kızarmış tavuk getirecekler mi ben hazırlayayım mı diye.Öyle bir şey olmayacak dedim eşime.Düğünün ertesi günü 3 kere aradı oğlunu.En sonunda yumurtladı maksadını.Sabah el öpmeye beklemişler bizi de kayınpeder bana harçlık verecekmiş.Kaçırmışım :9: Onun harçlık dediği de 50tl olsa iyidir. Çirkinliğe bak. Ne iyi yaptın al bu da parası der gibi.Sizin ritüel de bizim gelin kadın oldu hey hey hey kutlaması resmen

Son düzenleme:
eşimin memleketinde var kadınlar toplanıp mevlüt okuyorlar dualar okunuyor biz de yaptık ama gelinlik giymedim şimdilerde pek yapılmıyor sanırım:31:

Bizim düğün adetlerimiz niçin hep ilk cinsel ilişki kutlaması üzerine.Beldeki kuşak bile bana hediye paketi gibi geliyor.
Bence en iticisi ise kız ailesinin çiftin evine çerez, tepsiyle baklava, yemek götürmesi.Damat yesin de enerji olsun mantığı resmen.Kayınvalidem eşimle haber yollamış bana.Baklava ve kızarmış tavuk getirecekler mi ben hazırlayayım mı diye.Öyle bir şey olmayacak dedim eşime.Düğünün ertesi günü 3 kere aradı oğlunu.En sonunda yumurtladı maksadını.Sabah el öpmeye beklemişler bizi de kayınpeder bana harçlık verecekmiş.Kaçırmışım :9: Onun harçlık dediği de 50tl olsa iyidir. Çirkinliğe bak. Ne iyi yaptın al bu da parası der gibi.Sizin ritüel de bizim gelin kadın oldu hey hey hey kutlaması resmen

Hem öyle hem de sanki kaynana için yeni kölemi göstereyim gibi geldi bana .
yaptırmadım diye kızıp sayması da ne kadar haklı olduğumu gösterdi.
kararımın hala arkasındayım.

bizdede var ama düğünden enaz 4 gün sonra.
adına tebrik deniyo ve yeni gelin evini görmek gelini kutlamak için 2-3 gün toplanılır.
ben hiç istememiştim.
sonra yapmamış olmayım die sadece 1 gün kabul ettim.

Dügün günü eglensinler,ertesi gün gelinirmi gelinin evine boyle sacma seymi olur ya hic duymadim gormedim,kabulde etmezdik herhalde..o adetler yokmu gelinle damadi nisanliyken cileden cikartiyo zaten..adet falan sacma geliyo bana ya nasil istiyosam oyle olur adetlere gore degil ! Istemiyosan kabul etme bence canim..dua etmek cok istiyolarsa,dugunden 1-2 hafta sonra gelip evinde etsinler dualarini hem evini gormeye gelmis olurlar..dugunun ertesi gunu gelinin evine gelinmez,yorgun argin tüm sıkıntıyı stresi geride birakmanin keyfiyle gecirirsiniz o gunu :) biz oyle yapmistik..

Son düzenleme:
Gelin pazarı derler bu adetin adına genelde arnavut ve boşnaklar yapar bildiğim bizde adet felan yok zaten olsada yapmazdım eşimin ailesinede hiç sormadım adet felan varmı diye direk ben adet madet dinlemem biz nasıl istiyosak öle olucak dedik ölede yaptık herşeye biz karar verdik onlarda misafir gibi geldiler akşam da sadece gençler için yemek-alkol-dansözlü eğlence yaptık çokta güzel di

Back
X