• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çoook çaresizim

isimsiz192

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
23
2
3
Öncelikle herkeze hayirli akşamlar.

Benim içinden bir türlü çikamadiğim bi sorunum var. Ben bi senedir bi afganla karşilikli büyük bi aşk yaşiyorum, birbirimize çok düşgünüz. Birbirimizin yaralarini kapattiğimizdan dolayida olabilir bilmiyorm ama.., evlenmek istiyoruz fakat büyük bi sorunumuz var malesef.. Bir gün oturup herşeyi aileme açikladim, gizli sakli işleri sevmediğim için kendimi suçlu hissetmeye başliyordum.. Oturup durumumu açikladim, doğal olarak çok şaşirdilar ilk başta. Fakat sonra babam onu tanimak istediğini söyledi, insanlar arasinda ayrimcilik yapmamak için.

Tanişmadan sonra babam sonuna kadar karşi çikti bu evliliğin, ortaya mezhep farki çikti (sevdiğim çocuk caferili, yani şia). Benim Ailem inanca ve dine çok önem verirler, Benimde ahiretimi kurtarmami istedikleri için tamamen karşilar.. Annemse hakkimi helal etmem diyor. Bu durum beni okadar çok üzüyorki, ama onlarada hak veriyorum. Ailemin sözünü dinleyerek ondan uzaklaşmaya çaliştim defalarca, ama hayat bizi her seferinde tekrar biaraya getirdi farkli sebeplerle.

Sevdiğim çocuk benim için herşeyi yapmaya göze aliyor, kendi ailesini ikna etmeyi başardi, ailemide ikna etmeye direniyor.. Fakat ben izin vermiyorum Sirf ailemi daha fazla üzmek istemediğim için. Sirf Ailem üzülmesin diye acimi kalbimde saklayip her gece ağliyorum, Ailem bunu bilmiyor.. Unutup gittiğimi düşünüyorlar, halbuki bazen dayanamayip birbirimize hal hatir soruyoruz. Okadar kötü hissediyorum ki kendimi, iki taraftanda.. Onu biraksamda birakmasamda aci çekiyorum..

Sizce ne yapmam gerekir? Sevdiğim için savaşimmi, yoksa Ailemin kararina saygi düyüp acimi icimemi gömim?

Buarada mezhebimi asla değişmem diyor ve Yemin ediyor benim mezhebime ne olursa olsun saygi düyüp hiç bizaman karişmayacağina. Onun sevgisinden hiç bi şekilde şüphem yok, hiç birazamanda olmadi..

Lütfen yardim edin :(

Dini konular yasak birazdan kapanır.
Ailenizin onaylamayacağını bildiğiniz bir ilişkiye başlamak hata olmuş.

bence hiç bulaşma çocuğua, inançlara saygınız bile yok şia ise nolmuş yani cehennememi gidecek, adam kesmemiş, birine tecavüz etmemiş, hırsızlık yapmamış tek suçu mezhep tüh tüh.

Yazık etceksin çocuğa da, boşver sen kendin gibi inanan birini bul en temizi.

bence hiç bulaşma çocuğua, inançlara saygınız bile yok şia ise nolmuş yani cehennememi gidecek, adam kesmemiş, birine tecavüz etmemiş, hırsızlık yapmamış tek suçu mezhep tüh tüh.

Yazık etceksin çocuğa da, boşver sen kendin gibi inanan birini bul en temizi.

Benim için bu bi sorun değil, Ailem için bi sorun..

aileniz ahiretinizi kurtarmanızı istiyor ama islamın anlamını pek anlamamışlar sanırım.. kültür uyuşmazlığı çok daha mantıklı bir bahane olabilirdi..

Bunu bide aileme anlatabilsem.. Kültürü büyük sorun olarak görmüyolar, aşilabilir sorunlar bunlar..

Çok fazla alternatifin yok, ya o mezhebini değiştirecek ki hayır diyor, ya da sen ailesi silip evleneceksin.
Ben hiçbir erkek için ailemi silmezdim, hele hele burda bu kadar açılan boşanma konusu varken, aileme bir erkek için sırtımı dönmem.
Aşk sevgi tekrar hissetmeyeceğin duygular değil, bi yere kadar diretirsin olmuyorsa vardır bir hayır.

Bunu bide aileme anlatabilsem.. Kültürü büyük sorun olarak görmüyolar, aşilabilir sorunlar bunlar..

o zaman müslüman bir kadının kimlerle evlenebileceğini belirten ayeti bulun okuyun onlara.. ve kimlere kafir denildiğini Allah ın dinlerinden herhangi birine inanan kafir değildir.. Madem dini bütün bir aileniz var Allah ın kitabına da karşı gelecek değiller herhalde...

Çok fazla alternatifin yok, ya o mezhebini değiştirecek ki hayır diyor, ya da sen ailesi silip evleneceksin.
Ben hiçbir erkek için ailemi silmezdim, hele hele burda bu kadar açılan boşanma konusu varken, aileme bir erkek için sırtımı dönmem.
Aşk sevgi tekrar hissetmeyeceğin duygular değil, bi yere kadar diretirsin olmuyorsa vardır bir hayır.

Haklisiniz aile herşeyden önemli.. Belkide onu mezhep konusunda bi şekilde ikna etmeye çalişicam, bunada pek hakkim yok ya neyse..

Bu din konusu senin icinde ileride sorun olcak suan beraber degilsinir farkli kültürleri paylasmiyorsunuz daha .. Ondan yapabiliyorsan yol yakinken dönmek .. cogu seyini görmedin ne yapiyor ne yiyiyor neye tapip neyi adet edinmisler bilmiyorsundur daha.. ben ailenden yana demiyorum ama yasayacagin zor bir durum bide siz hangi dilde anlasiyorsunuz merak ettim ? ..

Ailen kendi ahiretliğini kurtarmak adına Allah'la sözleşme mi yapmış tövbe ya :(

o zaman müslüman bir kadının kimlerle evlenebileceğini belirten ayeti bulun okuyun onlara.. ve kimlere kafir denildiğini Allah ın dinlerinden herhangi birine inanan kafir değildir.. Madem dini bütün bir aileniz var Allah ın kitabına da karşı gelecek değiller herhalde...

Haklisiniz, fakat 4 hak mezhep var diyorlar bana, hanefi hanbeli maliki ve şafi....

Onun ailesi iranda yaşiyor, iranida đüşman ülke olarak görüyorlar fakat onun ailesinin iranla hiçbi alakalari yokki.. Anlamak istemiyorlar malesef :(

Bu din konusu senin icinde ileride sorun olcak suan beraber degilsinir farkli kültürleri paylasmiyorsunuz daha .. Ondan yapabiliyorsan yol yakinken dönmek .. cogu seyini görmedin ne yapiyor ne yiyiyor neye tapip neyi adet edinmisler bilmiyorsundur daha.. ben ailenden yana demiyorum ama yasayacagin zor bir durum bide siz hangi dilde anlasiyorsunuz merak ettim ? ..

Az çok türkce biliyor ve ingilizce.. Inanin dil sevmeye engel değildir, türkeceyide öğreniyor şuan.

Diğer yandan sizde Haklisiniz evet..

Haklisiniz, fakat 4 hak mezhep var diyorlar bana, hanefi hanbeli maliki ve şafi....

Onun ailesi iranda yaşiyor, iranida đüşman ülke olarak görüyorlar fakat onun ailesinin iranla hiçbi alakalari yokki.. Anlamak istemiyorlar malesef :KK43:

bu arada ben sadece mezhep farkı din farkı nedeniyle karşı çıkmaları üzerine yaptım yorumlarımı ..kültürel olarak çok fazla sorun yaşayabilirsiniz..ama ben bütün bunları göze alırım derseniz dediğim gibi araştırın okuyun öğrenin öyle diyorlar böyle diyorlar la olmaz bu iş..aileniz bu konuda yanlış bilgilere sahip..

Az çok türkce biliyor ve ingilizce.. Inanin dil sevmeye engel değildir, türkeceyide öğreniyor şuan.

Diğer yandan sizde Haklisiniz evet..

Anladim cnm yok bencede engel degil ama zorunluk yasiyacaksin yinede ben imkansiz gözüyle bakmiyorum bir arkadasimin abiside bir afgan kizla evlendi ve suanda cok mutlular sia dini bildigim kadariyla islam mezheplerinden biri ozaman belkide cok büyük sorun olmayacaktir cok farklilik yoksa dininizi ayri yasiyabilirsiniz aileniz sorun cikartmazsa ve vazgecemiyorsan .. ama bence aileni dert edinecegine kendin bunu yapabilcekmisin diye düsün ..

Zor durum Allah kolaylık versin canim ama ben olsam aşkımı kalbime gomer ailemi dinlerim.çok zor olur ama en doğrusu olur.

Back
X