Çöp EV

Arkadaşlar merhaba; sizinle dertleşmek bana terapi olur inşallah ne gidişatımı ne de kendi hareketlerimi begenmiyorum artık aslında gelir kaynağım olsa bu denli sıkıntılı olmazdım sanırım fakat standart olunca iş başa dert oluyor.
3 cocuk annesi olarak gündüz iş akşam ev yürütmek zor oluyor çalışan kadınlara.Fakat artık ben canavar oldum sanırım.Akşam 5 te evime dönüyorum annnem sarı nokta hastası ikiz kızlarıma annem bakıyor.Yemegi ben yaparım diye onlarca defa söylememe ragmen sağolsun yine annnem yapıyor fakat;bomba patlamış gibi buluyorum mutfagı hergün meyve çöpleri çöpün kenarında,duvarlar salça ketçap çorba taşmış ocak batmış koltuk kırlentleri yerlerde kısacası çöp ev:işsiz::işsiz:daha yemegimi bile yemeden cogu zaman etrafa girişmeye balşlıyorum etesi gün yine aynı,bir sonraki gün daha beter.Annneme kızamıyorum gözleri görmüyor fakat ben pislik içinde yaşamaya nasıl alışacagım ya dertten patlıyacagım....hergün sinirden kendimi yiyorum gündelikçi al diyeceksiniz fakat benim eve tam günlü birini tutmak gerekir ki bütçem bunu hiçbir şekilde kaldırmaz ki kaldırsa cocuklarıma bakıcı tutardım zaten.Umursamamak istiyorum,Dünya altüst olsun ama ben dayanamıyorum artık.Ağzımdan istemsiz kötü şeyler çıkıyor stresten artık:eek:öleceğim sanırım Psikolagamı gitsem ki,Sinirlerimimi aldırsam şarlatan şeytanı gibi bişey oldum:KK34:teşekkürler.

3 çocuklu bir evden beklentinizi düşürün bence. Yemeğinizi afiyetle yiyin.

Arkadaşlar merhaba; sizinle dertleşmek bana terapi olur inşallah ne gidişatımı ne de kendi hareketlerimi begenmiyorum artık aslında gelir kaynağım olsa bu denli sıkıntılı olmazdım sanırım fakat standart olunca iş başa dert oluyor.
3 cocuk annesi olarak gündüz iş akşam ev yürütmek zor oluyor çalışan kadınlara.Fakat artık ben canavar oldum sanırım.Akşam 5 te evime dönüyorum annnem sarı nokta hastası ikiz kızlarıma annem bakıyor.Yemegi ben yaparım diye onlarca defa söylememe ragmen sağolsun yine annnem yapıyor fakat;bomba patlamış gibi buluyorum mutfagı hergün meyve çöpleri çöpün kenarında,duvarlar salça ketçap çorba taşmış ocak batmış koltuk kırlentleri yerlerde kısacası çöp ev:işsiz::işsiz:daha yemegimi bile yemeden cogu zaman etrafa girişmeye balşlıyorum etesi gün yine aynı,bir sonraki gün daha beter.Annneme kızamıyorum gözleri görmüyor fakat ben pislik içinde yaşamaya nasıl alışacagım ya dertten patlıyacagım....hergün sinirden kendimi yiyorum gündelikçi al diyeceksiniz fakat benim eve tam günlü birini tutmak gerekir ki bütçem bunu hiçbir şekilde kaldırmaz ki kaldırsa cocuklarıma bakıcı tutardım zaten.Umursamamak istiyorum,Dünya altüst olsun ama ben dayanamıyorum artık.Ağzımdan istemsiz kötü şeyler çıkıyor stresten artık:eek:öleceğim sanırım Psikolagamı gitsem ki,Sinirlerimimi aldırsam şarlatan şeytanı gibi bişey oldum:KK34:teşekkürler.

Ara ara okudum ama ben 3 çocuklu evden çok şey bekliyorsunuz gibi algıladım

Tek çocuğum var 8 yaşında yani gayet büyük

Ama kırlent de yerde olur çöpün yanında meyve çöpü de olur

Çok şükür sağlığım yerinde gözüm de görüyor ama arada çorba taşar ya da yemek sıçrar

İkiz ve 3 yaşında iki kıza bakmaya ben cesaret edemem bu yaşımda zira onlardan bir dakika gözünü ayırsan en basitinden birbirlerinin saçını çekerler itişirler vs

Sizin pislik içinde dediğiniz ev bence az dağınık

Bu arada benim haftada yarım gün yardımcım var ve o silmediği sürece ocak vs silmem

Burada da dediler ama sen pissin diye olsun dedim huzurluyum fayansa salca sıçrasa ve yarına kalsa ne olur ki

Bu kadar temizlik tertip vs düşünmek sizi yıpratır gergin bir anne olursunuz ki 3 çocuklu ve çalışan bir annenin mutlaka relaks olması lazım

Sağlığınız elden gitmeden umursamamaya başlayın

Zira 6 kişinin bulaşığı 3 ü çocuk 6 kişinin çamaşırı bile insanı yeterince yoracak işler

Anneniz yemeği yapıyormuş kirlenen yerleri görmeyin eve gelince temizliğe dalmayın

Oğlum 8 yaşında ve ben hala o uyumadan mutfağı toplamam zira zamanımı ona ayırmam lazım

Bildiğiniz sofradan kalkarım tabak bardak kaşık çatal tencere her şey olduğu yerde oğlum uyuyunca halim varsa toplarım yoksa bir sonraki öğüne kadar kalabilir

Sevgili konu sahibi. 3 çocuk ikisi ikiz, tam destek olamayan anne ve iş hayatın var. Hepsi ne kadar şükür sebebi olsa da bunaltıcı ve çok zor görünüyor dışardan.
Bu kadar sıkıntılıysan başka konular vardır diye düşündüm. Yani yetememe hissi, bıkkınlık, duygusal yorgunluk gibi gibi... yoksa normal şartlarda evinin pis olmasına gıcık olma duygunla başedebilirdin bence.
Kendini bi dinle, mutlu msn, seni mutsuz eden şeyler ne? Genel ruh halin nedir? Kendi kendine aşamayacak kadar bunaldıysan git psikaytriste. Belki ilaç yazar. Rahatlarsın.
Kolay gelsin.... selamlar....
Konu sahibini bilmem ama şu cevap tam da benim için verilmiş gibi geldi, üstelik hiçbir sıkıntımı anlatmadan. Gerçekten çok doğru tespitleriniz.
Ben de evdeki kısır döngüden bunalmış biri olarak derinlerde başka bunalmışlıklar olduğunu düşünüyorum.

aslında ben de sizin gibi düşünüyorum bir gün bi aile dostumuz ile tatile gitmiştik 3 çocukları vardı bir yavrucakta engelliydi hatta özel bir evladımızdı..

haliyle anne yorgun ve çocuklar erken kalktığı için de yüzü asık ve mutsuzdu...

adamın yaptığı yorumu unutamıyorum ''3 çocuklu bir annenin böyle lüksleri olamaz '' dedi.. anne olmak da bi tercih ve sonuçları böyle dedi..

ben şok ben iptal.. bazen çok bunalıyorum çocuklar haftasonu bile sabah 7 de ayaktalar.. acıkmış oluyorlar.. ve ben agresif oluyorum..
sonra kulaklarımda çınlıyor bu cümleler, sen istedin diyorum senin tercihindi.. yaş farkı az iki çocuk.. neyime güvendiysem diye söyleniyorum kendime..

bu annelik çok zor, anne olamamak daha zor rabbim herkesin gönlüne göre versin..

yorumunuzu görünce yine aklıma geldi paylaşmak istedim

Evet desteksiz annelik zor; ama eşin ya da annen kayınvaliden gibi (anlayışlı cinsinden ama) yardımcıların olsa arada yükünü hafifletseler daha kolay... ya da maddi durumun iyi olsa, ünlüler gibi tutsan bir yardımcı, her gittiğin yere onu da götürsen :) oh ne rahat ama bizim şartlarımızda zor. Aslında suç çocukların değil suç hayat şartlarımızda; yoksa onların o mis kokuları, gülümsemeleri; ağlarken yüzlerinin aldığı şekil bile o kadar sevimli ki... ya da daha bir tane diye mi bu kanıdayım acaba :))

aynı durumdayım annem bakıyor çocuklarıma ve yaşları çok yakın çocukların.. annem hasta olduğu için yemekleri çok nadiren o yapıyor. çocukları uyuttukdan sonra yapıyorum ben o cakta yemek pişerken bazen evi topluyor bazen de çay ya da kahvemi içiyorum..

işten geç geldiğim için çocuklar ben gelene kadar yemek yemiş oluyor..

geldiğimde mutfak savaş alanı gibi hele birde bulaşık makinesının içinde temizler varsa bi çığlık atıp kaçasım geliyor.. ve her gün malesef aynı rutin..

bunları sadece ben yaşamıyorum diyip teskin ediyorum kendimi.. sabah kalktığım da ev derli topluysa ohhh motivasyonum tavan oluyor..

savaş alanı mutfagı toplamak en fazla 1 saat sürer çocukları uyuttuktan sonra bi müzik açıp dalın mutfağa.. eğlenceli oluyor..

iş arkadaşlarımla gaza getiriyoruz birbirimizi ev işleri konusunda.. bu da çok işe yarıyor ben ballandıra balandıra anlatıyorum bu akşam yemeğim var evimi topladım diye arkadaşlarda özeniyor. sonra kız watsap gruplarında mutfagın bi önceki halini birde sonraki halini fotoğraflayıp gönderiyorum bir de not düşüyorum altına.. ABLANIZ STAR BEBEĞİMMM diye havam da oluyor :KK53:
harbiden tarsın bebeğim helal sanaaEn Büyük TÜRKİYE

annesinden neden para istiyor onu anlamadım ben,
hem çocuklarına baktıracak hem para isteyecek hemde 1 kereyle bitecek iş mi
İyi de anne bu sonuçta ne var ki? Ben annemden istesem canını verir çocuğuma da bakar istediği kadar ücretsiz evimi de temizler. 40ım çıkana kadar yanımda kaldı evimi çekip çevirdi yemek yaptı bebeğime baktı bana baktı. Allah razı olsun bin kere. ( temizlik yaptırmadım tabiki kadın geliyor )

Ve evet, ev bir kere düzene girerse devamını kendisi halleder zaten.

İyi de anne bu sonuçta ne var ki? Ben annemden istesem canını verir çocuğuma da bakar istediği kadar ücretsiz evimi de temizler. 40ım çıkana kadar yanımda kaldı evimi çekip çevirdi yemek yaptı bebeğime baktı bana baktı. Allah razı olsun bin kere. ( temizlik yaptırmadım tabiki kadın geliyor )

Ve evet, ev bir kere düzene girerse devamını kendisi halleder zaten.

hem çalışıyorsun para kazanıyorusn . ben hem senin çocuğuna bakıp bir de maddi yardım mı edeceğim diyen anneler çoğunlukta bil isterim :(

Back
X