Merhabalar, dış gebelik geçmişim var. Doktorum tekrar düşünmeye başlayınca corasprin ve folik asit verdi. Fakat corasprin kullandığımda beri yaklaşık iki aydır sürekli bacaklarımda morluklar oluyor. Ufak bir çarpma ile morarıyor. Bu süreçte corasprin kullanıp da benim gibi sıkıntı yaşayan oldu mu acaba arkadaşlar
Merhabalar, dış gebelik geçmişim var. Doktorum tekrar düşünmeye başlayınca corasprin ve folik asit verdi. Fakat corasprin kullandığımda beri yaklaşık iki aydır sürekli bacaklarımda morluklar oluyor. Ufak bir çarpma ile morarıyor. Bu süreçte corasprin kullanıp da benim gibi sıkıntı yaşayan oldu mu acaba arkadaşlar
Kan sulandırıcı olduğu için kan akışının fazla olmasını sağladığı ve bu yüzden de kılcal damarlarda çatlama sebebi ile morarma olur dendi de yaşayan hiç oldu mu diye merak ettim ben de
Pıhtılaşma testi yapılmadan, pıhtılaşma probleminizin olup olmadığı bilinmeden coraspin kullanmanız sakıncalı olabilir. Ayrıca dış gebeliğin pıhtılaşma ile bir ilgisi yok. Dış gebelik döllenmiş yumurtanın rahim dışında bir yere yerleşmesidir. Siz emin misiniz doktorun yazdığına? Çünkü pıhtılaşma problemi sebebiyle gebelik kaybı yaşayanlara da yeni bir gebelik oluştuktan sonra kan sulandırıcı başlatıyorlar diye biliyorum, ortada gebelik yokken değil.
Benim tüp bebek ve doktorum hiç pıhtılaşma testi yapmadan coraspin reçete etti. Ama morluk olmadı bende. Genelde morluklar başka rahatsızlıklar ile ilişkilendirirlir. Allah korusun lösemi filan. İnş bir sorun yoktur
Pıhtılaşma testi yapılmadan, pıhtılaşma probleminizin olup olmadığı bilinmeden coraspin kullanmanız sakıncalı olabilir. Ayrıca dış gebeliğin pıhtılaşma ile bir ilgisi yok. Dış gebelik döllenmiş yumurtanın rahim dışında bir yere yerleşmesidir. Siz emin misiniz doktorun yazdığına? Çünkü pıhtılaşma problemi sebebiyle gebelik kaybı yaşayanlara da yeni bir gebelik oluştuktan sonra kan sulandırıcı başlatıyorlar diye biliyorum, ortada gebelik yokken değil.
Bilmiyormuşum. Ama pıhtılaşma problemi olup olmadığı bilinmeden verilmesi normal mi? Bana neden ikinci gebeligimde vermediler de bir daha kaybettim ki.
Bu durumda bana da gebelik öncesi başlatabilirler demek ki. Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Bilmiyormuşum. Ama pıhtılaşma problemi olup olmadığı bilinmeden verilmesi normal mi? Bana neden ikinci gebeligimde vermediler de bir daha kaybettim ki.
Bu durumda bana da gebelik öncesi başlatabilirler demek ki. Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Benim ilk kayıba normal ilk gebeliklerde dediler. İkincide de aynı şeyi yaşadım. Testler yapıldı artık. Pıhtılaşma problemim varmış. Bazen diyorum acaba kan sulandırıcı verselerdi önlem amaçlı şimdi devam ediyor olur muydu gebeligim diye. Belki de böyle olması gerekiyordu. Arkadaşın konusunu sabote etmeyeyim. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
Doktorum coraspinden bir şey olmayacağını hatta herkesin birkaç günde bir içmesi gerektiğini söyledi. Ama morluklar olunca ben de tereddüte kaldım.hemüz doktoruma da sormadım. Dahiliyeci bir arkadaş vardı ona danışacağım ama beklemek istemedim ona sorana kadar