• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇÖREK OTU GÜNLÜĞÜM.....

Bugün pamuğa sarmaladım. Sonucu paylaşırım mutlaka. İlkokulda sobanın altına koyardık hemen filizlensin diye, bunu da mı koysak acaba? Bir de öyle deneyelim bakalım.

Pamuklara sardığım çörekotum bugün 8. gün ama fikizlenmedi .Galiba 10 gündür boşuna yiyorum . :KK61:Hafta sonuna kadar bekleyip sonra pamuğu atarım artık . :KK43: Ilk fırsatta yeniden çörekotu almalıyım bu durumda .
ben de bunu yazmak için girdim. benimkiler de filizlenmedi. yemesem mi?
zaten deney bitene kadar yemeye başlamadım da :'(

Bugün pamuğa sarmaladım. Sonucu paylaşırım mutlaka. İlkokulda sobanın altına koyardık hemen filizlensin diye, bunu da mı koysak acaba? Bir de öyle deneyelim bakalım.

tamam canım.

canım filizleneni ara ve bulana kadarda ye bence.... sırf deneye takılı kalma.
bak bende daha deney yapmadım, ama evdekini yinede yiyorum....

Nasıl yaptığımızın hatirlayamadim ben , sıcak tutayım belki işe faydalı olur .

İnşallah canım ,
Suluyorum , bekliyorum bakalım sonuç ne olacak o_O

dediğin gibi inş canım.
yani senelerdir çörekotu yiyen bir çevrem vardır, bu filizlenme durumunu ilk defa duyuyorum...
sağlam bişeymi kalmamış ortada artık yaaaa: (
allahım sana emanetiz bu zamanda, sen koru bizleri ne olursun.

Canım ben yemeğe devam ediyorum ara vermek istemedim . Kavrulmuş olandan ise eğer yine de faydalı olduğuna inanıyorum . Belki daha az ama yine de faydalıdır bence .

dediğin gibi inş canım.
yani senelerdir çörekotu yiyen bir çevrem vardır, bu filizlenme durumunu ilk defa duyuyorum...
sağlam bişeymi kalmamış ortada artık yaaaa: (
allahım sana emanetiz bu zamanda, sen koru bizleri ne olursun.
Öyle canım kendi çapımızda , şartlar ölçüsünde doğalını , iyisini bulmaya çalışıyoruz ama her zaman bu mümkün olmuyor maalesef . Dediğin gibi Allah ' a emanetiz hepimiz . Gözünü para hırsı bürüyen sahtekarlardan korusun diyelim .

benim çocukken yaptığım fasülye deneyimden aklımda kalan şunlar.
pamuğa sardık, tabağa koyduk, suladık, galiba hergünde biraz suladık: ))))
ben tvninde üzerine koymuştum o tabağı, gidip gelip bakıyordum: ))))
1hafta 10günden filiz vermişti benimki, uzadıkça izliyordum tvnin üstünde: )))) taaaki okula götürene dek....
birde değişik kokuyordu, onu kokluyordum her defasında, acımsı bir kokusu vardı yaaa: ))))

Canım ben yemeğe devam ediyorum ara vermek istemedim . Kavrulmuş olandan ise eğer yine de faydalı olduğuna inanıyorum . Belki daha az ama yine de faydalıdır bence .

bende aynen senin gibi inanıyorum.

Öyle canım kendi çapımızda , şartlar ölçüsünde doğalını , iyisini bulmaya çalışıyoruz ama her zaman bu mümkün olmuyor maalesef . Dediğin gibi Allah ' a emanetiz hepimiz . Gözünü para hırsı bürüyen sahtekarlardan korusun diyelim .

amin inşaallah canım.

Günaydın canlar
Benim çörekotları mutfak tezgahimdaydi. Açıkçası her gün su vermedim kurudukca suladim. Ama kavrulmamisini bulmak cok zor değil ben rastgele bir aktardan aldım sırf içim rahat etsin diye yaptım deneyi.saracoglu hocaya cok güvendiğim için onun anlattıklarını paylaştım sırf maksimum fayda sağlayalim diye.bu konuyla ilgili şüphesi olanlar nette küçük bir araştırma yapabilir. Bir cok kaynakta aynı bilgiye rastladım. 15 gün sonra 3. Aya giricem ve hem benim hem çocuklarla ilgili güzel haberlerim olacak. Biraz daha sabrediyorym yazmak için...Bu iş sabır işi gerçekten artık rutine bağladım olayı dün cok usendim çocukların dislerini fırçalamistim birden yemedigimiz aklıma geldi mecbur yiyip tekrar fırçaladik.guzel sonuçları almaya başlayınca eminim hiç birimiz vazgeçemicez.vesselam...

Günaydın canlar
Benim çörekotları mutfak tezgahimdaydi. Açıkçası her gün su vermedim kurudukca suladim. Ama kavrulmamisini bulmak cok zor değil ben rastgele bir aktardan aldım sırf içim rahat etsin diye yaptım deneyi.saracoglu hocaya cok güvendiğim için onun anlattıklarını paylaştım sırf maksimum fayda sağlayalim diye.bu konuyla ilgili şüphesi olanlar nette küçük bir araştırma yapabilir. Bir cok kaynakta aynı bilgiye rastladım. 15 gün sonra 3. Aya giricem ve hem benim hem çocuklarla ilgili güzel haberlerim olacak. Biraz daha sabrediyorym yazmak için...Bu iş sabır işi gerçekten artık rutine bağladım olayı dün cok usendim çocukların dislerini fırçalamistim birden yemedigimiz aklıma geldi mecbur yiyip tekrar fırçaladik.guzel sonuçları almaya başlayınca eminim hiç birimiz vazgeçemicez.vesselam...

Günaydın canım ,
Merak ettim şimdi , aynı zaman da bariz şekilde faydalarını görmenize de çok sevindim .

Kavrulmuş çörekotu konusunda , yanlış anlama canım farketmez demiyorum elbette ama şu anda elimde ki kavrulmuş galiba yine de yiyorum . Hiç yoktan iyidir , normali kadar olmasa da yine az da olsa faydalıdır diye düşünüyorum . Yoksa farketmez demiyorum .
Tabii en iyisi kavrulmamışını bulmak bu durumda o ayrı .

tamam canım.

canım filizleneni ara ve bulana kadarda ye bence.... sırf deneye takılı kalma.
bak bende daha deney yapmadım, ama evdekini yinede yiyorum....

Tamam kızlar, gene de yiyeyim o halde... ;)
Amin canım :(
Günaydın canlar
Yani elimdekini atmayayım değil mi? :(

Back
X