• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona ortamında spor salonuna gidilir mi?

Ben de salona gitmeyi dusunuyorum. Hatta bugun gidip konusacagim. Evimin tam karsisi, yani ayagimin dibinde. Yalniz basima duzen oturtamadim. Bugublerde zor bir surecten geciyorum. Kendimi oyalayacak bir seylere ihtiyacim var. Onceisnde acik havada yuruyus yapip salonda sadece vucut sekillendirecek hareketler yapmayi dusunuyorum. Zaten dizimden dolayi salonda kardio yapamam. Kardio yapmayacagim icin maskeli yapabilirim belki.
Ben de yarın gidip salonlarına bakıcam, ortam nasıl, yoğunluk var mı görmekte fayda var. Ama diğer arkadaşların dediği gibi hastalık kapma riski yüksek böyle yerlerde. 😕

daha önce bir salona gittiniz mi ya da kapısından baktınız mı

yani akşam iş çıkış saatinde beş yıldızlı bir otelin spor salonuna denk gelmiştim

biz otelde kalıyorduk havuz kullanacaktık ama adam bizi gezdiriyordu burası da spor salonu diye

zor kaçtım biz zaten spor yapmayacağız diye kapıdan

maalesef havasız oluyor büyük çoğunluğu kişi sayısı arttığınında da havasızlık katlanıyor

Ben de yarın gidip salonlarına bakıcam, ortam nasıl, yoğunluk var mı görmekte fayda var. Ama diğer arkadaşların dediği gibi hastalık kapma riski yüksek böyle yerlerde. 😕
Çok çok yüksek heleki dakika başı aletlere insanlar dokunuyor ediliyor her alet başında bir temizlik görevlisi bekleyip temizlemiyor ya bence hiç girme o riske

Selam kızlar
Spor salonuna yazılmak istiyorum. Evde kendi kendime yapmaya çalıştım ama beceremedim. Profesyonel bir destek almam şart.
Fit bir vücuda sahip olmaktan çok sağlığım için yapmak istiyorum. Kendimi çok bitkin ve halsiz hissediyorum. Kışın ameliyatta geçirdim. Onun da verdiği bir yorgunluk kaldı vücudumda.
Evime çok yakın beş yıldızlı bir otel var, oraya gitmeyi düşünüyorum. Hijyen, temizlik konusunda nasıl olur spor salonları bilemiyorum. Bir yandan da maskeyle spor yapmak nasıl olur bilemedim.
İçinizde spor salonuna giden var mı? Kayıt yaptırayım mı yaptırmayayım mı, önerilerinizi bekliyorum.
Ne kadar dezenfekte ederlerse etsinler hijyenik olacağını sanmam.
Bende gitmeyi düşünüyordum ama doktor bol açık hava yürüyüşü önerdi onun yerine

Ocak ayında 1 senelik üye oldum. 1800 tl peşin ödedim ve 2 ay ancak gidebildim. 1 ay dondurma hakkı ve 2 3 ay salonların kapalı olması sebebiyle 7 aylık hakkım kaldı fakat pandemiden beri gitmedim..
Oraya vereceğim para ile eve ekipman alır evde temiz temiz yapardım sporumu.

Ben gidiyorum.
Maskeyle spor yapilmaz, daha kotu sagliginizdan olursunuz.
Ben yurtdisindayim, zorunlu mu orada spor salonlarinda maske?

Neyse benim gittigim yerde rezervasyon ile aliyorlar ve sosyal mesafe kurallarina uyacak kadar kisiye ayni saate randevu veriyorlar. Yine herkes dezenfektanla geziyor iceride, aleti kullanmadan ve kullandiktan sonra temizliyorsun. Ayrica oksuren tiksirani almiyorlar.

Bu kurallari sorabilirsiniz.
Ben sabah en erken saatte gittigim icin en fazla 3 kisi ile birlikte spor yaptim bugune degin. Aksam saatleri daha yogun oluyor bildigim kadariyla.

Ben pilatese gidiyordum reformer bu arada aletli olana mat yapilmiyordu coronadan dolayi.
Iki arkadas gidiyorduk.
Spor esnasinda maske takilmiyor zaten cok tehlikeli.
Onumuzdeki grup gittikten sonra bizi dezenfekte edip aletleri ve ortami havalandirip oyle aliyorlardi.

Salonu ben girmeden dezenfekte edip,içeri kimseyi almama durumu olmayacaksa ki mümkün değil,gitmezdim.
Klima kullanılacak muhtemelen zira kapalı alan. aletlerde ortak kullanım olacak aşikar. Hiç sevimli görünmüyor gözüme şu ortamda kapalı alanlar.
Çıkın yürüyüş yapın açık havada bence,kalabalığa karışmadan. Ben öyle yapıyorum ki bu sene spora gitmeyi planlıyordum bende.

Gidilir çünkü sürekli dezenfekte ediliyor. Ama corona yokken bile ağirlık eldiveni takar oturduğum yere havlumu sererdim. Böyle olursa sorun yaşamazsınız. Fitness icin geceden dezenfekte ediliyor. Gündüz ilk seansa girersiniz hem kimse olmaz kolay kolay. Sizin cekinceleriniz varsa pilatese gidin kendi malzemelerinizi götürürsünüz. Mat,top vs.. Hocanin direktiflerini uyarsiniz. Hem de sosyal mesafeli olmuş olur.

Açık havada yapın derim

Hızlı yürüyüş de olur koşu da

Aletle çalışmak değil de takip edilen videolardan yapsanız? İsterseniz birkaç tane seçeyim:)))
Bir ara youtubedan egzersiz hareketleri çalışıyordum ama pek başarılı olamadım. Hocanın yönlendirmesine ihtiyacım var biraz. 🏃🏻‍♀️😊

Benim gittiğim salonda girişte ateş olçülüp kayı yapılıyor.aletlerin yanında dezenfektan var baslamadan ve sonra siliyorsun elini de aunı şekilde.grup dersinse 4 metrekarelik alanın var matın üzetine havlunu serip der si yapıyoruz..3 yada 4 kişi en fazla işi biten kullandıklarını dezenfekte edip soyunma odası kullanmadan çıkıyor.riskli mi evet ama risk her yerde.

Gidilmez
Şuan kimde ne cıkacak belli değil herkes septomsuz geçiriyor
İsterse mekan üst düzey dezenfekte olsun bi anlam ifade etmiyor
Diş hekimi asistanıyım ben, insanlar beyazlatma yaptırmak için kliniğe gelmek istiyorlar sanki şuan çok acil ve mühimmiş gibi.

Selam kızlar
Spor salonuna yazılmak istiyorum. Evde kendi kendime yapmaya çalıştım ama beceremedim. Profesyonel bir destek almam şart.
Fit bir vücuda sahip olmaktan çok sağlığım için yapmak istiyorum. Kendimi çok bitkin ve halsiz hissediyorum. Kışın ameliyatta geçirdim. Onun da verdiği bir yorgunluk kaldı vücudumda.
Evime çok yakın beş yıldızlı bir otel var, oraya gitmeyi düşünüyorum. Hijyen, temizlik konusunda nasıl olur spor salonları bilemiyorum. Bir yandan da maskeyle spor yapmak nasıl olur bilemedim.
İçinizde spor salonuna giden var mı? Kayıt yaptırayım mı yaptırmayayım mı, önerilerinizi bekliyorum.
Bu riskli dönemde spor salonunu dusunme derim. Kimde ne var bilmiyoruz. Kapali ortam.. belki tasiyici insanlar da olacak... En iyisi tempolu yuruyus..

Back
X