Corona virüs ve hamilelik..

Ilk gebelikte doğumdan sonra olmuştum.
Şuan ki gebeliğim de ise geçen günlerde kontrole gittim dr aylık kan tahlili yapacağız bi sorun olmadığı muddetce yine doğumdan sonra iğne olacaksın demişti..
Kan tahlilini yaptırdın mi ?
Bebek 2 aylikken indirek combs yapildi skıntı cıkmadi ama bu 2. Oldugu icin hamileykende olman gerekecek dedi. Bende ilk dogumumda sadece dogumdan sonra olmustum

Direk eczaneden alinip yapilabilen bir igne degil o,mor receteli satiliyor.En son 2018 de bana yapildiginda da liste fiyati 2000 kusurdu ignenin.Maske eldiven takarak ve guvenlik onmelerini iyce uygulayarak gideceksiniz mecburen cunku onemli bir durum rh uyusmazligi.
Ben 2017de dogum yaptigim hastaneye ekstra 300 kusur lira vermistim igne icin.

Arkadaslar iyi geceler hepinize. 3 hafta sonra kan uyusmazligi ignesi olmam lazım onu devlette yaptırmayı dusunuyodum. Simdi aldi beni bi stres onumuzdeki gunlerde ne olacak. Kontrollere gitmeyi zaten bıraktık mecbur ama dogum nasil olacak kafayi yemek uzereyim. Bulasirsa ne yaparim karnimda bebekle tedavide olamam insanin aklina neler geliyor 😔
ben 3 hafta önce üniversite hastanesinde yaptırdım kan uyuşmazlığı aşısını ama şimdi olsa özel doktoruma yaptırtırdım devlet hastanesine gitmemek için. ayrıca kontrole mecbur gideceksin , özel doktor bulup muaynaneye gitsen en güvenlisi olur herhalde. tabi bunlar hep para Allah yardımcımız olsun

Bebek 2 aylikken indirek combs yapildi skıntı cıkmadi ama bu 2. Oldugu icin hamileykende olman gerekecek dedi. Bende ilk dogumumda sadece dogumdan sonra olmustum
Bana da iki aylıkken yapıldı kan testi hatta geçen ay doktor kan uyuşmazlığı için bi daha kan isteyince bende hocam biz hamileliğin baslarindayken başka bi hastanede(ilk özele gidiyordum su an devlete gidiyorum) yapmıştık sorun yoktu dedim o da o an ki değil şuan ki kan testleri önemli deyip istedi kanı verdim bu aylık sıkıntım çıkmadı gelecek ay yine kan vereceğim böyle böyle takip edileceğim
Igneyi sorduğum da yine doğumdan sonra olacaksın dedi.
Ha her hamilelik ve dr bir değil.
Gitmen lazımsa git doktoruna
Ben bunlari yaşadım sana ne der bilemem kendine ve bebisine dikkat et

Igneyi recete edebilmesi icin once doktorun gormesi lazim, eczaneden oyle gidip alabileceginiz bir igne degil, hatta bana bir suru ekstra zorluk cikarmislardi yok gebelik haftan yazmiyor yok bilmem ne diye.

Maske, eldiven takıp gidin. Yanınıza sabun, ıslak mendil, dezenfaktan alın. Dönünce her şeyinizi yıkarsınız. Kendiniz de yıkanırsınız. Ben böyle dışarı çıkıyorum.

Hep özele gittim. Gecen gun kontrolum vardi aradim gelme dedi nasil oldugumu sordu ama insanin elinde degil iste sakin olmak. Evde bide 2 yasinda bi kızım daha var. Ne icin endiselenecegimi sasirdim

Bu dönemi hastaneden bağımsız özel muayenehane tarzı kadın doğum kliniklerine giderek geçirmeye çalışsanız? En azından risk çok daha azalır.

Hep özele gittim. Gecen gun kontrolum vardi aradim gelme dedi nasil oldugumu sordu ama insanin elinde degil iste sakin olmak. Evde bide 2 yasinda bi kızım daha var. Ne icin endiselenecegimi sasirdim
Aynı durumdayız canım, benimde 4 yaşında oğlum var, bir de hamilelik.
Benim de bir hafta sonra ayrıntılı ultrasonum var, özel muayenehaneye mi gitsem, hep gittiğim hastaneye mi kararsızim..
Bir de sağlık ocağında tetanoz asim var..

Tedbir bizden, gerisi nasip artık.
Yapacak bişey yok.

Arkadaslar iyi geceler hepinize. 3 hafta sonra kan uyusmazligi ignesi olmam lazım onu devlette yaptırmayı dusunuyodum. Simdi aldi beni bi stres onumuzdeki gunlerde ne olacak. Kontrollere gitmeyi zaten bıraktık mecbur ama dogum nasil olacak kafayi yemek uzereyim. Bulasirsa ne yaparim karnimda bebekle tedavide olamam insanin aklina neler geliyor 😔
Maske takıp gidin. Yani gitmek zorundasınız kan uyuşmazlığı çünkü. İlacı alsanız sağlık ocağı yapar mi acaba? Çünkü eczanede satılan bir iğne diye biliyorum, bende yaptım hastanede bir kaç kez. Tek doz. Çok zor bir süreç bence bunu sağlık ocağına teklif edin. Özelde kadın doğum doktorunuz varsa danışın. Riskli olduğu İçin belki sağlık ocağı yapmak istemeyebilir ama aşı tarzında bir şey. Bu aralar hastanelerin yoğunluğunu azaltmak amacıyla sadece gebe ve yenidoğan bebekleri bence sağlık ocağına götürmek daha mantıklı. Çünkü hastanelerin çoğu enfekte.

Bende kafama takmamaya calisiyorum.. galiba alistim bu duruma.. mecbur gitmemiz gerekiyor.. ben kendim mesela eve gelir gelmez ellerimi yikiyorum ve kiyafetlerimi cikarip makinaya atiyorum.. kiyafetlerimi cikardiktan sonra bile elimi yikiyorum.. artik ellerim yikamaktan maf oldu.. ama doktorum merak etmeyin bebege birsey olmaz dedi..

Özelden yaptır devlete bulaşma. Ne kadar para vrriceksin ki

Kızlar kafanızda kura kura kendinize işkence yapmayın. Arayın doktorunuza sorun. Hamilelerde doğum esnasında bebeğe geçmiyor, emzirebilirler diyorlar. Hasta olsa bile bebeği emzirin diyorlar.

Bende çok stresliyim doktora gitmeyi bırakın marketten alabilceğim bir şeye aşercem diye aklım gidiyo. En son 12.haftada kontrollere gittim 15.haftadayım şimdi etrafımdakiler aylık rutin kontrollerine mutlaka git dedi doktoru aradım görmem lazım dedi sizler gitmiyor musunuz ? Şimdi gitsem mi gitmesem mi kafam iyice karıştı

Back
X