Korku ve panik halini anlıyorum, hafife alınmaması gerektiğini de ama bu başlıkla açılan konular psikolojik sıkıntıları olan insanları aşırı etkilemeye başladı.
Deprem olduğu sırada biliyorsunuz neredeyse bdvde her içerik deprem fobisiyle alakalıydı ve insanlar deprem oluyor sanmaya başlamıştı, deprem belirtileri adı altında bir takım şeyler paylaşılmıştı ve üyeler güneşin rengine, hayvanların çıkardığı seslere odaklanır olmuştu.
Corona var, bu bir salgın haline de dönüşebilir böyle bir risk söz konusu ve zorunlu karantina uygulamaları da yaşanabilir ama bu salgının yanısıra toplum psikolojisini etkilememek paniği tırmandırmamak da çok önemli, zira insanlar yaşamdan izole olmaya başladıkça psikolojileri etkilenmeye başlayacak, duyuyoruz karantinadan kaçmaya çalışanlar oluyor, çocuğunu karantinaya almasınlar diye hastane kapısından kaçanlar oluyor, bunların hepsi panik ve korkunun yol açtığı şeyler.
Bizim gibi çok fazla insana ulaşabilen sosyal medya kanallarını insanları sakin tutmak için kullanmak bence bu dönem için önemli diye düşünüyorum.
KK yönetimi bu halde bile kurallar diye ısrar edip her konuya müdahale ediyor düşüncesinde olanlar olabilir, kızanlarda çıkabilir fakat hayatımızı önlemler alarak ama çok da paniğe kapılmadan normal seyrinde yaşamaya çalışmalıyız.
Bakınız İtalya'da dahi insanlar paniklerini bastırmak için evlerinin balkonlarında şarkılar söylüyor, ki Sağlık Bakanlığı'da panik ve korku halini arttırmamak için temkinli davranmaya çalışıyor, bizlerde onlara yardımcı olmalıyız.
Çok yazıyorum ama gerçekten bireysel olarak da salgın sürecini iyi yönetebilmemiz lazım zira bu durum ne kadar sürecek henüz kimse net değil.