- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.994
- 548
Çok isterdim en az 4 dili su gibi konuşabilmek.
Grammer ın bir önemi yok aslında çalışma hayatında kullanılan bir dil olmadıktan sonra, konuşma dili farklı bir boyut.
Ama yeteneğim de yok maalesef.
Bu işin yetenek olduğuna eşimin yiğeninden gözümle görerek artık inanıyorum.
Tanıdığımda 10 yaşındaydı, ing şarkı dinlerdi, sonra ergenlikte yabancı diziler falan filan.
Kore dizilerine merak saldı, bir şekilde başlangıç seviyesi de olsa öğrendi.
İng ise geçen sene üni giriş sınavında ülke çapında derece yaptı kız!!!
Şaka gibi, gayet devlet okulunda haftada 2 saat yabancı dil gören, hiçbir kursa gitmeyen, dil üzerine düşünmeyen bu kız derece yaptı, biraz grammer da sıkıntı yaşasa da şuan anadile yakın bir bilgisi var.
Bazen takılır ing anlatır ‘yenge anlıyorsun değil mi’ diye, nasıl beyin öyle çalışıp anadilden kendini daha iyi ifade edebileceği bir dili öğrenebilir, aklım almıyor.
Bende ani seyi matematik üzerine düsünerim. Benim matematigim felaket. En küçük hesabi bile hesap makinesi ile yapan birisiyim (emin olmadina eheheh). Bende matematigi güçlü olan insanlara hayranlikla bakiyorum.
Yani banada dil ve matematik cidden yetenek gibi geliyor. Ve pratik, özelikle dil ile. Bende mesela inglizceyi daha çok diziler ile sökmüstüm. Burda televizyonda diziler alt yazili yayinlaniyor. Yani inglizceyi duyuyorsun. Ona ragmen mesela lisede sinifta birçok arkadasim, inglizce ödevini bana yaptirtmaya çalisiyordu. Onlarda ayni tv'yi izliyordu ama.
Yani biraz yetenek birazda pratik gibi. Seninde matematigin iyi mi?