Covid 19 korkuyorum

Martta başladığına ben inanmıyorum martta başladıysa bikaçgünde nasl yüzlerce vaka oldu.mutlaka temaslıların temaslıları oldu belki yaşlılardan ölenlere bile oydan yok koahtan öldü yada kalpten tansiyondan dediler
Evet ama bu bilerek gizlenen bir şey değildi bana göre. Yoksa en başından duyurup önlem alınırdı. Test yapılmadığı için o zamanlar covid olup olmadıkları bilinmiyordu sıradan bir grip vs de zaten yaşlıları öldürdüğü için ölüm nedeni de zatürre diye geçiyordu

Evet ama bu bilerek gizlenen bir şey değildi bana göre. Yoksa en başından duyurup önlem alınırdı. Test yapılmadığı için o zamanlar covid olup olmadıkları bilinmiyordu sıradan bir grip vs de zaten yaşlıları öldürdüğü için ölüm nedeni de zatürre diye geçiyordu
Aynen kasıtlı gizli bişey değildi zaten ellerinde kit testte yoktu ki anlayabilsinler kimi havale diye geçti dediğin gibi zatüre yada nefessizlikten kalp diye geçti bilemiyoruz malesef ama bildiğimiz tek şey yakalan olan varsa bişe ocak ayında malesef tekrardan geçirilebiliyo

Bende doktor bi tanıdığımdan duymuştum bunu oda öyle söyledi bakanlık olarak açıklama yapılmadığı için doktorlar bu sorumluluğu almak istemedi dedi.. bu sene grip olan çoğu vakanın virüs olduğunu ama bu ülkede yok dendiği için kimse bunu ortaya çıkaramadı..

Hayır test yeni yapılmış antikor testi ve Aralık ayı gibi covid geçirdiği anlaşılmış

Aralık'ta olduğunu nasıl anlamışlar? Semptomsuz bir şekilde Nisan-Mayıs aylarında da geçirmiş olabilir. Antikorun o kadar uzun süre vücutta kaldığına dair bir çalışma okumadım ben, maksimum 3 ayda kaybolduğu söyleniyor son çalışmalarda.

Hayırlı akşamlar bayanlar,direk konuya gireyim 2 görümcem gelmişti istanbuldan 12 gün gibi karantinada durduktan sonra onları görmwye gittim ikiside hamile oldukları için gayet dikkatlilerdi zaten bayramda kimse kimseyle görüşmücek diye gittim sadece bizbizeydik bitanesinin çocuğu rahatsızdı sadece burnu akıyodu kaç gündür böyle ilaç aldık falan dedi burun akıntısı dışunda gayet iyidi çocuk zaten dondurma yemiş öyle olmuş.sonra biz eve geldikten sonra benim kızımda 4 gün sonra hapsurmaya basladı burun akıntısı var ama ondan bi gün önce atlet ve bezle yerde uyuya kalmıştı farkedip aldm sabahsı hapsurmaya başladı üşüttümü diye oldu yoksa görümcemin kuzındanmı geçti bilmiyorum.tabi aile hekimine gittik burun spreyi soğuk algınlığı ilacı verdi 1 hafta kullandık şuan iyi sadece ara ara burnu akıyo tabiki banada bulaştı şimdide ben 4 gündür hapsuruyorum burnum akıyo ağzım burnum akıyo.onun dışında bişeyim yok vucut ağrım yok ateş yok gayet iyim bende aile hekimine gittim banada verdi ilaç tam tersine onları içince mal gibi oluyorum uyuşuyorum oyüzden korkuyorum acaba kötü hastalıkmı buldu beni diye yani diyorum sonuçta hiçmi grip nezle olmucaz covid dışında.boşuna gitmeyim test için diyorum ya kaparsam diyorrum buseferde test için gittimde aklım karışık napıcam bilemedim 😔
Gitmekte fayda var bence
Bende yaklasik 4 ay once nefes darligi yasadim buhar fln vermisti aile hekimi
Hastane korkusundan tekrarlamasina ragmen gidemedin bronsit yada zaturre oldugumu dusunuyorum artik koronaya bagli
Yarin gidecegim randevu aldim gitmek zorundayim cunku
15 gun icinde gecmezse mutlaka gorunun dr.a
Hastaliktan ziyade yanlislikla baskasinada bulastirma olayi var

Aralık'ta olduğunu nasıl anlamışlar? Semptomsuz bir şekilde Nisan-Mayıs aylarında da geçirmiş olabilir. Antikorun o kadar uzun süre vücutta kaldığına dair bir çalışma okumadım ben, maksimum 3 ayda kaybolduğu söyleniyor son çalışmalarda.
Bilemiyorum ben onun yalancısıyım

Bir de soylenen covidden kacis olmadigi,toplumun %80 inin bu hastaligi hafif ya da agir gecirecegi.
Öyle ama ne kadar geç yakalanırsak o kadar kâr bence, Mart ayında yakalanmakla şu anda yakalanmak bir değil, hastalık tedavinin yolu yordamı hakkında hiç fikrimiz yoktu. Şimdi değil de atıyorum 5 ay sonra yakalanırsak daha iyi olur mesela, belki o zamana aşısı bulunur ne bileyim belki iyi yönde mutasyona uğrar, belki tedavisi daha olumlu sonuç vermeye başlar. Evet yakalanacağız ama ne kadar geç bulaşırsa bu hastalık o kadar iyi.

Arkadaşım Aralık ayında covid geçirmiş. Antikor testinde çıkmış. Yani o zamanlar da varmış ülkede
😱😱 o zaman ben bu covidi geçirdim. Şubatn sonlarına doğru istanbulu gitmiştim eşimle 1 haftalık tatile. Önce eşim rahetszlanmştı sonra ben .. ben 7 aylk hamileydim diye daha ağır atlattım.. boğa ağrısı, ateş, kuru öksürük.. günlerce geçmemişti 😱 ilaçta almamıştm hamilelikten dolayı evde zencifil çayı ve c vitaminine yüklenmiştim.. ayy eğer böyle birşeyse çok şükür ki kimsele bulaştrmamışım.. 🤲🙄 kuru öksürük çok fenaydı ya geliodu gitmek bilmiodu 😒😒

Öyle ama ne kadar geç yakalanırsak o kadar kâr bence, Mart ayında yakalanmakla şu anda yakalanmak bir değil, hastalık tedavinin yolu yordamı hakkında hiç fikrimiz yoktu. Şimdi değil de atıyorum 5 ay sonra yakalanırsak daha iyi olur mesela, belki o zamana aşısı bulunur ne bileyim belki iyi yönde mutasyona uğrar, belki tedavisi daha olumlu sonuç vermeye başlar. Evet yakalanacağız ama ne kadar geç bulaşırsa bu hastalık o kadar iyi.
Bence de tam tersi.Yaz aylari bagisikligin en guclu oldugu aylarmis.O yuzden su sira millet pozitifim semptom yok diye dolaniyo rahatca.Ayrica ekim kasim gibi influenzayla birlesip ortaligi kiricak deniyor.Sonbahar cok fena gecicek gibi duruyor

İşte bilmedikleri için influza denildi ama bence değildi, coviddi.
Ben de degisik bir sekilde hastalandim ocak ayinda. Her zamanki gripten baya farkliydi.. Sonra gidip antikor testi yaptirdim negatif cikti. Yani covid degilmis gecirdigim.

Sene basinda gecirdiginiz gripleri corona sanarak, nasil olsa gecirdim diyerek tedbiri elden birakmayin hanimlar. :(

😱😱 o zaman ben bu covidi geçirdim. Şubatn sonlarına doğru istanbulu gitmiştim eşimle 1 haftalık tatile. Önce eşim rahetszlanmştı sonra ben .. ben 7 aylk hamileydim diye daha ağır atlattım.. boğa ağrısı, ateş, kuru öksürük.. günlerce geçmemişti 😱 ilaçta almamıştm hamilelikten dolayı evde zencifil çayı ve c vitaminine yüklenmiştim.. ayy eğer böyle birşeyse çok şükür ki kimsele bulaştrmamışım.. 🤲🙄 kuru öksürük çok fenaydı ya geliodu gitmek bilmiodu 😒😒
Bilemiyorum arkadaşım öyle söyledi bana ama Aralık ayında geçirdiğini nerden anlamışlardır fikrim yok belki covid geçirdiğini öğrenince o tahmin yürütmüştür Aralık ayında rahatsızlanmıştım diyerek. Şu an bende de antikor testi pozitif çıksa derim ki Mayıs ayında geçirdim kesin çünkü onun dışında hasta olmadım

Back
X