Covid-19 ve ölüm

Arkadaşlar merhaba, COVİD-19 nedeniyle kayınvalıdem ve kayınpederım vefaat ettiler ıkısı de arka arkaya entübe olarak 😪😪 kızım 3. 5 yaşında ve cok baglıydı ikisine. Bu ani ölümü nasıl anlatacağız o kadar cok ani oldu ki ıkisidd sapasağlam 😔 yurtdısına tatile gıtmıstık onlar tr de yaşıyorlardı sımdı eve döneceğiz kızım sorunca neredeler dıe ne diyeceğiz 😪 psikologa mı danışılmalı sizce yalan soylemek mı lazım başta bşryere gıtmıs ler evde yoklar mı demeli. Yardımcı olurmusunuz Allah kimseye yaşatmasın.
Basiniz sagolsun biz geldik onlar turkiyede kaldi diyin

Öncelikle basınız sağolsun . Cocuklar çabuk unutuyor o yaşlarda .
Bu arada pandemin tam ortasında yurtdışı tatili yapmak büyük cesaret ister , zira ben ailemi iki senedir göremiyorum 😔 ...

Arkadaşlar merhaba, COVİD-19 nedeniyle kayınvalıdem ve kayınpederım vefaat ettiler ıkısı de arka arkaya entübe olarak 😪😪 kızım 3. 5 yaşında ve cok baglıydı ikisine. Bu ani ölümü nasıl anlatacağız o kadar cok ani oldu ki ıkisidd sapasağlam 😔 yurtdısına tatile gıtmıstık onlar tr de yaşıyorlardı sımdı eve döneceğiz kızım sorunca neredeler dıe ne diyeceğiz 😪 psikologa mı danışılmalı sizce yalan soylemek mı lazım başta bşryere gıtmıs ler evde yoklar mı demeli. Yardımcı olurmusunuz Allah kimseye yaşatmasın.
Yalan soylemeyin bence o yasa uygun sekilde aciklarsiniz.. cocuk psikologuna danisabilirsiniz.. basiniz sagolsun

Abim vefat ettiğinde kuzenim kızı 4 yaşındaydı. Çok severdi abim onu inanılmaz bir ilişkileri vardı. Annesi abi artık bizimle olmayacak , çok uzaklara gitti bir daha gelmeyecek demiş. Çocuk yıllarca evden çıkanın arkasından anksiyete atakları yaşadı ya uzağa giderse ya abi gibi bir daha gelmezse diye. Bu gerçekten çok zor bir konu. Bende takipteyim çözüm önerileri için

Halihazirda yeni vefat etmis birilerinden girmeyin konuya. Benim 17 senedir babam yok mesela,ogluma babamin hasta olup öldügünü dogrudan soyledim. Simdi birileri vefat etse oradan baslarim,hani benim babam gitmisti ya,bunlar da ayni yere gitmis derim. Bir daha gelemeyeceklerini de eklerim. Cocuklara bu sekilde anlatmak daha dogru geliyor bana.
Başınız sağ olsun, peki çocuk her hasta olanın öleceği endişesini yaşamıyor mu ?

Başınız sağ olsun, peki çocuk her hasta olanın öleceği endişesini yaşamıyor mu ?
Tesekkur ederim 🙏
2 yil once esimin babaannesini kaybettik,oglum ona cok duskundu. Dogrudan soyledim,cok yasliydi,seni her zaman cok sevdi ama artik öldü,sana da en sevdigi bastonunu birakti dedim. İlk birkac sefer evine gittigimizde oda oda dolasip aradi kadincagizi. Bulamayinca uzuldu,tekrar hatirlattim,artik donemez diye. Sonsuza kadar uyuyacak dedim. Surekli sorular sordu nasil uyuyor vs seklinde ama aldigi cevaplarla aydinlandi sanirim. Herkesin bir gun hasta olup olebilecegini anladi. 3,5 yasindaydi o zamanlar. Simdi 5,5

Back
X