Covid i ağır geçiren babam :( ?

hazalee98

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
1.227
1.042
133
27
Merhaba 2 hafta arayla önce ablam pozitif çıktı sonra annem hasta oldu ve sonuç olarak evde 4 kişide şu an pozitif . Babam alerjik astım hastası hep onun için korktuk ama maalesef kaptı bugün 3. Gün öksürük var yoğun şekilde dün gece uyumamış öksürükten ne yapmalıyız lütfen bilenler yol göstersin korkuyorum d vitamini C vitamini öksürük hapı veriyoruz çok bitkin

Acaba hastahaneye gitmeli miyiz bizi kabul ederler mi bir serum iğne vs yapılır mi

geçmiş olsun şifa diliyorum
doktorunuz neler yapılması gerektiğini anlatmadı mı ?
bende ve kızımda alerjik astım var alerji kişisel birşey olduğundan bana iyi gelen şey kızıma iyi gelmeyebiliyor buradan gelen önerilerle daha kötü olabilir o yüzden diyorum.

geçmiş olsun şifa diliyorum
doktorunuz neler yapılması gerektiğini anlatmadı mı ?
bende ve kızımda alerjik astım var alerji kişisel birşey olduğundan bana iyi gelen şey kızıma iyi gelmeyebiliyor buradan gelen önerilerle daha kötü olabilir o yüzden diyorum.
Aile hekimliğinden hemşire aradı başka arayan olmadı

Babama söyledim ama kabul etmezler diyor sadece öksürük yüzünden almazlar diyor
Durumu ciddi ise kabul etmeme gibi bir durum olmaz.Ama covid olan oksurur aşırı değilse istirahat vitamin vs dinlensin

Geçmiş olsun. Astım ilaçlarını kullanmaya devam etsin. Nefes darlığı çok olursa acile gidin. Ben de çok öksürdüm covid olduğumda. Zenfecilli şeker, çay, bal ne varsa arada içtim. Bir iki gece nefes darlığından dolayı uykumdan uyandım ama sonra azaldı. Geniz akıntımın artması beni çok fazla öksürtmüştü. Ama covid de ayrıca öksürtüyor. Bilemedim. Öksürük şurubunu da doktora sorun. Başka bir mikrop varsa zatürreye çevirebilir. Aksine balgam söktürücü de veriyorlar bazı hastalara.

böyle durumlar için her astım hastasının evinde “nebulüzatör cihazı” olması gerekiyor, ben de covid sonrası yeni edindim.sadece saf su koyup onun buharını çekmek bile ciğerleri rahatlatmaya çoğu zaman yeterli. krizlerde öksürüklerde hastahaneye gitmeye gerek bile kalmıyor. fiyatı türkiye’de 300,500 tl bir şey yani böyle bir işlev için oldukça ucuz.içine koyuyorsun ventolini 15 dakikada ciğerler bebek gibi oluyor misss..

bunun dışında aspirin+d vitamini+propolis+omega 3 kullanması bağışıklığını güçlendirir. özellikle aspirine hemen başlayın, covid’te d-dimer artışına bağlı kan koyulaşması nedenli çok fazla pıhtı atma durumu oluyor.

yalnız öksürüğü ciddiye alın ve hemen bir hastahaneye gidip zatürreye çevirmesine mani olun.

Hastaneye gıdıp test oldu mu babam da oldu aıle hekımıne ılac yazdırdık kullandı sukur gectı ılk bes gun zor olur zencefıl bal lımon cayı tuketsın sabah aksam.

Covid olali 1 hafta oldu, anca anca kendime gelmeye başladım. Alerji aslim hastasiyim birde. Mutlaka doktora gitmeli. Aspirin baslanmali. Oksuruk ve balgam attirici ilaclar, katarin tarzi agri kesici ates düşürücü ilac ve vitaminler almali babaniz. Birde cigerler çok sıkıştırıyor. Ventolin hava cok aldim. Iyi geliyordu. Ciğerlerim aciliyor öksürük nöbetlerini bi nebze rahatlatıyor. Birde antibiyotik basladim. Inanin hala gogus sıkışması devam ediyor. Ihmal etmeyin. Mutlaka doktora gidin.

Merhaba 2 hafta arayla önce ablam pozitif çıktı sonra annem hasta oldu ve sonuç olarak evde 4 kişide şu an pozitif . Babam alerjik astım hastası hep onun için korktuk ama maalesef kaptı bugün 3. Gün öksürük var yoğun şekilde dün gece uyumamış öksürükten ne yapmalıyız lütfen bilenler yol göstersin korkuyorum d vitamini C vitamini öksürük hapı veriyoruz çok bitkin
Öncelikle geçmiş olsun. Annem de astım hastası. Bizde hiç belirti vermeyen covid annemi 3 hafta yataktan kaldırmadı ve 2 aydır çok halsiz. Covid testi pozitif çıktıktan 3 gün sonra öksürükten uyumayı geçin nefes alamayınca il sağlık müdürlüğünü aradık durumu anlattık. Özel araçla en yakın covid merkezine gidin dediler. Anadolu yakasında olduğu için Süreyya paşa hastanesine gittik akciğer filmi çekildikten sonra önce bir kaç saat hastanede sonra da evde hava verildi. Evde çocuklar için makinemiz olduğu için doktorun dediği gibi sıkıştıkça hava verdik. Buna rağmen çok zor geçirdi. Bir de doğal ilaçların daha etkili olduğunu söyledi. Mesela sarımsaklı zeytinyağı ayaklarına sürdü, pekmez tereyağ karışımı yedi ve kozalak şurubu aldık. Bol sıvı içirmeye çalıştık.

Back
X