Covid i ağır geçiren babam :( ?

Lütfen hemen hastaneye gidin anneminde aynı şekilde rahatsızlığı vardı covid çok ağır etkiledi. Bugün geçer yarın geçer dedik vitamin vs herseyi verdik bir hafta sonra nefes alamaz hale geldi. Kandaki oksijen oranı çok düşmüş gitmese organları iflas edecekmiş. Hastaneye yatırdık. Keşke erken gitseydik diye çok pişman olduk. Kandaki oksijen oranını mutlaka ölçtürün. Damar yolu ile antibiyotik veriyorlar öyle toparladı.

Rabbim acil şifalar versin. Benim annemde astım hastası 2 kere geçirdi bu illeti. Birincide 1 hafta hastanede yattı ama normal odada. İkinciyide 1.5 ay önce benden geçti o şekilde atlatti. İkinciyi hafif atlattı. Astım hastası aşılı olanlara genelde test yapmıyorlar. Eşimle ben aşısızım ama test için hastaneye gitmedik Corona olduğumuzu anlayınca kimseyle görüşmedik tabi başta belirti vermeyince anneme bulaştı ve tabi bütün sülaleye çok şükür hepimiz evimizde hafif atlattık.

Bu arada hepimize çok iyi gelen; zencefil, bal ve limon çayı. Hergün akşamları onu içtik. Ve hergün gündüzleri de sumak çayı içtik...

Eşimin öksürüğü çok fazlaydı uyuyamiyordu ama bu çayları içince balgam sökülmeye başladı söküldükçe her gün biraz daha iyi oldu. Eşimin 16 gün sürdü...

Bir de covid olan herkese millet aspirin öneriliyor ama aspirin öyle kafanıza göre kullanılacak bir ilaç değil. Kanamayı artırıp beyin kanamasına bile sebep olabilir. Doktorlar sağlık durumuna göre kullanın derler kan sulandırıcıyı zaten.

Merhaba 2 hafta arayla önce ablam pozitif çıktı sonra annem hasta oldu ve sonuç olarak evde 4 kişide şu an pozitif . Babam alerjik astım hastası hep onun için korktuk ama maalesef kaptı bugün 3. Gün öksürük var yoğun şekilde dün gece uyumamış öksürükten ne yapmalıyız lütfen bilenler yol göstersin korkuyorum d vitamini C vitamini öksürük hapı veriyoruz çok bitkin
bende alerjik astim hastasiyim bugun karantinamiz bitti, ama bende oksuruk olmadi pek.
su cay corba akliniza gelecebilecek her türlu siviyi limonlu içtim çokda rahatlatti.
gunluk bir dis sarimsak yuttum nurofen ictim sabah aksam.
ara ara bogazdaki giciklanmadan oksuruk oldu tuzlu su ile gargara yaptim.
pekmez limon karabiber uclusu oksurugume genel anlamda iyi geliyordu zaten.
d3 takviye aldim

Merhaba 2 hafta arayla önce ablam pozitif çıktı sonra annem hasta oldu ve sonuç olarak evde 4 kişide şu an pozitif . Babam alerjik astım hastası hep onun için korktuk ama maalesef kaptı bugün 3. Gün öksürük var yoğun şekilde dün gece uyumamış öksürükten ne yapmalıyız lütfen bilenler yol göstersin korkuyorum d vitamini C vitamini öksürük hapı veriyoruz çok bitkin
Doktora gidin acile. Oksijen seviyesi düşmüş olabilir. Dedem de o şekildeydi oksijen desteği verdiler. Ya ben kronik hasta değildim benim bile oksijen saturasyonum düşmüş sürekli başım dönüyordu.

Hastaneye gidin. Takipçi bir göğüs hastalıkları uzmanı varsa onunla da görüşebilirsiniz. Hali hazırda kullandığı astım ilaçlarının dozunu düzenleyebilir.
İhtiyacı varsa kan sulandırıcı vs verilebilir. Muhakkak götürün durumu ağırlaşmasn.

oksijen ölçüm cihazı alın ara ara oksijenini ölçün aile hekiminizle iletişime geçin oksijen seviyesini yaşı hastalığı etkiliyor. Size kaç olması gerektiğini kaç olursa ambulans çağırmanız gerektiğini söylesin. Korkmayın annemin de astımı vardı aşısı sinovac olmasına rağmen iyi rahat atlattı.

Bence öksürüğü hafiflerse bitkin düşmez öksürmekten bitkin düşmüştür adamcağız. Mentolu yüksek bir şeker alın halls ekstra strong gibi trde muadili yok ama internette satiolar bi de şu sprey covidken geceleri uyuyabilmemi sagliodu bogazi yumusattigi icin:

Imuneks İmumax Boğaz Spreyi

Covid acile başvurun.
Kabul etmeme durumu olamaz.
Kan tahliline gore antibiyotik tedavisi baslanabilir, gerekirse aspirin.
Oksijen seviyenize gore hareket edilir.
Bekletmeyin bence tomografi cekilecektir.
Cok gecmis olsun.

Hastaneye götürmelisiniz akciğer tomografisi talep edin (eğer ki doktor atlarsa çektirmeyi)

Back
X