Covid oldum:(

Geçmiş olsun. 1 gün var aramızda beklenen doğum tarihinde. Ben de perşembeden beri covidim. Cuma test pozitif çıktı. Bana banyo iyi geliyor. Tavsiye ederim. Gece yatarken de tyhot içiyorum yoksa tıkanıyorum. Ama çok ilginç gündüz yatıp uyuyabiliyorum, sorun gece oluyor.

Geçmiş olsun. 1 gün var aramızda beklenen doğum tarihinde. Ben de perşembeden beri covidim. Cuma test pozitif çıktı. Bana banyo iyi geliyor. Tavsiye ederim. Gece yatarken de tyhot içiyorum yoksa tıkanıyorum. Ama çok ilginç gündüz yatıp uyuyabiliyorum, sorun gece oluyor.
Geçmiş olsun .ilac kullanıyor musunuz peki?

Geçmiş olsun .ilac kullanıyor musunuz peki?
İhtiyaç hissetmediğim için doktora sormadım ama acaba kan sulandırıcı gerekir mi diye soracağım bugun arayıp.
Siz ilaç kullanıyor musunuz? Aşı olmuş muydunuz?

sen o ilacı içmemelisin canım yaaa , sana kim verdi o ilacı ,

İkinize de geçmiş olsun

Tylot doktor mu verdi?

ben hamileyken bana vermemişti onu emzirene ve hamileye vermiyoruz demişti o zaman ağır grip atlatiyordum.
Tavuk sulu ve kemik sulu corbalarla atlatmistim. Tabi kovid bambaşka bir şey 😔
Allah tez zamanda şifa versin

Merhabalar.
Hastaneye sancım için gittim o arada nefes darlığı için test yaptım ve sonuç pozitif
Geceden beri kusma titreme üşüme öksürük nefes darlığı üstüne sancım çıktı nst d:,(

+1 bende içemez diye biliyorum...
Sadece ve sadece Parol o da günde 3 tane , onun harici bal limon sıcak su karışımı günde 1-2 fincan ıhlamur .. ben hem hamile iken hem de emzirme döneminde oldum asla ilaca izin vermediler. Parol sadece ki Tylot bilemedim..

MephisTo MephisTo ve gebito gebito ikinize de çok geçmiş olsun inşallah en hafif şekilde atlatırsınız ve bebişlerinize sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz dualarım sizlerle🤲🏻
Cok tesekkur ederim

İkinize de geçmiş olsun

Tylot doktor mu verdi?

ben hamileyken bana vermemişti onu emzirene ve hamileye vermiyoruz demişti o zaman ağır grip atlatiyordum.
Tavuk sulu ve kemik sulu corbalarla atlatmistim. Tabi kovid bambaşka bir şey 😔
Allah tez zamanda şifa versin
Ikinize de cok tesekkur ederim. Ben yurtdisindayim aldigim ilacin turkiyedeki muadili tyhot diye onu yazdim. Aldigim ilac hamilelikte kullanilabiliyor, daha once doktorum soylemisti, simdi de siz soyleyince tekrar googledim, hamileler 4 saatte bir 500mg kullanabilir yaziyor ben yalnizca gece yatarken bir adet aldim 3 kez. )Ilk yazdigim baya hatali olmus, keske duzetebilme sansim olsa)

Ben de 32.haftamda pozitif olmuştum.
Kadın Doğum doktorunla görüş kan sulandırıcı verecektir muhtemelen.

Parol zaten en güvenli ağrı kesici.

Eklemlerinde ağrı yaşaman çok büyük ihtimal.

Gariptir paroldan başkası da kesmedi eşimin ağrılarını.

Oksimetre ile sürekli oksijen takibi yap, 94'ün altına inerse doktor git.

Eğer şikayetlerin fazla ise, kronik astım alerji vs durumların varsa da doktoruna görüş.

Bana iki tane antibiyotik, alerji ilacı, serumla vitamin takviyesi vermişlerdi.

Dediğim gibi benim kronik bir rahatsızlıpım var ve yıllardı beni takip eden doktorum verdi bu ilaçları da. Ciğerime inmesin diye uğraştılar.

Serumla olması ama benim gebelik başından beri kusmam çoktu içsem de durmuyordu yoksa ağızdan alınması da yeterli olabilir.

İçebilirsen harnup özü, bol c vitamini, zencefil, kemik sulu çorbalar....

Şu an için panikleme inşallah karantinadayken bir şey olmaz.

Öksürük vs sebep olmuştur belki kasılmaya.

Riskli bir gebelik sürecin var mıydı?

Ben sadece iki gün sıkıntı yaşadım.
Aşırı ter. Ateşim çok az çıktı. Bulantım daha da arttı ama.

Bir de banyo yapma, çok yapman gerekirse de sıcak buharda kalma sakın.

Kapıları açıp ılık şekilde al.

Evde buhar makinesi varsa onu aç, soğuk nem özellikle çok ihtiyaç oluyor.

Kekik yağı kokla.

Ben kokladım kokum 9. Gün mü ne gitmişti, hala gelmedi o ayrı. :)

Ancak sonrası için temkinli ol.

Karantina biter bitmez ben kontrole gittim.

Bebeğim o süreçte hiç gelişmemiş onu öğrendik daha doğrusu doktor bana söylemedi haftaya tekrar gel bi bakıyım dedi. Korkutmamak için. İkinci kez gidince anlattı durumu.

Covid sonrası ikinci muayenede doğuma alındım :)

Benim aşım olmasına rağmen kalp zarımda sıvı birikmiş, yüksek tansiyona sebep oldu çok ödem oldu zehirlenme başladı.

Aniden doğuma aldılar 36.haftanın ilk günü.

İyi ki erken yaptım ama o da ayrı bir mesele. :)

Son düzenleme:
Cok tesekkur ederim

Ikinize de cok tesekkur ederim. Ben yurtdisindayim aldigim ilacin turkiyedeki muadili tyhot diye onu yazdim. Aldigim ilac hamilelikte kullanilabiliyor, daha once doktorum soylemisti, simdi de siz soyleyince tekrar googledim, hamileler 4 saatte bir 500mg kullanabilir yaziyor ben yalnizca gece yatarken bir adet aldim 3 kez. )Ilk yazdigim baya hatali olmus, keske duzetebilme sansim olsa)

ayy neyse içim rahatladı , inan bana muneye yazacaktım sana nasıl ulaşabiliriz diye ,
çok telaş oldummm , çok geçmiş olsun

Merhabalar.
Hastaneye sancım için gittim o arada nefes darlığı için test yaptım ve sonuç pozitif
Geceden beri kusma titreme üşüme öksürük nefes darlığı üstüne sancım çıktı nst d:,(
En korktuğum şey hamileykende covid olmakk
Bikere covid geçirdim ağır grip geçirdim
Buzaman bile çok korkuyorum hamilelikte zaten çokzorr allah yardımcımız olsunn çok geçmiş olsun canım hafif atlatırsın inşaallahhh🤲🤲

Regl düzeniniz etkilendimu peki öyle duyumlar aldımda endişelendim konuyla alakalı dgeul ama hemen hamile kaldınız mı özel kur vs yaptınz mu
Ben ilk çocuğum da tüp bebekle oldu 2.5 yaşında. Bunada tüp bebekle hamile kaldım ama adetimde sıkıntı olmadı son adetimi de tam gününde oldum... Şimdiki aklım olsaydı olmazdım...

Mrb aşı oldunzmu acaba ve hamileyken/hamilelik düşünürken aşı olup yan etkisini gören varmı
Hamileyken aşı oldum
Bir yan etkisi olmadı
gerçi ben sinovac oldum
Belki ondandır

Konu sahibi 36. Haftamda korona oldum
İlaç kullandırmadılar bana
Sadece kan sulandırıcı ve bi multivitamin kullandım
Tam hatırlamıyorum ama redoxon olabilir belki
Benim ağır geçmedi çok şükür
Her korona kötü geçecek diye şart yok
İyi beslen moralini yüksek tut
Geçmiş olsun