Artık işin içinden çıkamjyorum düzeltmeye çalıştıkça sarpa sarıyor daha da batıyorum kitaplar okuyorum videolar izliyorum bir süre iyi oluyor sonra yine tepetaklak oluyorum gündüzleri idare ediyorum çalışırken yemek aklıma gelmiyor ama akşamları kıtlıktan çıkmış gibiyim (gündüz öğün atlamama ve suyu içmeme rağmen) ne oluyor bana akşamları? Neden görmemiş gibi yiyip içip suçluluk hissediyorum? Kilo sorunumda cabası. Asla veremiyorum alıyorum çok yoruldum düzeltemiyorum bu durumu devlet hastanesinde gittim doktora psikolojik tedaviye yönlendirdi ama psikiyatrist beni toplam beş dk bile dinlemedi ilgilenmedi başka hastaneden randevu aldım o da ilaç yazdı bir süre kullandım nasıl bir doktorsa verdiği ilaç iştahımı çılgınlar gibi açtı sonrada bıraktırdı işte. Ben artık hayatımı kilolu yaşamaktan ve yemek yediğimde pişmanlık duymaktan yoruldum kaldıramıyorum Allah rızası için var mı bu durumı yaşayan yok mu bi çözümü kafayı yicem kendimi kesicem artk bıktım
Alışkanlıkların Gücü adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim.
Bu durum çünkü biraz da alışkanlık meselesine dönüşmüş oluyor. İçinde tetikleyici, döngü, odul/ ceza/ kızgınlık mekanizması mevcut.
Örneğin ard arda bir şeyler izleyince genel olarak yemek yiyip sonra suçluluk hissediyorsanız, sızın ilk tetikleyiciniz ard arda bir şeyler izlemektir.
İlk önce bunu kirabilmeniz için geceleri yeni bir hobiye baslamanizi öneririm. Mesela 3 d kalem ile yeni yıl ağacı süsleri yapmaya başlayabilirsiniz. Masaya su ve bitki çayı koyun sadece, bununla oyalanin.
Eve yürüme bandı alın 30 dk bundan sonra yürüyün, sonra da erkenden uyuyun.
İlk ağzınıza bir şey aldıktan sonra ikisi, ucu, çeşitleri geliyorsa asla o İlk lokmayı almayın. Tutun kendinizi, bol su için yine de İlk başlatan tetikleyiciyi başlatmayın.
İnsülin dengesizliği kaynaklı elinizde olmadan gerçek açlık çekiyor musunuz diye kan tahlili verip, dedikleri gibi aralıklı oruca da başlayın. Ama oruç tutucam dur saate bakayım diye değil eğer insülinde bir bozulma varsa uzun süre aç kalınca kendinizi daha iyi kontrol ettiğinizi yedikçe yeme, yemedikçe yememe isteği geldiğini fark edeceksiniz.
Kendinizi tanımaya çalışın, hangi yiyecek iyi geliyor hangisi bagirsaginizi rahatsız ediyor.
Son olarak kendinize kötü davranmayin lütfen. İnanın kendimize şefkatli oldukça daha iyisini yapabiliyoruz, kendimize kizmamiz ise yaramıyor. Onun yerine sorunu yetişkin zihni ile tespit etme ve yeni alışkanlık edinme olarak görürseniz çözebilirsiniz.