• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çözüm bulamiyoruz..ekonomik olarak çöktük.

Mrb herkese,gectigimiz subatta cok begendigimiz bir projeden ev alma girisiminde bulunduk.Yarisini pesin yarisi banka yoluyla kredi.Biryandan da ciddi bir kira oduyoruz her ay.Hesabimizi yaptik lakin firma teslim tarihini soyledigi tarihten 4 ay sonrasi diyor suanda.Biz zar zor kiradan kurtulmayi beklerken 4 ay daha nasil kira vericez bilmiyorum.Cok pismanim bitmemis bir ev aldigima.Projeden vazgecmeyi dusunuyorum ama cesaret edemiyorum 250 bin pesin verildi diger yarisi banka kredisi.Pesin verdigim parayi alamamaktan korkuyorum sozlesmede yaptirimlar var zararimiz ort 50 bin tl olucak ancak pesin verdigimiz parayi da 6 ay icinde odenir maddesi var.Bu konuda bilgisi olan var mi vazgecsek ne olur?
4 ay için vazgeçmem ya ben olan olmuş dişimi sıkar beklerim madem 5 ay sonradan kira ödemesi yapıyor firma beklerim 1 ay daha uzayacak olursa kiranı da verecekler işte bi işe kalkmışken devamını getirmek lazım 50 bin kayıp ciddi miktar

Kapana kisilmis gibi hissediyorum.Vazgecsek olmuyor devam etsek borc batagindayiz aylik kiram 2500
Bence de sabredin,fakat arkadaşlar da söylemiş,ucuz bir eve taşının olmazsa,cayarsanız üzülürsünüz bence.
Ben de projeden evi hesaplı bulsam da tereddüt ederdim,fakat güvenilir firma diyorsunuz,projeler ilerliyormuş,ne yapın yapın,bitirin derim

inşaat firmalarının hepsi zor durumda.
hiçbiri sözleşmedeki tarihlere uyamıyor.
genellikle teslim tarihinden itibaren belli bir süre sonra kira ödemelerine ilişkin madde oluyor sözleşmede.
ama bunu düzgün bir şekilde yapmıyor her firma.
hele şu ekonomik durumda.
size 3 ay derler en az bir 3 ay daha koyun üstüne..
projeyi incelediniz mi?
ne aşamada? bitecek gibi duruyor mu?
durmuyorsa bir avukatla görüşün..

Kapana kisilmis gibi hissediyorum.Vazgecsek olmuyor devam etsek borc batagindayiz aylik kiram 2500

Artık ev sahibi olmak çok zor bu yüzden ben olsam işi bu noktaya getirdikten sonra geri dönmezdim

Yakınlarınız yardım etmezmi acaba yada daha ucuz bir eve çıkabilseniz

Eskiden büyüklerimiz kiradan kurtulmak için yarı inşaat halindeki evlerde otururdu biliyormusunuz

Allah yardımcınız olsun

bence su an ucuz eve cıkıp bir de tasınma masrafına girmeyin, cunku depozitosuydu emlakcı parasıydı evin masraflarıydı derken daha buyuk borc olur. eger 5. ayı gectikten sonra da teslim gecikecekse bir akrabanın anne babanın falan yanına tasınma sansınız yok mu?:/ cunku vazgecerseniz evden bu devirde bir daha ev almanız cok cok zor olur

Ev suan dis boyama ve camlar takiliyor yan blogunki takilmis.Icerdeki isler kalmis kapi mutfak vs yani.Detayli goremiyorum sozlesmeye madde koymus oncesinde evi goremiyoruz.Su durumda daha uygun bir eve kiraya cikmak mantikli degil bi tasinma daha masraf demek.Ailemizin yanina gitme sansimiz yok sartlar geregi.Esim ve ben de calisan insanlariniz hesabimizi yapmistik aslinda hersey boyle olmazdi eger doviz yukselip bizi sıkıstirmasaydi detay vermicem ancak doviz yuzunden biz sıkıstik ve hesabimiz tutmadi.Elbette her sarti gozonune aldik ancak birden piyasa karisti secim girdi doviz uctu borcumuz katlandi aidatimiz yukseldi vs vs derken kilitlendik.Biz sadece bir ev sahibi olmak istedik tek hatamiz bu.Moralim cok bozuk.Maddi olarak hayatimin en zor zamanlarini geciriyorum icim daraliyor borc borc ustune bindikce.Allah yardimcimiz olsun

Mrb herkese,gectigimiz subatta cok begendigimiz bir projeden ev alma girisiminde bulunduk.Yarisini pesin yarisi banka yoluyla kredi.Biryandan da ciddi bir kira oduyoruz her ay.Hesabimizi yaptik lakin firma teslim tarihini soyledigi tarihten 4 ay sonrasi diyor suanda.Biz zar zor kiradan kurtulmayi beklerken 4 ay daha nasil kira vericez bilmiyorum.Cok pismanim bitmemis bir ev aldigima.Projeden vazgecmeyi dusunuyorum ama cesaret edemiyorum 250 bin pesin verildi diger yarisi banka kredisi.Pesin verdigim parayi alamamaktan korkuyorum sozlesmede yaptirimlar var zararimiz ort 50 bin tl olucak ancak pesin verdigimiz parayi da 6 ay icinde odenir maddesi var.Bu konuda bilgisi olan var mi vazgecsek ne olur?
hayatta bitmemis ev almazdim. Arkdasimin basina geldi. Ev bitmedi mahkemelik oldu

Ev suan dis boyama ve camlar takiliyor yan blogunki takilmis.Icerdeki isler kalmis kapi mutfak vs yani.Detayli goremiyorum sozlesmeye madde koymus oncesinde evi goremiyoruz.Su durumda daha uygun bir eve kiraya cikmak mantikli degil bi tasinma daha masraf demek.Ailemizin yanina gitme sansimiz yok sartlar geregi.Esim ve ben de calisan insanlariniz hesabimizi yapmistik aslinda hersey boyle olmazdi eger doviz yukselip bizi sıkıstirmasaydi detay vermicem ancak doviz yuzunden biz sıkıstik ve hesabimiz tutmadi.Elbette her sarti gozonune aldik ancak birden piyasa karisti secim girdi doviz uctu borcumuz katlandi aidatimiz yukseldi vs vs derken kilitlendik.Biz sadece bir ev sahibi olmak istedik tek hatamiz bu.Moralim cok bozuk.Maddi olarak hayatimin en zor zamanlarini geciriyorum icim daraliyor borc borc ustune bindikce.Allah yardimcimiz olsun

Allah yardımcımız olsun.. Bizde yeni iş kurduk iyi hoş ilerliyorduk, hayal edip bi şekilde yapıyorduk ama birden dolar uçtu , seçim oldu ortalık karıştı.. Ne zaman düze çıkarız, nasıl rahatlarız, kaç sene geçer bilmiyorum ama işler çok karışık...
Bende hem kira hem ev kredisi ödüyorum. Öyle iyi anlıyorum ki halinizi.. İçim daralıyor benimde.. İnşallah kolayca halledersiniz bu ev işini, geçen sene bizde çoook çektik inşaat firması yüzünden, alınamayan iskan yüzünden. :KK14:

Allah yardımcımız olsun.. Bizde yeni iş kurduk iyi hoş ilerliyorduk, hayal edip bi şekilde yapıyorduk ama birden dolar uçtu , seçim oldu ortalık karıştı.. Ne zaman düze çıkarız, nasıl rahatlarız, kaç sene geçer bilmiyorum ama işler çok karışık...
Bende hem kira hem ev kredisi ödüyorum. Öyle iyi anlıyorum ki halinizi.. İçim daralıyor benimde.. İnşallah kolayca halledersiniz bu ev işini, geçen sene bizde çoook çektik inşaat firması yüzünden, alınamayan iskan yüzünden. :KK14:
Ruhen çöktüm inanin.Bu da gececek sabir diyorum ancak oyle sıkintili bir surecteyim ki hem is anlaminda (sorunlu bir yerde calisiyorum) hem bu konuda hersey beni zorluyor bunalmis durumdayim basagrisi ile dolaniyorum oyle ki sabah ise giderken az daha dalginligimdan kaza yapacaktim ucundan kurtardim karsidakinin dikkati sayesinde, buraya yazip biraz rahatlamak istedim.Bu da bir sinav galiba.Saglik olsun gececek ins

Az kalmış ,sabredin o zaman biraz.Borç işi öyle,biz de ev yaptırırken aldığımız altın borcunu 3 kat olarak ödedik.Fakat yine de elinizde ev gibi malınız olacak,krizi iyi yönetin,çok kısıtlı harcayın,atlatırsınız inşallah

Guncelleme;firma 7 ay uzatti teslimi ulkenin durumunu bahane ederek:KK43: mahvolduk suan.Suan vazgecsek yaklasik 70 bin civari cezasi tapu vs odemeleri cikiyor bir de kalan paramizi 6 ay sonunda odeyecek.Faizsiz kuru birsekilde erimis bir miktar.Dayanmaya calisip teslim edilir edilmez satisa cikarsak ki ins hemen satilirsa yine zararimiz var lakin ana paramizi kurtarabiliriz belki.Off ne dusuneyim bilmiyorum

Guncelleme;firma 7 ay uzatti teslimi ulkenin durumunu bahane ederek:KK43: mahvolduk suan.Suan vazgecsek yaklasik 70 bin civari cezasi tapu vs odemeleri cikiyor bir de kalan paramizi 6 ay sonunda odeyecek.Faizsiz kuru birsekilde erimis bir miktar.Dayanmaya calisip teslim edilir edilmez satisa cikarsak ki ins hemen satilirsa yine zararimiz var lakin ana paramizi kurtarabiliriz belki.Off ne dusuneyim bilmiyorum

Ben ilk mesajımda da yazmıştım o 7 aya da daha çok eklenir. Zararı sineye çekip çıkın bu işten.

üzüldüm ya ama yazmıştım size teslım etmezler inşaat sektörü durdu demiştim.ben de arsadan eve gırdım daha 1 çivi çakılmadı aylardır

Çok üzüldüm. Bitmemiş projelerden almak şu sıra akıl işi değil, inşaat sektörü çöküşte, yapımlar durdu. Çoğu ev söylenilen vakitte tamamlanamadı, insanlar bekliyorlar. Bence bir avukata danışın zira 7 ayla kalmayacak gibi duruyor, sizi üzmek istemem ama evi unutun, paranızı kurtarmaya bakın.

Bizde bu şekilde bir ev almıştık... geciktiği için kira ödediler... hem de piyasa rayicinin üstünde bir kira.. tam 2 yıl... araştırın hemen vazgeçmeyin...

üzüldüm ya ama yazmıştım size teslım etmezler inşaat sektörü durdu demiştim.ben de arsadan eve gırdım daha 1 çivi çakılmadı aylardır
Zarari sineye cekip vazgecsek 250 bin pesin verdigimiz 170 bin oluyor oda aylardir yatirimla 350 civari olabilecekken 170 bin.Kafayi yememek elde degil.Cok uzgunum cok.Ise gidemeyecek kadar :(

Back
X