çözümlenmeyen aynı ev sorunu

Merhaba kızlar artık mücadele edecek gücüm kalmadı. Erkek arkadaşımla 3,5 yıldır birlikteyiz kendisi kürt. Aile yapısında evlenen gelen aynı evde yaşıyor. Belli bi. Süre ev alana kdr işte. Biz kaç kere ayrıldık barıştık. Ayrılıyoruz yine kendisi dönüyor. Bazende ben Dayanamiyorum .aynı evi kabul etmediğmi yapamcğmı söylediğim halde hala ısrarcı. Sveen mucadele eder diyorum. Eğer gerçekten mumkun olsa ayrı eve çıkarım ama ailem böyle ben napıyım diyor. Ona ayrı evi kabul ettirmem lazım. Nasıl bi yöntem geliştireyim bana akıl verin. Önceki konularım uzerinden beni yargılayacak önyargılı kişilerin yorumlarını dikkate almıcam. Çnkü objektif yorum bekliyorum
Ben kesinlikle ikna edeceğini zannetmiyorum hiç bir yöntem kar etmez onlar örf adetlerine çok düşkünler yanlız dikkat et sen ikna olma zira çok çekersin Allah hakkında hayırlısını verir umarim

Ben kesinlikle ikna edeceğini zannetmiyorum hiç bir yöntem kar etmez onlar örf adetlerine çok düşkünler yanlız dikkat et sen ikna olma zira çok çekersin Allah hakkında hayırlısını verir umarim

Evet düşkün zaten. Peki kabul etmeme sürecinde tavrm nasıl olsun. Benden h bişekilde yuz bulmaması lazım

Bnce.sakin ama sakin bole bi hata yapip.ailesiyke falan oturmaya kalkma sen pisman olursun ayni ben gibi bide bu adam ailesimin sozunden cikmiyo belliki koca adam oluyolar hala cocuk gibi ana baba arkasindalar ayni bemim.koca gibi ayrilll ama ne olrsa olsun ayni evde oturma sakinnnnnnnnn
Aynen kabul etmiyorum zaten. Peki sizde demi benzer durum oldu evlenince kaynanızla aynı evde mi yaşadınız

Kesinlikle ayrı eve çıkacagınızı sanmam.Birazcık hizmet etmen için aynı evde oturtacak seni tabiki.Zaten başka erkek çocukları da vardır.Sırayla bütün gelinlerden faydalandıktan sonra ailecek birikim yapıp ayrı eve çıkabilirsiniz.Her sene de mutlaka 1 çocuk olacak.Ayrı eve çıksanız da aileye yardım edecek o da var.

Aynen öyle. Ama emin olunai aynı evde olmaktansa ayrı evi tercih ederim. En azından dibimde olmazlar

Kesinlikle ayrı eve çıkacagınızı sanmam.Birazcık hizmet etmen için aynı evde oturtacak seni tabiki.Zaten başka erkek çocukları da vardır.Sırayla bütün gelinlerden faydalandıktan sonra ailecek birikim yapıp ayrı eve çıkabilirsiniz.Her sene de mutlaka 1 çocuk olacak.Ayrı eve çıksanız da aileye yardım edecek o da var.

Aynen öyle. Ama emin olunai aynı evde olmaktansa ayrı evi tercih ederim. En azından dibimde olmazlar

En son kv ile yaşayan tanıdığım ananem. O da 85 yaşında yani. Kalmış mı hala bunlar? Onlara göre çok normal bi durumsa, siz ne yaparsanız yapın ayrı evde yaşamanız problem olacaktır. Sürekli laf sokarlar, etraftan saçma sapan şeyler denir. Düğün bayram bile burnunuzdan gelir. Bence hic o topa girmeyin

1 sene ayrı evde otursan da ertesi yıl hadi anamın evine demeyeceğini nerden biliyorsun.Karşı komşum karı koca doğulu 26 saat uzaklığa rağmen kocasıyla sürekli kavga ediyor görümce kayınvalide yüzünden.Burdan ev aldılar ama evi satıp annemin yanına taşınalım diyor kocası tekrar.Kendi kültüründen oldugu halde anlaşamıyorlarsa senin işin çok zor.Galiba geçen yıl seninle konuşmuştum ben ama 1 yılda hala idrak edememişsin.Bile bile ladese hazır olmalısın.

Valla cnm ben ner kürtler gördüm gayette ayrı eve çıkılıyo.. onun dediği kanun 30 sene önce tedavülden kaldırıldı. . Ayrıca ona göre normal gelen bir çok şey size göre yanlış gelecek. . Hemen ayrılmalısın bence.. not: eski konularını okumadım. ..

Kesinlikle ama kesinlikle aynj evi kabul etme dunyanin enbiyi insanu olsalar bile ayni evde olmaz ki dogulularda kurallar katidir ayri evde bile zorlanabilirsin kaldi ki aynj ev aslaa

Böyle adet mi kalmış, eşim Vanlı ve bayramda bile gitmiyoruz, bence bunu iyi araştır, belki de sorumluluk almak istemiyor. Aynı ev normal mi şu zamanda, seviş banyoya git çıktın kp kapıda adam tuvalet sırasında. Bir özel gün olur başbaşa bi yemek yiyemezsin, sarılıp tv izlemek yok, büyükler iş buyurur. Bence ayrıl bu adamdan, gitsin kuzeniyle evlensin.

Neden istemiyor peki ayrı ev olayını ? Gelenek mi yoksa maddiyat mı sebep ne ?

Birlikte yasamak icin bu kadar israr eden ev alinca filan ayrilmaz onu bil. Bu kisiyle evlilik riskli bence, bulaşmayin. Basta goz boyamaya ayri ev acip sonra evi kapatip kaynanada bulma kendini.

Siz çalışmayacak mısınız? Eğer çalışacaksınız işiniz daha kolay sağlam bahaneniz olur.
Düşünün evlenmişsiniz ama eşinizle rahat rahat bile birlikte olamıyorsunuz. Gece olsun da herkes uyusun yok efendim ses duyulmasın vs. Evin içinde rahatca dolaşamıyorsunuz. Ayrıca da bu kadar kültürüne bağlıysa sizde biliyorsunuz ki genelde kadınlar hizmet ediyor. Siz yeni gelin olarak bütün evin işini vs yapmanız beklenecek.

Benim sevgilimde Doğulu. Ara ara adetlerden kültürden bahsediyor çoğu şeye hayret edip kalıyorum.Siz hem yeni evlenmiş olacaksınız hemde bir anda bu kültürün içinde bulacaksınız kendinizi. Evet onlarda aileye saygı çok önemli aile bağları çok kuvvetli fakat sevgilinizle açık açık ev olayını konuşun

Siz çalışmayacak mısınız? Eğer çalışacaksınız işiniz daha kolay sağlam bahaneniz olur.
Düşünün evlenmişsiniz ama eşinizle rahat rahat bile birlikte olamıyorsunuz. Gece olsun da herkes uyusun yok efendim ses duyulmasın vs. Evin içinde rahatca dolaşamıyorsunuz. Ayrıca da bu kadar kültürüne bağlıysa sizde biliyorsunuz ki genelde kadınlar hizmet ediyor. Siz yeni gelin olarak bütün evin işini vs yapmanız beklenecek.

Benim sevgilimde Doğulu. Ara ara adetlerden kültürden bahsediyor çoğu şeye hayret edip kalıyorum.Siz hem yeni evlenmiş olacaksınız hemde bir anda bu kültürün içinde bulacaksınız kendinizi. Evet onlarda aileye saygı çok önemli aile bağları çok kuvvetli fakat sevgilinizle açık açık ev olayını konuşun

Baştan kabul edemiceğimi söyledim. Fakat ne o benden ne de ben ondan vazgeçemiyorum resmen birlikte büyüdük. Üniversiteyi birlikte bitirdik bisürü anımız var. Nasıl olur hiç bilmiyor. Sizin sevgiliniz kürtmü pekı evlenince ayrı evdemi yaşayacaksnz hiç konutunuzmu

Ev alin evlenin
Baska sehire yerlesin evlenin.
Ne demek ailem bole.siz yeni bir aile kuracaksiniz ya hani bi hatirlasin

Back
X