Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Şimdi ben bir şeyi merak ettim. Sen anladığım kadarıyla tek bir Yaradan’a inanıyorsun. Ama bu dediklerin de gerçekten İslamiyet’te teslimiyetle bağlantılı şeyler.

Ben Allah'a inaniyorum, ne zaman basim sikissa basvurdugum ilk merci. Hemen hemen her seferinde de bir kac gun gecmeden yanit gelmistir. Araya araci koymuyorum sadece... Allah'aa inanmak icin bir cicegin nasil yasayip cogaldigini, hele ki bir insan vucudunun nasil mucizevi bir sekilde calistigini ogrenmek bile yetiyor. Bir oyuncak bebek bile kendiliginden olamiyorken bunca canlinin kendiliginden oldugunu dusunebilenlere sasiriyorum sadece..

1. Allah ve Resûlünden, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere kesin bir uyarıdır:

2. Yeryüzünde dört ay daha dolaşın. Şunu bilin ki, siz Allah’ı âciz bırakacak değilsiniz; Allah ise, inkârcıları perişan edecektir.

3. Hacc-ı ekber gününde[254], Allah ve Resûlünden bütün insanlara bir bildiridir: Allah ve Resûlü, Allah’a ortak koşanlardan uzaktır. Eğer tövbe ederseniz, bu sizin için hayırlıdır. Ama yüz çevirirseniz, şunu iyi bilin ki, siz Allah’ı âciz bırakabilecek değilsiniz. İnkârcılara, elem dolu bir azabı müjdele! *

4. Ancak Allah’a ortak koşanlardan, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz, sonra da antlaşmalarında size karşı hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiç kimseye yardım etmemiş olanlar, bu hükmün dışındadır. Onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayın. Şüphesiz Allah, kendine karşı gelmekten sakınanları sever.

5. Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

6. Eğer Allah’a ortak koşanlardan biri senden sığınma talebinde bulunursa, Allah’ın kelâmını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı. Sonra da onu güven içinde olacağı yere ulaştır. Bu, onların bilmeyen bir kavim olmaları sebebiyledir.

kısaca

5. ayeti örnek vereceksek 4. ayete ve 6. ayete dikkat edelim.

5. ayette bahsedilen müşrikler müslümanlarla anlaşma yapıp bu anlaşmaya uymayanlar. anlaşmaya uyan müşrikler için bir yaptırım yok. ve 4 aylık bir ihtihar süresi veriliyor.
ve diyor ki, yine de senden aman dilerse sığınma hakkı tanı, güvenli olacağı yere ulaştır.

yani tek suçları inanmamak degil, savaş anlaşmasını bozmaktır.

çok iyi biliyorsunuz gerçekten diğer dinler çok hoşgörülüdür.

buyur oku sadece ufak bir bölüm incilden aynı zamanda tevratın ogretisidir.

Deuteronomy

6-7 “Öz kardeşin, oğlun, kızın, sevdiğin karın ya da en yakın dostun seni gizlice ayartmaya çalışır, senin ve atalarının önceden bilmediğiniz, dünyanın bir ucundan öbür ucuna dek uzakta, yakında, çevrenizde yaşayan halkların ilahları için, 'Haydi gidelim, bu ilahlara tapalım' derse,

8 ona uymayacak, onu dinlemeyeceksin. Ona acımayacak, sevecenlik göstermeyecek, onu korumayacaksın.

9 Onu kesinlikle öldüreceksin. Onu önce sen, sonra bütün halk taşa tutsun.

10 Taşlayarak öldürün onu. Çünkü Mısır'dan, köle olduğunuz ülkeden sizi çıkaran Tanrınız RAB'den sizi saptırmaya çalıştı.

11 Böylece bütün İsrail bunu duyup korkacak. Bir daha aranızda buna benzer kötü bir şey yapmayacaklar.

12-13 “Tanrınız RAB'bin yaşamanız için size vereceği kentlerin birinde, içinizden kötü kişiler çıktığını ve, 'Haydi, bilmediğiniz başka ilahlara tapalım' diyerek kentlerinde yaşayan halkı saptırdıklarını duyarsanız,

14 araştıracak, inceleyecek, iyice soruşturacaksınız. Duyduklarınız gerçekse ve bu iğrenç olayın aranızda yapıldığı kanıtlanırsa,

15 o kentte yaşayanları kesinlikle kılıçtan geçireceksiniz. Kenti yok edip orada yaşayan bütün halkı ve hayvanları kılıçtan geçireceksiniz.

16 Yağmalanan malların tümünü toplayıp meydanın ortasına yığın. Kenti ve malları Tanrınız RAB'be tümden yakılan sunu olarak yakın. Kent sonsuza dek yıkıntı halinde bırakılacak. Yeniden onarılmayacak.

17 Yok edilecek mallardan hiçbir şey almayın. Böylece RAB'bin kızgın öfkesi yatışacak ve RAB atalarınıza içtiği ant uyarınca size acıyacak, sevecenlik gösterecek, sizi çoğaltacaktır.

18 Çünkü Tanrınız RAB'bin sözünü dinleyeceksiniz. Böylece bugün size bildirdiğim buyruklara uyup O'nun gözünde doğru olanı yapmış olacaksınız.”

http://www.christiananswers.net/turkish/bible-tr/tr-deu13.html

timoteyus 1:

12Kadının ders verip erkeğe egemen olmasına izin vermiyorum; kadın sükûnet içinde dinlesin. 13-14Çünkü önce Ådem, sonra Havva yaratıldı; aldanan da Ådem değildi, kadın aldanıp suç işledi. 15Ama kadın sağduyu ile iman, sevgi ve kutsallıkta yaşarsa, çocuğun doğmasıyla kurtulacaktır[a].

mesela 3. en yaygın hinduizm.
If a Shudra (lowest caste member) dares to give moral lessons to a Brahmin, the king is to get him punished by pouring hot oil in his ear and mouth. (Manusmriti, VII: 272)
Eğer alt sınıftan iri üst sınıftan birine ahlak dersi vermeye kalkarsa kral onun kulaklarına ve ağzına kızgın yağ dökerek cezalandırmalıdır.

It is the highest duty of the woman to burn herself after her husband. (Brahma Purana 80.75)
kadının en önemli görevi kocası öldüğünde onunla birlikte yakılmaktır.

If a woman should not grant her man his desire, he should bribe her. If she still does not grant him his desire, he should hit her with a stick or with his hand, and overcome her, saying: 'With power, with glory I take away your glory!' Thus she becomes inglorious. (Brihadaranyaka Upanishad 6.4.7)
bir kadın kocasının arzusunu yerine getirmiyorsa, rüşvet versin, hala getirmiyorsa sopayla veya eliyle dövsün ve üzerine çıkıp "gücümle ve şerefimle seni şerefsızleştiriyorum, ve kadın şerefsiz olur. (çeviri biraz tırt oldu k.bakmayın)

Iste bu yazdigin sapkinliklar yuzunden Hz. Isa yollanmistir. Onun gorevi Musevileri dustukleri bu hatalardan kurtarmak, simdiye kadar isledikleri bu gunahlardan da temizlemek... Oradaki recm cezasini sonradan gelen muslumanlar da uygulamaya basladi ama... Bazi Islam ulkelerinde hala da uygulanmaya devam ediyor.

Bu adamda iyice sinirlerimi bozmaya başladı yalnız ne dmek ya traş yapmak günah nerde yazıyormuş bu o zman milyonlarca kişi günaha giriyor:44:

Bunu dine değil insanlara mal etmek daha doğru olur. Kaldı ki İslam’la aslında yakından uzaktan alakası yok gericiliğin. Diğer taraftan da bunları gerici bulan ki gericiliğin ta kendisi aslında; ama İslam’ı bu şekilde yorumlayan gurup çıksın uzaya tutan kim?

saraylım sen o olayı yanlıs anlamıssın canım
islam her zaman hoşgörü dinidir.o zamanki olayları da tam bilmeden bunları söylemen doğru değil.
ben gidip bir ateisti öldürsem şimdi haklı çıkar mıyım? bunu hangi din önerir?

Hakli cikmazsin tabi ki.. Ama sen o zamanki olaylar deyince... Kuran evrenseldir Islam inancina gore.. O zaman, bu zaman diye bir sey de kabul etmez, her zamana uygundur der... :34: Yani inanan olarak senin de buna inanman gerekiyor.

Kur an bir mucize......dindar olmak yüksek bir meziyet.........peki islam diniyle yönetilen ülkeler neden bu kadsr aşağılık..........demek ki dinini artık içinde yaşamayı öğrenmen gerekiyor..........insanlar dini istediği gibi eğip büker ve bunu kendi menfaatine bir güzel kullanır.......din kimsenin tekelinde olmamalı

Son düzenleme:
Bunları nereden okuyorsun bilmiyorum ama İslam’da inanmayan birinin öldürülmesi diye bir şey yoktur. Hatta tarihteki savaşlara bakarsan hep esirlere iyi davranılmış, misafir muamelesi yapılmıştır. Hele ki inanmamasından dolayı öldürülmesi diye bir şey hiçbir dinde yer alamaz ki.

Valla iste Kuranda yaziyor, ben ne ediyim. Oradaki ayetlerden alintiladim ben de, kendim uydurmuyorum yani..

Aynen katiliyorum yazdiklarinin her kelimesine.bence musluman ulkeler kadinlarin kiliyla tuyuyle ugrasmayi birakip biraz gelismek uzerine kafa yorsalar cok farkli olurdu hersey.ama teknoloji kelimesi okadar uzakki.onun yerine yok kadinlar araba kullanamaz bekaretleri gider yok kasini alamaz gozunu boyayamaz vs.sananee bu kadar kisa ve net.dervisin fikri neyse zikri de odur.kacinci yuzyildayiz gavur dedigin millet uzaydan canli yayin yapar biz salatik muz muhabbeti :) yok efendim kirmizi don giymek gunahmidir orucluyken sakiz cignesem oruc bozulurmu ? Zerre ilerleme yok hatta geriye dogru ilerleme var sanki.herkesin ibadeti kendine her allah bismillah diyene inanir iste bu adam dindar dersek vay halimize.muz muhabbeti yapan zihniyetle kizli erkekli yok o sunucu dekolteli,kadin midir kiz midir bilmem vs.diyen zihniyet aynidir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de bunlari demek istiyorum iste.. Yani burada bahsettiklerimiz bile devede kulak... Herkes fazlasini biliyor aslinda..

Hakli cikmazsin tabi ki.. Ama sen o zamanki olaylar deyince... Kuran evrenseldir Islam inancina gore.. O zaman, bu zaman diye bir sey de kabul etmez, her zamana uygundur der... :34: Yani inanan olarak senin de buna inanman gerekiyor.

Evet arkadasim, Kuran o zamana da bu zamanda hitap eder.
O zaman Peygamber efendimizle anlasma yapan ama anlasmaya uymayip hac vazifesi icin cölde olan silahsiz insanlari öldüren müsriklere karsi indirilmistir o ayetler.

Peki bu zamanda hangi olaylar icin gecerlidir.
Ben Yunanistan ile bir anlasma imzalar ve Can güvenligi icin iki tarafta imza atar sonrada Yunanistan benim ülkemi bombalarsa ne yapariz, yada ülkeler ne yapar?

Karsilik verir degil mi?

Iste Rabbim öyle merhametliki KArsilik vermeden onlara uyari yapin ve süre taniyin, yinede ayni sekilde davranirlarsa onlara karsilik verin diyor.

Siz Kuran da tezaklik oldugu icin böyle konusmuyorsunuz.
Siz Kuran da tezatlik bulmak icin cok efor harciyorsunuz onun icin böyle konusuyorsunuz!

Iste bu yazdigin sapkinliklar yuzunden Hz. Isa yollanmistir. Onun gorevi Musevileri dustukleri bu hatalardan kurtarmak, simdiye kadar isledikleri bu gunahlardan da temizlemek... Oradaki recm cezasini sonradan gelen muslumanlar da uygulamaya basladi ama... Bazi Islam ulkelerinde hala da uygulanmaya devam ediyor.

bildiğimi okurum demeye devam edeceksin anlaşılan, buyur devam et.

ya ben anlatacagım da nasıl anlatacagımı bilmiyorum
sorgulamayın demez hiçbir din ama illa ki de inanmamak için uğrasırsak o zaman bu konustuklarımız boşa gider.:34:

Ben Allah'a inaniyorum, ne zaman basim sikissa basvurdugum ilk merci. Hemen hemen her seferinde de bir kac gun gecmeden yanit gelmistir. Araya araci koymuyorum sadece... Allah'aa inanmak icin bir cicegin nasil yasayip cogaldigini, hele ki bir insan vucudunun nasil mucizevi bir sekilde calistigini ogrenmek bile yetiyor. Bir oyuncak bebek bile kendiliginden olamiyorken bunca canlinin kendiliginden oldugunu dusunebilenlere sasiriyorum sadece..

Evet şimdi daha net anladım seni. Ama sen biraz önce demiştin ki “bir dine inansaydım Hristiyanlığı seçerdim.” Şimdi de böyle deyince. İslam zaten direk aracısız Allah’a dua etmeyi kabul görmüştür. Hristiyanlarda zaten kafadan bu kısım tezat günah çıkarmak gibi.. bunun dışında İslam’da sonradan türeyen din tacirleri bunun dışında tabi.
Bence doğru noktaya inanıyorsun bence tabi ama sadece biraz araştırmaya ihtiyacın var. sanırım yurt dışındasın ve kaynaklar yanlı olabilir.

Bak ne guzel yazmissin .
Saraylim guzel bir tesfir kitabi al ve kuranin tefsiriyle vede on yargisiz bir oku canim .
Bak rabbim bu guzellikleri bos yere yaratmis olamaz dimi ? Ya bizi niye yaratti aceba hic dusundunmu ? Goren goze ne cevherler vardir .

Ben de bunlari demek istiyorum iste.. Yani burada bahsettiklerimiz bile devede kulak... Herkes fazlasini biliyor aslinda..

Keşke sadece bununla kalsa.........bir kısmının kafası kötüye çalışıyor.........suudi arabistan da bir adamın karısını ve çocuğunu öldürmesi serbest.............diğer islam ülkeleri de kur an ı kendi çıkarlarına göre yorumluyor............gerçek din bu değil gerçek din bu değil..............bu dünyada din böyle yaşanıyor..............ülkemizde de birkaç saat içinde binlerce insan toplayabilirsin allhuekber eşliğinde adam yakmak için.............demekki keramet dindar olmakta değil özünde inançlı ve vicdanlı bir insan olmak önemli

ya ben anlatacagım da nasıl anlatacagımı bilmiyorum
sorgulamayın demez hiçbir din ama illa ki de inanmamak için uğrasırsak o zaman bu konustuklarımız boşa gider.:34:

Seni de anliyorum, isin zor... Ama sevgili Rengina, inanmak icin de o dinin hakikatten guzelliklerle dolu olmasi gerek.. Ben bir kadinim. Eger Islam bana degil de erkege hitaben iste onlar boyle yaparsa yataklarada yanliz birakin, hafifce vurun, 4 kadina kadar alabilirsiniz, mirastan onlara 3 te bir, erkege 3 te 2 verin, yok carsaf giysin, yok sunu yapsin bunu yapmasin diye bir suru erkegi benden ustun kilan emirlerle gelirse, peygamberin de bir erkek oldugunu biliyorsam, o da bir sure ile nerdeyse butun kadinlari sadece kendine has olmak uzere helal kilmissa, bu kadinlarin bir de o oldukten sonra baska bir erkekle evlenmelerini de yasaklamissa, senin isin daha da zor.. Anlatamazsin..

Ayrica sunu söyleyeyim.
Seytan, tam olarak inanip, iman etmis, Allaha teslim olmus insandan cok, ortada olan insanla ugrasir.
Teslim olmus insani yolundan cevirmek zordur ama ortada olan insana her saniye her an vesvese verir ki Allah yolundan onu alikoysun.
Siz Islam dini ile yada dinlerle bu kadar ilgileniyorsaniz, sizi bu derece vesvese ile dolduran inanin seytandir.
Demissinizki " Allah inaniyorum, dua ediyorum hemen cevap geliyoyr"
O halde lütfen Allah a, kalp gözünüzü acmasi ve gercegi bulmaniz icin dua edin.
Talep olmadan nasip olmaz.
Siz Allahtan gercegi talep edin, insallah oda size gercegi nasip edecektir.

EGER CUBBELI YANLIŞ KONUSSA IDI..
MUTLAKA BIRILERI CIKARDI..
KIM CIKMIŞ BU ZAMAN KADAR KARŞISINA..
ARAŞTIRMADAN BILMEDEN KONUŞMAZ ..
BILMEDIGI ŞEYLEREDE NET CEVAP VERMEZ..
KABUL ETMEK ISTEMEMEK AYRI..
KARŞI TARAFI CAHILLIKLE SUCLAMAK AYRI..
KENDIMIZE DURUST OLALIM LUTFEN..EGER DURUST SANIYORSAK KENDIMIZı..
Araştırmaları dogru yapalım rıca edıyorum..

Seni de anliyorum, isin zor... Ama sevgili Rengina, inanmak icin de o dinin hakikatten guzelliklerle dolu olmasi gerek.. Ben bir kadinim. Eger Islam bana degil de erkege hitaben iste onlar boyle yaparsa yataklarada yanliz birakin, hafifce vurun, 4 kadina kadar alabilirsiniz, mirastan onlara 3 te bir, erkege 3 te 2 verin, yok carsaf giysin, yok sunu yapsin bunu yapmasin diye bir suru erkegi benden ustun kilan emirlerle gelirse, peygamberin de bir erkek oldugunu biliyorsam, o da bir sure ile nerdeyse butun kadinlari sadece kendine has olmak uzere helal kilmissa, bu kadinlarin bir de o oldukten sonra baska bir erkekle evlenmelerini de yasaklamissa, senin isin daha da zor.. Anlatamazsin..

Ama bu dediklerinin dindarlıkla ilgisi yok ki. Maşa olmakla ve tamamen cehaletle ilgisi var. aklını kullansın “Allah-u Ekber” denildiği zaman “nere gidiyoruz? “ desin. Akıl işi değil mi din? Allah aklı vermiş kullanmayı becermek marifet değil mi zaten?

Evet arkadasim, Kuran o zamana da bu zamanda hitap eder.
O zaman Peygamber efendimizle anlasma yapan ama anlasmaya uymayip hac vazifesi icin cölde olan silahsiz insanlari öldüren müsriklere karsi indirilmistir o ayetler.

Peki bu zamanda hangi olaylar icin gecerlidir.
Ben Yunanistan ile bir anlasma imzalar ve Can güvenligi icin iki tarafta imza atar sonrada Yunanistan benim ülkemi bombalarsa ne yapariz, yada ülkeler ne yapar?

Karsilik verir degil mi?

Iste Rabbim öyle merhametliki KArsilik vermeden onlara uyari yapin ve süre taniyin, yinede ayni sekilde davranirlarsa onlara karsilik verin diyor.

Siz Kuran da tezaklik oldugu icin böyle konusmuyorsunuz.
Siz Kuran da tezatlik bulmak icin cok efor harciyorsunuz onun icin böyle konusuyorsunuz!

Alemsin weiss... Biz bugun Yunanlilarla savasirsak dedigin sebeplerden, bu onlar musrik diye olmaz... Zira onlar da Allaha inaniyorlar.. Puta tapmiyorlar yani..:9: OBen hic bir efor saglamiyorum tezatlik bulmak icin, bildigim sureleri, ayetleri google a yaziyorum, o da bana surenin adi ve numarasini veriyor sadece..:34:
O ayetler colde olan silahsiz insanlari vuranlar icin diyorsun da, hangi insanoglu birilerinin canini kurtarmak icin 4 ay bekler? Gec gelen adalet adalet midir? O ayet "haram aylar cikinca" diye baslar da... Yani bahanen inandirici degil..

Back
X