- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.359
- 498
nerede yazıyormuş inanmayanları öldürün diye?
TEvbe 5.........
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
nerede yazıyormuş inanmayanları öldürün diye?
Ama bu dediklerinin dindarlıkla ilgisi yok ki. Maşa olmakla ve tamamen cehaletle ilgisi var. aklını kullansın Allah-u Ekber denildiği zaman nere gidiyoruz? desin. Akıl işi değil mi din? Allah aklı vermiş kullanmayı becermek marifet değil mi zaten?
Keşke sadece bununla kalsa.........bir kısmının kafası kötüye çalışıyor.........suudi arabistan da bir adamın karısını ve çocuğunu öldürmesi serbest.............diğer islam ülkeleri de kur an ı kendi çıkarlarına göre yorumluyor............gerçek din bu değil gerçek din bu değil..............bu dünyada din böyle yaşanıyor..............ülkemizde de birkaç saat içinde binlerce insan toplayabilirsin allhuekber eşliğinde adam yakmak için.............demekki keramet dindar olmakta değil özünde inançlı ve vicdanlı bir insan olmak önemli
Aynen katiliyorum, cok dogru soyluyorsun. Onlara da sorsan kendilerince haklidirlar. Insanin kendi vicdanindan ote din yok..
Ayrıca bazı şeyleri savunma adına yaptıklarım da ego veya saldırı olarak algılanmasın.
zira konu Cübbeli veya bazı dini meselelr olunca insanların nasıl alay ettiğini önceki konulardan görmek zor değil.
İşte bu da bizlerde bir savunma gereksinimi oluşturuyor.
Simdi bu benim yukarda dediklerim Kuranda gecen emirler. Kurana inaniyorum diyen herkesin inanmasi gereken seyler, bunlarin tartismasi yok Islam dininde..
Bak ne guzel yazmissin .
Saraylim guzel bir tesfir kitabi al ve kuranin tefsiriyle vede on yargisiz bir oku canim .
Bak rabbim bu guzellikleri bos yere yaratmis olamaz dimi ? Ya bizi niye yaratti aceba hic dusundunmu ? Goren goze ne cevherler vardir .
Seni de anliyorum, isin zor... Ama sevgili Rengina, inanmak icin de o dinin hakikatten guzelliklerle dolu olmasi gerek.. Ben bir kadinim. Eger Islam bana degil de erkege hitaben iste onlar boyle yaparsa yataklarada yanliz birakin, hafifce vurun, 4 kadina kadar alabilirsiniz, mirastan onlara 3 te bir, erkege 3 te 2 verin, yok carsaf giysin, yok sunu yapsin bunu yapmasin diye bir suru erkegi benden ustun kilan emirlerle gelirse, peygamberin de bir erkek oldugunu biliyorsam, o da bir sure ile nerdeyse butun kadinlari sadece kendine has olmak uzere helal kilmissa, bu kadinlarin bir de o oldukten sonra baska bir erkekle evlenmelerini de yasaklamissa, senin isin daha da zor.. Anlatamazsin..
Kime neyi anlatiyorsun boswer biz inancimiza bakalim baskasi ne dusunurse dusunsun mezara girince anlarlar o zamanda is isten gecmis olacak... butun cewaplarin icin tebrik ediyorum seni :) dogru yoldasin bacim :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Seni de anliyorum, isin zor... Ama sevgili Rengina, inanmak icin de o dinin hakikatten guzelliklerle dolu olmasi gerek.. Ben bir kadinim. Eger Islam bana degil de erkege hitaben iste onlar boyle yaparsa yataklarada yanliz birakin, hafifce vurun, 4 kadina kadar alabilirsiniz, mirastan onlara 3 te bir, erkege 3 te 2 verin, yok carsaf giysin, yok sunu yapsin bunu yapmasin diye bir suru erkegi benden ustun kilan emirlerle gelirse, peygamberin de bir erkek oldugunu biliyorsam, o da bir sure ile nerdeyse butun kadinlari sadece kendine has olmak uzere helal kilmissa, bu kadinlarin bir de o oldukten sonra baska bir erkekle evlenmelerini de yasaklamissa, senin isin daha da zor.. Anlatamazsin..
of of saraylım :)
sana bunların cevabını verdiğimde sen yeni sorularla geleceksin değil mi bak sabahtan beri net başındayım yoruldum mu hayır ama anlattıklarım şimdiye kadar sende hiçbir şey ifade etmediyse o zaman üzülürüm işte.
islama göre miras aslında kadına daha cok hitap eder bunun tam kuralı senin anlattıgın şekilde değil.lütfen bunu arastır.kadına az pay verilirse eğer o erkek kız kardeşine ömür boyu bakmak zorunda eğer eşit verilirse bakması zorunlu değil ama eşit de verilebilir onların anlaşmasına baglı. sence bu güzel bir uygulama değil mi? (lütfen yanlıssam düzeltin eksik olabilir)
peygamberin neden cok hanımı vardı biliyor musun? çünkü kocası ölen kadınlar vardı onlar korumasız kalmasın diye nikahına geçirmiştir öyle gönül eğlendirmek için değil. benden sonra evlenmesinler dediğinin de islami açıklaması var.
Evet şimdi daha net anladım seni. Ama sen biraz önce demiştin ki bir dine inansaydım Hristiyanlığı seçerdim. Şimdi de böyle deyince. İslam zaten direk aracısız Allaha dua etmeyi kabul görmüştür. Hristiyanlarda zaten kafadan bu kısım tezat günah çıkarmak gibi.. bunun dışında İslamda sonradan türeyen din tacirleri bunun dışında tabi.
Bence doğru noktaya inanıyorsun bence tabi ama sadece biraz araştırmaya ihtiyacın var. sanırım yurt dışındasın ve kaynaklar yanlı olabilir.
sana bunların cevabını verdiğimde sen yeni sorularla geleceksin değil mi bak sabahtan beri net başındayım yoruldum mu hayır ama anlattıklarım şimdiye kadar sende hiçbir şey ifade etmediyse o zaman üzülürüm işte.
islama göre miras aslında kadına daha cok hitap eder bunun tam kuralı senin anlattıgın şekilde değil.lütfen bunu arastır.kadına az pay verilirse eğer o erkek kız kardeşine ömür boyu bakmak zorunda eğer eşit verilirse bakması zorunlu değil ama eşit de verilebilir onların anlaşmasına baglı. sence bu güzel bir uygulama değil mi? (lütfen yanlıssam düzeltin eksik olabilir)
peygamberin neden cok hanımı vardı biliyor musun? çünkü kocası ölen kadınlar vardı onlar korumasız kalmasın diye nikahına geçirmiştir öyle gönül eğlendirmek için değil. benden sonra evlenmesinler dediğinin de islami açıklaması var.
Ben size anlatayim.
Islam erkege hitap etmez, genelde ey iman edenler diye tüm insanliga seslenir!
Yatak ayirma konusuna gelirsek.
Burada kocasi gecim icin evin disina cikinca, evine kocasinin hoslanmadigi insanlari alan ve mahremini korumayan kadinlara karsi onlara güzelce nasihat edin ve rahatsizliginizi dile getirin, eger umursamazlarsa yataginizi ayirin, hala umursamazlarsa kollarindan tutup sarsin ( orada vurmak degil sarsmak kelime kökü vardir, arapcada kelimeler köklerden gelir) sarstiktan sonra eger rahatsizliginizi gözününe alirlarsa artik onlarin eksiklerini kusurlarini aramayin denilmektedir.
4Kadin konusunu 50 kez yazdim yine yazayim.
O ayet " hadi gidin 4 kadinla evlenin" demiyor.
Bzi zorunlu durumlarda, 4 kadina kadar evlenmeniz icin izin verildi ama sizin icin en hayirlisi tek estir deniyor.
Peki nasil bir zorunluluk.
Almanyada 2. dünya savasi sonrasi bu zorunlulugun yasandigini biliyor musunuz?
Arastirin.
Savas bittikten sonra ülkede erkek nufüsu o kadar azdiki, büyük bir sosyal sorun basgösterdi.
Alman hükümeti bir yasa ile ikinci kadinla evlenen erkege para yardimi verdi.
Demek ki zorunlu durumlar oluyormus, demek ki Allah herseyi bilenmis ve insanlarin karsilasacaklari her durum icin onlara izleyecekleri yolu göstermis.
PEki simdi keyfi olarak cok eslilik yapan var mi?
Var ama Islam insanlarin yaptigi degil, Kuranda bildirilendir.
Miras konusuda acikladim ama yine degineyim.
Herkes islamiyete göre yasasa inanin kadin erkekten daha sanslidir.
Zira kadin bir erkekle evlenirken istedigi miktarda mehir alabilir.
Bu kadinin hakkidir.
Koca, karisinin her ihtiyacini karsilamak zorundadir.
Simdi böyle bir durumda, kadina bu kadar hak veren Allah, erkeginde evlendigi esinin bakimini ve aile gecimini saglamasi icin fazla pay almasini emretmesimi adaletsiz:)
Örtünme konusuna gelirsek, kadinin örtüsü basörtüsü, erkeginki de gözkapagidir.
Yani örtü erkek icinde vardir sadece uygulanisi göz kapagini kapatmaktir.
Peygamber eslerinin evlenmemesi konusu ise.
Onlar Müminlerin anasidir.
Anlatabildim mi?
Rengina açıklamaların güzel. Bilgiye dayalı. Ama inançların etkilenmesi ya da bunun değişmesi o kadar basit değil.
Yani saraylının uzun bir evreden sonra bu şekilde düşündüğünü düşünüyorum. Ama Müslüman olmayan insanların bir kısmı bir tılsımdan bahseder. Mesela buraya gelir ezan sesinden etkilenir gibi…Bunun dışında olanlar için uzun bir süreç gerekebilir.
Alemsin weiss... Biz bugun Yunanlilarla savasirsak dedigin sebeplerden, bu onlar musrik diye olmaz... Zira onlar da Allaha inaniyorlar.. Puta tapmiyorlar yani..OBen hic bir efor saglamiyorum tezatlik bulmak icin, bildigim sureleri, ayetleri google a yaziyorum, o da bana surenin adi ve numarasini veriyor sadece..
O ayetler colde olan silahsiz insanlari vuranlar icin diyorsun da, hangi insanoglu birilerinin canini kurtarmak icin 4 ay bekler? Gec gelen adalet adalet midir? O ayet "haram aylar cikinca" diye baslar da... Yani bahanen inandirici degil..
Kuran'in tefsiri var bende, ucte birine kadar okuyabildim ancak.. Gerisi getiremedim.. Arapca okuyunca anlamadan, daha guzel... Turkcesi sanki biraz cocuk dili gibi, cok da tekrar vardi icinde, turkcesini bir yerden sonra insan okumaya sikiliyor. Yani en azindan bana boyle hissettirdi. Internette arastirirken dikkat cekilen yerlerini okudum sonradan..
Kime neyi anlatiyorsun boswer biz inancimiza bakalim baskasi ne dusunurse dusunsun mezara girince anlarlar o zamanda is isten gecmis olacak... butun cewaplarin icin tebrik ediyorum seni :) dogru yoldasin bacim :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.