• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

jilet olayını konuşalı diyorsun yani:26:

aslında konu neyse o konuşulmalı tabiki,ama sürekli konular dine bağlanıyor
ve tartışma çıkıyor,nahoş durumlar yaşanıyor
bu konu bikaç gündür var zaten,bende başörtüye laf edilince bikaç kelam yazdım o kadar
jilet konusuna gelince yorum yapmadım henüz :)

:)))
Anlattıklarıma ne kadar darbir kalıpdan bakmışsın . sanırım hayat görüsünde bu kadar sıg .:19:
dilimin döndügünce cevaplayım :6:
demek cennet yoksa bu hayatım boşa gidecek öylemi :9: cancazım islamı yaşamak bu dünyanı fakirleştiriyormu ????.. bumu senin islamdan anladıgın ..
ama haklısın çünki sen islam nedir bilmiyorsun :31:islam dinini okadar dar kalıplara sokmuşsunki aklında ancak ona inanıyorsun . yada ona inanmak işine geliyor diyeyim saraylım .:34:

cennet ne senin nede benim tahminlerimize sıgar canım önce bunu bil :31: demek erkelere var bize yokmuş hı .:9:

canım ben hayatda o dedigin kadar olmasada hamdolsun rabbımın verdigi dünya nigmetlerine sahibim O verdigi sürece tabi . islamı yaşamak bu hayatımı da cennete çeviriyor buna emin ol :31:

şimdi hem bu kısacık dünyada, hemde O ebedi hayatda neden cenneti istemeyim ?.. hadi senin inancınla cennet yok diyelim o zamanda bu dünyam bana cennet zaten huzur dolu :31:
şimdi bende sana soruyorum . ya cehemmen varsa ????? şimdi düşün bakalım arkadaşım . o kısa hayat SONSUZZZZ OLAN EBEDİ HAYATLA KIYAS EDİLEBİLİRMİ??:16:

Sen soylesin, sen boylesin.. Yazdiklarinin ozeti... Cevap verebilecegim birsey bulamadim.

aslında konu neyse o konuşulmalı tabiki,ama sürekli konular dine bağlanıyor
ve tartışma çıkıyor,nahoş durumlar yaşanıyor
bu konu bikaç gündür var zaten,bende başörtüye laf edilince bikaç kelam yazdım o kadar
jilet konusuna gelince yorum yapmadım henüz :)

vallahi canım şimdi resmi dairelerde traş olmadan olmaz dimi,eşimde işi gereği traş olmak zorunda,zaten ha bıçak,makas yada jilet hepsi aynı kapıya çıkmıyormu kesici alet yani:44:

Son düzenleyen: Moderatör:
500 ve 600 lü yıllarda bundan 1500 yıl önce nerdeyse arabistanın sıcağında boydan kıyafet giyiyormuş erkekler artık pazendenmir bilemiycem çünki şimdiki teknoloji yoktu şimdi bazı cemaatlerdeki adamlara bakıyoruz aynı tarz ne alaka yani..

Sen soylesin, sen boylesin.. Yazdiklarinin ozeti... Cevap verebilecegim birsey bulamadim.

EVET VERECEK CEVABIN YOK :31:
BU GECE BASINI YASTIGIN KOYUNCA BİR DÜŞÜN SARAYLIM :34:

iki dünyamı ,kısacık tek dünyamı istedigin .. birininde sonsuzzz oldugunu düşünürsek ..
....sevgiyle ,ALLAHA emenetsin canım :16:

Son düzenleme:
vallahi canım şimdi resmi dairelerde traş olmadan olmaz dimi,eşimde işi gereği traş olmak zorunda,zaten ha bıçak,makas yada jilet hepsi aynı kapıya çıkmıyormu kesici alte yani:44:

benim bildiğim sünnet usulü sakalların kesilmesi iyi değil
jilet derken kökten kesilmesinden bahsediyor
ama bu sünnet usulu için gerekli diye biliyorum
tabiki ben hoca değilim bu işin üstadları bilir

500 ve 600 lü yıllarda bundan 1500 yıl önce nerdeyse arabistanın sıcağında boydan kıyafet giyiyormuş erkekler artık pazendenmir bilemiycem çünki şimdiki teknoloji yoktu şimdi bazı cemaatlerdeki adamlara bakıyoruz aynı tarz ne alaka yani..

o kişiler sünnetleri yerine getiriyor,mecburi değil
sünneti yaşam şekli olarak alıyorlar

37 yaşındayım bu zamana dek öğrendiğim,insan faydalı bir hayat geçirmeli,maddi yada manevi faydalı olmaya çalışmalı,ulaşamayacağı şeylerin peşinde olarak değil elindekilerle mutlu olmasını bilerek kötü düşünceler karşı kendini korumalı,sonuçta dünya sonsuz değil...

belki de o zaman sakal bırakmak kültürel bi gelenekti, İslamiyetle ilgisi yoktu olamaz mı:26:

Once bir karar ver, Buhari yaptigin alintida 9 yasinda oldugunu soylemis zaten.. :52: 19u nerden uydurdun?
Zeyneb... Su gibi guzel Zeyneb... Onu peygamberin evlatliginin evine ziyarete gittiginde yikanirken gorup asik oldugu soylenir. Daha sonra Zeyd'den bosattirip kendisinin evlendigi... Halk buna karsi gelmis, uygunsuz bulmus ve sonra da senin bahsettigin sure inmis. Evlatlikla evlenmek de caiz olmus. Allahin tek derdi sanki Hz.Muhammedin evlilikleri imis gibi, bu konuda kac tane sure gelmis. Buna hic bir hak dinde rastlayamazsiniz iste.. Neyse, isteyen istedigine inanmakta ozgur tabii... Ben de dahil.

Siz ne kadar terbiyesiz ne kadar kolay iftira eden, ne kadar cahil ve cüretkarsiniz.
Kendinize gelin.
Kendi hayal dünyanizin ürünlerini yada sizin gibi islam düsmanlarinin fantazilerini gercekmis gibi anlatip birde utanmadan alay ediyorsunuz.
Kimsiniz siz de Islam Peygamberine dil uzatiyorsunuz.
Ne demek " Hz. Peygamber, zeynep A.S mi banyo yaparken izledi"
Terbiyesiz.
Hz Zeynep Resulullahin evlatligi degildi.
Hem terbiyesiz hem iftiracisiniz.
Evlatligi Zeyd in bosandigi esiydi.

Ayriyeten yetti artik cartipmaya calisip sacmalaman.

Rivayette gecen on dokuz dur ben kopy yaparken yanlis almisim. Ne demek uydurmak, ben sizmiyim?
Baska delilleride vardir hemde su götürmez deliller hz Aise nin en az 15 yasinda oldugunu gösteren.
Üstelik 1980 lere kadar Türkiye de bile evlenme yasi 15 isi yani 20. yüzyilda evlenme yasi 15 oluyorsa 6. yüzyilda da 15 yasinda evlenmek cok normal.

Son düzenleme:
o kişiler sünnetleri yerine getiriyor,mecburi değil
sünneti yaşam şekli olarak alıyorlar

benim insanlara saygım sonsuz fakat mantıken dinimiz hoşgörü dini peygamberimiz bir çocuğunu diğerinden fazla öpmemiş,saygı sevgi önemli,ilim irfan önemli,sadece şekille olmazki..konun başörtüsü ile hiçbir ilgisi yok yazdıklarımın..ama şekil daha çok Müslüman olduğunun yada daha az bir Müslüman olduğunun göstergesi değildir..

bence cımbızla tek tek alsınlar :60:

Evet nedense bazıları yazının içeriğinden çok itinayla kelime seçip insanları kışkırtıyolar o kelime üzerine... bakıyorum ki konu 'tıraş'tan gene başörtüye,islama vs. gelmiş.. algıda bi sorun yaşıyolar herhalde:ssz:

belki de o zaman sakal bırakmak kültürel bi gelenekti, İslamiyetle ilgisi yoktu olamaz mı:26:

canım bence şimdiki gibi kolaylıklar olmadığı için o şekildeydi..

Back
X