• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anıtkabir projesi ülke bütçesini sarsmıştı

archangelus

veritasaequitas
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
3.508
3.431
168
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir için hazırlıklara 1941’de başlandığını, yapının ancak 1953’te tamamlanabildiğini söyledi. Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı ise projeyle birlikte iki yılı bile bulmadı. Meclis ve Anıtkabir projeleri inşa edildikleri dönemde ülkemizin bütçesini sarsmıştır. Oysa bugün Türkiye bunun gibi onlarca, yüzlerce projeyi aynı anda bitirip, inşa edip halkın hizmetine ulaşacak seviyededir" diye konuştu.

BÜYÜK DÜŞÜNMEK CÜCELERİN İŞİ DEĞİLDİR Bütün bunların maliyeti üzerinden polemik yapanlar eğer art niyet taşımıyorlarsa Türkiye’nin ulaştığı seviyenin farkında değiller. Bizler bu arada Samsun-Sinop arasını yaptık, oranın maliyetini çok enteresan yarısının bedelinden hamd olsun burası daha az, bu. Yani Sayın Putin bir şey söyledi. Bu eser dedi büyük devlet olmanın alametidir dedi. Çok ilginç vaka budur. Şimdi Kremlin'e gittiğiniz zaman oraya gelen turistleri görürsünüz. İstanbul’da nereyi geziyorlar, Dolmabahçe, Topkapı Sarayı'nı geziyorlar. Büyük düşünmek cücelerin işi değildir. Tabi bu cücelere hakaret olmasın, onlar benim canım ciğerimdir. Bunların hepsi de iyi güzel ama yetmez. Ekonomik yıkıma uğramamızı yere kapaklanmamızı bekleyenlere bunun için uğraşanlara inat başımız dik şekilde kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

SARAY KISA SÜRE SONRA CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ OLACAK "Güçlü bir Türkiye istemiyorlar" diyen Erdoğan, "Sadece Cumhurbaşkanlığı Sarayı. Şu anda Saray, kısa süre sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Hemen yanımızda kongre merkezinin arka tarafında bölgede şöyle bir cuma camii yok, orada cami inşa ediyoruz. Kongre merkezinin bana göre sağ tarafında çok amaçlı 2 bin kişinin katılacağı aynı anda yapabileceğimiz yemekli toplantıyı kast ediyorum" diye konuştu.

4 MİLYON CİLT KİTAP ALABİLECEK KÜTÜPHANE Şu anda Türkiye’de en büyük kütüphanenin 2 milyon cilt kitaba sahip olan bir kütüphane olduğunu ifade eden Erdoğan, "Dünya çok farklı bir yerde. Orada asgari 4 milyon cilt kitap alabilecek şekilde hem dijital ortamda hemde yaprak kitapla orada bir Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi kuralım. Orada ayrı bir hedefimiz olacak, 24 saat öğrenciye halka açık bir kütüphane haline getirmek. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz, projeler hazırlanıyor. İki yılda bunları bitireceğiz. Saray kavramından rahatsız olanlar temenni ederim ki külliyeden rahatsız olmazlar" dedi.

PARAYI HARCAYAN BİZİZ Böyle anlattıkları gibi falan de değil yani. Dün baktım bir tanesi ana muhalefetten diyor ki, 5-6 milyar dolara mal oldu diyor. Yahu parayı harcayan biziz. Nereden çıkarıyorlar böyle rakamlar anlamak mümkün değil. herhalde İngiltere’deki sarayın restorasyonu yapılacak, 5 milyar dolara mal olacakmış. Belki ortaya takıntı yapmış olabilir. Ama bunu bilmesi lazım. Her şeyi bunların kayıttadır. Biz burayı proje hariç 18 ayda bitirdik.

http://www.mynet.com/haber/politika...ojesi-ulke-butcesini-sarsmisti-1661809-1=copy

Hay Allah'ım şu konuşmanın nesini tutsan elinde kalıyor.

Ülkenin kurucusu için 70 yıl önce müze kıvamında yapılmış bir anıt mezarı kendisinin kaçak şekilde yaptığı ve milyarlarca liraya mal olmuş israf yuvası ile karşılaştırıp "Biz daha hızlı yaptık" deme cesaretinden mi bahsedeyim, cüceler büyük düşünemez diye cüce insanları aşağılamasına mı takılayım ne diyeyim ben bu konuşmaya.

Bu saraya harcanan parayı helal etmiyorum..
Çekinmeden Atamızın defnedildiği Anıtkabir'le kıyaslamış ya..
Pes diyorum...
ben izledim anıtkabir belgeselini,halk ücretsiz gönüllü çalışmış..türk malzemeleri kullanılmış..
bu saray ise ithal sayar ağaçları bie almanyadan bizim ülkeedeki ağaçların suyumu çıktı:KK12:

ben izledim anıtkabir belgeselini,halk ücretsiz gönüllü çalışmış..türk malzemeleri kullanılmış..
bu saray ise ithal sayar ağaçları bie almanyadan bizim ülkeedeki ağaçların suyumu çıktı:KK12:

Malzemelerin hepsi türk,saraya bak birde içinde neler var neler.
Birde bütçeyi sarstı diyebiliyor hiç çekinmeden ..

peki gezebilecekmiyiz biz bu sarayı ?
kıyasladığı yerleri ziyaret edebiliyoruz çünkü halka ait yerler (şimdilik)
bu saraya 30 sn göz dik bak bakalım nereye bakıyon sen diye seni yaka paça içeri atmazlar mı ?
Bu arada Atatürk'ün kendi talebi ile olmadan tüm halkın helal ederek az paraya yapılmış bir mezar ile bu sarayın karşılaştırılması çok abes olmuş.

Onların felsefesi
Görmedim, duymadım, bilmiyorum olmuş
3 maymunu oynuyorlar

Şu ülkeye yıllardır doğru düzgün bir iktidar gelmemişti ama
hiç biri bu kadar da rezil rüsva etmemişti

Nereye kadar oynacaklar peki,ne zaman dank edecek gerçekler..
Benim pek fazla umudum yok açıkcası..

başlığı gördükten sonra okumaya gerek bile duymadım!!!!

Back
X