Cevap verecek biri yok mu

)))
Birisi cevap verir diye umutla bekliyordum ben de.Ben bu testi yaptırmaya karar verdim.Ama bir yandan da araştırıyorum test günü gelene kadar .
Biraz pahalı ama ben de cvs amniyosentez vs den de zamana yayılmış ikili üçlü vs stresinden de korkuyorum.Yüzde bir mi binde bir mi amniyosentezin düşük riski var diye biliyorum.Bir tanıdığın başına gelmişti.39 yaşındayım.Bir düşüğüm var.Tam bir yıldır hamile kalmak için uğraşıyordum.Hoş bir sağlık sorunumuz yoktu ama o kadar çok çocuğum olsun istiyordum ki acayip takıntılı saplantılı oldum.Bu nedenle buraya kadar gelmişken risk almaya cesaret edemiyorum.Doktorum testler konusunda beni bilgilendirip , tercihi bana bıraktı.İstersen ikili-üçlü vs yapalım,olumsuz çıkarsa amniyo vs yaptıralım dedi.
Benim doktorumun şimdiye kadar maternit yaptığı hastalarda , test sonuçları ile gebelik hep doğru gitmiş.Bu test cinsiyeti de tespit ediyormuş.Doktorumun yaptığı test sonuçları cinsiyet, normal bebek anormal bebek hep doğru gitmiş.Hiç yanlış gelmedi şimdiye kadar diyor.Bir tane bile yanlış olmadı mı diye ısrarla sordum.Ne kadar pimpirikliyim anlayın işte.Anladığım kadarı ile doktorum bu teste bayağı güveniyor.Ben de kendisine güveniyorum.
Benim kafamı en çok testin 10.haftada yapılıyor olması karıştırmıştı.Erken gibi geldi.Ultrasondan ya da başka şekilde testin sonucunu teyit etme imkanımız olmayacak diye düşünmüştüm.Ama test için gittiğimde doktor testten önce bebeğin gelişimini, kollarını, bacaklarını, ensesini, kafasını vs ayrıntılı bir şekilde ölçeceğini söyledi.Hatta şimdilik yapmadı testi bir hafta daha bekleyelim dedi.
Testin bilgilendirme kağıdında test olumsuz gelirse yine de amniyo vs yapılmalı diyor.Doktorum gerek yok diyor.İnşallah hiç gerek olmaz , düşünmek istemiyorum.İlk gebeliğimde yok kese görünmedi,yok hcg artmadı diye ağlamaktan helak oldum.Bu kez kendime stres yaşatmak istemiyorum.Ama öte yandan doktorum illa da bu testi yaptır demiyor.Söylediğine göre şimdi cvs -amniyo gibi testleri bu konuda uzman kişiler yaptığı için eskiden olduğu kadar risk yokmuş.Sanırım perinatologlar yapıyor.O konuda da korkmanı gerektiren birşey yok, dedi bana.
Galiba ikili-üçlü testlerin sonuç şekli beni maternite yönlendirdi.Duyduğum kadarı ile o testlerde 100 de 1 ihtimal vs gibi sonuç veriliyormuş.Bu şekildeki bir sonuç benim kafama yatmıyor ve psikolojik olarak beni harap eder gibi hissediyorum. Kendimi tanıyorum "ya o 1 ihtimal beni bulursa" diye darlanırım ben.İlk gebeliğimde belli bir doktorum yoktu.Öylesine bir doktora gitmiştim, onun söylediği ve okuduğuma göre hcg 2 kat artmalıydı.Benim 1,5 kat artmıştı.Ağla ağla şişmiştim.Meğerse 1,5 katta yeterli imiş.Bu tecrübeden ötürü testin sonucunun benim rahatlığım açısından net olması gerekir diye düşünüyorum. Maternit var yok,normal-anormal gibi daha net sonuç veriyormuş.İkili-üçlü test değişik zamanlarda yapıldığı için zamana yayılmış bir şekilde stres taşımak istemiyorum. Maternit yaptırayım tek seferde stres sonlansın istiyorum.Öte yandan ikili-üçlü olumsuz gelen , kafası büyük denilen pek çok bebekte normal doğuyor.
Bir de maliyet kısmı var işin.Evet bu test oldukça pahalı.Allah yokluklarını göstermesin ama devlet ya da üniversite hastanelerinde kalabalık,karışıklık ve benim korkaklığım,utangaçlığım gibi birçok nedenle ben pek barınamıyorum. Çok nazlı bir hastayım açıkçası.Allah doktorumdan razı olsun.Üstelik bu korkularım beni en iyi, en pahalı uzmana ya da labaratuvarlara yönlendireceğinden maliyet açısından maternite yaklaşırım diğer testleri seçersem diye düşünüyorum.Aklıma gelen olumlu olumsuz herşeyi yazmaya çalıştım umarım yardımcı olmuştur.Yaptırmaya karar verirseniz acaba hangimizin önce.Benim bir olumsuzluk olmazsa 25.ağustos.Bakalım nasıl olacak?Hakkımızda hayırlısı...