- 11 Temmuz 2016
- 2.052
- 3.512
- 133
- 33
Oğlak olmaya nasil dayaniyorsunuzYaa oğlaklar, bi tanesi de burda. Çok güldüm iyi değilim diyen ☺

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Oğlak olmaya nasil dayaniyorsunuzYaa oğlaklar, bi tanesi de burda. Çok güldüm iyi değilim diyen ☺
Ben olsam ne ala, ben sömürürdüm enerjisini en azından. Eşim oğlak ☺Oğlak olmaya nasil dayaniyorsunuzanlaşılması çok zor bir burç
![]()
Anlaşmaniz muazzam bişey o zamanBen olsam ne ala, ben sömürürdüm enerjisini en azından. Eşim oğlak ☺
Kafa yapılarımız çok farklı öncelikle. Sonrasını bilmiyorum.Peki neden sadece size karşı böyle acaba?
Kardeşlerinizle nasıl?
Ne olabilir sebebi yani kafanızda bi sebep var mı az çok?
Hoş hiçbir neden olmamalı o ayrı da...
babanıza ne yaptınızki öyle bakıyor size...Bir insan, babasının kendisini sevmediğini nasıl kabullenir?
Konuştum, sevmediğini söylemiyor. İstediğim gibi biri değilsin diyor.babanızla konuştunuz mu hiç açık açık beni sevmediğini düşünüyorum diye?
Erkek kardeşim başarılı bir çocuk evet ama ben de başarısız değilim. Diğeri henüz 5 yaşında. Pozitif ayrımcılık var ailede. Erkek kardeşime sınırsız izin ve para; bana ise evde otur, evlen, namusunu kirletme öğütleri... Şöyle anlatayım mesela iki kardeşsiniz yaşlarınız yakın izin istiyorsunuz birinize ‘evet yapabilirsin ama şunlara dikkat edeceksin’ deniyor. Kız olana ise ‘hayır kız çocuğunun işi yok, gidemezsin, yapamazsın, sen ne anlarsın, otur evde’ deniyor. Böyle bir tavıra sıcak yaklaşamıyorum ben de. Sonra sen uzaksın deniyor, sen gel bize birkaç adım biz sana koşarız diyorlar. Kaç gündür konuşmaya çalışıyordum, ‘baba yemeği yavaş ye, az sigara iç’ gibi, cevap vermiyordu hatta iğneleyici birkaç şey söyledi. Bugün masada karnım ağrıdığı için ayaklarımı topladım öyle yiyordum. Bağırarak ‘ya düzgün ye ya da yeme defol git’ dedi. Ofladım ben de. ‘Ne ofluyorsun ağzını gözünü kırarım, elimden kimse alamaz gibi şeyler söyledi.’ ‘Keşke yemeseydim dedim içeri geçtim’. Ama şuna eminim. Kahveye gitmek istedi, annemle sorun yaşayacaktı böyle bir tartışma yaratıp kimseye hesap vermeden kapıyı çarpıp çıktı. Böyle küçük hesaplar da yapıyor işte.Kardeşleriniz peki sizden daha mı saygılılar, daha mı başarılılar, daha mı söz dinleyen çocuklar? Ya da siz fazla mı soğuksunuz babanıza karşı?
Gerçekten dalga geçilecek bir konu, tebrikler. Daha insaniyetli bir mesaj daha görmedim :)Daddy dir ne yapsa yeridir
Kızma kızmaGerçekten dalga geçilecek bir konu, tebrikler. Daha insaniyetli bir mesaj daha görmedim :)
Bu kesinlikle kız çocuk-erkek çocuk ayrımı. Sizi sevmediğinden değil ama yaptığı ayrımcılığa siz tepki verdiğiniz için size karşı böyle. Biz ablamla ikimiz de kız olduğumuz için böyle bir ayrım olmadı, bizden 13 yaş küçük erkek kardeşim var, tamam devir de değişiyor kafa yapısı falan da değişiyor ama kardeşimin yaptıklarını biz yapamazdık onun yaşındayken. Şimdi evliyiz ama bekar da olsak yapamazdık sanırım, mesela eve geç gelmek (gece 12’den sonra), balkonda sigara içmek, arkadaşta kalmak gibi. Bu yaşlarda sanırım yaşın küçük anne babayla çatışmak çok normal emin ol bu sevmemelerinden değil.Erkek kardeşim başarılı bir çocuk evet ama ben de başarısız değilim. Diğeri henüz 5 yaşında. Pozitif ayrımcılık var ailede. Erkek kardeşime sınırsız izin ve para; bana ise evde otur, evlen, namusunu kirletme öğütleri... Şöyle anlatayım mesela iki kardeşsiniz yaşlarınız yakın izin istiyorsunuz birinize ‘evet yapabilirsin ama şunlara dikkat edeceksin’ deniyor. Kız olana ise ‘hayır kız çocuğunun işi yok, gidemezsin, yapamazsın, sen ne anlarsın, otur evde’ deniyor. Böyle bir tavıra sıcak yaklaşamıyorum ben de. Sonra sen uzaksın deniyor, sen gel bize birkaç adım biz sana koşarız diyorlar. Kaç gündür konuşmaya çalışıyordum, ‘baba yemeği yavaş ye, az sigara iç’ gibi, cevap vermiyordu hatta iğneleyici birkaç şey söyledi. Bugün masada karnım ağrıdığı için ayaklarımı topladım öyle yiyordum. Bağırarak ‘ya düzgün ye ya da yeme defol git’ dedi. Ofladım ben de. ‘Ne ofluyorsun ağzını gözünü kırarım, elimden kimse alamaz gibi şeyler söyledi.’ ‘Keşke yemeseydim dedim içeri geçtim’. Ama şuna eminim. Kahveye gitmek istedi, annemle sorun yaşayacaktı böyle bir tartışma yaratıp kimseye hesap vermeden kapıyı çarpıp çıktı. Böyle küçük hesaplar da yapıyor işte.
Mesele kadın erkek eşitliği değil tam olarak ama öyleymiş gibi varsayalım. Böyle gelmiş böyle gidecek bişi göremiyorum ben. Değiştirmek bizim elimizde özellikle kadınların. Yetiştirdiği çocuklara farkındalık kazandırmalı. Oy kullanırken elini vicdanına koymalı. Herkesin yapabileceği bişiler var bu konuyla ilgili. İyi ki ailemin düşüncelerine boyun eğmeyip kendime bir bakış açısı kazandırabilmişim. Ben göremesem bile, aslında dünya var olduğundan beri olması gereken, eşitlik zırvasını çocuklarım görecek daha olmadı torunlarım.Bizim toplumuzda bu ayrımcılığı yok etmek çok zor, annen babanda yok etsen etraf konu komşu. Mesela biz eve geç saatte gelsek birkaç gün dedikodu olur, konuşulur. Konuşsunlar önemli değil dersin ama annen baban için önemlidir. Eğerki baban eğitimin, yediğin içtiğin, giyimin konusunda ayrım yapmıyorsa bazı şeyleri de görmezden gel. Kadının ikinci sınıf olması, ezilmesi, eşitlik vs konularına hiç girmiyorum çünkü bu böyle gelmiş böyle gidecek.
Tabi ki bunun için çalışmalıyız ama babanla çatışarak kendini yıpratırsın. Benim söylemek istediğim eğer okumanda, temel ihtiyaçlarında bir sıkıntı yoksa babanla çatışma hem senin için hem baban için. Çatışmak sizi yorar. Daha ince damarından girebilirsin gönlünü hoş ederek.Mesele kadın erkek eşitliği değil tam olarak ama öyleymiş gibi varsayalım. Böyle gelmiş böyle gidecek bişi göremiyorum ben. Değiştirmek bizim elimizde özellikle kadınların. Yetiştirdiği çocuklara farkındalık kazandırmalı. Oy kullanırken elini vicdanına koymalı. Herkesin yapabileceği bişiler var bu konuyla ilgili. İyi ki ailemin düşüncelerine boyun eğmeyip kendime bir bakış açısı kazandırabilmişim. Ben göremesem bile, aslında dünya var olduğundan beri olması gereken, eşitlik zırvasını çocuklarım görecek daha olmadı torunlarım.