sabah bakkala giderken kapıda bir not buldum "şekerim evi götürüyorum, haberin olsun imza: b.k"
normalde de titiz bir şeyimdir ha.
havanın sıcaklığından mı nedir, seyahetten döndüm döneli hala evi toparlayamadım. ev de 3+1 ha hangisini toplayacağımı şaşırdım. dün bir toz alayım dedim anam ağladı resmen.
ben normal zamanlarda şu ikeada falan satılan dolap/raf düzenleyicilerden kullanıyorum, çekmeceleri falan işlevsel bir şekilde bölüp daha uygun kullanma alanı sunuyor.
bir de ev çok küçük olmamasına rağmen annemin eşyalarını kullandığımdan ev çok kalabalık ve fazla eşya var, seneye onları atıp yeni eşyalar, daha portatif rahat temizlenen modeller almayı düşünüyorum.
evde kullanmadığım hiçbir şey tutmuyorum. 2 ayda bir falan kocaman bir çöp torbası alıp uzun süredir elimi sürmediğim giysi, eşya vs ne varsa atıyorum ya da bağışlıyorum.
biblo vs gibi şeyler almamaya çalışıyorum ama hediye geliyor ister istemez manevi değeri olanları tutup olmayanları beğenenlere veriyorum ya da atıyorum.
temizliği günlük yapmaya çalışıyorum. 2 günde bir süpürge haftada 2 kez paspas (şimdi yaz cam çerçeve açık daha sık yaparım artık) bir de toplu olmayı öğrenmek lazım.
yani kahveyi içtin mi bardağı sehpaya değil mutfağa götürüp yıkamayı alışkanlık haline getirmek lazım ki dağılmasın.
zor yani.