dağınık kuzenim !!

melekes

her şerde bir hayır vardır ..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2014
2.308
2.370
168
kızlar kuzenim ile aynı evde yaşıyoruz. ama çok aşırı dağınık bende dağınıklıktan nefret ederim 1,5 yıldr sabrediyorum hiç bişey diyemiyorum ama kafayı yemek üzereyim. temizlik yapıyorum kalkıp yardım bile etmiyor tam tersi topladığım yerleride batırıyor. işi düştüğünde de gel çıkalım şuraya gidelim diyor ben hadi kalk gidelim diyince ben gelemem diyor. kırmamak için hep susuyorum ama artık iyice abartıyor. sormadan kıyafetlerimi ve ayakkabılarımı ( ben ayakkabıya çok önem veririm mantar ya da koku bulaşsın istemem) alıp sormadan giyiyor. sizce onu kırmadan bunları yapmamasını nasıl söyleyebilirim??

Eger anlayisiz bir kuzense , kirmaniz gerekiyor malesef ..

Bazen insanlara guzelikle soylediginde anlamiyorlar , ilaki kirilmak istiyorlar ..

Evi toplarken onunkileri toplama mesela ..
Kendisi kalksin yapsin , alistirmissin sende tabii hic yapmaz , hem yapiyosun hemde sitem etmiyosun ..

Esya konusundada oncelikle guzelikle uyar , tekrar yaptiginda sert bir sekilde uyar..

Yada kuzenin yaninda bir konu ac , iste su arkasasimin elbiselerini arkadasi kullaniyor , ben hic hoslanmam benimkilerini baskasi kullansa..
Anlar herhalde..

Eger anlayisiz bir kuzense , kirmaniz gerekiyor malesef ..

Bazen insanlara guzelikle soylediginde anlamiyorlar , ilaki kirilmak istiyorlar ..

Evi toplarken onunkileri toplama mesela ..
Kendisi kalksin yapsin , alistirmissin sende tabii hic yapmaz , hem yapiyosun hemde sitem etmiyosun ..

Esya konusundada oncelikle guzelikle uyar , tekrar yaptiginda sert bir sekilde uyar..

Yada kuzenin yaninda bir konu ac , iste su arkasasimin elbiselerini arkadasi kullaniyor , ben hic hoslanmam benimkilerini baskasi kullansa..
Anlar herhalde..
bi kere toplamadım gerçekten bıraktım öyle 2 gün boyunca olduğu yerden kaldırmadı özellikle yediği şeyleri bırakıyor birde kedim var evde oda ortada bir şey görünce yiyecek alıyor etrafa dağıtıyor iyice. bazen diyorum kaldırsana dağınık durmasın diyorum ofluyor durmadan..

Davranislarindan anlamiyorsa rahatsizligini,kirma pahasina onu sende sözle ifade et artik.yapacak birsey yok.sen topla o dagitsin, alismis bu duzene,sesi de cikmiyor,oohh ben boyle devam ediyim kafasinda demekki.
Tepki gostermenin zamani gelmiste geciyor.

öğrenci misiniz neden birlikte kalıyorsunuz? ayrı bi eve falan mı çıksan acaba? çünkü bi insan dağınıksa dağınıktır hele üstüne bide umursamaz ve anlayışsızsa değişmez

öğrenci misiniz neden birlikte kalıyorsunuz? ayrı bi eve falan mı çıksan acaba? çünkü bi insan dağınıksa dağınıktır hele üstüne bide umursamaz ve anlayışsızsa değişmez
benim kendi evim onun aileside dışarıda tek kalmasın diye yanımda kalmasını istiyorlar ailemde böyle düşünüyor.. öğrenciyiz ikimizde. maalesef ne ben başka bir eve çıkabilirim ne de ona git diyebiliyorum :/ çözümsüz kaldım :(

benim kendi evim onun aileside dışarıda tek kalmasın diye yanımda kalmasını istiyorlar ailemde böyle düşünüyor.. öğrenciyiz ikimizde. maalesef ne ben başka bir eve çıkabilirim ne de ona git diyebiliyorum :/ çözümsüz kaldım :KK43:
canım benim o zaman kırılmasın darılmasın aman üzülmesin die düşünmeyeceksin.
yap bi yapılacaklar listesi as buzdolabına. temizlik, bulaşık, yapılacaklar, alınacaklar, masraflar... evdeki gürültü, dağınıklık... aklına ne geliyosa hepsini listele. bundan sonra böyle olacak de. kendinde kesinlikle uy o listeye. seni kararlı görsün.
yaşı kaç bu arada? kız mı erkek mi?

canım benim o zaman kırılmasın darılmasın aman üzülmesin die düşünmeyeceksin.
yap bi yapılacaklar listesi as buzdolabına. temizlik, bulaşık, yapılacaklar, alınacaklar, masraflar... evdeki gürültü, dağınıklık... aklına ne geliyosa hepsini listele. bundan sonra böyle olacak de. kendinde kesinlikle uy o listeye. seni kararlı görsün.
yaşı kaç bu arada? kız mı erkek mi?
kız canım 21 yaşında . erkek olsa zaten bir nebze anlarım erkekler fazla yapmaz iş ama afedersiniz klişe bir söz kullanıcam ama bide kız olacak yaniii . gerçekten sert davranmalıyım sanırım bende hiç beceremem ya sert olmayı :)

Evih kuralları ollalı ve herkes buhauymalı. Uymayan çıksın evden...

kızlar kuzenim ile aynı evde yaşıyoruz. ama çok aşırı dağınık bende dağınıklıktan nefret ederim 1,5 yıldr sabrediyorum hiç bişey diyemiyorum ama kafayı yemek üzereyim. temizlik yapıyorum kalkıp yardım bile etmiyor tam tersi topladığım yerleride batırıyor. işi düştüğünde de gel çıkalım şuraya gidelim diyor ben hadi kalk gidelim diyince ben gelemem diyor. kırmamak için hep susuyorum ama artık iyice abartıyor. sormadan kıyafetlerimi ve ayakkabılarımı ( ben ayakkabıya çok önem veririm mantar ya da koku bulaşsın istemem) alıp sormadan giyiyor. sizce onu kırmadan bunları yapmamasını nasıl söyleyebilirim??
azıcık azıcık söylemeye başlayın.

Back
X