Dağınık misafir

1.sınıfa ve anasıfına giden çocuklar tuvalete tek mi giriyor? Anneleri ne yapıyor? Neden seslenmiyorsunuz?
Evlerinde olsa neyse de o yaştaki çocuklar başka evdeyken takip edilir yahu..

Annelerini çağırın "x senin çocuklar tuvalete dikkat etmemiş ilgilenir misin? ellerini falan güzel yıkasınlar mikrop kapmasınlar" "x çocuklar koltuk üstünde yemesinler" gibi..
Tuvalet eğitimi verince o iş bitti sanıyorlarsa demek ki.
Halbuki çocuk bunlar,kızım tam bir başak ,titizlikten ölecek kıvamda ama oyun arasında aceleyle gittiyse tuvalete,gayet unutuyor sifon çekmeyi. Ben her defasında geri gönderiyorum farkedince gidip sifonu çekip ellerini sabunlamasi için.
Bilmediğinden yapmıyor ki bunu,çocuk bu bazen hatırlatmak gerekiyor sadece.

Ya haklısın.
Geçenlerde tuvalet sırası bekliyorum bir yerde,kadın çıktı gireceğim sıra bende,birde tipine baksan temiz dersin ,süsü püsü yerinde gayet,parfüm kokusu buram buram dipnot olarak ekliyorum buraya,sifonu çekme zahmetinde bulunmamış hanımefendi,orda duran çişte değildi baya kakasını yapıp öylece çıktı. Baya söylendim sesli sesli,kadın ne dese beğenirsin"ban (ben değil baya ban)tiksiniyorrum dokunamıyorum oraya"dedim biz tiksinmeyelim mi bu görüntüden. Normal mi bu? Topukladı kadın ,benimle bekleyenlerde söylenmeye başlayınca.
Bu hep olan şey yani. Kime sorsan titiz ama tuvaletlerin hali de ortada yani kimse kusura bakmasın temiz falan değiliz,üstüne saygısızız.
Elini yıkayıp tuvaletten öyle çıkanı görünce takdir eder hale geldim. Yalandan su tutup cıkan mı istersin,suya sabuna dokunmayan mı?
Aa yok canım olur mu durun o da benimdir kesin.Boşuna 1 kişinin yaptığını herkese maal etmeyin, o kadar eminler ki 1 sadece 1 kere bile sifona basmayı unutmadıklarına.
Böyle bilerek bırakan anca ben ya da ben gibi klozet kapağı açık bırakan böğğğ mide bulandırıcı terbiye titizlik eksikliği ve çocukları anormaller olabilir.
Ne görürlerse onları yapıyor zaten çocuklar, biz böyle olunca zaten malum.
Kapak falan elleyemediğimiz için yüzümüze sıçrayan .ok partikülleriyle geziyoruz.
Makyajı da ondan yapıp, parfümle koku bastırıyoruz.

Temizlik hastalarını programını izlemekten kafa gitmiş milletin...

:işsiz:
benim evi ve çocukları görseniz tüm kk kusacak herhalde.
Yahu klozet kapağı kapama huyum yoktur, sevmem, tercih etmem, kapatana gıcık olurum, ellemekten, temastan tiksinirim.

Sifonu hepimiz ara ara unutuyoruz insanlık hali, orada kaka kaldı diye evinize mikroplar hücum etmedi.
Yemek yerken dökülür zaten, dökülmemesi abes olur.
Bir zahmet çocuk olsun olmasın her yemek sonrası yenen yeri ve mutfağı süpürün.

Koltuk kısmında haklısınız, dökülebilir fakat annesinin temizlemesi, uğraşması lazım.
Çocuklar da gayet küçük, sanki kendi başına her işini halledebilen yaştan bahsediyorsunuz, tuhaf.
Bebeğiniz küçük, hep öyle kalmayacak.
Klozet içinde size bakan kakalar görünce bunları hatırlarsınız:)
Tuvaletteki kaka ve çekilmeyen şifon hariç size katılıyorum.
Vallahi hiperaktiviteye ramak kalmış bir evladım var.
Bağlamak lazım sandalyeye anca öyle oturur, iki kaşık alıp gelip gidip yerim ben der 😂
Dökülen saçılana bakmam da, kaka bırakmak cidden olmaz bence ya.
Çocuklar yapıyorsa da anneleri arkalarından bakmalı, bir de onu cekmeyen el de yıkamiyor olabilir.
Ayrıca klozet kapağını da tuvalet kağıdıyla açıp kapıyorum ben, tabi ki ellenmez.

Tuvaletteki kaka ve çekilmeyen şifon hariç size katılıyorum.
Vallahi hiperaktiviteye ramak kalmış bir evladım var.
Bağlamak lazım sandalyeye anca öyle oturur, iki kaşık alıp gelip gidip yerim ben der 😂
Dökülen saçılana bakmam da, kaka bırakmak cidden olmaz bence ya.
Çocuklar yapıyorsa da anneleri arkalarından bakmalı, bir de onu cekmeyen el de yıkamiyor olabilir.
Ayrıca klozet kapağını da tuvalet kağıdıyla açıp kapıyorum ben, tabi ki ellenmez.
Tuvalette elbette öyle bir şey kalmamalı ama bir çocuktan bahsediyoruz.
İlkokul 66 72 ay, 6 yaş demek.
Bu yaştaki bir çocuk unutabilir yahu, öğrense de bilse de okula defterini götürmeyi unutan bir yaş, sifonu mu unutmayacak!

Aynı çocuktan bende var, bağlasanız yemin ediyorum yılan misali yine kıvrılır kaçar, uyurken bile 5 dk sabit kalmıyor sürekli yer değiştiriyor.
Daha tuvalet eğitimi yok onun, günde 30 kere sifon çeker, hoşuna gidiyor.
En kötü gider peçete koparır atar da gene çeker sifonu, benim çocuklarımın kakası orada kalıyor demedim ki.
Daha bismillah büyüğe 2 gündür kaka yaptırıp, 10 dk vedalaşıp uğurluyoruz😂
Ama kalabilir, çocuktur unutabilir.
İhtimalleri, insanların kusursuz olmadığı gibi hele de çocuklar söz konusu olduğunda çok da dikkatli davranmanın, bir şeyi bilmesinin her zaman yapacağı anlamına gelmediğini ifade ediyorum, bu kadar sadece.

Çocuklarım gerçekten pislikten zevk alıyor, ellerinde ıslak mendil cama tükürüp silerler mesela.
Böyle bir davranışı benden, senden ya da herhangi birinden öğrenmiş olabilirler mi?
Ya da bardağıma pilav döküp oradan masaya onları döküp yalıyor şeklinde mi yedim de öğrendiler?

Hayat kirlendikçe güzeldir reklamları bizim evde çekilmiş olmalı bence😂
Buna rağmen, evim burada bana ıykk çeken birçok kadından daha hijyenik, buna da kefilim;)

Çocuktur unutmuş olabilir ya kendimi gördüm . Kuucktum alaturka tuvalete gitmiştim teyzemde . Tüm teyzeler kuzenler toplanmıştı . Ben de tuvaletten çıktım aynı şekil su döküp temizlemeyi unutmuşum sadece elimi yıkayıp çıkmıştım . Sonra evin icinde bir ses yankılandı o tuvalete giirip azman gibi s.cıp su dökmeyen kim diye yerin dibine girmiştim ses edememiştim ve ilk defa böyle bir şey olmustu . :KK43:

Aa yok canım olur mu durun o da benimdir kesin.Boşuna 1 kişinin yaptığını herkese maal etmeyin, o kadar eminler ki 1 sadece 1 kere bile sifona basmayı unutmadıklarına.
Böyle bilerek bırakan anca ben ya da ben gibi klozet kapağı açık bırakan böğğğ mide bulandırıcı terbiye titizlik eksikliği ve çocukları anormaller olabilir.
Kapak falan elleyemediğimiz için yüzümüze sıçrayan .ok partikülleriyle geziyoruz.

Ya senin çok üstüne gelindi bu konuda bence.
Biraz sinirlenmişsin anladığım kadarıyla ama takma bence, cidden gerek yok.
Ben klozet kapağını sadece temizlerken/temizledikten hemen sonra ellerim mesela,başka bir zamanda dokunmak istemem,çocuklarımda kapatsın istemem,tiksiniyorum,hoşlanmıyorum,bana klozetin kendisinden bile pis hissettiriyor. Ha evim dışında bir yerde(ev ortamı)girmek zorunda kaldıysam kapalıysa kapak,peçete ile tutar açarım,aynı yöntemle kapatırım işim bitince ayıp olmasın diye ama evimde kapatmaktan hoşlanmıyorum. Banyonun kapısını kapali tutamiyorsam o an,oğlum dokunmasın (engellemiyor ama sesini duyup müdahale edebiliyorum)diye kapatırım sadece. Bu benim doğrum,beni de pasaklı,pis yapmıyor bu. Seni de yapmayacağı gibi.
Boşver.

Ya senin çok üstüne gelindi bu konuda bence.
Biraz sinirlenmişsin anladığım kadarıyla ama takma bence, cidden gerek yok.
Ben klozet kapağını sadece temizlerken/temizledikten hemen sonra ellerim mesela,başka bir zamanda dokunmak istemem,çocuklarımda kapatsın istemem,tiksiniyorum,hoşlanmıyorum,bana klozetin kendisinden bile pis hissettiriyor. Ha evim dışında bir yerde(ev ortamı)girmek zorunda kaldıysam kapalıysa kapak,peçete ile tutar açarım,aynı yöntemle kapatırım işim bitince ayıp olmasın diye ama evimde kapatmaktan hoşlanmıyorum. Banyonun kapısını kapali tutamiyorsam o an,oğlum dokunmasın (engellemiyor ama sesini duyup müdahale edebiliyorum)diye kapatırım sadece. Bu benim doğrum,beni de pasaklı,pis yapmıyor bu. Seni de yapmayacağı gibi.
Boşver.
Komik yani, eğleniyorum ben:)
Tuhaf şekilde sinir edici ama son derece komik vallahi billahi.
Yoksa dinime küfreden müslüman olsa hesabı, çok da kaale alınacak bir şey yok ortada.

Aslında beğenmedim butonuna bastım fakat son cümle hariç söylediklerinizin hepsi doğru aslında :D

Not: çocukların aileleri örnek alması ile ilgili olanlar kastım.

Kişi kendi gibi bilir işi demek.
Vurdu gol oldu:KK53:

Kendim gibi biliyorum demeyelim de
İşimi ve çocukların gelişimini ve aile eğitimini biliyorum diyelim :D

Not: gol VAR'dan döndü, ofsaytmış :D

Şaka bir yana şahsım adına ben size pis demedim, aslında temelde aynı şeyi savunuyoruz. Çocuklar bizler kadar temiz yapamaz ama hiç yapmıyorsa anne bakmalı peşinden gitmeli hatta onunla gerekirse tuvalete girmeli..

Kendim gibi biliyorum demeyelim de
İşimi ve çocukların gelişimini ve aile eğitimini biliyorum diyelim :KK70:

Not: gol VAR'dan döndü, ofsaytmış :KK70:

Şaka bir yana şahsım adına ben size pis demedim, aslında temelde aynı şeyi savunuyoruz. Çocuklar bizler kadar temiz yapamaz ama hiç yapmıyorsa anne bakmalı peşinden gitmeli hatta onunla gerekirse tuvalete girmeli..
Golü sizin için demiştim ben komikti ve hoşuma gitti yazdığınız😂

Kalkıp burada elbette bana kimse pis diyemez, bana saldırı sebebi pislikler temizlenene kadar pisliktir, temizlersiniz olur biter abartmayın fikrimeydi.
Herkes anadan doğma pür pak olunca :KK53:
Eğlendiğim bir konu oldu teşekkür ederim.

Neden sadece anneye yüklenilmiş anlamadım. Ortadaki baba çocukları yapmak dışında bir halta yaramıyor galiba.
Karı-koca pis ve sorumsuzlar belli ki. Sadece anneye yüklenilmesi yanlış. Ortada bir suç varsa ikisinin de suçu.

6 yaşındaki çocuk sifona basmayı bilir ayrıca. Anaokulu çağında öğreniyorlar bunu.
Ama bazı ebeveynler çocuklarına insan yavrusu değil de kapasitesi bir şeye yetmeyen garip bir canlı muamelesi yaptıkları için ben hep şunu duyuyorum: Çocuk işte naaapacan, nereden bilsin ki?
Çok ilginç ya, öğretmezsen nereden bilsin acaba?

Ya benim ilkokul hayatım patlayana kadar tuvaletimi tutmakla geçti. Çok zor durumda kalmadıkça tuvalete girmezdim. Çünkü içerisi pek iç açıcı olmuyordu.
Sifonu geçtim seramiğe yapanlar oluyor o yaşta.
Onlar da çocuktu, ben ve benim gibiler de. Aile öğretince öğreniliyor demek ki.

Çocuğun dışlanarak kendi kendine öğrenmesini bekleyenler başkasının evine gitmeseler keşke.

Çocuklar küçük sifonu çeker ya da unutur. Bence bu yaşta çocuğun, arkasından kontrol etmesi lazım annenin.
Bence de ama konu sahibi annelerinden bahsediyor zaten. Bir yere gittiğim zaman çocuklarımın peşinde dolaşırım. Tuvalete ben götürürüm. Olması gereken de bu zaten 🤷‍♀️

Bence de ama konu sahibi annelerinden bahsediyor zaten. Bir yere gittiğim zaman çocuklarımın peşinde dolaşırım. Tuvalete ben götürürüm. Olması gereken de bu zaten 🤷‍♀️
Tabiki de...Misafir geldi diye perdelere kadar yıkamak zorunda kalıyoruz bazen. Çocuklar anne, baba sorumluluğunda takılsa bu kadar olmaz.

Back
X