Dağınıklık hastalık belirtisi mi?

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Arkadaşlar elimde değil bir türlü düzene giremiyorum,çok dağınık biriyim.toplanmak içinde dikkatimi vermem gerekir,odaklanmam lazımki toplayayım.ya okadar çok bulaşık çıkarıyorum ki birgün halam geldi,sende bir sorun var heralde bir yemek yaptın on kaşık kirlettin dedi şaka ile.haklıydı aslında.bazen dikkat dağınıklığı ilacımı kullansam diyorum.konsantre olmam gerekiyor,evimi yonetemiyorum.mesela iş bölümü yapayım dyorum,bir oda bir oda şeklinde.son odayı temizlerken sil baştan diğer yerler tekrar batmış ve dağılmış oluyor.mutfagi yine bir şekilde hallediyorum ama iş çamaşıra gelince okadar beni yıpratıyor ki bı turlu kurtulamıyorum onlardan.temiz yıkanmış oluyor ama katlayıp yerine koymadan,yemek yapmam gerekiyor diyelim,çamaşır kalıyor oyle.baska işlerim oluyor çocuklara yemekti,meyveydi derken günler çabuk geçiyor.o çamaşırları unutup gidiyorum,sonra bakıyorum bir dağ olmuş bu halim normalmi? çok çöktüm.mutlu değilim kesinlikle.ne kadar isterdim heryer intizamli,düzenli olsun.hayir biri eve gelmek istese utanırım.alamam içeri. yardımcı kadın gelse temizliğe,kadın düzenli ev ister çamaşırlarımıda o düzenleyecek değilya.kimisi işler varsa uyyamazya keşke bende öyle olsam.uyanip iş yapsam,hiç
rahatsızda olmuyorum.Birde bütün işleri yapacak enerjim yok.bana fikir verin olurmu ne bileyim belki faydası olur.motivasyon ve dikkat dağınıklığıma faydası olur.

Son düzenleme:
Burada bir topik var. Duzenli olarak ev islerini yapip yazıyor hanimlar. Orayi takip et faydasi olacaktir.
Onun dışında her daginiklik hastalik belirtisi degildir.

Geçmişten beri mi böyle bir dağınıklık söz konusu yoksa bir olaydan bir süreçten sonra mı böyle oldu?

Arkadaşlar elimde değil bir türlü düzene giremiyorum,çok dağınık biriyim.toplanmak içinde dikkatimi vermem gerekir,odaklanmam lazımki toplayayım.ya okadar çok bulaşık çıkarıyorum ki birgün halam geldi,sende bir sorun var heralde bir yemek yaptın on kaşık kirlettin dedi şaka ile.haklıydı aslında.bazen dikkat dağınıklığı ilacımı kullansam diyorum.konsantre olmam gerekiyor,evimi yonetemiyorum.mesela iş bölümü yapayım dyorum,bir oda bir oda şeklinde.son odayı temizlerken sil baştan diğer yerler tekrar batmış ve dağılmış oluyor.mutfagi yine bir şekilde hallediyorum ama iş çamaşıra gelince okadar beni yıpratıyor ki bı turlu kurtulamıyorum onlardan.temiz yıkanmış oluyor ama katlayıp yerine koymadan,yemek yapmam gerekiyor diyelim,çamaşır kalıyor oyle.baska işlerim oluyor çocuklara yemekti,meyveydi derken günler çabuk geçiyor.o çamaşırları unutup gidiyorum,sonra bakıyorum bir dağ olmuş bu halim normalmi? çok çöktüm.mutlu değilim kesinlikle.ne kadar isterdim heryer intizamli,düzenli olsun.hayir biri eve gelmek istese utanırım.alamam içeri. yardımcı kadın gelse temizliğe,kadın düzenli ev ister çamaşırlarımıda o düzenleyecek değilya.kimisi işler varsa uyyamazya keşke bende öyle olsam.uyanip iş yapsam,hiç
rahatsızda olmuyorum.Birde bütün işleri yapacak enerjim yok.bana fikir verin olurmu ne bileyim belki faydası olur.motivasyon ve dikkat dağınıklığıma faydası olur.
Erken kalktım makineye çamaşır attim aksamdan calistirdigim bulasik makinesini bosalttim evi süpüreceğim ama öğlen olmasını bekliyorum komşular rahatsız olmasın
Bu aralar benimde hiç iş yapasım yok zorla yapıyorum resmen çünkü ipin ucumu salsam evi düşünemiyorum biri 10 aylik digerleri 4 ve 6 yaslar 3 çocuk var evde haliyle bizimde daginikligimiz oluyor
Ama herşeyi zamanında yapın çamaşır kurudumu hemen katla koy bekletme bulasiklarida hemen yap
Hergun bi odaya dip bucak giriyorum ben 3 çocukla aynı günde bitiremiyorum evi günlük süpürür iki güne bir silerim
Bugün mutfağa gireceğim mesela dolaplar perde hali vs..
Her ne kadar iş yapmak gelmesede icimden ev dağınık olduğu zaman sanki yaşam enerjim çekiliyor modum düşüyor
Ev temizse bu bana gerçekten çok iyi geliyor o yüzden elimden geldiğince temiz tutmaya calisiyorum

Çocuklardan sonra olduysa yetisememek, enerji azlığı gayet normal değil mi?
İnsanız sonuçta robot değiliz.
Sosyal medyadaki piril pırıl ve de her daim düzenli ! olan evlere bakmayın.
Ama en önemlisi her eşyanın bir yeri olsun evi toplarken size kolaylık olur.

Kendini yıpratma arada eve yardımcı al , insansın sonuçta normal bunlar biraz planlı yapmaya çalış günlük işleri bide erken kalk , inşallah düzelir herşey 😊

Düzen bir takıntı ise düzensizlikte belki bir takıntıdır bilemedim 🤷🏻‍♀️
Düzen takıntısı hiç iyi değil keşke biraz dağınık olabilseydim. Ben bu şekilde çok yıpranıyorum.
Bu söyleyeceğim sizi suçlamak için asla değil kendi şahsi fikrim ; yetemiyorum sözcüğüne inanmıyorum yani ben nasıl yetiyorum ? Sonuçta benim fazladan saatim yok 🤷🏻‍♀️
Elbette ben mükemmelim demiyorum ama hani bahsettiğiniz gibi çamaşırlar Dağ oluyor , unutulup gidiyorsa bence sizdeki problem belki de zamanı doğru kullanamamak, neye nerden başlanacağını bilememek ?

Belki evinizde çok eşya var , onları boşaltmak ile başlayıp minimalist bir yaşam seçseniz size daha uygun olur ?

Her evde karisiklik daginiklik olur ama camasiri makineye atip 2 saat sonra almak asmak cok zor degil..cocuklar cok mu kucuk..is biriktirmeyin baska caresi yok..bir odadan cikarken gozunuze batan seyleri kaldirin..

Ay ben saldım gitti. 🤭Gelen giden yok canımda istemiyor zaten en aza indirdim yavai yavaş yapıyorum kalan işi bitireyim diye çabalamıyorum önceliklerim hobilerim kendime zaman olarak ayarlamaya çalışıyorum. Zaten psikolojim bozuk bide sevmediğim ev işlerini yaparsam topdan çıldıracagım😂🤭

Geçmişten beri mi böyle bir dağınıklık söz konusu yoksa bir olaydan bir süreçten sonra mı böyle oldu?
Geçmişte bukadar değildim.tertemizdi heryeri toplardim enerjimde iyiydi.bikackez gebelik kaybı yaşadım,sonra bu durum bende kaldı.yani düzenli olmaya çalışıyorum ama asla devamını getiremiyorum.mesela dikkatimde genelde olumsuz bir seyduydum diyelim odaklanamamakla başlıyor.evin işi umrumda olmuyor.nezaman çamaşır dağ gibi oluyor mecbur işe koyuluyorum.

Düzen bir takıntı ise düzensizlikte belki bir takıntıdır bilemedim 🤷🏻‍♀️
Düzen takıntısı hiç iyi değil keşke biraz dağınık olabilseydim. Ben bu şekilde çok yıpranıyorum.
Bu söyleyeceğim sizi suçlamak için asla değil kendi şahsi fikrim ; yetemiyorum sözcüğüne inanmıyorum yani ben nasıl yetiyorum ? Sonuçta benim fazladan saatim yok 🤷🏻‍♀️
Elbette ben mükemmelim demiyorum ama hani bahsettiğiniz gibi çamaşırlar Dağ oluyor , unutulup gidiyorsa bence sizdeki problem belki de zamanı doğru kullanamamak, neye nerden başlanacağını bilememek ?

Belki evinizde çok eşya var , onları boşaltmak ile başlayıp minimalist bir yaşam seçseniz size daha uygun olur ?
Ya evet dimi belkide düzensiz olmayı mı seviyor bilinçaltım diye düşünüyorum.yani buda bir takinti olabilir haklısınız.kendime göre sebeblerm var çocuklar küçük diye ama bakıyorum yengeminde çocukları küçuk ama onun böyle derdi yok çok düzenli.anneme gittim kalmaya benimle tartıştı bu odanın hali ne diye.gittigim yerlerde de saygınlığım azalıyor çok üzülüyorum.hastalık gibi bişey.

32 yaşındayım , 2 yaşında bir evladım var.
Çok yeni 2. gebeyim. Pandemi başlayana kadar çalıştım pandemiden beri evden çalışıyorum-ya da çalışmaya çalışıyorum diyelim.
Annem hasta bizimle kalıyor ona bakıyorum.
Ama buna rağmen Her gün banyoyu dezenfekte edip temizliyorum ve ev süpürüyorum. Bunları ne olursa olsun yapıyorum. Hemen hemen her gün çamaşır yıkıyorum.
Ama mesela banyoyu , tuvalete girdiğim bir sırada hallediyorum. Bulaşıkları direkt makinaya yerleştiriyorum asla lavabonun içinde biriktirmiyorum mümkünse bir kaşık dahi koymuyorum çünkü birikirse gözümde çok büyüyor. Kızım evi 100 kere dağıtıyor ben arkasından 500 kere topluyorum. Çünkü dağınıklığın üstüne dağınıklık işin içinden çıkılmaz hale geliyor.
Bazen sabah erkenden ya da herkes yattıktan sonra bişeyler yapıyorum sessizce.
Ha dediğim gibi bu da bence çok normal değil keşke ben de biraz boşverebilsem ama olmuyor. Ortası olması gerek.
işler bir şekilde hallolur, önemli olan insanın kendini nasıl mutlu hissettiği.
bence siz evde gereksiz eşyaları vermek-satmak ile başlayın. Az eşya az iş. Hem böylece eviniz toplu olur hem de gereksiz kalabalıktan kurtulursunuz.
Ya evet dimi belkide düzensiz olmayı mı seviyor bilinçaltım diye düşünüyorum.yani buda bir takinti olabilir haklısınız.kendime göre sebeblerm var çocuklar küçük diye ama bakıyorum yengeminde çocukları küçuk ama onun böyle derdi yok çok düzenli.anneme gittim kalmaya benimle tartıştı bu odanın hali ne diye.gittigim yerlerde de saygınlığım azalıyor çok üzülüyorum.hastalık gibi bişey.

Depresyonda falan hissediyor musun kendini

Geçmişte bukadar değildim.tertemizdi heryeri toplardim enerjimde iyiydi.bikackez gebelik kaybı yaşadım,sonra bu durum bende kaldı.yani düzenli olmaya çalışıyorum ama asla devamını getiremiyorum.mesela dikkatimde genelde olumsuz bir seyduydum diyelim odaklanamamakla başlıyor.evin işi umrumda olmuyor.nezaman çamaşır dağ gibi oluyor mecbur işe koyuluyorum.

Öncesinde böyle değilseniz muhtemel ki bir tramva neticesi olmuş olabilir, kaygılarınız odaklanmanıza da engel olabilir. Bi psikiyatriye giderseniz eminim ki size yardımcı olacaktır.

Back
X