daha 18im :(

A

Alya91

Ziyaretçi
merhaba bayanlar

ben 18 yaşındayım.adetlerm 4 aydır hep one 4-5 gun one gelmeye basladı.6 mayıstı son duzenlı adetım.sonra gerıye gele gele 20 agustos oldu.20sınde de bu bekledıgım adetı gormedım.ben de telaşlandım ve annemle doktora gittık ultrasonla baktı ve sağ yumurtalıkta yapışıklık var evlenınce acılır dedı.sol yumurtalıgın cok ıyı ama rahmınde 1 cm e ulasmamıs myom var bu da sorun degıl dedı.ve pco baslangıcı dedı.boyum 180 kılom 85.adet olmam ıcın farlutal duzenlemek ıcn de ılk 2 adette myralon sonrakı 4 adette de yazz tablet ve dıaformın verdı kullanmam ıcın.dıaformın kılo vermeme yardımcı olmak ıcınmıs.6 aylık bi tedavı surecı.farlutalı kullandım 8 gun gectı ama daha adet goremedım.bu sabah tlf actım sasırdı kendı de.o zaman ginera tablete basla kesın olursun dedı.ona baslayacagım carsamba gunu.ve kılo vermeye de cabalıyorum.cunku gercekten cok korkuyorum cocugum olmaz dıye.o yapısıklık myom pco hepsı bırer tehdıt ınt ten arastırdıgım kadaryla.dr bunları anlatırken ben hep aglıyodum sonra da fenalasmısım.

boyle bısey yasayan yada tanık olan bı bılgısı var mı? bu hapların yan etkılerı neler blmyorum ve gercekten onemlı sorunlar mı bendekıler?

ve 1 hafta sonra kazandıgım okula gıdecegm bsey olursa memleketıme donmem zor.orda da baska dr ya gıtmek ıstemıyorum.2 dr un tedavısı tanısı brbrıne karısck.gerçkten çok korkuyorum.çnkü benim kardeşim için annem 10 yıl ugrastı sonunda 3.tup bebekte oldu.neler yasadgını nasl bsey oldugnu cok iyi biliyorum o yuzdn de cok endıselym mafoldumben
 
Canım çok geçmiş olsun :KK43: hepsi geçer inşallah önceden anlaşılması çok iyi üzülme ve canını sıkma

bu şikayetlerin bir ikisi olan bi arkadaşım vardı aynı senin gibi adet olmadıgı için doktora gidince

öğrenmişti tedavi gördü iyileşti ve henüz 1 yıllık evliyken bir oğlu oldu ve çok da sağlıklı tedavi süreci

uzun ve can sıkıcı olsada sen moralini yüksek tut ve dua et canım Dilerim herşey yoluna girer

ve yıllar sonra okulunu bitirip yuvanı kurdugunda bebek sahibi olman için hiç bir engelin olmaz...
 
canım öncelikle geçmiş olsun. yazında "dr bunları anlatırken ben hep aglıyodum sonra da fenalasmısım." demişsin. ben bu kadar abartı tepki verecek bir durum göremiyorum. anladıgım kadarıyla çok hassas bir yapıya sahipsin. böyle bir ruh halinde olman sende çok büyük stres yaratır ve sırf bu stres yüzünden tedavi sürecin sıkıntılı gecebilir, tedavini olup herşey normal olsa bile yine bu stres yüzünden hamile kalamayabilirsin. şimdi sen annem sorunlar yasadı ben de bunları yasamaktan korkuyorum da diyebilirsin ama benim annem evlendikten tam 16 yıl sonra bana sahip olmuş. 16 yıl bir sürü tedaviler görmüş denemeler yapmış. ama ben bir gün bile acaba ben de anneme benzer miyim diye aklımdan geçirmedim. ve anneme de benzemedim zaten. kolaylıkla hamile kaldım. sen de aklından felaket senaryoları üretme lütfen ve annenin zamanıyla senin çocuk doguracak oldugun zamanın teknolojisinin ve ilminin de çok farklı olacagını unutma. sen rahatla, okuluna git, üniversiteli olmanın keyfini çıkar, gez, eglen, aşık ol. bu arada tedavini aksatma ve her şeyi akısına bırak.. inan bana, tedavin olumlu cevap verecek ve hayatını da bu konuya takılmadan, stres yapmadan yasarsan, sırası geldiginde de bebegini saglıkla kucagına alırsın. senin için yepyeni bir sayfa açılıyor şu günlerde, keyfini çıkar..
 
canım myralon kullandım 1,5 sene. farlutal da kullandım.. myralon ve yazz dogum kontrol hapıdır, bişecik olmaz. farlutal da adet getirmek için. diaformin kilo vermek içinmiş zaten. internetten çok bakma güzelim, insan kendini ölümcül hastalıga tutulmuş zannediyor. hem artık tıp çok gelişti, içini ferah tut ama kilo ver muhakkak. kilo, adet düzenini her şeyini etkiler. önce sakin ol, moralini bozma.
unutma stres de hastalık yapar.
sevgiler
 
gineranın 5. günündeyim.daha bişey yok.nişanlımla aramızda bişey olacak kadar bişey olduğunu düşünmüyorum.adet gecikmem 3 gün olduğunda kan testi yaptırdım negatif.1 hafta sonra da ultrasonda da bişey çıkmadı.neden hala bişey yok?
 
X