• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha çok gencim ama Aızheimer olmaktan korkuyorum

ataturkcuyumben

mutluluk beni yakalasın:)
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2013
364
4
16
İstanbul
merhabalar .. bugün gittiğimiz bayram ziyaretinde 2 yıldır görmediğim akrabalarımın(annemin halasının oğlunun,onun eşinin ve çocuğunun) üçünün de başta isimlerini hatırlayamadım :,((( biraz hafızamı zorlayınca eşinin ve çocuğunun ismini hatırladım ama adamın ismini biri söyleyince hatırlayabildim. kendimden şüphe ediyorum arkadaşlar. aızheimer olmaktan korkuyorum. bu isim hatırlayamama sorunu arada bir oluyor. önceden çok iyi bildiğim tel numaralarını da hatırlayamıyorum,karıştırıyorum. örneğin babamın ve annemin numaralarını. bazen de kendimi dalgın buluyorum.sizce anormal miyim? siz de kendinizde bu belirtileri görüyor musunuz?
çok üzgünüm henüz 26 yaşındayımmm :((

İnsanlar en çok isimleri ve numaraları akılda tutmakta zorlanırlarmış zaten.
Ayrıca dalgınlık durumu stres zamanlarında açığa çıkan bir şey.
Aklında bir sürü şey varsa dalgınlaşman normal.
İç huzurun yerinde olduğunda azalır bunlar.

Ben de isim hatırlama özürlüyüm.
Babamın kendiminki hariç bildiğim tel numarası yok.
155 ve 112 dışında acil numaraları bile bilmem.
Sürekli bişeyler unuturum.
Bende henüz 24 yaşındayım.
Benim bu unutkanlıklarımın sebebi önceliklerimin farklı olması.
Önemsemediğim şeyleri aklımda tutamam kesinlikle.

• günlük yaşamı etkileyecek kadar unutkan olma (kişilerin adlarını, olayları hatırlayamama),
  • gündelik işleri yapamama (yemek yapmak gibi),
  • kelimeleri bulurken zorlanmak,
  • tarihleri ve bilinen yolları hatırlayamama,
  • çok basit konularda bile karar vermede güçlük çekme,
  • hesap yapamama, pratik düşünmede zorluk çekme,
  • eşyaların yerlerini karıştırmak (koyarken başka yere koymak),
  • davranışlarda ve ruh halinde değişiklik,
  • karakter özelliklerinin değişmesi, insanları suçlama,
  • sorumluluk sahibi olmaktan kaçmak alzheimerın belirtileridir

Bu belirtiler yoksa korkmayın.
    Ama yinede bi doktora gidip içinizi rahatlatabilirsiniz.

Bir de önemsemdiğimiz şeyleri de aklımızda tutamayız genelde.
Ama akılda tutmaya çalışıldığı halde unutmak söz konusuysa normal değildir.
Bu ayrıma da dikkat etmek lazım.

Ben de isim hatırlama özürlüyüm.
Babamın kendiminki hariç bildiğim tel numarası yok.
155 ve 112 dışında acil numaraları bile bilmem.
Sürekli bişeyler unuturum.
Bende henüz 24 yaşındayım.
Benim bu unutkanlıklarımın sebebi önceliklerimin farklı olması.
Önemsemediğim şeyleri aklımda tutamam kesinlikle.

• günlük yaşamı etkileyecek kadar unutkan olma (kişilerin adlarını, olayları hatırlayamama),
  • gündelik işleri yapamama (yemek yapmak gibi),
  • kelimeleri bulurken zorlanmak,
  • tarihleri ve bilinen yolları hatırlayamama,
  • çok basit konularda bile karar vermede güçlük çekme,
  • hesap yapamama, pratik düşünmede zorluk çekme,
  • eşyaların yerlerini karıştırmak (koyarken başka yere koymak),
  • davranışlarda ve ruh halinde değişiklik,
  • karakter özelliklerinin değişmesi, insanları suçlama,
  • sorumluluk sahibi olmaktan kaçmak alzheimerın belirtileridir

Bu belirtiler yoksa korkmayın.
    Ama yinede bi doktora gidip içinizi rahatlatabilirsiniz.

yazdığın belirtiler yok tabi ki. benm korkum da zaten ileride bu hastalığa yakalanmak :(( kendimi bu hastalıkta düşünemiyorum bile . offff hayat ne zor yaaa :((

İnsanlar en çok isimleri ve numaraları akılda tutmakta zorlanırlarmış zaten.
Ayrıca dalgınlık durumu stres zamanlarında açığa çıkan bir şey.
Aklında bir sürü şey varsa dalgınlaşman normal.
İç huzurun yerinde olduğunda azalır bunlar.

canım geçen sene de sadece 2 ay görmediğim komşularımın adını unutmuştum. biraz düşününce hatırladım. bu da mı normal ? off yaaa :(((

Son düzenleme:
hic korkma canim o bendede oluyor bazen birsey alnaya odaya girdigim zaman ne alacaktim diyorum birde cok kafaya takinca sanki daha cok oluyor gibi

Yanlış anlamayın bu yaşta alzheimer görülmez pek ama siz yine de bir doktora görünün içinizde kalmasın.Anneannem de yaşlıydı ve bu hastalıktan vefat etti.Geç farkedildi anlaşılamadı yanlış tedavi sanırım biraz da .Genetik de olabiliyor ailenizde varsa bu rahatsızlık ?
ve havuç suyu çok faydalıymış unutkanlıga birebirmiş.

bence önce kan tahlili yaptırın.
geçen yıl erkek arkadaşım da yaşamıştı böyle bir durum. sürekli unutuyordu falan... tahlil yaptırdık b12 eksikliği çıktı. iğneyle ilaçla normale döndü. endişe etmeyin siz de :34:

Yanlış anlamayın bu yaşta alzheimer görülmez pek ama siz yine de bir doktora görünün içinizde kalmasın.Anneannem de yaşlıydı ve bu hastalıktan vefat etti.Geç farkedildi anlaşılamadı yanlış tedavi sanırım biraz da .Genetik de olabiliyor ailenizde varsa bu rahatsızlık ?
ve havuç suyu çok faydalıymış unutkanlıga birebirmiş.

havuç suyu mu:) kışın deneyeceğim sağolun

Tatlım bu yaşta alzheimer olmassın stresstendir yada b12 eksikliği yada troiid tir iyot eksikliği benim annem 54 yaşında yakalandı bu illet hastalığa 60 yaşında şu an ona bile çok şaşırıyolar çok genç diye bu konuda uzman oldum istediğini sor....:40:

Tatlım bu yaşta alzheimer olmassın stresstendir yada b12 eksikliği yada troiid tir iyot eksikliği benim annem 54 yaşında yakalandı bu illet hastalığa 60 yaşında şu an ona bile çok şaşırıyolar çok genç diye bu konuda uzman oldum istediğini sor....:40:

canım öncelikle rabbim size sabır annene şifa versin ama tam iyileşme olmuyor bu hastalıkta. en azından hastalıkta ilerleme olmaz inşALLAH. sen daha iyi bilirsin ama bu hastalık kendini öncelerden belli etmedi mi canım? benm yaşadığım belirtiler annende yok muydu mesela önceden yani unutkanlık,dalgınlık gibi

Bende cok unutkanım tabi ki aşırı derecede degil ama unutuyorum genelde :31: Kansızlık , demir eksikliği ve vitamınsizlik ve azcıkda sekerim var :32:tabii bunlardan mı kaynaklanıyo bilinmez :8:

canım öncelikle rabbim size sabır annene şifa versin ama tam iyileşme olmuyor bu hastalıkta. en azından hastalıkta ilerleme olmaz inşALLAH. sen daha iyi bilirsin ama bu hastalık kendini öncelerden belli etmedi mi canım? benm yaşadığım belirtiler annende yok muydu mesela önceden yani unutkanlık,dalgınlık gibi

1 yıl içinde daha çok duygu değişikliği ile başladı,tabii yapacağı şeyleride unutmaya başlamıştı ,zaten şu an konuşma azaldı ,ilerleme oldu,ama sen içini rahatlatmak için nöroloji uzmanına git,bide beyin haritalaması var onunla önceden öğreniliyormuş,ama çokkkkk zor bi hastalık babam ölünce ilerledi ,stress çok yapma,ve kırmızı et çok önemli....güzel temennilerin için teşekkürler ,bide kitap okumak yavaşlatıyormuş.

Ben de senin gibiydim ve bir süre sonra ellerimi ayaklarımı hissetmemye başladım meğerse vücudumda hiç b12 ve demir kalmamış. 15 tane iğne verdiler. Hemen düzeldim. Gene 1 yıl tedavi görecekmişim.

Back
X