Daha düğünüm olmadı nikah yaptık ama eşimimn ailesiyle aram iyi değill

hayatta herşey istediğimiz gibi olmaz ki.senin eşinin ailesiyle yaşadığın sorunları inan çok kişi yaşamıştır hatta daha fazlasınımadem nişanlın seni anlıyor sana destek kimse için onunla bozuşma.ailesine saygısızlık yapma mesafeli bir ilişki kur yeter:97:

çok şanslısınız eşiniz size karşı anlayışlı inşallah hep böyle olur...

eşinizin ailesiyle aranızın iyi olmasını istemek en doğal hakkınız,ne güzel düşünüyorsunuz bu konuda..anlıyorum sizi..bazı ailelerde aile içi ilişkiler mesafeli oluyor yada çok iyi olmuyor..sizin aileniz çok sıcakkanlı ve birbirine düşkün insanlarmış, ama eşinin ailesi öyle değil sanırım..ama çokta üzerine gitme tatlım ilerde huzurun bozulmasın..ayrıca eltinin sana küfür etmesinide kınıyorum, pardon ama ne haddine sana küfür etmek...... bu çok büyük saygısızlık... ama bu karşı aile ilişkileri baştan nasıl giderse genelde öyle gidiyor.
size tavsiyem mesafeli olun..
.ama inşallah güzel gelişmeler olur..ne diyeyim allah aranızı düzeltin inş..

Bizde nikahı düğünden önce yaptık.Düğün haziranda.Beni de kaynım bir kere aradı o da nişan akşamı : ) Gerçi hiç umrumda değil çünkü kendi çekingen utanganç biri.Ama nikahımıza çook gelmek istemişti ve geldi sağolsun yinede.Ya olur gider diye düşünüyorum.Sende sıkma canını.Annem diyor ki bana hep sen eşinle mutlu ol diğerlerini boşver eşinle iyi olursan gerisi boş diyor.Kaynanan sana bişi derse he diyip geç sonra bildiğini yap yine kalbini kırma güler yüzlü ol diyor.Böyle böyle geçinip gidecez ne yapalım.Eşimde bir dediğimi 2 etmiyor Allah tan o konuda çok rahatım.

canım inanır mısın ben de aynışeyleri yaşadım hatta forumda açtığım konulara bakarsan sen de bu durumu görürsün. benim de eşim aldı her şeyimi ve şimdi borç ödüyoruz. düğünde kendi tarafının taktığı takıları falan da aldılar. kaynanam o parayla evine koltuk, yatak odası, vitrin takımı falan aldı. hem de benim vitrinimin aynısını. alsın gözüm yok ama düğünden önce yerde mi oturup yatıyodunuz, düşünmüyo musunuz oğlum borç ödüyo diye bunları da düşünmeden edemiyo insan. eşin yanındaymış en azından. ben de çok konu açtım ailesi yüzünden eşimden soğuyorum diye. hatta belki sana saçma gelecek ama eşimden soğuduğum için vajinismus oldum. birkaç ay öncesine kadar bu hastalığı yaşadım. hep eşime patladım. ne kavgalar yaşadık bi de bu hastalığım eklenince üstüne bi düşün ne kötü bi durum oldu. ama kaynanamların çok mu umrundaydı bana yaşattıkları. tabii ki hayır onlar gidip eşya beğendiler. mutlu mesut yaşamaya devam ettiler. yani diyeceğim o ki gerçekten eşine yansıtma ne demişler eşeğe kızıp semerini dövmek olmaz. zamanla sen de alışırsın. ama asla unutamazsın ne yazık ki

aramiza hosgeldin canim....
dügünün olmadiysa bir daha düsün.. biz de sadece kisiler degil aileler de evlenir bunu unutma.. evlenip de benim gibi olanlarin sorunlarini yasarsan kocan gözüne zaman zaman öcü olarak da görünecek.. simdiden sogudum diyorsan, düsün bi daha büyük seyler olursa esin de destek olmazsa onunla ayni yataga girmek sana daha zor gelecektir...aslinda her sey nisanlinin elinde.. zaman tani kendine.. onu cözmeye calis..

Kayınvalidem bana canım kızım demezse zerre kadar umrumda olmaz.
Kimsenin sevgisine muhtaç değilim. Zorla güzellik olmaz...

Kaynımın beni aramaması ise dünya da en son dert edeceğim şey...
Yorum bile yapmak istemiyorum.

Kayınpederimin soğukluğu onun bileceği şey, benden hiç bir şey eksiltmez.

Nişanda setimi eşimin almasına daha bile çok sevinirim, gün gelip biz şunu yaptık biz bunu yaptık diyemezler.

Dert ne olurdu biliyor musun?

Kayınvalidenin canım cicim birtanem diyip arkandan iş çevirmesi,

kaynının yılışık biri olup gereksiz isteklerde bulunması (ki örnekleri çok var forumda, abisinin evinde kalanlar mı dersin, evin anahtarını isteyenler mi...),

sana nişanda iki altın takıp sonra her ay kendilerini maaşa bağlatmaları, sizden sürekli para istemeleri...

Boşver soğuk olsunlar. En iyisi...

elfois yine her zamanki yorumlarına bayılıyorum canım aynen katılıyorum sana, kaynım arasa mesela ben korkarım ne isteycek yine diye

kaynım arasa mesela ben korkarım ne isteycek yine diye

Canım haklısın samimi olduğun kişinin ölçülü olması gerekiyor.
Yoksa ilişkiler bir yerde kopup gidiveriyor.
Bu arkadaşlık ilişkilerinde de böyle, eşinin ailesiyle olan ilişkilerde de...
Boşuna dememişler çok muhabbet tez ayrılık getirir diye...
Karşıdaki aradaki samimiyeti suistimal etmemeli.
Ama konu eşinin ailesi olunca maalesef suistimal etmede pek bir usta oluyorlar...
Benim kaynımla hiç bir samimiyetim yok ama yine de eşime biz evde yokken kalmayı teklif etmiş...
Bir de samimi olduğumuzu düşün...

canim cok güzel demissin de.. is koca da bitiyor.. maalesef ama maalesef cok erkek var esinin üstüne gitmesi icin ailesinin önünü acan bile bile esini ezdiren, eger öyle biriyse cok ceker.. insallah degildir..
yoksa aramasinlar sormasinlar aman zaralari dokunmasin da ne yaparlarsa yapsinlar sonuna kadar haklisin..mesela kaynim gelirse para istemeye gelir.. artik utanmiyo benden de istiyo.. calisiyorumyaa sanki para benim elime geciyo..kendi calismaz o pasa

Asalak insanlardan nefret ediyorum hele hem asalak hemde nankörse 100 kat nefret ediyorumm

arkadaşım böyle şeyleri fazla dert etme kaynana sana canım dese ne cicim dese ne.bu insanın huyunla ilgili. misal kendi öz annem bize bigün bile canım dememiştir.öyle hitaplardan çekinir utanır ama sevgisine inancımız sonsuz tabi. bilmez öyle konuşmayı.sert mizacı da izin vermez.ama diğer yandan 8 aylık kaynanam canım cicim bitanem der.sevgisini gözterebilir.

daha nişanlısın evli bile değilsin kaynın senin için ne ifade edebilir ki aramadı diyosun.aramasın o kim ki daha senin hayatında boşversene.

yaşını başını almış insanlar ailelerden takı yardım beklemiyo mu çok kızıyorum bizde herşeyimizi kendimiz artık.şükür çalışıyoruz kazanıyoruz kaynanadan altın mı beklicektim kocamla aldık.bugün altın alıp iki gün sonra ben almıştım düğüne borç yaptım geri ver demelerinden iyidir eşinin alması kimse hak iddia edemez.

kayınbaba işimize karıştı tartıştık diyorsun .insanlara şans tanı bugün kızdığın kayınbabayı yarın sevebilirsin.önyargıya düşme sakın.tamam önyargı bizi insanlar hakkında tedbirli olmaya zorlar iyidir bu tedbir ama bu tedbiri eşine çaktırmadan yapmalısın.emin ol canım cicim aylarında sana kıyamaz ama evlilikte senin şimdiki söylemlerini önüne sürebilir. erkekler emin ol bizden daha çok ana kuzusu anasına laf etme dırdır etme ama eşinin gerçekleri görmesini sağla göremiyorsa zaten uğraşsan da görmez.eşin kursun dengeyi senin yönlendirmen olmadan ama.

son olarak bence arkadaşım sen nezaketinden saygından taviz verme asla.ailesi bilmezse bile kör değilse eşin bilir kıymetini

arkadaşım nişanlının ailesi hakkında düşüncelerde kesinlikle haklı yanların vardır.

söylemek istediğin canımlı cicimli konuşma değilde duygussal yakınlığın kurulamaması sanıyorum.

bu konuda haklı olabilirsin ama senin hayatına müdehale etmiyor seni ayrı bir birey olarak görüp saygı duyuyorlarsa bırak sevgi kısmı olmasın.

ama sana şunu söylemek siterim nişanda seti ailesi almadı nişanlım oldu yaklaşımı bence doğru değil.

siz şu anda nişanlınla ortak sorumlulukda değilsiniz aynı evi paylaşmıyorsunuz gelirler giderler ortak değil. aldığı seti belki ailesinin karşılayacak maddiyatı yoktur o almıştır bu durum seni zarara uğratmamıştır herelde.

eğer ki düğünde takılan takıları siz aldınız ve borcu evlendikten sonra size kaldıysa herşeyi söyleme hakkınız var ama onun dışında bana göre bence bu konuyu fazla gündeme getirip hem kendinizi hem ilişkini yormayın derim ben.

mutluluklar dilerim.

saolun kızlarrr....1 ay sonra düğünüm var neden boyle oldum ben ya(( esımden soguyorum aslında sevıyorum da ama kafam karısıyor aılesıyle ıyı degılım dıye ondan soguyorum benı operken bıle zorla oluyor( aslında cok cok buyuk sey yok ama kafama takıyorum..dugune bır ay kalmıs erkek tarafı kız tarafını annemı aramaz mı kına da ne getırılıcek falan fılan dıye soguklar ıste soguk babamı aramadıkları 4 ay oldu..uzuluyorlar yaa. ne olur yarım edın yorum yapın bana. esım ıyı benı cok sevıyor 5 yıldır cıkıyorduk asıktımm ona onsuz yapamazdım ama bu nıkah nısandan sonra aılesı yuzunden sogukluklarından bır seyler oldu bana. yoksa esım bır deıgımı ıkı etmez ne ıstesem alır. ııkımız de calısıyoruz zaten cok sukur. evet setı esım aldı bakalım dugunde ne takacaklar: en son olay ıse gelınbası ıcın yer ayırmıslar bır bana bır de yanımda abımın esıne. ee annem dedım ona ayarlamadılar heralde ananm napsın bılmedıgı ıstanbulda yaa ıste bunlara takıyorum yaa....

yalnız deılmısımmmm....aynı dert bendede var... kayınvalıdem ın yaptıkları yzuudnen nısanlımdan uzaklasıyorum cok sevıyorum ama evlenınce ne olacak dıye dusunuyorum kayınvalıdem kadar ıcten pazarlıklı bırını daha gormedım nısanlımın yanında kızım kızım yavrum bılmem nme o yokken bıdı bıdı cenesı acılıo...oglunu alttan alttan doldururo ben sınır oluyorum bu huyuna bısey varsa yuzume soylesın ben sınırle gemılerı yakmaktan korkuyorum..allah yardımcımız olsunnn...cadı annebenımmm

bu kayınvalıdelerın ogullarına duskunluklerını anlamıyorum...ayırmakmı ıstıyor onuda anlamıyorum bı kenara cekılıp sussa nolur kı sankı o evlenıyorrrr... ahh cokk dertlıyım aahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…