Daha iki kere denedik ama moralim bozuldu

karalahana06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
898
519
53
Merhaba sevgili kk üyeleri. 3 buçuk senedir evliyiz. Ama bebek fikrini temmuz ayından itibaren düşünmeye. İki aydır denememize rağmen olmadı... Benim regl düzenim gayet yerinde aslında. Ama kafaya taktığımız için mi olmuyor ? Epey bi araştırdım aslında. Korunmasız 1 yılın sonunda hamile kalınamaz ise doktora danışılması öneriliyor bizim henüz ikinci denememizdi bu... Yine de endişe etmeli miyim sizce? Korktuğum bir şey var aslında ben evlilik hayatım boyunca iki kere geciktirici hap kullandım. Birini 2019 Ağustos ayında diğerini 2ü2ü Haziran ayında kullandım... Acaba onların benim yumurtalar üzerinde olumsuz bir etkisi mi oldu 😒

Bir de bu ay adetim yine tam gününde oldu ama ilk gün kahverengi lekelenme şeklinde idi. Sonra normal kanamaya döndü. Ağrı acı vs olmadı... Dış gebelik veya düşük değildir diye düşünüyorum...

Ne aşamada doktora gitmeliyiz... Geç kalmak da istemiyorum ama daha iki aydır deniyoruz ve yaşım 29...

Bir sene içinde olmazsa gidilmeli diye biliyorum ben de. Ama bir gidin danışın isterseniz. Belki basit bir tedaviyle çözülebilecek bir sorundur. Ama 2 ay kısa bir süre kafanıza takmayın bence

Merhaba sevgili kk üyeleri. 3 buçuk senedir evliyiz. Ama bebek fikrini temmuz ayından itibaren düşünmeye. İki aydır denememize rağmen olmadı... Benim regl düzenim gayet yerinde aslında. Ama kafaya taktığımız için mi olmuyor ? Epey bi araştırdım aslında. Korunmasız 1 yılın sonunda hamile kalınamaz ise doktora danışılması öneriliyor bizim henüz ikinci denememizdi bu... Yine de endişe etmeli miyim sizce? Korktuğum bir şey var aslında ben evlilik hayatım boyunca iki kere geciktirici hap kullandım. Birini 2019 Ağustos ayında diğerini 2ü2ü Haziran ayında kullandım... Acaba onların benim yumurtalar üzerinde olumsuz bir etkisi mi oldu 😒

Bir de bu ay adetim yine tam gününde oldu ama ilk gün kahverengi lekelenme şeklinde idi. Sonra normal kanamaya döndü. Ağrı acı vs olmadı... Dış gebelik veya düşük değildir diye düşünüyorum...

Ne aşamada doktora gitmeliyiz... Geç kalmak da istemiyorum ama daha iki aydır deniyoruz ve yaşım 29...
Ben bebek düşünmeye başladığımda gittim içim rahat olsun bi problem var mı yok mu diye 9 aydır deniyoruz ama yok zaten on buçuk aylık evliyim 1 sene normal olmazsa bir sene dolunca gelin dendi banada

Bebeğe karar verdiğinizde dr gidip testlerinizi yaptırmanız lazım. Kan, hormon ve bulaşıcı hastalık tahlilleri. Gebelik için gereken değerlerin harici bişey varsa dr takviye verecektir. Sonuçlarına göre drun önerdiği folik asite başlamak gerek. Rahim yumurtalık kontrollerini yapacak. Bir sorun yoksa zaten ok. Ama varsa da gerekeni yapar zaman kaybetmemiş olursunuz.

Ben bebek düşünmeye başladığımda gittim içim rahat olsun bi problem var mı yok mu diye 9 aydır deniyoruz ama yok zaten on buçuk aylık evliyim 1 sene normal olmazsa bir sene dolunca gelin dendi banada
Daha 2 ay olmuş size acele etmeyin sıkıntı yapmayın derim

Yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar... Tabii ki öncelikle bir doktora ön kontrole gidilmeli... Doğru diyorsunuz. Buraya da yazarak sizlerle dertleşmek iayedim. Teşekkür ederim 🌸

Bebeğe karar verdiğinizde dr gidip testlerinizi yaptırmanız lazım. Kan, hormon ve bulaşıcı hastalık tahlilleri. Gebelik için gereken değerlerin harici bişey varsa dr takviye verecektir. Sonuçlarına göre drun önerdiği folik asite başlamak gerek. Rahim yumurtalık kontrollerini yapacak. Bir sorun yoksa zaten ok. Ama varsa da gerekeni yapar zaman kaybetmemiş olursunuz.
Ben aslında bebek düşünmeden önce doktora rutin bir kontrole gitmiştim. Orada değerlerim normal çıkmıştı. Folik asite de Ağustos itibariyle başladım aynen. Yine de dediğiniz gibi tekrar doktora görünmekte fayda var

Ben aslında bebek düşünmeden önce doktora rutin bir kontrole gitmiştim. Orada değerlerim normal çıkmıştı. Folik asite de Ağustos itibariyle başladım aynen. Yine de dediğiniz gibi tekrar doktora görünmekte fayda var
Nolur nolmaz. Önleminizi almanız için dedim. Sorun olup da bilinmezse boşa zaman kaybediliyor.

Hayatımda dört kere geciktirici, iki kere de Ella kullandım. Hiç acaba mi demedim. Doğum üzerinde böyle bir engelleyici etkisi yok (doğru sürelerde kullanıldığını varsayiyorum)

Neden sürekli kendinizle ilgili olumsuz düşünüyorsunuz? Henüz sorun olduğunu düşünmeniz için erken zaten. Bir sorun olsa bile eşinizde de olabilir. Ona ileri ki zamanlarda bakarsınız..

Kahverengi lekelenmeler çoğu kadında var. Son doktor kontrolümde tekrar sordum, doktor normal demişti.

Her kadının 6 ayda bir kadın doğum doktoruna rutin muayene için gitmesi gerekir ama bizim ülkemize ne yazık ki bu bilinç oturmadı. Gebeliğe engel bir durumunuz olup olmadığını öğrenmek için doktora gidin derim. Sonrasında bir sene bekleyin eğer hala gebe kalmadıysanız tekrar doktora gidin bu arada eşiniz de ihtimal etmeden doktora gitsin belki de ondan kaynaklı bir sorun vardır bilmediğiniz. Devamlı ve aşırı kullanmak haricinde geciktirici hapın yumurtalıklara zarar vermesi ise tamamen hurafe

Eşiniz de bir sperm testi verse daha rahat edersiniz bence.Olasi olumsuz durumda boşa beklemezsiniz.Siz muayenenizi olmussunuz.Sorun yokmus.

Back
X