• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

daha kendi evimiz yok ailesi icin koye ev yaptircak

melek_yuzluu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2015
203
55
28
36
kizlar daha kendi evimi yok, kiraciyiz istanbulda. ama koye ev yaptiracak beyimiz neymis her yil gidermisiz. ama ben aslini biliyorum, anasi babaannesi ve amcasiyla koydeki ev yuzunden tartisrilar diye yaptiracak. biz belki maximum her yil bir hafta kalcaz, belki kalmicaz bile. 45-50bin diyo. o kadar tutmaz daha fazla okur zaten ama daha evimiz yok, once kendimize basimizi sokacak ev alalim diyorum gelmis o kadar para biriktirene kadar 350 bin falan, ben koye ev yapcam diyo. madem oyle yapaydin evlenmeden diyorum anca maddi durumum duzeldi diyo. ben de calisiyorum ve nerdeyse onunla ayni maasi aliyorum. bana guveniyo heralde. ben ev alalim diye araba almayi erteliyorum onun yaptigina, dedigine bak ya. cok sinirliyim su an.. o salonda tv izliyo, ben yatak odasinda kitap okuyorum. akil verin ben bu adami bu dusuncesinden nasi vazgeciricem

Haklısın.Yıda 1-2 hafta kalmak için o kadar ev parası vereceğinize yaşadığınız şehirden almanız en mantıklısı.

Önce siz arabanızı alın.
Bütçeleri ayırın, size güvenerek yola falan çıkmasın.

Ev alalım diye ondan bundan kısarsanız ne elinize bir şey geçecek, ne de paranızın keyfini çıkarabileceksiniz.

Ya bu insanlar niye evlatlarini rahat birakmiyo.Niye hep erkekten isteniyo? Çalişsa da kizdan niye istenmiyo?....Tamam anaya babaya bakmamak fakirlik sebebi ama kendi eşin ve yavrundan önce onlara ev yapmak da hak değil.Benim kocam da ailesinin hepsine istanbulda ev yapti.Ama bizim vardi ve buna ragmen zorlandik.Her kv de gelinle oğlu arasinda sorun olacağini bilse de.istiyor...Lanet olsun.Kocama diyorum ki "söyle seni bankamatik diye kaydetsin tele"...

Ya bu insanlar niye wvlatlarini rahat birakmiyo.Niye hep erkekten isteniyo? Çalişsa da kizdan niye istenmiyo?....Tamam anaya babaya bakmamak fakirlik sebebi ama kendi eşin ve yavrundan önce onlara ev yapmak da hak değil.Benim kocam da ailesinin hepdine istanbulda ev yapti.Ama bizim vardi ve buna ragmen zorlandik.Her kv de gelinle oğlu arasinda sorun olacağini bilse de.istiyor...Lanet olsun.Koxama diyorum ki "söyle seni bankamatik diye kaydetsin ele"...
ailesi de demiyor ki once kendi evlerini alsinlar. anasi hevesle koye ev yaptircaz naralari atiyo ona buna. ben de sinir oluyorum.. haliyle yani

Valka damadin evi car mi diye sormakla beraber anasinin- babasinin evi var mi diye sorsun gelin adaylari.....yani tamam anaya vavaya baktik da , vaba 10 yilda 1 yil calisti.Hicbi sağlik sorunu yok.8 sene önce ayda 800 tl bakici paradi ödedim; kv birgun bskmadi.Evimi dayadim döşedim ; bi iğne alip da " al bu iğneyi hayrini görme de gözünü oy" bike demedi.Biktim valka lanet olsun." geline iyi davrannasam da oğlum gelur ama damada oyi davranmazsam.kizim getirmez" dedi gep kötü davrandi tüm gelinlere..Oğly evlendi; boynumdan setimi kolumdan bileziği verdim."Çocuk için oğlumdan ilaç parasi isteme, işe yeni girdi parasi yok" dedi; kocami gizli gizli borca koydu.Daha neler neler....." eh kizim ben sana çok (kötülük) yaptim ama sen yapmadin " dedi.hayir duam yok; Allaha havale ettim

Araba alın.Sizin maaşınıza güvendiği ortada.Hadi köyde ev yaptırdı diyelim paraya sıkışıp satsanız inan ki doğru düzgün para etmiyor.Gerçi kayınvalide bu kadar hevesliyken sıkışırsanız o ev satılır mı muamma.

Yani tamam kendi lüks içinde olsada anasi babasi açken insan rahat etmez. E onlar 3 kuruş versin ben 15 kuruş veriyim...ama paralari hep yok yok yok; istekleri hep çok çok çok.
Her kadin kocasinin ekmeğini yer.Ypk gelin üks yasiyor, 4 odali evde oturiyor, 2 takim koltuğu var.....Sana mi aldirdim ki....

• Beğen
Reactions: BBD
Yani tamam kendi lüks içinde olsada anasi babasi açken insan rahat etmez. E onlar 3 kuruş versin ben 15 kuruş veriyim...ama paralari hep yok yok yok; istekleri hep çok çok çok.
Her kadin kocasinin ekmeğini yer.Ypk gelin üks yasiyor, 4 odali evde oturiyor, 2 takim koltuğu var.....Sana mi aldirdim ki....
ahh arkadasim herkeste ayni dert benim anam babam oyle degil iste..
onlar da para biriktiyo kizima maddi destek olurum ev alirken diye.. bi de esimin kiz kardesi var, 23 yasinda yarin evlense bize kalcak masraflari cok korkuyorum, ona birikim yapsalar ya..
nerdeeee..
Allahtan evleri var.. bide olmasa yandık. hiç demiyolar ki siz bi evinizi alın önce.. cok sinirliyim çook :/

Para sadece onun değil ikinizin ortak kazandığı para... Maddi durumu anca düzelmiş bunda sizinde ev bütçesine yardim etme payınız var bunu unutmamalı. İstemediğinizi net şekilde söyleyin anlaması gerekiyor mecburen. Hem karada ev yaptıracak kadar parası var ise bir eve peşinat verip gerisini kredi çekerek ödeyebilirsiniz. Hem kirada değil de kendi evini de kira öder gibi borç ödersiniz.

ahh arkadasim herkeste ayni dert benimistanbulda.m oyle degil iste..
onlar da para biriktiyo kizima maddi destek olurum ev alirken diye.. bi de esimin kiz kardesi var, 23 yasinda yarin evlense bize kalcak masraflari cok korkuyorum, ona birikim yapsalar ya..
nerdeeee..
Allahtan evleri var.. bide olmasa yandık. hiç demiyolar ki siz bi evinizi alın önce.. cok sinirliyim çook :/
Bıkıyor insan.Benim babamin durumu iyi.Şükür bizim de iyi.Biz ailesine 500.000 e ev verdik istanbulda..ya bi 50 tl de onlar bana ve oğluma bisey yapsin.Sunnet. doğum günü,... Her sey boş geçti hep yok yok yok

Back
X