daha ne kadar kilo alırım?

meoww

bebeğim♥
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
1.083
1
46
İstanbul
şimdi çoğunuz;hele bi doğur da kilo vermek kolay diyecek biliyorum fakat merak ediyorum.
ben kilolu hamile kaldım.evlendikten sonra tam hatırlamıyorum ama vajinismusumdan dolayı çok içki içtim ve 3 ayda 15 kilo kadar almştm.
üzerine tam 90 da gebe kaldm.
şu an 95 im.
7.aym bitmek üzere ve ben 3 kiloyu elevitten aldm.yani normal de 7 ayda 2 kilo almam gerekiyordu.
şimdi merak ediyorum,ben iştahlı değilim,hergün düzenli yürüyorum ve şu son 2 ay gibi bir sürede daha ne kadar kilo alabilirim?

iştahlı olmadığımı dr.um biliyor ve şimdi eleviti haftada 2 defa kullanıyorum.ilk 3 ay her gün kullandığım için her ay 1 kilo almştm.
dr.um bana kilolu hamile kalanların depolarının sağlam olduğunu bu yüzden çok fazla kilo almayanlarn olduğunu söylemişti.

korkum 100'ü geçmek!!!
acaba doğuma kadar daha fazla ne kadar alabilirim?
lütfen tecrübeli annelerden ve yeni hamişlerden tahmini yorumları bekliyorum

mesela şu şekilde geçiyor hamileliğim;
tüm gece kızımn hareketlerinden,kasılmalarmdan ve yalancı doğum sancılarmdan dolayı uyuyamıyorum.
bol su tüketiyorum.
uyku saatlerm düzensiz.(ev hanımıyım bu arada,yaşm da 22)
tüm gün 1 elma ile bile durabilirim.
:44:

ilk olarak hayırlı olsun :) bende şuan 3. çocuğuma hamileyim 14. haftadayım hamile kalmadan önce 92 dim şuan 88 im ilk doğumumda 12 kilo almıştım evet kilolu insanlar hamileliklerinde 9 ay boyunca 8 kilo filan alır en fazla 12 kilo senn 7. aya kadar aldığın 5 kilo normal zaten bu yağdan alınmış bi kilo deyil bebeğin kilosu suyu eşi falan filan 9. aya kadar bi 5 kilo daha alırsın ki asıl kilo 7. aydan sonra alınıyo karın daha belirginleşiyo ve doğumdan sonra zaten 7 8 kilo birden gidiyo bebek doğar doğmaz :) sanada en çok 2 kilo kalır oda emzirmeyle fazlasıyla gider zaten iştahsızmışsın sorun olmaz :)

cnm çok mutlu oldum dün bu msjını okuyunca ama sonra yanıtlamayı unuttum
umarm dediğin gibi olur

cnm çok mutlu oldum dün bu msjını okuyunca ama sonra yanıtlamayı unuttum
umarm dediğin gibi olur

canım ben de 75le hamile kaldım şu an 21. haftadayım hala 75im doktor en fazla 7-8 kilo alacaksın dedi. dikkat ediyorum sence başarabilir miyim?

canım ben de 75le hamile kaldım şu an 21. haftadayım hala 75im doktor en fazla 7-8 kilo alacaksın dedi. dikkat ediyorum sence başarabilir miyim?
dikkat ediyorsan olabilir tabi,neden olmasın?
ben de midem kazınınca dayanamıyorum mesela,ama az ve iyi şeyler yiyerek kontrol altna almaya çalışıyorum

Biraz genlerle de alakalı benim annem de ablam da,halam da en fazla 8-9 kg ile doğuma gitmişler.
Bende 56 ile kaldım 9.ayın içindeyim ve 6,5 kg aldım şu ana kadar

Ama dr um bana sırf kilo alırım diye elevit vermedi sadece demir ve magnezyum kullanıyorum ama bebeğim maaşallah önde gidiyor çok şükür
sağlık ocağına gitmiştim aile hekimi eleviti ısrarla kullanmamı istedi,kendi dr um ise asla istemiyorum kullanmanı dedi topu topu 2-3 adet yutmuşumdur şu ana kadar..

Elevit anneyi gereksiz şişiriyor demişti dr um..Ha bu arada sürekli yürüyüş yapıyorum ilk aydan beri..

Son düzenleme:
.
elevit cidden o kadar kilo aldırıyor mu( benim doktorum da ısrarla her gün elevit kullandırdı bana.. sonuç 25 kiloo! demek ki sorun elevitteymiş (

.
elevit cidden o kadar kilo aldırıyor mu( benim doktorum da ısrarla her gün elevit kullandırdı bana.. sonuç 25 kiloo! demek ki sorun elevitteymiş (

yahu benim doktorum sadece folik asit kullan dedi başka hiçbir şey. benimkinde mi bi anormallik var.

arkadaşlar ben hamilelik öncesi 77 idim tüp bebek iğnelerine hormonları alaraktan yani yumurta toplamaya kadar 1,5 ay falan spor yaptım 5 kilo verdim. 72 ile transfer yapıldı 3 aylıkken 72 idim halen eleviti transferden beri hergün kullanıyorum şimdiye kadar hiç spor yapmadım hergün balık yağı + elevit + kan ilacı ama gece alıyorum yatmadan elevit tokluk hiisi veren mideyi şişiren bir ilaç kilo aldırdığına hiç inanmıyorum gün aşırıda magnezyum alıyorum 2 günde 1 yani 4 ilaç alıyorum tatile gittim hatayı orda yaptım birden 2,5 kilo aldım şuan 4,5 ayda 4 kilo aldım dizginlemeye çalıuyorum ama 2 aydır yediğim tatlının haddi hesabıda yok ee sporda yok bunada şükür artık yürüyüşe başlamam lazım 2 hafta sonra kontrolum var 5. ay oluyor amacım kilo almamak 5. ayda 4 kilo ile gidersem inşallah geçmem 5 aydan sonra haftada yarım kilo alıyorsun diye biliyorum ama 8 daha alırsam 12 çok yaa 76 yım şu an

canım benim 5. aydan sonra oyle bir kilo alıyorsun ki hiç anlamıyorsun. bakmışsın ki ayda 3_4 gelmiş kilolar ve maalesef ben de tatlıya cok duskun oldum hamileliğim baından beri. umarım fazla kilo almazsın (

benim doktorum da 3. ayda folik asit kullanmamı kesti kramplar için kalsiyum yazdı 25 haftalık hamileyim bende mi her şey çok normal anlamadım herkes bir sürü ilaç kullanıyor..

yahu benim doktorum sadece folik asit kullan dedi başka hiçbir şey. benimkinde mi bi anormallik var.

benim doktorum da 3. ayda folik asit kullanmamı kesti kramplar için kalsiyum yazdı 25 haftalık hamileyim bende mi her şey çok normal anlamadım herkes bir sürü ilaç kullanıyor..

Canim elevit vitamin zaten. Doktorum bebegin gelisimini icin cok faydali oldugunu soyluyor. Bebegimbde gayet saglikli hatta 10 gun onde gidiyor. Kilo aldim evet ama bu haftaya kadar hamileligimde hic sorun yasamadim. Kramp, dislerde sorun, sac dokulmesi, agri vs... sen de bi danis istersen doktoruna..

işte ne zaman veriliyor bu ilaçlar onu merak ediyorum ben 22. haftadayım da

Ya genetk diye genelleme yapmamak lazm.cnku bnm gebeligm annemnkinden cok cok farkli oldu mesela.o 50 kiloda hamile kalms ve ilk 3 ay deli gibi limon tuketmis ve 47ye falan dusmus.en son 85le mi 95le mi ne doguma gtms.dusun 7 ay bitti sadece 2kilo almism.ins snn gibi az alirm cok imrendm valla (

70 kilo ile hamile kaldım, ilk 3 ay folik asit, sonra demir ve previt kullandım elevit gibi multivitamin o da, ancak hergün içmiyorum aklıma geldikçe sabahları kahvaltıdan sonra içiyorum. şuanda 83 kiloyum şekerim çıktı 26.haftadan beri diyetteyim ancak bebeğim çok iyi hem kilosu hemde gelişimi önden gidiyor. muhtemelen 1-2 kilo daha alır kafamdaki ideal kilo olan 85 kilo ile doğuma giderim, diyete de devam bu arada :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…