Daha ne kadar sürecek böyle

bilmiyorummm

.....
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
2.138
66
363
Merhaba Arkadaşlar.Buraya Böyle bir konu açaçagım aklımın ucundan bile geçmezdi.Ben evliyim ve iki cocuk annesıyım..sorunum babamla 2 katlı bır evde altlı üstlü oturuyoruz babam polis memuru emeklisi.ne zaman emeklı oldu memlekete geldı babamı tanıyamaz oldum.burdakı akrabalarımız tarafından o kadar cok doldurusa gelıyor kı hayatı anneme kızkardeşime ve bana zindan ediyor.bir baba ailesinin bu kadar kötü olmasını neden ister anlamıyorum :( resmen kendi ailesine tapmış durumda.bizi gozu bıle gormuyor her hareketımız gozune batıyor.ne bir ilgi ne bir sevgi ne bir alaka nede bır saygı yok sankı babam yok ruh gıbı yasıyor etrafımızda.ve bızım ona gosterdıgımız saygıyı ılgıyı ve alakayı anlamıyor.Benı cok seven babam benden nefret ettıgını anneme bır kac kere soylemıs.Tek sucum Gelip üst kata tasınmam.benden o kadar nefret edıyor kı hareketlerınden anlayabılıyorum.ıkı tane kucuk cocugum var onların her yaptıgı harekete söz soyluyor.sonucta cocuklarım ufak gürültüde yapıyorlar patırtıda ne yapabılırm baglayamam ya.cocuklarımın gurultusune cok agır laflar soyluyor neymiş efendim kirada otursak bızı kapı dısArı ederlermısde babam çok sabırlı bır ınsanmıs cok ıyı dayanıyormus gurultumuze.onları geçtım alişverişe gitmeme kızıyor kocama liste yapıp verecekmısım benım markette ne ısım varmıs.sankı benım evımın ıhtıyacı yokmus gıbı davranıyor.benım evde kös kös oturmamı ıstıyor.kendı canı ıstedıgı zaman benı kaynanamın yanına koye goturuyor.kocam ne getırırse yememı,içmemi ve ona gore yasamamı ıstyor.artık gerçekten dayanamıyorum tasındıgıma pişman ettı benı.şuan koyde kayınvalıdemgıl oturuyor onceden ben oturuyordum.orda oturuyrken kayınbabamın baskısından burdada babamın baskısından bıktım artık.tamam hadi ben biraz sabırlıyım halada sabır edıyorum ama kız kardeşim ne yapsın kız daha 16 yasın kafayı yetırttı kıza.kardeşcazım kendını genç kız gıbı hıssetmıyor bıle ne bır elbisesı var ne bır makyaj malşzemesı ne bır gezmesı ıcın ufak bır ızın hep evde hep evde kızcagız barı ınternetım olsun ısıtyo onada yok dıyor aklına fıkrıne chat gelıyor...yaa kız kafayı yedı evde hıc bır sosyal faalıyetı yok ustunede hergun annemın babamın tartısmaları eklenıyor..hep bır huzursuzluk ortamı yaratıyor babam evde.. annemın yaptıgı hıcbır seyı begenmez..herseye bır kurp bulur acaba dıyorum yaşlılık sendrom mu bu 55 yaşında... çok sevınıyorum namaza başladı kuran okuyor falan ama tek sinir oldugum gösterıs ıcın yapıyor bunu çok bellı her arayana yok namaza başladım yok bılmem ne herkese duyuruyor...biri evımıze gelse mısafırlere ben bır namazımı kılayımda geleyım dıyor onların yanında abdest falan alıuyor bellı ıste gosterıs hepsı...yanı gercektewn saçma sapan davranıslar çocuksu haller.... :( herseye küsüyor hiç birseyden memnun degıl... diken üstünde yaşıyorum yaa ..valla bıktım usandım buraya tasınalı 4 ay olacak valla 4 yıl gıbı geldı :( kızlar uzun oldu ama valla care bulamıyoruz ne yapsak eskı babama kavusuruz ...çok ıyı bır babam vardı ama artık tanıyamıyorumm... bir akıl verın nolur kalmadı bizde artık :( şimdide sıgarayı bırakıyor henuz bır hafta oldu ama yemın ederım cehenneme döndu hayatımız yaa :(

Merhaba Arkadaşlar.Buraya Böyle bir konu açaçagım aklımın ucundan bile geçmezdi.Ben evliyim ve iki cocuk annesıyım..sorunum babamla 2 katlı bır evde altlı üstlü oturuyoruz babam polis memuru emeklisi.ne zaman emeklı oldu memlekete geldı babamı tanıyamaz oldum.burdakı akrabalarımız tarafından o kadar cok doldurusa gelıyor kı hayatı anneme kızkardeşime ve bana zindan ediyor.bir baba ailesinin bu kadar kötü olmasını neden ister anlamıyorum :( resmen kendi ailesine tapmış durumda.bizi gozu bıle gormuyor her hareketımız gozune batıyor.ne bir ilgi ne bir sevgi ne bir alaka nede bır saygı yok sankı babam yok ruh gıbı yasıyor etrafımızda.ve bızım ona gosterdıgımız saygıyı ılgıyı ve alakayı anlamıyor.Benı cok seven babam benden nefret ettıgını anneme bır kac kere soylemıs.Tek sucum Gelip üst kata tasınmam.benden o kadar nefret edıyor kı hareketlerınden anlayabılıyorum.ıkı tane kucuk cocugum var onların her yaptıgı harekete söz soyluyor.sonucta cocuklarım ufak gürültüde yapıyorlar patırtıda ne yapabılırm baglayamam ya.cocuklarımın gurultusune cok agır laflar soyluyor neymiş efendim kirada otursak bızı kapı dısArı ederlermısde babam çok sabırlı bır ınsanmıs cok ıyı dayanıyormus gurultumuze.onları geçtım alişverişe gitmeme kızıyor kocama liste yapıp verecekmısım benım markette ne ısım varmıs.sankı benım evımın ıhtıyacı yokmus gıbı davranıyor.benım evde kös kös oturmamı ıstıyor.kendı canı ıstedıgı zaman benı kaynanamın yanına koye goturuyor.kocam ne getırırse yememı,içmemi ve ona gore yasamamı ıstyor.artık gerçekten dayanamıyorum tasındıgıma pişman ettı benı.şuan koyde kayınvalıdemgıl oturuyor onceden ben oturuyordum.orda oturuyrken kayınbabamın baskısından burdada babamın baskısından bıktım artık.tamam hadi ben biraz sabırlıyım halada sabır edıyorum ama kız kardeşim ne yapsın kız daha 16 yasın kafayı yetırttı kıza.kardeşcazım kendını genç kız gıbı hıssetmıyor bıle ne bır elbisesı var ne bır makyaj malşzemesı ne bır gezmesı ıcın ufak bır ızın hep evde hep evde kızcagız barı ınternetım olsun ısıtyo onada yok dıyor aklına fıkrıne chat gelıyor...yaa kız kafayı yedı evde hıc bır sosyal faalıyetı yok ustunede hergun annemın babamın tartısmaları eklenıyor..hep bır huzursuzluk ortamı yaratıyor babam evde.. annemın yaptıgı hıcbır seyı begenmez..herseye bır kurp bulur acaba dıyorum yaşlılık sendrom mu bu 55 yaşında... çok sevınıyorum namaza başladı kuran okuyor falan ama tek sinir oldugum gösterıs ıcın yapıyor bunu çok bellı her arayana yok namaza başladım yok bılmem ne herkese duyuruyor...biri evımıze gelse mısafırlere ben bır namazımı kılayımda geleyım dıyor onların yanında abdest falan alıuyor bellı ıste gosterıs hepsı...yanı gercektewn saçma sapan davranıslar çocuksu haller.... :( herseye küsüyor hiç birseyden memnun degıl... diken üstünde yaşıyorum yaa ..valla bıktım usandım buraya tasınalı 4 ay olacak valla 4 yıl gıbı geldı :( kızlar uzun oldu ama valla care bulamıyoruz ne yapsak eskı babama kavusuruz ...çok ıyı bır babam vardı ama artık tanıyamıyorumm... bir akıl verın nolur kalmadı bizde artık :( şimdide sıgarayı bırakıyor henuz bır hafta oldu ama yemın ederım cehenneme döndu hayatımız yaa :(

Bence biran önce taşının oradan.
Her zaman demişimdir. Sadece erkeğin ailesine değil kendi ailemize de mesafemizi korumalıyız. Belli bir yaştan sonra insana ağır geliyor karışılması,konuşulması.
Bunca zamandır taşınmamanız hata bana göre.
Kızkardeşiniz de dişini sıksın seneye üniversite sınavlarında uzak bir yeri kazanır gider,kendi yolunu çizmeye başlar zaten.

Bence biran önce taşının oradan.
Her zaman demişimdir. Sadece erkeğin ailesine değil kendi ailemize de mesafemizi korumalıyız. Belli bir yaştan sonra insana ağır geliyor karışılması,konuşulması.
Bunca zamandır taşınmamanız hata bana göre.
Kızkardeşiniz de dişini sıksın seneye üniversite sınavlarında uzak bir yeri kazanır gider,kendi yolunu çizmeye başlar zaten.

canım benım ah ne guzel dıyorsun artık bende tasınmak ıstıyorum ama burası kendı evımız kıra ödemıyoruz yanı cıksamda ödeyecek durumumuz yok eşimin aLdıgı maas anca yetıyor..ayrıca evden cıkma lafını babam duyasa canımızı okur valla cinnet gecırır :( kolay degıl malesef..ben aksıne babamın yanındayım guvendeyım dıye sevınırkennn nerdeeeeee megersem sırtını bana coktaaaaannn dönmüşş silmiş beniiii:43::43:

Son düzenleme:
Arkadaşlar elim kolum o kadar bağlıkı hiç birşekilde kıpırdayamıyorum ama boguluyorum artık evımde kendi ailemde huzur muzur kalmadı :(

ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım babamdır sonuçta atamdır kıyamıyorum atamıyorum bır köşeye

ama artık eskı babamı istiyorum ben yaaa :43::43:

kolay gelsin ve ALLAH sabır versin.babanızın bir işle meşgul olması gerekiyor.eski polismiş madem güvenlik şirketleri ile görüşsün.bunu tatlı dille söyleyin orta yaş bunalımı ve emeklilik ikisi bir arada onun içinde hele ki sizin içinde çok zor.bence en çıkar yol iş.umarım kendine gelir ve ailesini daha fazla üzmez.keşke psikolog desteğide alsanız ama kabul etmeyecektir.sabırlı olun bu günler bitecek inşALLAH.

canım benım ıyı dileklerin için tesekkur ederım kendım ıcın uzuluyorum elbet benden nefret etmesı mıh gıbı kalbımde çakılı çok zoruma gıdıyor hemde sucum yokken..

ama daha cok kardesımı dusnuyorum annemı :(

her dakıka beraberler ınanın abartmıyorum kardesım babam eve gelmedın dıye dua edıyor babam eve gelınce annemde kardesımde bunalıyor

Allah gunah yazmasın ama babam kendınen tiksindir di artık :(

çok dedım iş bul baba çalıs dıye ama sanırım cok yoruldu lafını bıle etmıyor

gecen carsıya gıdecektım annemde geldı yanımda cocuklarıda arabaya attım (bebek arabası)
babamda ben bırakayım çarsıya demıs anneme (benım gelecegımden haberı yokmuş)
annemde benımde geldıgımı soylemıs babamın hemen suratı asılmıs
annem bıraz gezecez kız bunaldı demıs
açmış agzını yummus gözünü
yok bız babamı yanında ıstemıyormusun falan fılan küstü hepimize halada konusmuyor

vallahı bıllahı cıldırıcaz yaa pireyi deve yapıyor her şeye küsüyor kıldan alıyor yaa :(

kimsenın yazacak bır seyı yok sanırım yada benım durumunda olan ,yaşayan yok :(
zaten biliyorum böyle bır baba sadece bizde var stoklarla sınırlı :43:

kimsenın yazacak bır seyı yok sanırım yada benım durumunda olan ,yaşayan yok :(
zaten biliyorum böyle bır baba sadece bizde var stoklarla sınırlı :43:

Böyle bir babaya sahip olmanız ile ilgisi yok.
Daha önce de söyledim dünyanın en iyi ana babası da olsa yakın oturduğunuz sürece mutlaka can sıkıcı olaylar yaşarsınız. Ama az ama çok.
Nasıl erkek ailesiyle mesafe diyorsak aynısı kız ailesi için de geçerli.
He siz başka çaremiz yok dediğiniz için susup kabullenmekten başka çözüm yok.
Kocaman adamı değiştiremezsiniz ki.

keşke taşınsanız arkadaşım. kuru ekmek yesende kulağın rahat olur fena mı? ailene yakın bir ev tutarsın yine gelir kardeşin sana

babanızla baş etme yolu da şu: o istediğii kadar söylensin yokmuş gibi davranın, yapacağınız şey her neyse devam edin

nasıl olsa susmuyor, siz neden çekin di mi :34:

Affınıza sığınarak soruyorum, sakın yanlış anlamayında, eşiniz babanızın bu tutumu hakkında ne düşünüyor?
Her ne kadar maddi koşullardan babanızın evinde otursanızda sonuçta siz evli bir kadınsınız ve babanızın evinize, size karışmaya hakkı yok.
Babadır, geçiminizin daha iyi olması için öğütlerde bulunur, tecrübelerini size aktarır, sizde babanıza saygı gösterirsiniz lakin öğüt vermiyor, karışıyorsa babanıza saygılı bir şekilde dur demesini bilmelisiniz zira evlilik müstakildir, kadınla erkeğin arasında yaşanır, aileler evliliğin rengidir, onlara saygı duyulur, hürmet edilir, öğütleri, tecrübeleri dikkate alınır fakat evliliğin merkezinde yer almalarına müsade edilmez.

Çocuklarınız küçükmüş o yüzden hem eşinize destek hemde ayrı bir eve taşınabilmeniz adına çalışmanız mümkün değil sanırım, o zaman yapacağınız şey basit, babanızı kırmadan, saygı çerçevesinde sizinle evini paylaştığı için teşekkür ederek artık evli ve eşinizin sorumluluğunda olduğunuzu anlatmalısınız.

öncelikle sabır diliyorum. baban zor bir meslekten gelmiş ve şimdi de emekli olmuş, davranışlarının nedeni bu olabilir. size zorluk çıkardığı zaman hafiften sert ve soğuk bir tavır sergileyin, münakaşaya girmeden tavır koyun. bir anlamaz, iki anlamaz, üçüncüsünde karşılık alamayınca susmaya başlar.

Arkadaşlar elim kolum o kadar bağlıkı hiç birşekilde kıpırdayamıyorum ama boguluyorum artık evımde kendi ailemde huzur muzur kalmadı :(

ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım babamdır sonuçta atamdır kıyamıyorum atamıyorum bır köşeye

ama artık eskı babamı istiyorum ben yaaa :43::43:

ona farklı ugraşbulun yönlendirmeye çalışın

Selam Bilmiyorum Diğer Konunu takip ediyordum ama kapandı son durumları merak ettim eşin hala aynı huysuz mu ? :27:

Selam Bilmiyorum Diğer Konunu takip ediyordum ama kapandı son durumları merak ettim eşin hala aynı huysuz mu ? :27:

canım benım idare edıyorum iştee durumlar aynı
şimdi işe gırcem bakalım eşim izin verdı
babamın gönlünü edıcem
birde anneme yalvarıcam bebeklerıme bakarmı dıyee
gerekırse para da verrım anneme bakar inşallah
çalışıcam olmuyo bölee gecım derdınden bir birmize düştük iyice eşimlee

Eğer İmkanın Varsa Tabiki Çalış Canım
Hem Senin İçinde Çok İyi Olur Biraz Açılırsın Anladığım Kadarıyla Akşama Kadar Ya Evdesin Ya Bahçede Ya Annende Sende Sıkılıyosundur
İnşallah Bakar Bebişlerine Annen Ve İnşallah Babanda İzin Verir Çalışmana
Peki Eşin Nasıl Sana Karşı Hala Bir Saati Bir Saatini Tutmuyormu ?

Eğer İmkanın Varsa Tabiki Çalış Canım
Hem Senin İçinde Çok İyi Olur Biraz Açılırsın Anladığım Kadarıyla Akşama Kadar Ya Evdesin Ya Bahçede Ya Annende Sende Sıkılıyosundur
İnşallah Bakar Bebişlerine Annen Ve İnşallah Babanda İzin Verir Çalışmana
Peki Eşin Nasıl Sana Karşı Hala Bir Saati Bir Saatini Tutmuyormu ?

dun akşam sevdiğim şeyleri alıp gelmişş (kola çikolata cıs pıs anlayacagın)
çocuk gibi benı kandırmaya calısıyor
...bir saatı bır saatını tutmuyor evet hala
...........
çocukların sütünüde alıp geliyor ağzımı açıpta istemıyorum bile artık alırsa alır almazsa almaz ..yalvarmaktan bıktım ...

dün konustu benımle saatlerce
eşim bir trafik kazası gecırmıstı
hala onun etkısındeyım dengemı yitirdim benı anla dıye sitem yandı bana ama ....

sustum ...

sanırım, emekli olunca boşluğa düşmüş.
yaşlandığı artık işe yaramadığını falan hissediyor olmalı.
belki ona oyalanabileceği bişeyler bulsanız işe yarar.
bir iş olabilir yada işe yaradığını hissedeceği faliyetler olabilir.
arkadaşları yok mu.
torunlarla arası nasıl.
torunlarıyla vakit geçirebileceği bişeyler ayarlasan.
ne bişeyim. meşguliyete ihtiyacı var gibi.
size sarmış baksana.

dun akşam sevdiğim şeyleri alıp gelmişş (kola çikolata cıs pıs anlayacagın)
çocuk gibi benı kandırmaya calısıyor
...bir saatı bır saatını tutmuyor evet hala
...........
çocukların sütünüde alıp geliyor ağzımı açıpta istemıyorum bile artık alırsa alır almazsa almaz ..yalvarmaktan bıktım ...

dün konustu benımle saatlerce
eşim bir trafik kazası gecırmıstı
hala onun etkısındeyım dengemı yitirdim benı anla dıye sitem yandı bana ama ....

sustum ...

Canım benim buda senin imtihanın demek ki biraz daha sabret bakalım hayatının sonuna kadar böyle devam edemez sonuçta
elbette onunda bi durulacağı zaman gelecek nereye kadar devam edebilir ki?
çocuklarının sütünü mecbur alacak onlara bakmakla sorumlu sonuçta bakmayacaksa yapmayacaktı arkadaş :ssz:
bence trafik kazasının arkasına sığınıyo çünkü insan ölümle burun buruna geldikten sonra sevdiklerinin ve yaşamın kıymetini daha iyi anlar onlara dört elle sarılır o bahaneyi bi geçsin bakalım :19:
ve ben inanıyorumki sen sabrınla onu yola getireceksin :34:

Canım benim buda senin imtihanın demek ki biraz daha sabret bakalım hayatının sonuna kadar böyle devam edemez sonuçta
elbette onunda bi durulacağı zaman gelecek nereye kadar devam edebilir ki?
çocuklarının sütünü mecbur alacak onlara bakmakla sorumlu sonuçta bakmayacaksa yapmayacaktı arkadaş :ssz:
bence trafik kazasının arkasına sığınıyo çünkü insan ölümle burun buruna geldikten sonra sevdiklerinin ve yaşamın kıymetini daha iyi anlar onlara dört elle sarılır o bahaneyi bi geçsin bakalım :19:
ve ben inanıyorumki sen sabrınla onu yola getireceksin :34:

canım tesekkur ederım ... mesajını yenı gördum bildirim gelmeyınce yazmadın sandım ..

evet cok sabırlıyım ...

eşimde ıkı gundur ben demeden süt alıyor cocuklara benım sevdıgım seylerı alıp gelıyoo kokunmam ıse yaradımı bılmıyorumkıı..

hep mort oluyorum sonradann..benı barıstırıyor kendısıylee sonra yıne aynı adam oluverıyor

sanırım, emekli olunca boşluğa düşmüş.
yaşlandığı artık işe yaramadığını falan hissediyor olmalı.
belki ona oyalanabileceği bişeyler bulsanız işe yarar.
bir iş olabilir yada işe yaradığını hissedeceği faliyetler olabilir.
arkadaşları yok mu.
torunlarla arası nasıl.
torunlarıyla vakit geçirebileceği bişeyler ayarlasan.
ne bişeyim. meşguliyete ihtiyacı var gibi.
size sarmış baksana.

canım benım cok söyledık baba calıs iş bul kafanı dagıt sıkıldın vs
ama yoruldu galıba artık evde oturmayı tercıh edıyor
ufak bır bahçe yarattı kendıne onunla mesgul oluyor bahcede..

bizede artık takılmıyorr ..kız kardeşimle arasınd abır mevzu gecmıs cıddı anlamda
ve babam sanırım hatasını fark ettı ıyı davranıyor hepımızee..
çok süper tabıkı hayır ama eskıye nazaran daha ıyı

Back
X