herkese iyi pazarlar.. okulun ve yurdun ortamından biraz uzaklaşayım dedim soluğu evde ailemin yanında aldım yarın döneceğim. 4. sınıf öğrencisiyim okulum bu sene bitiyor inşallah. biz geniş aile formatında yaşıyoruz evde anneannem ve dayım da var bizimle yaşayan. durumumuz orta sayılır çok şükür bizden daha kötü durumda olanlar var. sorun şu ki anneannem herşeye karışmayı seven birisi ve benim okulum daha bitmemiş olmasına rağmen daha şimdiden benim iş durumum hakkında yorum yapıp canımı sıkıyor. hayatımda hiç tembellik yapmadım buna rağmen sanki okul bitince iş bulamazsam tembellik yapacakmışım gibi konuşup kalbimi kırıyor. kpss çalışıyorum ama ortalık atanamayan öğretmen dolu. en azından bu sene çok umutlu değilim yurtta çalışmaya çok odaklanamıyorum çünkü çok da stres oluyorum. ama anneannem sanki benim okulum bitince işler kapımda dizilecekmiş gibi konuşuyor. olmayan maaş üzerinden hesaplar yapıyor. benim öğrenim kredisi borcum var iş bulunca onu ödemek istiyorum o borçtan kısa sürede kurtulmak istiyorum. bu yüzden çalışacağım iş öğretmenlik olmasa bile bi işe girince derhal bu borçla alakalı görüşeceğim kyk ile en kısa sürede nasıl ödeyebilirim ne kadar ödemem lazım vb gibi. anneannem ona bile karışıyor. borcu ufak ufak ödeyip zamana yaymamı istiyor. tabi kısa zaman içinde bitirmek istersem aylık miktar yüksek olacağı için eve para katkısında bulunmam biraz zor olacağı için yani kendisi için istiyor o bunu. benimse kendimce kendi hayatımla ilgili düşüncelerim çok başka. kyk kredisi borcum olmasaydı iş bulunca ayrı bi eve taşınmayı düşünürdüm ama diyorum ki en azından kredi borcumu ödeyene kadar ailemle kalayım hazır ev geçindirme derdim yokken. ayrı eve çıkmak kolay bişi değil zaten. ayrı ev düşüncemi ailemden kimseye söylemedim tabi şu an. anneannem herşeye karışıyor ve ben 30 yaşıma kadar onunla kalsam yine karışır. evde yaşayan dayımın bi işi gücü yok 29 yaşına geldi. yıllar önce başka bi şehirde üniversite kazanınca kyk yurduna 1 sene zor dayandı. okulu bıraktı eve geldi yaşadığımız şehirde mühendislik kazandı ama 8 sene filan oldu hala mezuniyetten eser yok. uzattı da uzattı okulu. 4 senelik fakülte yani, hoca hep sınıfta bırakıyormuş da bu sene geçerse seneye son senesi olcakmış filan. resmen ben işe başlayınca bu evde kalsam 29 yaşındaki adamı besliyor olacağım yani. öyle benim eve getireceğim 500 tl'ye muhtaç da değil kimse bu evde. o yüzden kredi borcumu da bir an önce ödeyip sonra da kendi düzenimi kurmak istiyorum. neden bi an önce borcumu ödemeyeyim? oğlu sırf tembelliğinden dolayı mezun olmuyor. oğluna tek bi laf bile söyletmiyor ama benim daha okulum bitmemiş, iş bulmazsan böyle böyle olur filan diye bana konuşuyor. bizim evde okulu uzatıp 29 yaşında anne emekli maaşı-abla parası-baba parası yiyenler kıymetli oluyormuş ben bunu anladım. bi kere bile bu yaz çalışıp eve para getireyim demedi. hala daha diyor ki yaz gelince balkanlar'a tura gidicem gezicem falan. içim daraldı yemin ederim böyle kaçıp çoook uzaklara gitmek istiyorum keşke bütün sıkıntılarımdan koşarak uzaklaşabilsem