- Konu Sahibi nazligamzelim
-
canım numaram bu 05414166310 istersen arayabılırm seni.
mrb mesajini okudum aramak konusmak istedm ama haftasonu rahatsiz etmek istemedim eger musait olursan haftaici ariycam gorusuruz saglicakla
ben bebeğimi 18 haftalıkken ntd teşhisi nedeniyle aldırmak zorunda kaldım. daha bebeğimi kaybedeli 35 gün oldu ama doktor 6 aysonra hamile kalmamı önerdi. ama o kadar çok korkuyorum ki ya 2. bebeğimdede böyle bişey olursa diye. böyle bi durumdan sonra sağlıklı bebeği olanlar varmı? lütfen yardım edin
cumartesi gittim doktora cok pozitifti umut oldu bisuru soru sordum yazabildigim kadariyla yazim alttan kontrol etti rahim hazirmi diye normal dedi ben 2. gebeligi nezaman dusunebilirim nezaman vucudum hazir olur dedim oda folik asit 3 aydan etkisini gosterir ben 2 aydir kullaniyorum dedim simdiden baslayin cok geciktirmeyin dedi folik asiti asla aksatma yediklerine dikkat et hergun bi avuc ceviz haftada 2 kez balik ispanak yesil yapraklilar yani sut yogurt yurta kirmizi et baklagiller vb
folik asit yanina vitamin yazdi imom adi bunlara dikkat et dedi bisey olmaz korkma ben bu durumu iki kez yasayan gormedim cunku yasayanlar yogurdu ufleyerek yediler dedi
ben ablamda ve kuzenimde vardi genetikmi dedim genetik sonuclarin temiz hem genetik hem cevresel dedi
esimin vitamin almasina gerek yokmus.kan ve vitamin degerlerlerin kontrolu gebe kalinca takip yapilacakmis son yine olabilirmi diye sordum ornegin trafikte kaza geciriyosun yine kaza yapabilirsin dedi ama bu riskler butun gebeliklerde var ama biz onlemini aliyorz dua ediyoruz gerisini allah bilir insallah ayni seyleri yasatmaz cnm umarim yazdiklar sanada umut olur saglicakla
Merhabar arkadaşlar bende öyle Bebeğimi 24. Hafta da Spina bifida dan kaybettim 25 aralık ta. Patoloji temiz çıktı. Doğum dan hemen sonra başladım folbiol a ve elevit e. 2 ay korundum ve gebe kaldım. Benim de 2 tane doktorum var kadın doğum doktoru ve perinatoloji uzmanı ikiside tekrarlamaz dedi. Dün kontrolüm vardı bebeğim 12 haftalik ve erkek. Ilk bebeğim kız di. Dün kontrol de beyin yapısı ve suanlik ense kalınlığı normal dediler. Inşallah gerisi de iyi geçer ve sağlıkla alırız kucağımiza. Bende cesaret edemedim yine olur diye çok korktum ama yaşamadan bilemeyizallah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah. Gelişmeleri burdan paylaşalım birbirimizle :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Umudunu kaybetme biliyorum çok zor zamanla geçmiyor ama azalıyorinşallah bu defa alırım kucağıma ve bu durumu yaşayan herkez birgün alır inşallah bebeklerini sağ salim kucaklarina
2 yada 3 ay yeterli oluyo. Evet ben doğum dan bigün sonra başladım ilaçlara. Normal de net hatırlamıyorum ama 7-19 arası olmasi gereken folik asit değeri 25.2 olmuştu benim gebe kaldığım da bhcg ye baktirdigim zaman. Doktorum 2 yada 3 ay sonra dedi benim ilk bebeğim hemen kalmadığı için ben buda kalmaz diye 2 ay sonra korunmadim ama nasip bu defa bekletmedi. Ama şu var ben hem kadın doğum hemde perinatologa muayene oluyorum ikiside bi problem görmedi. Dün randevum vardi 12 haftalik olmuş bebeğim. Beyin yapısı Spina bifida dan dolayi ilk bebeğimin bozulmuştu ama dün normal dedi doktor bakalım biraz daha büyüsün inşallah sonradan cikmaz
bende aynı sorunları yasadım bebeğimi spina bifida ve hidrosefali nedeniyle kaybettim henüz 15 gün oldu sizin daha uzun zaman gecmiş bu dönemde neler yaptınız suan test sonuclarını beklıyorum oyuzden bir ilaçta verilmedi siz neler yaptınız dr hangi ilaçları önerdi
canım çok geçmiş olsun allah bi daha yaşatmasın doktor başka ilaç önermedi bu hastalığın bilinen tek sebebi varmış o da folik asit dedi be 6 aydır yüksek doz folik asit kullanıyorum
Antalya da mehmet Şimşek var o perinatolog. Bende bunda soğan kuru uyguladım ve o ay kaldım allahım nasip etsin kucağıma da alayım inşallah sağ salim
Tesekkurler folbiol mu folic plus mi kullaniyorsunuz birde cinko ve b12 vitamini kullananlar var cunku uzun zmaan folik asit kullanimin b12 eksikligine neden oluyormus ayrica kan sulandirici kullananda var aklim iyice karisti bana hala bi ilac vermediler ben dogumda cok kan kaybettim kan verdiler sonrads sadece demir hapi verdiler 😔
canım bana sadece folbiol verdler kan sulandırıcıyı genelde pıhtılaşma sorunu olana veriyorlar
Bugun drumu aradim folic asit vitamin vercekmisiniz dedim elevit kullanabilirsin dedi folik asit var icinde dedi bizim gibi ntd yasayanlarin yuksek doz kullanmasi gerekmiyormu ben napicam anlamadim 1 ay neredeyse ilacsiz gecti zaten simdide kullan demiyor 😭😭😭
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?