daha önce ntd li bebeği olanlar

Bende aynı sorunları yasadım bebeğimi spina bifida ve hidrosefali nedeniyle kaybettim henüz 15 gün oldu sizin daha uZun zaman gecmiş bu dönemde neler yaptınız suan test sonuclarını beklıyorum oyuzden bir ilaçta verilmedi siz neler yaptınız dr hangi ilaçları önerdi

Amin diyorum cunku bende bu durumu yasadım benim henuz cok yeni acımı tarif bile edemem ama insan hemen baska bir bebekle bu durumu unutmak istiyor sanırım ömür boyu gecmicek bi sızı bu... Ben sadece benim basıma gelmiş gibi hissediordum sizleri okuyuncaya kadar allah kimsenin basına vermesin ancak okumak beni rahatlatıo özelliklede sonrasındada saglıklı gebelik yaşayanlar bana umut oluyor umarım sizinde olur hepimizin 🙏🙏🙏

Merhabar arkadaşlar bende öyle Bebeğimi 24. Hafta da Spina bifida dan kaybettim 25 aralık ta. Patoloji temiz çıktı. Doğum dan hemen sonra başladım folbiol a ve elevit e. 2 ay korundum ve gebe kaldım. Benim de 2 tane doktorum var kadın doğum doktoru ve perinatoloji uzmanı ikiside tekrarlamaz dedi. Dün kontrolüm vardı bebeğim 12 haftalik ve erkek. Ilk bebeğim kız di. Dün kontrol de beyin yapısı ve suanlik ense kalınlığı normal dediler. Inşallah gerisi de iyi geçer ve sağlıkla alırız kucağımiza. Bende cesaret edemedim yine olur diye çok korktum ama yaşamadan bilemeyiz allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah. Gelişmeleri burdan paylaşalım birbirimizle :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin bu omrumuzde yasadgimiz son aci olsun insallah...bana 3 ay korunma verdiler daha 15 gun oldu bu donemde insallah guzel haberler duyariZ bize de umut olur 🙏👼🙏 her gunum aglayarak geciyor ve yasamayannlarin anlamasi imkansiz... hayatta aklima bile gelmeyecek seyler basima geldi 3. Yil ugrastiktan sonra gelmisti bebegim hemde tedavisiz yine hamile kalabilirmiyim acaba yoksa benim ilk ve son sansimmiydi kaybettigim 😭😭😭🙏👼

Umudunu kaybetme biliyorum çok zor zamanla geçmiyor ama azalıyor inşallah bu defa alırım kucağıma ve bu durumu yaşayan herkez birgün alır inşallah bebeklerini sağ salim kucaklarina

Umudunu kaybetme biliyorum çok zor zamanla geçmiyor ama azalıyor inşallah bu defa alırım kucağıma ve bu durumu yaşayan herkez birgün alır inşallah bebeklerini sağ salim kucaklarina

Aminn insallah dualarim seninle ve bizim gibilerle insallah yasadiklarini bizimle paylasirsin bana henuz bi ilac vermediler genetik test sonuclarindan sonra dediler acaba folbiol ve elevit kullansammi simdiden diyorum sanki her an vakit kaybi kafam allak bullak 😬😭 sen iki ay sonra hamile kaldim yazmissin bi sorun olmadi sanirim ne kadar erken olursa hamilelik sansi o kadar yuksek oluyormus diyorlar aklim karisik ne yapacagimi bilemez haldeyim drlar zaten cok ilgilenmiyor nasilsa yeniden sonlandirirlar onlar icin sorun deil sana sure nekadar demislerdi ve hemen baslamismiydin ilaclara iki ay yeterlimi kan testinde baktrmismiydin vitamin depolarina cok soru sordum kusura bakma ama dusunmedgm an yok cvp yazarsan cok ama cok mutlu olurum

2 yada 3 ay yeterli oluyo. Evet ben doğum dan bigün sonra başladım ilaçlara. Normal de net hatırlamıyorum ama 7-19 arası olmasi gereken folik asit değeri 25.2 olmuştu benim gebe kaldığım da bhcg ye baktirdigim zaman. Doktorum 2 yada 3 ay sonra dedi benim ilk bebeğim hemen kalmadığı için ben buda kalmaz diye 2 ay sonra korunmadim ama nasip bu defa bekletmedi. Ama şu var ben hem kadın doğum hemde perinatologa muayene oluyorum ikiside bi problem görmedi. Dün randevum vardi 12 haftalik olmuş bebeğim. Beyin yapısı Spina bifida dan dolayi ilk bebeğimin bozulmuştu ama dün normal dedi doktor bakalım biraz daha büyüsün inşallah sonradan cikmaz

Aynı seyleri yasamısız benimde hemen olmadgı ıcın folık asıtı bıraktıgım ay hamile kaldım tek fark sogan kürü yapmıştım sımdı yine olmaz diye endişe ediorum inşallah bende senin gibi kalırım hemen.. bizim bebeğinde hidrosefaliden zarar görmüş 17, haftada hemen teshıs konuldu ama ben inanmayıp cok ünlü bi radyolaga da gittim bi mucize olur diye dualar ettim birde spina bifida denilince iyice tükendimm zaten bizim gibi riskli gebeliklerde perinatoloğa gitmemiz sart bende arastırıorum suan benim drm cok iyi ama bu konuda uzman değil nasıl tesekkur etsem az cevapların için sen hangi sehirdesin? Hangi dra gidiyorsun merak ettim

canım çok geçmiş olsun allah bi daha yaşatmasın doktor başka ilaç önermedi bu hastalığın bilinen tek sebebi varmış o da folik asit dedi be 6 aydır yüksek doz folik asit kullanıyorum

Antalya da mehmet Şimşek var o perinatolog. Bende bunda soğan kuru uyguladım ve o ay kaldım allahım nasip etsin kucağıma da alayım inşallah sağ salim

canım çok geçmiş olsun allah bi daha yaşatmasın doktor başka ilaç önermedi bu hastalığın bilinen tek sebebi varmış o da folik asit dedi be 6 aydır yüksek doz folik asit kullanıyorum

Tesekkurler folbiol mu folic plus mi kullaniyorsunuz birde cinko ve b12 vitamini kullananlar var cunku uzun zmaan folik asit kullanimin b12 eksikligine neden oluyormus ayrica kan sulandirici kullananda var aklim iyice karisti bana hala bi ilac vermediler ben dogumda cok kan kaybettim kan verdiler sonrads sadece demir hapi verdiler 😔

Antalya da mehmet Şimşek var o perinatolog. Bende bunda soğan kuru uyguladım ve o ay kaldım allahım nasip etsin kucağıma da alayım inşallah sağ salim

Ben izmirdeyim oyuzden burda bakmam lazim bu olayla ogrendik perinatolog neymis bulucaz artik serkan guclu varmis izmirde iyi diyorlar en kisa zamanda gitmeyi dusunuyorum.. Ben 3 yil sonra bir olumsuz asilamadan sonra sogan kuruyle hamile kalmistim.. Ama hic inanmiyordum hamile kalacagima tup bebek dusunmeye baslamistik oyuzden folik asiti birakiorum artik tup bebek karari verince baslarim demistim ne buyuk sansizlik diyorum hala inanamiorum allahin takdiri elimizden bir sey gelmiyor bu sondur umarim sende hep guzel seyler dusun allah yuzunu guldursun burdan guzel haberlerini aliriz insallah

Bugun drumu aradim folic asit vitamin vercekmisiniz dedim elevit kullanabilirsin dedi folik asit var icinde dedi bizim gibi ntd yasayanlarin yuksek doz kullanmasi gerekmiyormu ben napicam anlamadim 1 ay neredeyse ilacsiz gecti zaten simdide kullan demiyor 😭😭😭

canım bana sadece folbiol verdler kan sulandırıcıyı genelde pıhtılaşma sorunu olana veriyorlar

canım bana sadece folbiol verdler kan sulandırıcıyı genelde pıhtılaşma sorunu olana veriyorlar

Bazı kişilerde pıhtılaşma sorunundan dolayı bebeğe vitaminler eksik gidiyormus ve ntd bu yuzdende olabiliyormus kan sulandırıcıyı o yuzden veriyorlarmıs ne kadar dogru bılmıyorum tabi

Son düzenleme:
Valla canım benim doktorum 2 si bir arada içilcek dedi. Ve normalde 3 ayda kesiliyor ama bana Hayır sen farklisin 5.bucuk aylık olana kadar icmen gerekiyo dedi. Bana sorarsan ikisinide iç canım. Senin doktorun da iyi olabilir ama benim doktorum çok iyidir güven ve 2 sini birlikte ic

bence başka bi doktora daha git ben bebeğin hastalığını öğrendiğimde 4 tane profa gittim hemde özel muayenelerine hepsi aynı şeyi söyledi canım mutlaka folik asit kullanmalısın dediler hemde normal bayanlara 0,400 mcg veriyorlar benim kii 5 mg. 10 kat fazla biz işimizi garantiye alalım dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…