Daha şimdiden böyleyse...

nişanlıma söyledim. artık değişim olmaz gibi ama otur ileride yenisini alırız diyor:(( koltuk takımını sporlastırıcam artıkk napimm:(((

Dayanamadım söyleyim dedim, bir erkeğin 10 vaadi varsa 1'ine inanacaksın, o 1'ini de sen çok zorlarsan yapar. Aman diyim, kendini bu sözlere vaatlere kaptırma. Ben eşimle çok iyi anlaşırım, hiç beni kırmaz ama yine de bir talebim olsa ağzından kesin tarih, yer, saat vs bilgisini almadan sözüne güvenmem. "Hallederiz" diyip geçmek kolay geliyor erkeklere.

Bu arada, "nişanlım ailesinden çekiniyor" diyorsun. Birincisi, ailesinden çekinen adam, yaşı 25ten yukarı ise eğer, onunla evlilik çok zor yürür. Çocuk yapacakken bile önce annesinden rıza alanını biliyorum ben. İkinci olarak, parayı onlar veriyor vs demişsin, bana kalırsa karartın gözünüzü, borçla evlenin ama istediğiniz sevdiğiniz eşyaların üzerinde oturun. En azından "beni ezdiler, yok saydılar" diye kendi kendinizi yemezsiniz.Çok uçmadığınız sürece de bu borçlar 1 yılda bitiyor, inanın bana. Biz ailelerden tek bir lira bile almadık, 8. ayda tüm borçlarımız bitti, çocuk yapmaya karar verdik, 14. ayda da araba aldık. Ki gelirimiz öyle ahım şahım değil, yaşantımızı da hiç kısıtlamadık.
Demem o ki, kendinize güvenin biraz.

Ne kadar içim daralsa beni sıkıntıya soksalar bile ben olsam kendi istediklerimden vazgeçmezdim, çünkü daha sonra bu durumu verilmiş taviz gibi görüp herşeyine karışmaya çalışırlarsa ne yapacaksın senin evinle ilgili keşke ben bunları beğendim bunları istiyorum deseydin. Genelde kız tarafı karışmaz erkek taraı birşey beğenmez sonrasında kadın dolar dolar patlayamaz iş uzar gider olmasın durumun.eşin şimdi sana değiştiririz diyor ama ileride sürekli onlar karışıp sen sürekli olumsuz durumdan kurtulmak için bişeyleri kabul ettiğinde bu sefer eşin hep onların dediğinin olmasına alışırsa ne olacak. bence bu senin evliliğin senin eşyaların kavga etme ama biraz fikirlerinde net ol taviz verme bu kadar en baştan.ne eşler var tamam hallederiz deyip bir kaç yıl sonra ailemin dediği gibi oalcak diyen

haklısın canım. ama buara yine gidicem magazaya kafam rahatken bakıcam.. eger koltuk içime sinmezse mecbur değiştirecek:(

neymiş baska güzel takım yokms zaten. ailesi onu gördü ya utanıorm demio

bunlar çok tehlikeli laflar sevgili blezya, kime göre başka güzel takım yokmuş, benim için ailesine bağırdı demiştin ama sonuç? eve gitti çark etti, pembe hayaller kuramıcam hiç, süt oğlan diyorum bu tiplere

Dayanamadım söyleyim dedim, bir erkeğin 10 vaadi varsa 1'ine inanacaksın, o 1'ini de sen çok zorlarsan yapar. Aman diyim, kendini bu sözlere vaatlere kaptırma. Ben eşimle çok iyi anlaşırım, hiç beni kırmaz ama yine de bir talebim olsa ağzından kesin tarih, yer, saat vs bilgisini almadan sözüne güvenmem. "Hallederiz" diyip geçmek kolay geliyor erkeklere.

Bu arada, "nişanlım ailesinden çekiniyor" diyorsun. Birincisi, ailesinden çekinen adam, yaşı 25ten yukarı ise eğer, onunla evlilik çok zor yürür. Çocuk yapacakken bile önce annesinden rıza alanını biliyorum ben. İkinci olarak, parayı onlar veriyor vs demişsin, bana kalırsa karartın gözünüzü, borçla evlenin ama istediğiniz sevdiğiniz eşyaların üzerinde oturun. En azından "beni ezdiler, yok saydılar" diye kendi kendinizi yemezsiniz.Çok uçmadığınız sürece de bu borçlar 1 yılda bitiyor, inanın bana. Biz ailelerden tek bir lira bile almadık, 8. ayda tüm borçlarımız bitti, çocuk yapmaya karar verdik, 14. ayda da araba aldık. Ki gelirimiz öyle ahım şahım değil, yaşantımızı da hiç kısıtlamadık.
Demem o ki, kendinize güvenin biraz.

haklısın benmm gözüm karadır canım.. ben halen mseajda değiştirelim ben biriktiririm söz diyorumm bişey diyemıo benide onlarıda kırmk isttemıyo ama bakcam ben esyalara yine ozaman karar veriicem

haklısın canım. ama buara yine gidicem magazaya kafam rahatken bakıcam.. eger koltuk içime sinmezse mecbur değiştirecek:(

evet canım git,iyice bak eşyalarına sonra karar ver:34:

canım benim güle güle otur ama baktın sinmiyo ki durumun şu anda öyle nişanlını tatlı tatlı ikna et iki kere niye koltuk takımı alıp değiştiresiniz ki bi kere içimize sinen olsun de tekrar bir git gör değiştir

[mesaj tekrarı...............

Son düzenleme:
mesaj tekrarı..............

Son düzenleme:
Ben de evimi yeni yeni düzüyorum o yüzden cok gezmiş birisi olarak darılmazsan ben de fikrimi söylemek isterim. Yemek takımın güzel gayet bence.. tamamen beyaz olsa belki daha iyi olabilri ama sanki.. ya da ahşap ın rengini akça ağaç denilen ahşaba da döndürebilirsin sanki daha modern yapar..

Ama acıkcası koltuklarını, çok üzülerek söylüyorum ama, hiç beğenmedim. yani bu tarz koltuklar sanki bizim tarzımız değil artık. aranızda kullanan beğenen varsa cok özür dilerim bu yorumum için kimseyi kırmak istemem. yani yanındaki o deri kısmı, şekilli şekilli oluşları ve de üçlü koltuğunun yanlarında gördüğüm derili-beyazlı kısım bence çok eski tarz görünüyor. bu arada deri dedim ama öyle görünüyor. yastıklarındaki kapitonaleri attırırsan bence o kısım en azından şıklaşır yani spor hale gelir biraz daha.. kahve olayını belki değiştirebilrisin bu arada.. yani başka renk bak bence.. mor lafı geçmiş ama ben de mor-kahve-beyaz uyumunu pek dogru bulmadım açıkçası.. tabii zevk meselesi. eger tek renk yaparsan önlerine atacağın irili ufaklı yastıklarla evine başka bir renk getirebilrisin bence.

ama madem değiştiremeyeceksin hiç kavga olayına dönmeden bir şeklde en azından senin beğendiğin tarafa doğru değiştir derim.. kızsalar ne oalcak ki, konusup konusup susacaklar.. illa affederler bir şekilde (affetmek ne demekse artık)..
kısaca demem o ki bence el ele verip bazı değişikliklerle koltuk takımınla biraz oynayabiliriz :)

kayınvalidelerin annelerin ev alışverişine neden gittiklerini anlamamışımdır
bu evde onlar değil siz oturucaksınız hayret birşey yanii
canım içine sinmediyse değiştir yani isteyerek kullanamıcaksın çunku

günaydın kızlar. Sbaha kadar uyuyamamanın verdigi sıkıntıyla size içimi dökmeye geldim. Kızlar dün biz salon takımı almaya gittik. Aman Allahım hayatımda ilkdefa içimin bukdr daraldıgınıı bilmem yani. kaynanam kayınbabam annem ben babam ve nişanlım gittik. baktıgımız esyaların hiçbirini begenmemelerr kendi istedigini aldırmak istemeler benimle ugrasmalar... kaynanam cok iyidir normalde cokta sever beni ama dün burnumdan getirdi. o olmaz o kötü o soluk o kara... bende neyi begendilerse aldım geldim. düşünün salon takımımı ble istedgim gibi alamadım:( cok aama cok üzüldm nişanlımm hep benden yanaydı ama onuda sinir krizlerine soktular. Ben napıyım kızlar?

bak canım, ilk olaya verdiğin tepki önemlidir. bu ister annen olsun, ister kayınvaliden, ister arkadaşın.
seni o tepki ile tanırlar. şimdi sen onlar kırılacak diye kendi zevkinden vazgeçersen, bu hep böyle olur ve mutsuz olursun.
o zaman tepkini göstereceksin ve vazgeçmeyeceksin. yoksa çok ezilirsin. benden söylemesi.

hiç üzme kendini. nişanlına söyle doğru mağazaya gidin ve senin beğendiğin ile değiştirin.
annen veya kayınvaliden herhangi birşey derse o zaman nişanlımla bütün gece düşündük ve içimize sinmedi.
bizim zevkimiz böyle diyeceksin. aynı şeyi nişanlında diyecek.

bu bütün nişanlılalar ders olsun. bir şey almaya giderken yanında kimseyi götürme.
çünkü herkesin zevki ayrı. sanki kendilerine alışveriş yapıyorlarmış gibi davranıyorlar.

günaydın kızlar. Sbaha kadar uyuyamamanın verdigi sıkıntıyla size içimi dökmeye geldim. Kızlar dün biz salon takımı almaya gittik. Aman Allahım hayatımda ilkdefa içimin bukdr daraldıgınıı bilmem yani. kaynanam kayınbabam annem ben babam ve nişanlım gittik. baktıgımız esyaların hiçbirini begenmemelerr kendi istedigini aldırmak istemeler benimle ugrasmalar... kaynanam cok iyidir normalde cokta sever beni ama dün burnumdan getirdi. o olmaz o kötü o soluk o kara... bende neyi begendilerse aldım geldim. düşünün salon takımımı ble istedgim gibi alamadım:( cok aama cok üzüldm nişanlımm hep benden yanaydı ama onuda sinir krizlerine soktular. Ben napıyım kızlar?

bencede keşke kendi isteğini aldırsaydın gerçi daha yolun başındasın gidip değiştirebilirsin ben öyle yaptım eşimin çok beğendiği benim hiç beğenmediğim takımı onun rızasıyla gidip değiştirdim ve alışverişi tamamen biz yaptık bu şekilde olmalı hem içine sinmez alınan şey tavrını kesinlikle koy çekinme hiç kimseden ben beğenmedim de aksi halde sorun çok olur.

Sen çalışıyor musun? Çalışıyorsan hele hiç eyvallah etme başkasına, ben bunu istiyorum bunu istemiyorum de, yeter.

Ben vitrin takımı almadım mesela, "aa vitrinsiz olmaz" diyecek oldu bir iki kişi, "siz mi gelip her hafta tozunu alacaksınız, o vakti ben kocamla gezerek değerlendiririm" dedim, daha da ses çıkaran olmadı. Çünkü parasını ben veriyordum, kime ne ne alıyorum ne almıyorum? İstersem çul sererim istersem altın varak.
Hem mobilya dediğin evlendikten sonra öyle kolay değişmiyor. Çocuk oluyor, aman çocuk büyüsün de öyle deniyor, kusar işer nasolsa diye, çocuk büyüyünce de "aman şimdi masraf çok, zamanla" deniyor, oluyor mu sana bi 10 yıl.

bak canım, ilk olaya verdiğin tepki önemlidir. bu ister annen olsun, ister kayınvaliden, ister arkadaşın.
seni o tepki ile tanırlar. şimdi sen onlar kırılacak diye kendi zevkinden vazgeçersen, bu hep böyle olur ve mutsuz olursun.
o zaman tepkini göstereceksin ve vazgeçmeyeceksin. yoksa çok ezilirsin. benden söylemesi.

hiç üzme kendini. nişanlına söyle doğru mağazaya gidin ve senin beğendiğin ile değiştirin.
annen veya kayınvaliden herhangi birşey derse o zaman nişanlımla bütün gece düşündük ve içimize sinmedi.
bizim zevkimiz böyle diyeceksin. aynı şeyi nişanlında diyecek.

bu bütün nişanlılalar ders olsun. bir şey almaya giderken yanında kimseyi götürme.
çünkü herkesin zevki ayrı. sanki kendilerine alışveriş yapıyorlarmış gibi davranıyorlar.

sana aynen katılıyorum, annemin de kayınvalidemin de bana yün yatak verme gibi bi fantazisi vardı ki üstelik annem kendisi kullanmıyo, tanışma günü bu muhabbet açıldı, istemiyorum dedim, olsun biz verelim dediler, vana gönderirim depremzedelere yardım olur dedim, yaparım bilirler o konu kapandı, evet asiyim evet saygısızım, bitti. nokta.

benim anlamadigim ne diye boyle seylere butun sulale birlikte gidilir yahu?
sizin evin degilmi ikiniz gideceksiniz,sececeksiniz,alacaksiniz..Boyle Cümbür Cemaat giderseniz kusura bakmayin ama herkez bir laf soyler,siniriniz bozulur..Toplu gidilirken bunu goze almaniz lazim. yada tavrinizi koyup,ezilip buzulup ne derseler tamam demeyip
istediginizde diretceksiniz..Bu benim /bizim evimiz biz karar veririz diyeceksiniz. Ha diyemiyorsaniz,sonradan gelip burda konu acmaninda anlami yok,konu degil agzinizi acacaksiniz biraz..

Son düzenleme:
benim anlamadigim ne diye boyle seylere butun sulale birlikte gidilir yahu?
sizin evin degilmi ikiniz gideceksiniz,sececeksiniz,alacaksiniz..Boyle Cümbür Cemaat giderseniz kusura bakmayin ama herkez bir laf soyler,siniriniz bozulur..Toplu gidilirken bunu goze almaniz lazim. yada tavrinizi koyup,ezilip buzulup ne derseler tamam demeyip
istediginizde diretceksiniz..Bu bnim /bizim evimiz biz karar veririz diyeceksiniz. Ha diyemiyorsaniz,sonradan gelip burda konu acmaninda anlami yok,konu degil agzinizi acacaksiniz biraz..

evet ya niyeyse mutlaka gelecek herkes :19:
herkesin bi zevki bi bildiği oluncada karışıyo işler :50:
sonrada ilk günden kaynana-gelin kavgası :ssz:

ama arkadaşta dertlenmiş ne yapsın..
burda tecrübeli arkadaşlara danışıp, dertleşmek istemiştir..
kolay değil karşı tarafın ailesiyle uğraşmak cidden insanın moralini altüst ediyolar..

Son düzenleme:
Back
X