• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha şimdiden kayınvalide adayı sorunu...

sansparaben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
57
47
88
30
Daha çok önceden bir konu açmıştım erkek arkadaşımla ilgili şu an çok güzel bir ilişkimiz var her şey yolunda. Ama gelin görün ki erkek arkadaşımın annesi şimdiden sinirlerimi bozmaya başladı bile.
Biz doğuda bir şehirde yaşıyoruz. Önceden sakin ama son birkaç aydır bomba sesleriyle gittiğimiz bir okulumuz var. Erkek arkadaşım buralı değil ben buralıyım. Onun memleketi de doğuda ama olaylardan uzak bir şehir. Annesi iki aydır okulu dondur diye başının etini yiyor. Geçiş yap, dene, olmazsa dondur gel sonra bakarız diyor. Tamam hak veriyorum oğlunu düşünüyor ama konuşma tarzı ve ses tonu inanın bu kadar masum değil. Sürekli "bir kız için kendini tehlikeye atıyorsun, seni beklemez mi beklesin, onun memleketi ona bir şey olmaz" şeklinde cümleler kuruyor. En son ikna edemeyince "e bir nişan takarız napalım" demiş. O kadar sinirlendim ki... Ben de sevgilim de evlilik istiyoruz. Ben onu beklerim geçiş yapmasına yada dondurmasına da karışmam bizim bileceğimiz iş ama ben olmasam bile böyle bir şey yapmayacağını söylüyor. Benim numaramı istemiş erkek arkadaşımın ablalarından gizli gizli numaramı bulmaya çalışmalar falan... Neyse.

Diğer bir konu. Erkek arkadaşımın ailesi aşiret tipi. Mal paylaşımı, tarlalar falan... Sırf yabancıya para gitmesin diye koşa koşa akraba evliliği yapan insanlar. Yok erkek çocuk istekleri. Benim çok sevdiğim kayınvalide adayım da uzaktan akrabaların kızlarını gözüne soka soka anlatıyormuş sevgilimin olduğu ortamlarda. Yok ablası yabancı biriyle evlenmiş amcasının oğluyla evlenmemiş diye traktörün ortaklığını bozmuşlar da, bilmem kimin kızı onu her gördüğünde soruyormuş da.. Hiç anlam veremediğim cahil işleri. Bu arada kendisi de onlara göre yabancı bir kadın. Geçmişte evliliği ile ilgili çok çekmiş sözde. Erkek çocuk için kaynana azabı çekmiş. Daha şimdiden neden böyle anlam veremiyorum.

Gelecek yorumlara şimdiden söyleyeyim. Asla cahil bir kadın değil. Her şeyi bilen her şeyi görmüş gerektiğinde gayet modern olabilen bir kadın. Oğlunu paylaşamadığı yada kıskandığı da yok. Sevgilimin dediğine göre memlekete gidince onla hiç ilgilenmiyormuş. Yemek bile yapmıyormuş. İlişkimizin başından beri de arayıp aç mısın tok musun dediğini görmedim. Bu sene başladı.

Okuyup sabreden herkese teşekkürler. Sevgiler.

Size bunları erkek arkadaşınız mı anlatıyor?

Bende güneydoğudayım her televizyonda gördüklerinde akrabalarım arıyor ona diyecek bir şey yok , o da annedir sonuçta merak ediyor.

İkinizde doğuda yetişmişsiniz daha iyi bilirsiniz akrabalık bağlarının ne kadar sıkı olduğunu.
Burda önemli olan da sevgilin tavrı bence , aradaki dengeyi kurabilecek mi ilerde?
Eğer inanıyorsan kulaklarını tıkarsın.

Sondan başlayayım. O yemek bile yapmayan anneler evlenince en kıymetliler oluyor. Çünkü oğulları sevgi almamış ondan. Ama çocuk her zaman anne sevgisine muhtaç ve bu anne tipinde onu elde etmesi için çok çabalaması gerekiyor. Zaten belli etmiş şimdiden. Annesinin düşünceleri hayatının merkezinde. Kim taşıyor bu dertleri hayatına? Sevgilin. Annesinin karşısında sağlam dursa bunlardan senin haberin bile olmaz.
Mal paylaşımı ile ilgili konularda hiç birşey yapamazsın. Onların adetleri böyle.
Okulu dondurma imkanı varsa, bulunduğunuz yer de şu an tehlikeliyse annesinin dön demesi çok normal.

Yahu bulunduğunuz şehir tehlikeli ise kadının önerisi gayet yerinde. Erkek arkadaşınızı gerçekten düşünüyorsanız bunun için kızmayın. Erkek arkadaşınızın anlayışı annesine değil sizinkine yakınsa korktuğunuz gibi akrabasına meyletmeyecektir. Ederse de yol yakınken dönmüş olursunuz.

Ben annesi olsam tabiki de oğluma dondur diyeceğim okulunu ve ikna etmek içinde tabiki uğraşırım bunda bir kötülük yok
Oğlanın annesi sizi kabullenmemiş olabilir çok normal karga yavrusunu pamuğum diye sever eminim daha iyi diye düşündüğü kızlara layık oğlu ama Zaman'la kabullenir
Bence daha şimdiden gereksiz bir kompleks yapmışsınız boşverin takmayın ilerisi için herşey kısmet

Zamanla duzelirsiniz. Her anne oyle once cevreden kiz bakiyo. O simdi seninle memlekette ya bilirsin anneler ogullarini azicik kiskanir :) simdiden tercihi senden yana kullandi diye dusunmuste olabilir. Zamanla sevdirirsin kendini

Ben olsam bende dondurmasını isterim.Erkek arkadasın sana yol yapıyor olmasın ayrılmak yada sehrine gitmek için ?cunku erkekler annelerinin her sozunu tasimazlar sadece hak verdiklerini dillendirirler:-S

Daha çok önceden bir konu açmıştım erkek arkadaşımla ilgili şu an çok güzel bir ilişkimiz var her şey yolunda. Ama gelin görün ki erkek arkadaşımın annesi şimdiden sinirlerimi bozmaya başladı bile.
Biz doğuda bir şehirde yaşıyoruz. Önceden sakin ama son birkaç aydır bomba sesleriyle gittiğimiz bir okulumuz var. Erkek arkadaşım buralı değil ben buralıyım. Onun memleketi de doğuda ama olaylardan uzak bir şehir. Annesi iki aydır okulu dondur diye başının etini yiyor. Geçiş yap, dene, olmazsa dondur gel sonra bakarız diyor. Tamam hak veriyorum oğlunu düşünüyor ama konuşma tarzı ve ses tonu inanın bu kadar masum değil. Sürekli "bir kız için kendini tehlikeye atıyorsun, seni beklemez mi beklesin, onun memleketi ona bir şey olmaz" şeklinde cümleler kuruyor. En son ikna edemeyince "e bir nişan takarız napalım" demiş. O kadar sinirlendim ki... Ben de sevgilim de evlilik istiyoruz. Ben onu beklerim geçiş yapmasına yada dondurmasına da karışmam bizim bileceğimiz iş ama ben olmasam bile böyle bir şey yapmayacağını söylüyor. Benim numaramı istemiş erkek arkadaşımın ablalarından gizli gizli numaramı bulmaya çalışmalar falan... Neyse.

Diğer bir konu. Erkek arkadaşımın ailesi aşiret tipi. Mal paylaşımı, tarlalar falan... Sırf yabancıya para gitmesin diye koşa koşa akraba evliliği yapan insanlar. Yok erkek çocuk istekleri. Benim çok sevdiğim kayınvalide adayım da uzaktan akrabaların kızlarını gözüne soka soka anlatıyormuş sevgilimin olduğu ortamlarda. Yok ablası yabancı biriyle evlenmiş amcasının oğluyla evlenmemiş diye traktörün ortaklığını bozmuşlar da, bilmem kimin kızı onu her gördüğünde soruyormuş da.. Hiç anlam veremediğim cahil işleri. Bu arada kendisi de onlara göre yabancı bir kadın. Geçmişte evliliği ile ilgili çok çekmiş sözde. Erkek çocuk için kaynana azabı çekmiş. Daha şimdiden neden böyle anlam veremiyorum.

Gelecek yorumlara şimdiden söyleyeyim. Asla cahil bir kadın değil. Her şeyi bilen her şeyi görmüş gerektiğinde gayet modern olabilen bir kadın. Oğlunu paylaşamadığı yada kıskandığı da yok. Sevgilimin dediğine göre memlekete gidince onla hiç ilgilenmiyormuş. Yemek bile yapmıyormuş. İlişkimizin başından beri de arayıp aç mısın tok musun dediğini görmedim. Bu sene başladı.

Ben annenin ilk konu ile alakali tavrinda yanlis birsey gormedim cocugunu dusunuyor, hatta sirf senin icin orda kalmak istedigini dusundugunden gerekirse nisan bile takalim yeterki gel ordan demis, hatta sadece senin ikna edebilecegini dusunup sana ulasmaya bile calismis. Kadin cocugunu dusunuyor sonucta.

2. kisma gelecek olursak adamlar asiretmis, toreleri gelenekleri ortada kendini boyle bir ailenin icine girecek kadar hazir ve bu tarz ortam ve davranislara hazir hissediyorsan devam et iliskine ama daha simdiden kv nin iki lafina bile gicik oluyorsan isin var senin o aileyle. Adamlar normal aile degilmis ki asiret mantigiyla calisan bir aileymis. Valla ben gercek hayatta hic karsilasmadim asiret mensubuyla yada oyle bir aileyle fakat aile buyuklerinin sozunun gectigi, kafana gore is yapamadigin belli kurallari olan bir aile yapisi diye dusunuyorum. Ona gore dusun tasin derim, simdi universitede kafaniza gore sevgilinle takildigin gibi olmayacak sonucta evlenince hayatin. Simdi karisaniniz yok goruseniniz yok.

Pardon ama o bir anne. Oğlunu düşünüyor. Kim olsa okulunu dondurma gel der. Fazlasıyla bencilsiniz. Ayaklı gazete gibi annesinden aldığını size taşıyan erkek arkadaşınızda fazlasıyla boş boğaz. Yarın bir gün evlenince sizden aldığını da ona taşır.

Benim oglum olsaydi bende okulu dondurmasini teklif ederdim. Hatta sende erkek arkadasini seviyorsan ve caniniz gercekten her an tehlikedeyse evet dondurmasi icin ikna bile etmen gerekir. Sen orda yasiyorsan baska bir sehre tasinma ihtimalinizde yoksa evet sen oralisin ona birsey olmaz der cunku senin secenegin yoksa kadin ne yapsin.once oglunu dusunmesi cok normal. Ogluna yemek yapmamasiyla canini korumaya calismasi arasinda ucurum kadar fark var. nasil bagdastirdiniz anlamadim.erkek arkadasiniz aile icinde olanlari size anlattigina gore onda bir sorun var. bu kadar bos konusan erkekle kolay kolay mutlu olamazsiniz. Traktor paylasimini bilmenize ne gerek var ne alaka ?! E diyorsun iste nisan takalim demis. Daha ne istiyorsun ki? Kadin seni bilmiyor etmiyor neye gore sevebilir veya sevmeyebilir?

Hem "hic anlamadigim cahil isler" diyorsun hem de "asla cahil bir kadin degil" diyorsun. Kadin akraba evliligini onaylayacak kadar cahil. Bagira bagira belli bu. En zoru da cahil insanla ugrasmak. Erkek arkadasinizinda herseyi size bu agizla anlatmasi hos degil. Annesi sizin icin sokaktan gecen kadi dan farksiz bu yuzden bazi kaba yerleri torpulemesi gerekiyordu.

Size bunları kim aktarıyor bilmiyorum ama yanlış yapıyor her şey soylenmemeli bu bir ikincisi neden onu tanımadan sinir oluyrum diyorsunuz önce gerçek yuzyuze taniyin KV adayinizi... Bir de hem cahil deyip sonra modern demenizde ayrı bir durum zaten.... Ayrica ben annesinde kotu niyet hic sezmedim..Her şey de kısmet zaten çok sıkmayin canınızı mutluluklar

Son düzenleme:

1. bir annenin ac misin diye aramasi gerekmez, onu orada ac birakmayacak kosullari olusturduysa zaten gozu arkada degildir. bunu bahane ederek ilgisiz bir anneydi diye tasvir etmeniz hatali olmus.
  2. asiret tipi bir aileye gelin olmaya karsi hic de hevessiz bir izlenim yaratmamissiniz satirlarinizda. henuz flort asamasindayken 'mal paylasimi - tarlalar falan' tarzi bir yaklasim son derece irite edici.
  3. 'Ben onu beklerim geçiş yapmasına yada dondurmasına da karışmam bizim bileceğimiz iş' ne demek? su asamada cok uzgunum ama ailesinin ve ailenizin bilecegi is. yas kac, daha acaba babasi para koymasa cebine ekmek alabilir mi sevgiliniz?
  4. bircok arkadasin yazdigi gibi, o bir anne ve her anne teror tehlikesi arz eden bir alan soz konusu iken ayni tepkiyi verirdi.

butun bu maddelerden sonra, daha yasiniz kac, aceleniz ne? neden keyifle arkadaslik yurutup, basariyla okul bitirmeyi hedeflemiyorsunuz?

Back
X