• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha yaşim 17 ama çok çaresizim ölmek istiyorum

sorun olarak yazdığın her şeyin bir çözümü var.
yaşından dolayı büyütüyorsun büyüttükçe bunalıma giriyorsun.
rahatsız olduğun şeyleri değiştirmek senin elinde.
izmiş sivilceymiş sınavmış hepsinin çaresi var.
Allah dermansız dert vermesin.
evlilik için çok erken düşünme şimdiden.
üniversite için odaklan. e mi canım. takma kafana hiçbir şeyi.

gözleri görmeyen, elleri ayakları tutmayan başkalarının yardımı olmadan su dahi içemeyen insanlar var onlar ne yapsınlar.

Şimdi şu anda rahat nefes alıp veriyorsan elin ayağın tutuyor gözlerin görüyorsa hiç bir kimseye muhtaç değilsen ilkönce şükret yaşadığın sürece her zaman bu yukarıdaki yazdıklarımı düşünürsen kendinde olanların hiçbiri seni mutsuz etmez.çünkü sendekiler düzelebilecek çaresi olan şeyler Allahtan daha ne istiyorsun dert etmeye veya intiharı düşündürecek şeyler değil Başarılar

canim sykma tatli canini arkadaslara katiliyorum gözü görmeyen eli tutmayan hatta ayagi kolu olmayan bile hayatta tutunuyor senmi tutunamiyorsun ???
bir düsünsene simdi belinde iz var dizinde iz var olmayanlarin garantisimi var
seninle bu durumlarin icin evlenmeyecek kisinin garantisi varmi yarin ne olacagindan
atiyorum bir kaza gecirip ayagi kolu kesilmek zorunda kalabilir allah korusun ozaman sen terk edermisin sevdigini ???
ayrica yarin birgün bebegin olur sezeryan olmak zorunda kalirsin al sana bir iz daha ama güzelligi paha bicilmez herseyden kendine bir pay cikarmaya calis canim yoksa daha cok canin sykilir
ve su anda o tatli canini sykmaya degmez
he bide intihar ettigin zaman aylende birakacagin derin yarayida unutmayalim olurmu

yapamıycam,başaramıycam,mutlu olamıycam demeyi bırak ilk önce ! iyi düşün iyi olsun herşey :70:istersen herşeyi başarabileceğini sende biliyorsun ama bu şekilde umutsuz olarak değil bu sadece istediğin şeylere ulaşmakta seni erteleyen bir durum olur ..buna izin verme hayıflanmak yerine harekete geç inan olanlara sen bile şaşırırsın ! ne olmuş sırtında platin varsa ?yada boğazında leke ve diğer saydığın olumsuz olarak gördüğün şeyler...bugün benim sırtımda platin yok ama yarın olmayacağının garantiside yok !yada kullandığım bir parfümün leke yapmayacağınında! bunlar oldu diye bukadar kendini harap etme! şöyle düşün ayakların var yürüyebiliyorsun!gözlerini kapat bir dakikalığına bardağa su doldurmaya çalış....yaaa çok şükürki görebiliyorsun!kendinde olanların farkına var şükret ve mutlu ol!senin yerinde olmak isteyen kaç kişi vardır sence bir bak etrafına ! nice engellilerimiz var taktir etmemek elde değil hayata sımsıkı tutunan başarılara imza atan !
kendini dinledikçe canını sıktıkça değişen bişey olmayacak lütfen bunlarla zaman kaybetme kendin için yapman gerekenleri yapmak için vakit harca görüceksin ozaman herşey daha güzel olucak :71:

Öncelikle herkese merhaba.Sizler benim ablam sayılırsınız içimi dökmek istedim en uygun yerinde burası olduğunu düşünüyorum daha yaşim 17 olmasına rağmen o kadar mutsuz çaresiz ve hayattan bıkmış haldeyim ki anlatamam intihar etmeyi bile düşünür hale geldim o derece kötüyüm. 13 yaşında bir ameliyat geçirdim sırtıma platin takıldı ve hala o platinlerle yaşıyorum alıştım artık onunla yaşamaya ama birde sırtımda ondan kalma boydan boya bir iz var üstüne üstlük birde boğazımda parfümden dolayı oluşmuş siyah bir leke var. Bacağımda küçüklükten kalma bir dikiş izi var birde bunlar yetmezmiş gibi yüzümde sivilceler lekeleri ve şimdide yüzümde beyaz beyaz lekeler çıkmaya başladı. Hiç bir zaman evlenemeyeceğim biliyorum üniversiteye gitmek istiyorum bunun içinde çalışmak istiyorum ama bu şeyler kafamı o kadar meşgul ediyor ki o kadar umutsuzum ki ölmek istiyorum ama günah olduğu için bunuda yapamıyorum hiç bir zaman isyan etmedim Allaha ama içimden diyorum niye böyle oluyor ne yaptım ki ben kötü biride değilim iyilik yapmayı çok seviyorum. Iki tane ablam var ikiside üniversite okudu evlendiler çok mutlular onlar gibi hiç bir zaman olamayacağım ben bu hayatta nasıl yasayacagm böyle çok kötüyüm ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum hep moralim bozuk ağlıyorum. Vaktini ayırıp okuyan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

okuyunca ilk kızdım isyan ediyorsun yaşadıklarına sandım ölmeyi düşünmen.. ama sonradan kedinde bunun günah olduğunu belirtmişsin.. belki bu dünyada bunların acısını çekiyorsun ama öteki dünyadada hergün aynı yerde aynı şekilde aynı saatte intihar etmeyi aynı acıyla istemiyorsan güçlü ol ve bu halin için şükret. duygularını ifade edebildiğin için şükret. yemek yiyebildiğin için şükret. gördüğün duyduğun dokunabildiğin için şükret Allaha. elbet ahirette alacaksın cevabını hikmetini..

O öyle büyütüktür ki akıl erdiremessin hikmetlerine.. herkeze iyi olur. ilk önce kendini sev ergenlikten ziyade bu konular yüzünden yaptığın stres dolayısıyla sivilclerin çoğalıyor. güzel beslen okulunu oku. herşey sadece evlilik değil .tabi aşk sevgi güzel. ama öle bi imkanım yok deme kimse bilemez. kısmet..
dua et herzaman. yürekten gelerek yapılan hiçbir dua geri çevirlmez bunu kesin bil. herzaman dua et ama hayırlısı iste herzaman . hayırlısı neyse o lsun de ... çünkü ben çok dua ettim ve rabbim beni geri çevirmedi hiç bi isteğimdede. ya diledğin gibi yada dilemedğin gibi illaki bi cevap gelir duana bunu bil..

şeytan vesvese veriyor sana . boş durdurğun için hep aklına bunlar geliyor sitres yapıyorsun.. üniversiteni oku.. kitaplar oku boş durma herzaman bişeylerle ilgilen.. kendine acıma üzülme şükret.
haline şükret ve sabret ki ahirette müfakatını alasın inşallah canım..

bugün bi programda şöle diyordu.. Allahın izni olmadan karınca bile bak o küçück karınca bile bi adım atamazmış.sakın aklından şu geçmesin ben bişey yapmadım ben iyi biriyim neden Allah bana bu derdi verdi deme.bundan sonra gelecek söz ve düşünce kötü insanlar hep iyi onlar mutlu ozaman bende kötü olayım öyle değil

herşey bizim için burası bi sSINAV SINAV hepimiz sınanıyoruz.hem sana BİŞEY SÖYLİYİMMİ :) BİYERDE OKUMUŞTUM.
ANNEMİZ HANİ ÇOK MERHAMETLİDİR NE YAPSAK KIZSSADA YİNE ATMAZ ASLA KİME BÜYÜK Bİ HATA YAPSAK ESKİGBİ AYNI OLAMAYIZ AMA ANNE ÖLE DEĞİL ANNE UNUTUR ANNE SEVER..
ANNE CANINI VERİR. ANNE MERHAMETLİDİR DEĞİLMİ. VE ALLAHIN ANNELERMİZE VERDİĞİ BU MERHAMET DUYGUSU ALLAHTA OLAN MERHAMET DUYGUSUNUN 100 adet ise 1 adet bile değil yarımı bile değil çeyreği DÜŞÜN ÇEYREĞİ. E ANNE ELİNDEN GELECEK HERŞEYİ YAPACAK KADAR MERHAMETLİYSE BİZİM İÇİN DÜŞÜN ALLAHIN MERHAMETİNİ DÜŞÜN...
Allah sana sabır versin canım .
. ama içten içe bunları düşünmek istemiyorsan her zaman dedğim gibi bişeyler ile uğraş düşünme düşündüğünde bilki şeytan fısıldıyor bunları kulağına..

Canım benim içini dökmen ve bizlerle sorununu paylaşman en azından bu konuda yardım almaya istekli olduğunu gösteriyor ki bu çok büyük bir adım. Benden önce bir çok ablan sana tüm bunların geçeceğini söylemiş ki yerden göğe kadar haklılar. Ergenlikte o çok güzel, çok alımlı bulduğun kızlar bile kendi içlerinde kimiblir ne güvensizlikler yaşıyorlar bir bilsen. Ayrıca biz kadınlar kendimizde daima bir kusur bulmaya meyilliyiz yaşımız kaç olursa olsun. Onun için her şeyden önce aynaları bir kenara bırak ve kendine, içine dön. Derslerine sıkı sıkı sarıl. Yaşamda başarılı, ayakları üzerinde durabilen ve sapasağlam bir kadın olma yolunda attığın her adım sana güç verecektir.

O yolda yürürken bir sabah uyandığında göreceksin ki aynalarda ışıl ışıl parlayan bir genç kadın var. İşte bir gün bu hayatı paylaşacağın erkeği sana çekecek olan o ışıktır -- teninin saçının burnunun fiziğinin güzelliği değil.

canım sana sadece şunu söyleyebilirim. geçmiş bitmiştir, gelecek belirsizdir, madem öyle bugünün tadını çıkar. hayattan kopma ne olursa olsun. yoksa geleceğin de bugün üzüldüğüne üzülmekle geçer. bak bunu yazarken aklıma bi hikaye geldi. padişahlık döneminde bi adam varmış. tahtadan sandık, kasa, tabut yaparak geçimini sağlayabiliyormuş. gece gündüz uyumasa 100 sandık yapabiliyormuş. bir gün padişahın adamları bu sandıkçının dükkanına gitmişler. adama yarına kadar 1000 tane sandık yapacaksın yoksa kellen gider demişler. adam yapamam yetişmez demiş. biz bilemeyiz yetiştireceksin yoksa kellen gider demişler. adam uğraşmış. gece gündüz hiç uyumadan sandık yapmaya çalışmış. ama tabi yetiştirememiş. padişahın adamları gelmiş. adam bitiremedim sandıkları yetişmedi diye anlatırken demişler ki: boşver sandığı padişah öldü ona bi tabut yap. yani ne olacağını biz bilemeyiz. belki çok klasik olacak ama: en güzel günler en zor günlerin ardından gelir. gecenin en koyu karanlığından sonra gün aydınlığa kavuşur.

Öncelikle herkese merhaba.Sizler benim ablam sayılırsınız içimi dökmek istedim en uygun yerinde burası olduğunu düşünüyorum daha yaşim 17 olmasına rağmen o kadar mutsuz çaresiz ve hayattan bıkmış haldeyim ki anlatamam intihar etmeyi bile düşünür hale geldim o derece kötüyüm. 13 yaşında bir ameliyat geçirdim sırtıma platin takıldı ve hala o platinlerle yaşıyorum alıştım artık onunla yaşamaya ama birde sırtımda ondan kalma boydan boya bir iz var üstüne üstlük birde boğazımda parfümden dolayı oluşmuş siyah bir leke var. Bacağımda küçüklükten kalma bir dikiş izi var birde bunlar yetmezmiş gibi yüzümde sivilceler lekeleri ve şimdide yüzümde beyaz beyaz lekeler çıkmaya başladı. Hiç bir zaman evlenemeyeceğim biliyorum üniversiteye gitmek istiyorum bunun içinde çalışmak istiyorum ama bu şeyler kafamı o kadar meşgul ediyor ki o kadar umutsuzum ki ölmek istiyorum ama günah olduğu için bunuda yapamıyorum hiç bir zaman isyan etmedim Allaha ama içimden diyorum niye böyle oluyor ne yaptım ki ben kötü biride değilim iyilik yapmayı çok seviyorum. Iki tane ablam var ikiside üniversite okudu evlendiler çok mutlular onlar gibi hiç bir zaman olamayacağım ben bu hayatta nasıl yasayacagm böyle çok kötüyüm ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum hep moralim bozuk ağlıyorum. Vaktini ayırıp okuyan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ah tatlım boşuna kendini üzme..Belirli dönemlerde insan kendisine fazlasıyla takar.bu hepimizin başından geçti.bence seninde şu anda o dönemin. Eminim ki çok da güzelsindir. Ayrıca yüce allah hepimizi yaratırken eşi ile birlikte yaratmıştır. dünyanın en çirkini bile olsan öyle birisi vardır ki onun için melekler kadar güzelsindir. sanki hepimiz afrodit miyiz? hepimizin bir kusuru var.
sen şimdi bütün kötü düşünceleri at kafanda kendini derslerine ver.üniversitede istediğin bölümü kazanmaya bak.gerisi zaten hayatın akışı içinde şekillenir..

Cnm benim bi abla olarak sana tavsiyem asla böyle şeyleri sorun yapma.Henüz çok gençsin.Senin yaşındayken bende böyle düşünüyordum.Asla mutlu olamayacağımı evlenemeyeceğimi.Çünkü 14 yaşında SARA hastası olduğumu öğrendim.Artık hayatım bi hapa bağlıydı.Kullanmazsam kriz geçiriyordum.Bu yüzdende hayata küsmüştüm.Ama şuan 31 yaşındayım ve evliyim.Üstelik 2 ay önce hastalığı yendiğimi öğrendim.Resmen yeniden doğdum.Artık günde 3 tane aldığım habı günde 1 kere yarım alıyorum.Dr.bırakalım dediği an bırakıcam.Artık krizde geçirmiyorum.Herşeyi zamana bırak.Üstelik bu süreçte en büyük destekçim eşimdi.Seni seven erkek zaten senin kalbine yüreğine bakar...Moralini yüksek tut.Asla içine kapanma.

O öyle büyütüktür ki akıl erdiremessin hikmetlerine.. herkeze iyi olur. ilk önce kendini sev ergenlikten ziyade bu konular yüzünden yaptığın stres dolayısıyla sivilclerin çoğalıyor. güzel beslen okulunu oku. herşey sadece evlilik değil .tabi aşk sevgi güzel. ama öle bi imkanım yok deme kimse bilemez. kısmet..
dua et herzaman. yürekten gelerek yapılan hiçbir dua geri çevirlmez bunu kesin bil. herzaman dua et ama hayırlısı iste herzaman . hayırlısı neyse o lsun de ... çünkü ben çok dua ettim ve rabbim beni geri çevirmedi hiç bi isteğimdede. ya diledğin gibi yada dilemedğin gibi illaki bi cevap gelir duana bunu bil..

şeytan vesvese veriyor sana . boş durdurğun için hep aklına bunlar geliyor sitres yapıyorsun.. üniversiteni oku.. kitaplar oku boş durma herzaman bişeylerle ilgilen.. kendine acıma üzülme şükret.
haline şükret ve sabret ki ahirette müfakatını alasın inşallah canım..

bugün bi programda şöle diyordu.. Allahın izni olmadan karınca bile bak o küçück karınca bile bi adım atamazmış.sakın aklından şu geçmesin ben bişey yapmadım ben iyi biriyim neden Allah bana bu derdi verdi deme.bundan sonra gelecek söz ve düşünce kötü insanlar hep iyi onlar mutlu ozaman bende kötü olayım öyle değil

herşey bizim için burası bi sSINAV SINAV hepimiz sınanıyoruz.hem sana BİŞEY SÖYLİYİMMİ :) BİYERDE OKUMUŞTUM.
ANNEMİZ HANİ ÇOK MERHAMETLİDİR NE YAPSAK KIZSSADA YİNE ATMAZ ASLA KİME BÜYÜK Bİ HATA YAPSAK ESKİGBİ AYNI OLAMAYIZ AMA ANNE ÖLE DEĞİL ANNE UNUTUR ANNE SEVER..
ANNE CANINI VERİR. ANNE MERHAMETLİDİR DEĞİLMİ. VE ALLAHIN ANNELERMİZE VERDİĞİ BU MERHAMET DUYGUSU ALLAHTA OLAN MERHAMET DUYGUSUNUN 100 adet ise 1 adet bile değil yarımı bile değil çeyreği DÜŞÜN ÇEYREĞİ. E ANNE ELİNDEN GELECEK HERŞEYİ YAPACAK KADAR MERHAMETLİYSE BİZİM İÇİN DÜŞÜN ALLAHIN MERHAMETİNİ DÜŞÜN...
Allah sana sabır versin canım .
. ama içten içe bunları düşünmek istemiyorsan her zaman dedğim gibi bişeyler ile uğraş düşünme düşündüğünde bilki şeytan fısıldıyor bunları kulağına..[/QUOTE]

bu kadar guzel anlatılamazdı , ne kadar guzel ne kadar anlamlı sözler bunlar...
ve ne kadar da dogru...
tebrık edıyorum sızı dusunce tarzınız cok hosuma gıttı..
ıste boyle pozıtıf ınsanlara daha bı saygı duyuyorum ben ..

Canım benim asla hayata küsme sen daha çok gençsin maşallah allah büyüktür her şerde bi hayır her hayırda bir şer vardır seninde mutlaka güzel bir yanın vardır ama sen kendini nasıl görmek istiyorsan o şekilde görüyorsun ve buda seni derinden etkiliyor canım üzülme zaman neyi gösterir bilinmez sen yeterki şükret sağlamsın sağlıksın ve çok gençsin bunda daha değerli ne olabilirki :76:

canım senin bu derdin inan dert değil nelerr neler var şükret iz dediğin nedir 2 dk lık estetik operasyonla giderler leke de aynı şekilde..sivilce desen bende de var bunlar sorun değil şu hayattaa tecavüz taciz iftiralar tehditler ailesi olmayıp hayata tutunabilmek için çabalayanlar bencee şükret ve hayata olumlu bak olumsuz düşünürsen yakana yapışır ve olumsuz yaşarsın o zaman..Çalış ayaklarının üzerinde bi dur snra dersleri çalış güzel bi bölüme geç inan hayat bazen güzellikleri öyle bir getiriyor ki :80:

Daha hayatının baharındasın ve bunlar sana çok buyuk sorunlar gibi gelebilir ama emin ol hiçi biri önemli değil parfum lekene peeling yaptırır kurtulursun sivilce içi biraz yağsız yer daha temiz tutar kurtulursun..Sırtındaki dikiş izini de seni seven zaten önemsemez....O da senin ayrıcalığın nazar boncuğun olsun...Ne demek hiç evlenemeyeceğim sen kendine güven ne insanlar var her şeye rağmen kendilerine güvendikleri için pozitif düşündükleri için mutlu evlilik yapmış bi çok şeyi başarmış...Üzme bunlar için kendini...

sakın öyle düşünme benim üniversitedeki ev arkadasımın tüm arkası yanık izleriyle doluydu. 3,5 yasında yanmıs, hatta bu yüzden gelişim aksamıs boyu da kısa.
o arkadasım üniversiteyi bitirdi su an evli ve cok mutlu esi onu cok seviyor gözünün içine bakıyor.
sen su an bunları hiç dert etme okuluna bak, zaten hayat senin önüne acılacak kocanda vücut güzelliginden baska hiç bir sey beklemeyen aptallardan olmayacak.
ayrıca ergenliktesin daha eminim sen abartıyorsun senin cok güzel bi kalbin olduguna inanıyorum ve bu yüzüne de yansımıstır, kesinlikle cok güzel bi genc kızsındır
sana hayatta mutluluklar...

Sen vücuduna göre adam seçmediğin gibi senin seçtiğin erkekte seni vucuduna göre yargılamamalı...
Tam tersi daha hassas korkak davranmalı...cünkü onlar yaşanmış çekilmiş acıların isleriii..

benimde dikiş izlerim var teki boynumda ve sevgilim onu hep öper ben görnmesin diye kapatıcılarla kapatmaya çalışırken hemdee...

Seni görünüşünle yargılayan çıkarsada karşına gül geç çünkü asıl onlar insanlıktan nasibini almayan mahluklar...

allahım yatalak etmesin yada ne bilim çaresiz dert vermesin..çok değerli tüm uzuvların seninle şuan bunların değerini bil..

Sen vücuduna göre adam seçmediğin gibi senin seçtiğin erkekte seni vucuduna göre yargılamamalı...
Tam tersi daha hassas korkak davranmalı...cünkü onlar yaşanmış çekilmiş acıların isleriii..

benimde dikiş izlerim var teki boynumda ve sevgilim onu hep öper ben görnmesin diye kapatıcılarla kapatmaya çalışırken hemdee...Seni görünüşünle yargılayan çıkarsada karşına gül geç çünkü asıl onlar insanlıktan nasibini almayan mahluklar...

allahım yatalak etmesin yada ne bilim çaresiz dert vermesin..çok değerli tüm uzuvların seninle şuan bunların değerini bil..

Erkeklerin bu tür izleri çekici bile bulduğunu duymuştum, bu da güzel bir örnek olmuş.

Neden bu kadar cahilce yazı yazmışsın anlayamadım..

sen doğuştan engelli olup hayata sıkıca bağlanmış hiç kimse görmedinmi..

görme engelli olup,duyduğuna şükreden

işitme engeli olup .gördüğüne sevinen

yürüme engeli olup duyduğuna gördüğüne sevinen nice çok insan var...

bence senin yara izim sivilce izim demen çok yanlış
bırak seni seven seni sen olduğun için sevsin
kusura bakma ama yaşına veriyorum....
:68::68:

Son düzenleme:
Canım benim ergenliğim de dahil hayatımın hiç bir döneminde sivilce çıkmadı yüzümde. Şu anda 27 yaşındayım ve yüzümde bir çok yerde sivilce çıktı, kimisi iz bıraktı kimisi geçti. 10 yaşımda olduğum bir ameliyatın da izi var vücudumda ve ben şu anda evlilik hazırlığı yapıyorum. Boş yere kendine dert yaratıyorsun. Yüzümde iz var boynumda leke var diye ölmek isteyecek kadar zayıf karakterli misin sen? Emin ol bunlar hayatta karşına çıkacak problemlerin en hafifleri canım, ayakta kalmayı öğretecek çoook şey yaşayacaksın ve o zaman bu izleri mizleri de unutmuş olacaksın. :20:

canım bu genç yaşta nekadar cok dolmuşsun sen ole oysaki en güzel çağların cıvıl cıvıl olacağına karaları bağlamışsın resmen sen kafana taktıkça herşey ustuste geliyor bence herşey dış görünüş değildir bunu asla unutma önemli olan kalbin temiz olsun aklını kullan derslerine calış ıyı bir bölüm bitir karıyer yap bak ozman kımler kımler senin peşinde koşacak evlenmek için ama hayatakı emelin evlenmek olmasın tamam yalnızlık zor insan sevmeye ve sevilmeye herzaman muhtaç ama bu yaşama sebebi değil bunu unutma hiçbir zaman unutma herkesin beğenmediği yönleri vardır mutluka kımse dört dörtlük değil zaten dış güzellikle dörtdörtlük olunmaz karakter ,kişilik zeka ve kalp güzelliğide önemlidir.bunlar bir bütün oluşturur sen kendini beğenmedikçe bunu dert ettikçe başka bir rahatsızlığın ortaya cıkıyo psikolojik sıkıntın bedenine yansır bunu unutma kendini sev çok şükür kimseye muhtaç değilsin okumana bir engelin yok bunları duşün lütfen kendine gel kendini sev ve üzülme artık görüşürüz

Back
X