Dalmaçyalı

sibelizma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2016
27
20
88
34
Kastamonu
Merhaba arkadaşlar 1 yaşında dalmaçyalım var. Geldiğinde 5 aylıktı ve kaşıntı yada tüy dökümü problemi yoktu fakat onun için ev değiştirmem gerektiğinde 1.5 aylığına çiftlikte durdu. Taşınınca eve geri aldım fakat geldiğinden beri acayip derecede tüy dökümü ve kaşıntı var. Bir sürü mama ve veteriner denedim ama hiçbiri fayda etmedi. Eve geldiğinden beri 7 ay geçti üzerinden ama hiçbir düzelme yok malesef. Başınıza böyle birşey geldi mi yada bilginiz var mı. Alerji deyip her veterinerin farklı mama önermesi ve kortizon vurmasından başka birşey yapılmadı. Görünüş olarak bir değişiklik yok normal gözüküyor fakat kafası yan tarafları ve karnının altı inanılmaz derecede kaşınıyor uyuz gibi. Yardımcı olursanız sevinirim

Eklentiler

• 18738354_10210977799693267_5843279642663109471_o.webp
    18738354_10210977799693267_5843279642663109471_o.webp
    35,3 KB · Görüntüleme: 67
Merhaba arkadaşlar 1 yaşında dalmaçyalım var. Geldiğinde 5 aylıktı ve kaşıntı yada tüy dökümü problemi yoktu fakat onun için ev değiştirmem gerektiğinde 1.5 aylığına çiftlikte durdu. Taşınınca eve geri aldım fakat geldiğinden beri acayip derecede tüy dökümü ve kaşıntı var. Bir sürü mama ve veteriner denedim ama hiçbiri fayda etmedi. Eve geldiğinden beri 7 ay geçti üzerinden ama hiçbir düzelme yok malesef. Başınıza böyle birşey geldi mi yada bilginiz var mı. Alerji deyip her veterinerin farklı mama önermesi ve kortizon vurmasından başka birşey yapılmadı. Görünüş olarak bir değişiklik yok normal gözüküyor fakat kafası yan tarafları ve karnının altı inanılmaz derecede kaşınıyor uyuz gibi. Yardımcı olursanız sevinirim
tüylerini aralayıp derisini kontrol ettiniz mi? kızarıklık tahriş yada yara olabilir. çiftlikte pire kapmış da olabilir. tüylerini sık sık tarayıp derisini de aynı sıklıkla kontrol etmenizi önerebilirim ve veterinerden ense damlası yaptırabilirsiniz pireleri kaçırmak için. bahara geçişten etkilenip tüy döküyor da olabilir. bahar alerjisi yani. geçmiş olsun

Pire vs yok rutin aşılarını oluyor zaten. 7 aydır bahardan geçiş yapmıyordur sanırım :) Derisini pek göremiyorum sık tüylü ama karın altında tüy az olan yerlerde kızarıklık vs yok.

Pire vs yok rutin aşılarını oluyor zaten. 7 aydır bahardan geçiş yapmıyordur sanırım :) Derisini pek göremiyorum sık tüylü ama karın altında tüy az olan yerlerde kızarıklık vs yok.
o zaman düzenli olarak yediği bişeyden etkileniyo olabilir içeriğine alerjisi varsa. devamlı olarak ya da sık sık yediği bişey var mı belki de kullandığınız şampuandan kaynaklanıyo olabilir belki şampuandandır belki çok yıkıyorsunuzdur veya mamasından etkileniyordur temizliği çok sık yapıyorsanız çamaşır suyuyla sildiğiniz yerde yuvarlanıyosa kaşıntı yapıp tüy döküyo olabilir yani aslında her şey olabilir takip etmeniz en mantıklısı. nereye temas ediyor ne yiyor tahıla alerjisi olabilir mesela yada oda parfümleri yada köpek şampuanıyla mı insan şampuanıyla mı yıkanıyor parfümsüz kokusuz varsa onlar tercih edilmeli malesef her konuda çok hassas bünyeleri var :)

Bir sürü marka mama denedim. Hep kaliteli mamalar aldım acana,orijen,britcare gibi. Alerji şampuanı ve normal şampuanı var fayda etmiyor. Alerji testi yaptırmam gerekecek sanırım, oda bayağı pahalı ama yapacak birşey yok malesef :/

Back
X