Merhaba bayanlar. Benim kaygılarım biraz geleceğe yönelik. 15 yaşında, okulunda başarılı, iyi anlaştığım bir kızım var. 3 ay önce ilk erkek arkadaşını edindi. Bu benim hiç hoşuma gitmedi çünkü erken buluyorum. Çok da fazla itiraz edemiyorsunuz. Bir kaç öğretmeni ile konuştum yasak koymayın sizden uzaklaşır dediler. Peki dedim. Beraber yaptıkları faaliyet sitemiz bahçesinde oturup, yalnız veya arkadaşları ile sohbet etmek, mesajlaşmak, telefonda görüşmek. Derslerde düşüş olmadı, çocuk için kötü birşey diyemeyeceğim ama yine d e hoşuma gitmeyen bazı şeyler var. Mesela bazen kavga ediyorlar, kızımın gözleri doluyor hemen. Ne gerek var şimdi diyorum içimden. Veya yurtdışı okumak hayali vardı, şimdi olmasa da olur oldu gibi. Ayrılırlar diye umuyordum, henüz öyle bir şey yok. Sabırla beklemekteyim. Buradaki genç kızları düşünüyorum yazıyorlar işte 4 yılımı boşa harcadım, yok şöyle vefasız, yok ben sonsuza kadar sürecek sandım. Biz annelerin elleri kolları bağlı galiba. Nereden bilecek çocuk iyi mi kötü mü? Bilsek ne fark eder? Kız aşık. Tahtını yapıyoruz bahtını yapamıyoruz gerçekten. Bol bol akıl veriyorum. Kibar davranıyor mu? Davranmıyorsa hemen ayrıl gibi. Biz anneler çok gariban oluyoruz. Kontrol edebileceğim herhangi birşey var mı? Yok galiba. Fikrilerinizi merak ediyorum.
sevgili canetti,
15 yasimda begendigim cocugun adini dahi animsamiyorum

eminim ki yavru canetti de bu an icin tatli, uzun vade de ise hic olacak bu kisi icin hayatinin cizelgesini bozmayacaktir.
ote yandan butun bunlar hep bir buyume adimi.
bunlarin olmamasi aslinda gelisimi eksik birakir.
dusecek, cani yanacak, belki can yakacak. boyle ogrenecek saglam durmayi.
sitede hep kendinizi taniyin demiyor muyuz genc kardeslerimize?
musterih olun, bir anne olarak hic yalniz birakmayin. ve ne olursa olsun size gelebilecegini bilmeli.
ben 16 yasimda universiteye basladigimda annem sevil parfumeriye goturup YSL set almisti makyaj bana. ve sunu demisti:
- yapmani tasvip etmiyorum, ne kadar dogal kalsan o kadar iyi ama gizli gizli baskalarinin abuk sabuk urunleriyle tuvaletlerde yapip, yikayacagina; evinde en iyisi neyse onunla kararinda ve yasina yakistigi kadar yap.
ve yine sigara konusunda dedi ki:
- icmeni arzu etmem ama olur da icecek olursan bana soyle ben paketini alirim, kimsenin verdigi tek bir izmariti dahi elleme.
sonuc: hic sigara icmedim hayatim boyunca.
evladiniz artik birey olma sanvilari ceken bir ergen. bu sancilar suresince yaninda olup onu dimdik bir kugu yapmak sizin goreviniz ve size yakisan.
eminim de her sey oyle olacak. bahti temiz, yolu acik olsun.