Damadımızı seçme şansımız var mı?

Ben arkadaslarimin inek diye tabir ettigi benim kasip en iyi universiteye girmem lazim deyip lisede kimseye yuz vermeyen ve ilk sevgilisi 18 yasinda olan biriyim. Ve inanin oylesi daha kotu. Cocukken yasanan o minik heyecanlar( ay elimi tuttu, ay mesaj atti, ay yemekhanede yanima oturdu vs) universitede ikinci gunden eee hadi yatmiyor muyuz? Tarzi seylere donusunce daha kalp kirici oluyor. Soyle agiz tadiyla masum bi ask yasayamadim. Hep arka planda beklentiler istekler. Ha mantikli bir insan hazir olmadigi seyleri yasamamasi gerektigini biliyor. Ama bir bakiyorsunuz ki o diil bu diil bir senede 5 kisiyle gorusmussunuz. Hepsi maximum iki aydir ama olam kalp kirikliklariyla kalan size oluyor. Ben kontrol altinda olmasi kaydiyla cok tatli buluyorum boyle heyecanlari. Keske onbes yasima donebilseydim. :)
Yorumun için teşekkürler. İşte anne olarak biraz farklı düşünüyorsun. Olmamasını tercih ederdim açıkçası. Ama senin gibi düşünüyor pek çok kişi de. Umarım aradığını bulursun.

Oyle bı sansı olsaydı annecıgım esımı secmezdı ama o da aynı senın gıbı tahtını yaptımda bahtını yapamam evladımı ben dgurdum ama gnlunu ben dgurmadım dedı ve ve ve hıc ıstemeyerek evlendırdı benı :) sızde bu duruma alıstrn kendınızı zor ama bu byle yapabılecegınız tek sey dua etmek

bu arada 15 yas bana da ck erken geldı ya 14 yasnda kız kardesım var gzumde hala uc yasında dusunemyrum sevgılısı oldgunu

O yaşlarda benim de flörtüm olmuştu bi de çok çekingendi dayanamayıp ben teklif etmiştim ahaha :D O bana kardan kalp yapar sınıfın penceresine koyardı ben de ona gümüş bi zincir almıştım ayy ne kadar salaktık :D Güzeldi ya o zamanlar.

Ama benim kızım olsa şu devirde 15 yaşında flört etsin istemem. Bizim zamanınızda daha safçaydı herşey, şimdiki çocukların triplerini hal tavırlarını sosyal medyada falan görüyorum da yeni kuşak nereye gidiyor diyorum bazen.

Merhaba bayanlar. Benim kaygılarım biraz geleceğe yönelik. 15 yaşında, okulunda başarılı, iyi anlaştığım bir kızım var. 3 ay önce ilk erkek arkadaşını edindi. Bu benim hiç hoşuma gitmedi çünkü erken buluyorum. Çok da fazla itiraz edemiyorsunuz. Bir kaç öğretmeni ile konuştum yasak koymayın sizden uzaklaşır dediler. Peki dedim. Beraber yaptıkları faaliyet sitemiz bahçesinde oturup, yalnız veya arkadaşları ile sohbet etmek, mesajlaşmak, telefonda görüşmek. Derslerde düşüş olmadı, çocuk için kötü birşey diyemeyeceğim ama yine d e hoşuma gitmeyen bazı şeyler var. Mesela bazen kavga ediyorlar, kızımın gözleri doluyor hemen. Ne gerek var şimdi diyorum içimden. Veya yurtdışı okumak hayali vardı, şimdi olmasa da olur oldu gibi. Ayrılırlar diye umuyordum, henüz öyle bir şey yok. Sabırla beklemekteyim. Buradaki genç kızları düşünüyorum yazıyorlar işte 4 yılımı boşa harcadım, yok şöyle vefasız, yok ben sonsuza kadar sürecek sandım. Biz annelerin elleri kolları bağlı galiba. Nereden bilecek çocuk iyi mi kötü mü? Bilsek ne fark eder? Kız aşık. Tahtını yapıyoruz bahtını yapamıyoruz gerçekten. Bol bol akıl veriyorum. Kibar davranıyor mu? Davranmıyorsa hemen ayrıl gibi. Biz anneler çok gariban oluyoruz. Kontrol edebileceğim herhangi birşey var mı? Yok galiba. Fikrilerinizi merak ediyorum.

sevgili canetti,

15 yasimda begendigim cocugun adini dahi animsamiyorum :KK30:
eminim ki yavru canetti de bu an icin tatli, uzun vade de ise hic olacak bu kisi icin hayatinin cizelgesini bozmayacaktir.
ote yandan butun bunlar hep bir buyume adimi.
bunlarin olmamasi aslinda gelisimi eksik birakir.
dusecek, cani yanacak, belki can yakacak. boyle ogrenecek saglam durmayi.
sitede hep kendinizi taniyin demiyor muyuz genc kardeslerimize?
musterih olun, bir anne olarak hic yalniz birakmayin. ve ne olursa olsun size gelebilecegini bilmeli.
ben 16 yasimda universiteye basladigimda annem sevil parfumeriye goturup YSL set almisti makyaj bana. ve sunu demisti:

- yapmani tasvip etmiyorum, ne kadar dogal kalsan o kadar iyi ama gizli gizli baskalarinin abuk sabuk urunleriyle tuvaletlerde yapip, yikayacagina; evinde en iyisi neyse onunla kararinda ve yasina yakistigi kadar yap.

ve yine sigara konusunda dedi ki:

- icmeni arzu etmem ama olur da icecek olursan bana soyle ben paketini alirim, kimsenin verdigi tek bir izmariti dahi elleme.

sonuc: hic sigara icmedim hayatim boyunca.

evladiniz artik birey olma sanvilari ceken bir ergen. bu sancilar suresince yaninda olup onu dimdik bir kugu yapmak sizin goreviniz ve size yakisan.

eminim de her sey oyle olacak. bahti temiz, yolu acik olsun.

1-Kesinlikle kısıtlama öğretmenlerin dediği gibi uzaklaşır senden
2- Kalp kırıklıkları her zaman olur, maalesef yaşamadan öğrenemiyoruz, koruyabilmenin bir yolu yok
3- Gözünün önünde olmaları iyi bir şey bu sayede kontrol altında tutabilirsin

İlgili bi annesiniz belli. Kızınızı bunaltmadan, yasaklar koymadan, sorgulamadan uzaktan her an tetikte ve kontrollü olun. Devir kotu malum ana her cocuk da kotu degil ki. Kızınız da bilinçliyse, erkek arkadaşı da düzgünse her sey yolunda ilerler.

Ayrıl deseniz belki bugun o çocuktan ayrılır ama baska biriyle gizli saklı görüşür. Her an yanında olup sevgilisinin olup olmadığını denetleyemeyeceginize göre, en azından kızınızın iliskisi olduğunu size söylemesinin mutluluğunu yasayın. Yarın obur gun allah korusun kotu bir durum olduğunda soluğu sizin yanınızda alabileceğini bilsin. ilerde baska şehirde üniversitedeyken sevgilisinden siddet görse size bunu söyleyemediğini duşunun. O güveni verin ki butun olumsuzluklarda koşup yanınıza gelsin.

Baskı ve yasaklamalar çoğu Zaman daha da olumsuz tepkiler doğurur. Üniversitede cok baskıcı, kızının normal erkek arkadaşıyla kantinde kahve dahi içmesine müsaade edemeyecek yapıda, üniversiteye gelene kadar arkadaslarıyla kafede dahi oturmasına izin verilmeyen arkadaşlarım çoğu modern ailenin çocuklarına göre daha hızlıydılar. Gizli saklı habersiz is çevireceğine gözetiminizde ve bilginizde hareket etsin.

Su an icin ona bence çizmesi gereken sınırları, ciddi seyler icin yasının cok küçük olduğunu, asıl odak noktasının okulu ve editimi olması gerektiğini, bugun cok sevdiği erkek arkadaşının ilerde ona bi sey ifade etmeyeceğini, her şeyin Zaman'ında ve dozunda yaşanmasının daha dogru olduğunu, bir ilşskide olması gerekenler-olmaması gerekenler ayrımını, kendine saygı duymasını, bir erkek icin kendini ezdirmemesini, olumsuz bir tavır karşısında uzatmadan çekip gitmesini vs. Usturuplu bir şekilde anlatın. Ve ne yaparsa yapsın yanında olduğunuzu hissettirin.

böyle bir şey için erken deyip bu ilişkiden uzak durmasını isterdim sanki ben olsam. bir de zamanımızda diziler vs öyle bir haldeki bu çocukların ilişkilere bakışı malesef hiç hoş değil bunlar kendilerini bir yetişkinden pek farklı görmüyorlar durumlarının farkında olmuyorlar. bence baştan anlaşma yapılabilir üni.den önce çok erken böyle bir şey için diye.

Ben olsam o yasta izin vermem ya.Ne bilecek o dogruyu egriyi o yasta.Ergen bile sayilmaz cocuk hani.Universitede olsun deseydin..Guzelce anlatarak...Ya hic dogru bulmuyorum o yasta.Dersleriyle ilgilensin.Cinsellik bile bekleyebilir karsidaki farkinda misiniZ.Bence kizinizi spora yazdirin.Enerjisini oyle atsin..

Benim ilk sevgilim de 16 yaşımda olmuştu, annem bana o kadar arkadaş gibi davranıyordu ki tek bir şeyi bile gizleyemiyordum onun yakınlığından. Böylece büyük birinin desteğiyle hata yapma şansı da azalıyor. Hala da o alışkanlığım devam ediyor, çünkü baştan beri annem hiç katı davranmadı bu konuda. Yani bence resmileşmesin diye konuşmamanız, yokmuş gibi davranmanız yanlış olur. Daha samimi bir tavır takınırsanız kızınızı ömür boyu büyük hatalar yapmaktan kurtarırsınız :KK36: Her şeyi konuşabilmeli sizinle. Yokmuş gibi davrandıkça neler yaşadığını, nasıl bir insanla birlikte olduğunu, yaşayacağı olumsuzlukları bilemezsiniz ki... :KK43:

Merhaba bayanlar. Benim kaygılarım biraz geleceğe yönelik. 15 yaşında, okulunda başarılı, iyi anlaştığım bir kızım var. 3 ay önce ilk erkek arkadaşını edindi. Bu benim hiç hoşuma gitmedi çünkü erken buluyorum. Çok da fazla itiraz edemiyorsunuz. Bir kaç öğretmeni ile konuştum yasak koymayın sizden uzaklaşır dediler. Peki dedim. Beraber yaptıkları faaliyet sitemiz bahçesinde oturup, yalnız veya arkadaşları ile sohbet etmek, mesajlaşmak, telefonda görüşmek. Derslerde düşüş olmadı, çocuk için kötü birşey diyemeyeceğim ama yine d e hoşuma gitmeyen bazı şeyler var. Mesela bazen kavga ediyorlar, kızımın gözleri doluyor hemen. Ne gerek var şimdi diyorum içimden. Veya yurtdışı okumak hayali vardı, şimdi olmasa da olur oldu gibi. Ayrılırlar diye umuyordum, henüz öyle bir şey yok. Sabırla beklemekteyim. Buradaki genç kızları düşünüyorum yazıyorlar işte 4 yılımı boşa harcadım, yok şöyle vefasız, yok ben sonsuza kadar sürecek sandım. Biz annelerin elleri kolları bağlı galiba. Nereden bilecek çocuk iyi mi kötü mü? Bilsek ne fark eder? Kız aşık. Tahtını yapıyoruz bahtını yapamıyoruz gerçekten. Bol bol akıl veriyorum. Kibar davranıyor mu? Davranmıyorsa hemen ayrıl gibi. Biz anneler çok gariban oluyoruz. Kontrol edebileceğim herhangi birşey var mı? Yok galiba. Fikrilerinizi merak ediyorum.

Babama göre esimle tanimamis olsam ben harvard a gidecekmisim de esim beni vazgeçirmis :D

Gözleri de dolacak, ask acisi da çekecek yasanmasi gereken duygular bunlar

Ben de 15 yaşında sevgili edindim 26 yaşında ve o kisiyle evliyim :)

15 yaşından bahsediyorsunuz. en fazla 1 2 ay sürer bu durum. korktuğunuz şeyler olmaz. n

Yorumun için teşekkürler. İşte anne olarak biraz farklı düşünüyorsun. Olmamasını tercih ederdim açıkçası. Ama senin gibi düşünüyor pek çok kişi de. Umarım aradığını bulursun.
:) su an sevdigim adamla evliyim cok sukur. demek istedigim keske zamaninda tecrube edebilseydim boyle duygulari :)

Ben anneme 17 yasindayken anlattım
Ilk dedigi sey babana soylerim
Ikinci dedigi sey hakkimi helal etmem
Acikcasi boyle bir tepki beklemiyordum
Baktim olacak gibi degil
Yav he ayrildim dedim sonra

21 yasinda da evlendim
4.5 senedir evliyiz
Hala da sevmiyorlar ama ben seviyorum ve saygi duymalarini bekliyorum hala...
Kendileri zaten kendi eslerine karar vermişler
E bana da gerekli uyarilari yapmışlar
Kalkip da zorla ayırmaya ya da o kisiden sogutmaya calismak bosa caba.

Annem babam sevgilim hakkinda olumsuz biseyler söyledikce sevgilimden degil onlardan soguyordum :/ Üzgünüm ama gercek bu

siz erken bulsanız da maalesef duygular,hormonlar erken bulmuyor yaşamayı..
burda söylemişler biz korkuyorduk ,öyle şeyler bilmiyorduk ,tavrınızı falanda falan diyede

insan oğlu yapmak istedikten sonra sen ne koyarsan koy bunu her şekilde yapar (gizli,açık)

ben anlamadım . hayatı insanlar nasıl öğrendi ?
hiç mi hatalar yapmadı ?
annelerinden bu yaşlarındaki gibi mi doğdu (hatasız)?
insanlar hayat da hataları kadar vardır .
böyle endişelenmeniz normal ,artık o çocuk değil yetişkinliğe giden genç kız
davranışlarınızda yetişkin insan davranışı gibi olsun ,,
karşınıza alıp sürekli nasihat ,nasihat sıkar
bir kulağından girer diğerinden çıkar

öz konuşmak esasın olmalı,,

Ablacım annem bana o yaşlardayken herşeyin zamanı var sevgili olmak evleneceğin adamı seçmek içindir sen bu yaşta evlenecek misin? o yaşta erkeklerin aklı kötü yerlerde olur kızları kullanırlar sen oyle olmak ister misin? tabi ki seveceksin aşık olacaksın ama sevgili olma kendin sev onun bilmesine gerek yok büyüyünce aklın erince senin de sevgilin olucak iyiki böyle yapmışım diyeceksin dedi bende annemi dinledim bana mantıklı gelmişti ama ben plotonik sever anneme anlatırdım oda beni dinlerdi ben 28 yaşındayım şimdi ki kızlarda işe yarar mı bilmem allah yardımcın olsun

Bu zamana kadar çocuğunuza verdiğiniz eğitim önemli. Aslında sorularınızın cevabı sizde. Geleceğinin kariyerinin farkındaysa deli şeyler yapmaz. Kızınızın geleceğe dair görüsü var diyorsunuz. Tutup liseden mezun olunca evleneceğim demez merak etmeyin. Çocukta hemen hemenn aynı yaştaysa zaten ayrılırlar. Bu sürede aşk acısı belki aldatılma vs yaşayayıp üzülecek ama yaşaması gereken şeyler. Bence takipte kalın fakat bu konu hakkında bence yüz göz olmayın kızınızla. Baskı yapmayın ama rahatlıkta sağlamayın derim. Baskı genelde ters teper.

O yaşta ufak tefek hoşlantılar olabilir ama genelde bu durum hoşlantıdan kaynaklanmaz. Etrafındaki arkadaşlarından, izlediği dizilerden rol alıyordur. Bi erkeğin kendisiyle ilgilenmesi her kadının hoşuna gider. Onun da gitmiştir. Ama engel olmak lazım bence.

Cocukların bu yaslarda sevgili edinmesi yanlış bence, su an zihninin en acık olduğu zaman, bilgiyi almaya en hevesli olduğu dönem
Kafasını bu işlerle meşgul etmese keske, oturup derslerine çalışsa, Güzelce gelecegini inşa etse, sonra birisi çıkar zaten karşısına. Hatalar da en fazla bu dönemlerde Yapılıyor Allah korusun herkesin yavrusunu.
Erkek arkadaş her zaman olur ama iyi bir gelecek her zaman olmayabilir bunu anlatın kızınıza..

Annem bana boyle bir durum oldugunda bilir ama gormezden gelir.surekli nasiha. ederdi.kizim gercek ask senden faydalanmak istemeyen senin elini bile tutmaktan cekinendir.eger biri seni opmeye bir taraflarini ellemeye kalkarsa hemen ayril,demek ki seni sevmiyor kullanmak istiyor derdi.bence cok ışe yaradi evlenene kadar kimseyle öpüşme dimdaha bir dikkatli oldum insanlarin gercek niyetini anlayabildim kendimi koruyabildim.ikinci kez görüştüğüm erkek arkadasim beni opmeye kalkınca tekme tokat dövüp terk etmistim:KK71::KK71::KK71::KK71:

Back
X