Kekler - Pastalar damalı satranç yaşpasta(doğum günü pastası)RESİMLİ

deren16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
489
9
46
Kastamonu
BU TARİFİ NETTE ÇOK ARAŞTIRDIM .TECRÜBELERİMLE NETTEKİ TARİFLERİ BİRLEŞTİRDİM ORTAYA OLAĞANÜSTÜ HARİKA BİR YAŞPASTAÇIKTI.KREMASI BENİM YAŞPASTA KREMAM......DENEYİN ÇOK MEMNUN KALICAKSINIZ:)
Malzemeler:
Sade Pandispanya için:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kakaolu Pandispanya için:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao
1.5kahve fincanı su
1 çay kaşığı kakao

PANDİSPANYAYI HAZIRDA ALABİLİRSİNİZ.)
PASTAYI 1 SUBARDAĞI ŞEKERLİ SÜTLE ISLATIYORUZ.
KREMASI:
5 su bardağı süt
4 çorbakaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 subardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket çırpılmış krem şanti (1 kutudan 2 poşet çıkıyor ben 1 poşetini çırpılmış olarak kremaya diğer poşeti kaplamaya kullandım)
nefis bir krema oluyor bütün yaşpastalarınızda kullanabilirsiniz.ben bir çok denemden sonra bu tarife ulaştım.

gerisi çok kolay. bir sade bir kakaolu iki pandispanyamızı alalım ve fotoğrafta görüldüğü gibi kestiğimiz keklerimizin orta halkalarını bibiriyle zıt renk olacak şekilde yer değiştirelim. Aynı işlemi diğer iki parçayada uygulayalım.her katı ıslayıp kremasını bolca sürelim.katları çıkarken bir kakaolu biri sade olacak şekilde çıkıyoruz katlarınıEki Görüntüle 726574 $Fotoğraf0486.webp $Fotoğraf0474.webp $Fotoğraf0489.webp

cok cok guzel gozukuyor bu aksam tarifini yazayim en kisa zamanda yapicam
kekleri ne ile kesiyorsunuz?(resimm olmasaydi kesinlikle yapamazdim o sekilde ic ice dizmeyi :)))
uzerine cikolata sosmu gezdirdiniz?

cok cok guzel gozukuyor bu aksam tarifini yazayim en kisa zamanda yapicam
kekleri ne ile kesiyorsunuz?(resimm olmasaydi kesinlikle yapamazdim o sekilde ic ice dizmeyi :)))
uzerine cikolata sosmu gezdirdiniz?

yapımı gerçekten çok kolay ve herkesi meraklandırıyor şekli.keserken tabak kullanabilrsiniz farklı boylarda.üzerine erimiş çikolata gezdirdim.çikolatayı buzdolabı poşetine koydumağzını bağlayıp sıcak suda beklettim.sonra küçük bir delik açıp üzerinde gezdirdim.

selam tarifinizi yaptım daha dogrusu keki hazır aldım ama kremasını sizden almış oldum ve benimki dama gb olmucak muhtemelen çünkü 2 boyut bulamadım daire olması için bende bi daire çıkarttım yinede kesince bence değişik bi görüntü olucak :1: 4 kat sanki biraz kalın oldu ama tıpkı hazır pasta gb oldu bide çukalatayı buzdolabı poşetine koyup sıcak suda eritmek harika bi fikir şu bermari usulu eritmeyi bi türlü beceremiyodum bu süper oldu artık hep böyle yapıcam görüntü tıpıtıpsı oldu bakalım tadı nasıl olucak yarın misafirler söler artık:17: telekkürler tarif için:31:

Back
X