Damat adayı

Kızlar merhaba.
Benim bi talibim var ve genel itibariyle de anlaşıyoruz. Damat adayı 26 yaşında ve 5 yıldır da memur. Ancak damat adayı bekarken bir ev almış ve bütün yatırımını ona yapmış ve ağustos ayında evin borcu bitecekmiş. Asıl sorum şu; damat adayı bütün maaşını ev borcuna yatırdığı için şuan elinde çok parası yok ama 5 6 ay nişanlılık döneminde maaşını biriktirecek ve kalan eşyaları yakınından borç para alıp eşyaları o parayla alacağını ve aylıkta 1000 tl olarak geri ödüyeceğini söyledi. Bu sebeple fazla bir altın alamayacağını, eşya konusunda da ortalama bir şeyler yapacağını söyledi. Ayrıca ev borcu ödediği için askerliğini tecil ettirmiş ve bedelli yapacağını veya bedelli çıkmasa bile evlendikten sonra askere gideceğini söyledi. Bu arada ikimiz de islami yaşantımız var ve damat adayı semazenli düğün istiyor, ben ise farklı düğün düşünüyorum. Ayrıca maddi sorunlarından dolayı da nişanı kendi aramızda yapmak istiyor. Sizce ne yapmalıyım bu durumda ?

siz çalışmayacak mısınız?
sürekli adamın parasına puluna takılmışsınız evlilik değil bankada mülakat yapıyosunuz sanki?

demek islami yaşayınca böyle oluyor karşımdakini nasıl sömürürüm parası ne kadar diye bakılıyor...

Şartlar olgunlaşana kadar bekleyin.
Siz çalışmıyor musunuz?
Ev borcu bittikten sonra askere gider ardından düğün mantıklı gibi.

yani onun maaşından aylık nekadar orataya koyacağını hesapladın..
uygun eşya bakacağını bile getirdin.
sen ne yapacaksın bu durumda?
misal sen çalışıyor musun?
evlenince bir oturma grubu alabilecek misin?
yoksa benim hayallerim vardı herşeyin en iyisini mi hak ediyorum düşüncesindesin?

Evlilik sevdiğin adamla ortak hayat kurmak değilmiydi ya?

Aynı yatağa nasıl gireceksiniz çok merak ediyorum zerre kadar sevgiden bahsetmediğiniz bi ilişkide?
yazımın başında genel hatlar itibariyle olumlu gittiğimizi belirttim. Ayrıca flört şeklinde değil görücü usülü oldu bizimkisi

siz çalışmayacak mısınız?
sürekli adamın parasına puluna takılmışsınız evlilik değil bankada mülakat yapıyosunuz sanki?

demek islami yaşayınca böyle oluyor karşımdakini nasıl sömürürüm parası ne kadar diye bakılıyor...

Bu yorumunuz cok yanlış ! İslami yaşamakla ne ilgisi var bunun lütfen

Back
X