Damat adayı

düğünde yemek olacak. sormak istediğim siz benim yerimde olsanız ne yaprdınız ?
Direkt bu konudaki fikrimi yazıyorum.

Düğün Nişan islerini gereksiz görüyorum hele ki kadın erkek bir arada eğlenceyi hoş görmeyen aileler için. Düğün yapmazdim. Kına gecesi bile yapmam bana kalsa ama ailem isteyeceği için bir kına gecesi nikahla geçerim. Düğün için yapacağım masraf da başka bir şey için kullanılır.

Nisan da aynı şekilde gereksiz.

Semazen toptan saçmalık zaten.

Kızlar merhaba.
Benim bi talibim var ve genel itibariyle de anlaşıyoruz. Damat adayı 26 yaşında ve 5 yıldır da memur. Ancak damat adayı bekarken bir ev almış ve bütün yatırımını ona yapmış ve ağustos ayında evin borcu bitecekmiş. Asıl sorum şu; damat adayı bütün maaşını ev borcuna yatırdığı için şuan elinde çok parası yok ama 5 6 ay nişanlılık döneminde maaşını biriktirecek ve kalan eşyaları yakınından borç para alıp eşyaları o parayla alacağını ve aylıkta 1000 tl olarak geri ödüyeceğini söyledi. Bu sebeple fazla bir altın alamayacağını, eşya konusunda da ortalama bir şeyler yapacağını söyledi. Ayrıca ev borcu ödediği için askerliğini tecil ettirmiş ve bedelli yapacağını veya bedelli çıkmasa bile evlendikten sonra askere gideceğini söyledi. Bu arada ikimiz de islami yaşantımız var ve damat adayı semazenli düğün istiyor, ben ise farklı düğün düşünüyorum. Ayrıca maddi sorunlarından dolayı da nişanı kendi aramızda yapmak istiyor. Sizce ne yapmalıyım bu durumda ?

Burada hayatınızla ilgili çok önemli bir karar veriyorsunuz ve bu kadar bilgiyle yorum yapmamız zor. Ama belki zaten siz de damat adayınızı bu kadarcık tanıyorsunuz. Elinizde belki de onun hakkında başka bilgi yok ya da olsa da yüzeysel :KK51:
Talip oldu anlaşıyoruz diye hemen 1 yılda kimseyle evlenemeyecek kadınlar da az değil ben öyleyim mesela, evlilik hevesim hiç olmadı uzun uzun flört ettim, ama baya uzun uzun yani... yılların üzerine evleneceğim ancak gözümü karartıp. Memuriyeti altını evi üzerinden, tanımadığım bir adamla evlilik ihtimali söz konusu bile olamaz benim için. Bu yüzden sizin durumu baştan benimseyemediğimden, doğru dürüst tanımadığım bir adamla evlilik de konuşamam, altınını askerliğini bile düşünemem sizin gibi sağlıklı bir şekilde, takılıp kalıyorum bir yere sizin konuda..
Bu yüzden siz damat adayınızın sizin kendi isteklerinize uyup uymadığını değerlendirin derim. anladığım kadarıyla da içinizde eksik kalıyor gibi bir şeyler..
Ama işte bu konularda tamamen uyuşsanız da evliliğin selameti yine bence şansa kalıyor, demeden edemeyeceğim.. siz kısmet de diyebilirsiniz..
yani konunun neresine baksam benim açımdan elimde kalıyor.. ne diyeyim daha, umarım kısmetiniz hayırlıdır...

Aynen öyle ama kivirmaya çalışıyor :) Etkilenmeseydim yazmazdim diyor ne alakaysa. Bence konu sahibi hic bosuna bize gazel okumasin armut pis agzima düş diye dusunen ilk gelin adayi olmadigi icin neyin ne oldugunun farkinda herkes. Hayat beleş ohh ne güzel böyle insan olamadik valla.
Ben utanıyorum vallahi, bir kafeye gitsek içtiğim kahvenin parasını ödetmeye bile utanıyorum. Bak ev alınmış yetmiyor, düğün borçsuz yapılsın, evi varmış oh, nişanım, kınam, çeyizim ödensin, gelinliğimi alsınlar, e kız tarafı?

neden böyle dediniz peki ?

borçsuz evlenmek istiyorsunuz, maddi sıkıntı istemiyorsunuz, çalgılı düğün istiyorsunuz hiçbiri olmayacak, adama da aşık değilsiniz neden evleneceksiniz ki bununla?
adam da kendisine destek olacak, evi sen almışsın eşyayı da ben alırım diyecek, dini törenle evlenmeyi isteyen birini bulur, aşkınızdan ölmüyorsunuz ya beklentiler bu kadar farklıyken neden evlenmek isteyesiniz?

evet çalışıyorum açıkcası bu durumda siz olsanız ne yaparsınız onu merak ettim ?

Ben o devreleri aştım
Eşimin durumu olmadığı için tüm ev eşyalarını ben aldım
Eksiği gediği ben tamamladım
Eşime bohçasına kadar yaptım
Bir tek alyansla da evlendim
Şükür zor günler geçti, şimdi birlikte çalışıp yiyoruz, evlenirken benim daha çok harcamam olduğu için o da yatırımlarını benimle paylaşıyor şimdi

Siz neyi alacaksınız beraber yaşayacağınız ev için pardon? Ben çeyizini düzdüm gerisine karışmam kafasında mısınız?

Naçizane bir soru belirdi kafamda:
Siz ne yapacaksınız tüm bunları karşıdan beklerken??

Hayır bi de dert edinmişsiniz evini barkını erkenden alıp yapmaya çalışan adamın hesaplı davranışlarını...

Kızlar merhaba.
Benim bi talibim var ve genel itibariyle de anlaşıyoruz. Damat adayı 26 yaşında ve 5 yıldır da memur. Ancak damat adayı bekarken bir ev almış ve bütün yatırımını ona yapmış ve ağustos ayında evin borcu bitecekmiş. Asıl sorum şu; damat adayı bütün maaşını ev borcuna yatırdığı için şuan elinde çok parası yok ama 5 6 ay nişanlılık döneminde maaşını biriktirecek ve kalan eşyaları yakınından borç para alıp eşyaları o parayla alacağını ve aylıkta 1000 tl olarak geri ödüyeceğini söyledi. Bu sebeple fazla bir altın alamayacağını, eşya konusunda da ortalama bir şeyler yapacağını söyledi. Ayrıca ev borcu ödediği için askerliğini tecil ettirmiş ve bedelli yapacağını veya bedelli çıkmasa bile evlendikten sonra askere gideceğini söyledi. Bu arada ikimiz de islami yaşantımız var ve damat adayı semazenli düğün istiyor, ben ise farklı düğün düşünüyorum. Ayrıca maddi sorunlarından dolayı da nişanı kendi aramızda yapmak istiyor. Sizce ne yapmalıyım bu durumda ?
6 ay nisanli kalcaginiza 1 yil veya 1.5 yil nisanli kalsaniz sonucta hayatinizda 1 kere evleniyosunuz

Ben utanıyorum vallahi, bir kafeye gitsek içtiğim kahvenin parasını ödetmeye bile utanıyorum. Bak ev alınmış yetmiyor, düğün borçsuz yapılsın, evi varmış oh, nişanım, kınam, çeyizim ödensin, gelinliğimi alsınlar, e kız tarafı?

Aynen öyle. Babamdan bile isteyemem para. Hem 2 gun örgün egitim okuyorum hem staja gidiyorum calisiyorum aksama kadar hemde cikip restoranda mutfakta çalışıyorum gece 12 ye kadar.
Paramida biriktiriyorum kimseye de eyvaallah etmem. Hele evlencegim adama ve ailesine hic eyvallah etmem. Anlamiyorum boyle insanlari.

Aynen öyle. Babamdan bile isteyemem para. Hem 2 gun örgün egitim okuyorum hem staja gidiyorum calisiyorum aksama kadar hemde cikip restoranda mutfakta çalışıyorum gece 12 ye kadar.
Paramida biriktiriyorum kimseye de eyvaallah etmem. Hele evlencegim adama ve ailesine hic eyvallah etmem. Anlamiyorum boyle insanlari.
En iyisini yapıyorsunuz. Kimsenin eline bakmayın, laf ettirmeyin de. Eş hep bulunur etraf koca kaynıyor.

Siz tartışmak istiyorsanız ben sizle çok güzel tartışırım. Benim mesleğim bu, tartışarak para kazanıyorum. Dünyada yurtdışında yaşayan tek kişi siz değilsiniz, ne kadar büyüttünüz arkadaşım. Ben hepiniz paraya düşkünsünüz mü dedim? dedim ki son zamanlarda açılanların hepsi yurt dışı, bu da mı öyle?? Sana ne bundan?
inanin tartisacak ne dermanim var ne de moralim. kim ne biliyosa onu yapsin. bende nisanlanip ayrilmis biriyim. hayatimda sorunlarim var herkes gibi. sadece yurtdisi yazdiginiz dikkatimi çekti o yuzden yazdim

Saygilar !!

Bu tarz dusunceleri olan insanlar evlilik mi yapiyor yoksa geleceklerini guven altina alan is anlasmasimi imzaliyor anlamiyorum... Ne gereksiz detaylara takilmissiniz..

Ben o devreleri aştım
Eşimin durumu olmadığı için tüm ev eşyalarını ben aldım
Eksiği gediği ben tamamladım
Eşime bohçasına kadar yaptım
Bir tek alyansla da evlendim
Şükür zor günler geçti, şimdi birlikte çalışıp yiyoruz, evlenirken benim daha çok harcamam olduğu için o da yatırımlarını benimle paylaşıyor şimdi

Valla aynen bende tek bir alyansla evlendim. Hiçte dert etmedim bunu. Gelinligimi bile kendim aldım.. Sağolsun ama bu aileden kaynaklanan birşey. Annemle babam bambaşka insanlarmış ne guzel yetiştirmişler bizleri..

Şu eşyadir altındir falan dert ederek güzel hayatınızı kendinize zehir ediyorsunuz ya.yanarım yanarım ona yanarım:KK69:

Back
X