• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Danışmak istediğim bir durum var....

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
merhaba...

eşimin babamla dialoğu hakkında fikir almak istiyorum... babam birşey oldumu beni muhatap alıyor. ben aracı gibi eşimle babamın arasında konuşup durdum...

ama babam bazen banada aynı şeyi yapıyor. benim yapacağım şeyi geçen kardeşimden istedi. bu sefer kardeşim aracı oldu. bi babamı bi beni aradı durdu yazık...

babam ayrıca kırılgan. en basit şeye küsüyor...

ilk konuda eşim çok üzülmüş. neden herşeyi sana söylüyor. bende evladıyım beni arayıp banada söyleyebilirdi vs. dedi... bende anneme çıtlatayım bu konuyu dedim. ama istemedi...

bu arada babam duygusal anlamda sarsıldı. kemoterapisi daha yeni bitti...

sizce annemle yada babamla konuşmalımıyım...

eşim dün bütün gün boyunca surat astı...

Eşinizle babanız arasında bir problem oldu mu daha önce?

yoo olmadı. zaten eşimde anlam veremediği için üzüldü... aslında babam eşimi sever. babam ameliyatının birisinde narkozdan ayılırken direk eşimi isteyerek uyandı. sever...

merhaba...

eşimin babamla dialoğu hakkında fikir almak istiyorum... babam birşey oldumu beni muhatap alıyor. ben aracı gibi eşimle babamın arasında konuşup durdum...

ama babam bazen banada aynı şeyi yapıyor. benim yapacağım şeyi geçen kardeşimden istedi. bu sefer kardeşim aracı oldu. bi babamı bi beni aradı durdu yazık...

ilk konuda eşim çok üzülmüş. neden herşeyi sana söylüyor. bende evladıyım beni arayıp banada söyleyebilirdi vs. dedi... bende anneme çıtlatayım bu konuyu dedim. ama istemedi...

bence kesinlikle konuşma babanla. hassas bir dönemde ve bence bunu gündeme getirecek bir şey yok.
bazı babalar damadı yabancı bulur ya da yapısında vardır uzak durur.
o öyle rahat ediyor demek ki..
ileriki zamanlarda bir gün belki konuşursun ama şimdi uygun vakit değil bana kalırsa.
babana geçmiş olsun bu arada

Bence de.
Hiç üzmeyin babacığınızı..
Eşinize de anlayış gösterin elinizden geldiğince anlatmaya çalışın.

Babanız bir şey isteyeceği kişiyle arasına aracı koyuyor, eşinize has değil.
Ya iletişim konusunda zayıf veya bir şey isterken çekiniyor.
Ikisi de aynı kapı aslında.

Konuşmalı mı bilemiyorum, ama mesela sizin aracılık ettiğiniz durumda eşiniz arasa babanızı isteğini tam anlasa veya kardeşiniz aracılık ettiğinde siz arasanız, belki ondan sonra direkt iletişim kurar.

bence kesinlikle konuşma babanla. hassas bir dönemde ve bence bunu gündeme getirecek bir şey yok.
bazı babalar damadı yabancı bulur ya da yapısında vardır uzak durur.
o öyle rahat ediyor demek ki..
ileriki zamanlarda bir gün belki konuşursun ama şimdi uygun vakit değil bana kalırsa.
babana geçmiş olsun bu arada

teşekkürler.... bence işte kararsız kalınca sizlere danışayım dedim... bir yanım konuş diyor, diğer yanım babam bazen küser bence konuşma diyor...

Bence de.
Hiç üzmeyin babacığınızı..
Eşinize de anlayış gösterin elinizden geldiğince anlatmaya çalışın.

eşim haklı zaten bu konuda. kırılmakta haklı...

hastalıklardan sonra babamın huyu değişti işte...

Babanız bir şey isteyeceği kişiyle arasına aracı koyuyor, eşinize has değil.
Ya iletişim konusunda zayıf veya bir şey isterken çekiniyor.
Ikisi de aynı kapı aslında.

Konuşmalı mı bilemiyorum, ama mesela sizin aracılık ettiğiniz durumda eşiniz arasa babanızı isteğini tam anlasa veya kardeşiniz aracılık ettiğinde siz arasanız, belki ondan sonra direkt iletişim kurar.

kardeşim aracı olduğunda ben aradım direk. anlam veremedim tabi... eşimde aynısını yapabilir aslında iyi fikir...

birde aynı şeyi eşimin ailesi yaptığında eşim onları hoş gör, onların psikolojisi bozuk diyor... evliliğin başında takardım da şimdi takmıyorum artık.

Son düzenleme:
Konuşmayın annenizle de babanızla da derim geçmiş olsun öncelikle inşallah bir daha göstermesin Rabbim:5:Babanızın eşinize kasıtlı yaptığı bir şey değil bu size de yapıyormuş demek ki bir çok kişiye belkide herkese yer yer yaptığı bir şey eşinizde alışacaktır bence olmadı eşiniz arasın konuşsun ya da direk konuya giriş yapsın çekinecek bir şey yok ki oğlu artık o da :16:

merhaba...

geldim ne var ne istiyon :ssz: acele et öbür tarafta heycan dorukta kaçırmım:27:

canım öncelikle babacına acil şifalar diliyourum allah uzun ömürler versin size bağışlasın rabbim:21:
bence konuşmayın bu konuyu idare edin özellikle şu dönemde onun idare edilmeye morale ihtiyacı var heleki alıngansa asla dile getirmeyin
biraz idare edin babacını yüzgöz olmak istemediği için böyle davranıyo sanırım eşinle bi sorunu yok sende eşini ikna et orta yolu bulun
musmutlu günleriniz olsun:16::16::16:

babanız eşinizden bir şey istemek için sizi aradığında kontörüm yok babacım ben haber veremem ya da babacım ben hiç müsait değilim senin direk araman mümkün mü acaba? falan filanla yönlendirmeye çalışsan bir iki bir iki alışır mı acaba :32::32::32:

ayrıca geçmiş olsun ki olmuş, inşallah bir daha yaşamazsınız...

geldim ne var ne istiyon :ssz: acele et öbür tarafta heycan dorukta kaçırmım:27:

canım öncelikle babacına acil şifalar diliyourum allah uzun ömürler versin size bağışlasın rabbim:21:
bence konuşmayın bu konuyu idare edin özellikle şu dönemde onun idare edilmeye morale ihtiyacı var heleki alıngansa asla dile getirmeyin
biraz idare edin babacını yüzgöz olmak istemediği için böyle davranıyo sanırım eşinle bi sorunu yok sende eşini ikna et orta yolu bulun
musmutlu günleriniz olsun:16::16::16:

saol geldiğin için... öbür konuyu bende okuyorum:27:..

şaka bi yana tabi cevabın için teşekkürler..... temennin için de aminnnnn diyorum...

yani bir şey daha geldi aklıma.

bazı insanlar birinden bir şey istemeye çok çekinirler. araya aracı koymak daha kolay olabilir. acaba kızından (sizden) bile çekinirken damadından istemek onun için çok zor olabilir mi?

bu ihtimali de göz önünde bulundurmak gerekir :6:

Konuşmayın annenizle de babanızla da derim geçmiş olsun öncelikle inşallah bir daha göstermesin Rabbim:5:Babanızın eşinize kasıtlı yaptığı bir şey değil bu size de yapıyormuş demek ki bir çok kişiye belkide herkese yer yer yaptığı bir şey eşinizde alışacaktır bence olmadı eşiniz arasın konuşsun ya da direk konuya giriş yapsın çekinecek bir şey yok ki oğlu artık o da :16:

teşekkürler... evet yönlendirmek iyi olacak.. sadece bunu telefonda da yapmıyor. eşimin ilgilenmesi gereken şeyleri hep birlikte otururken direk bana anlatabiliyor aslında...

babanız eşinizden bir şey istemek için sizi aradığında kontörüm yok babacım ben haber veremem ya da babacım ben hiç müsait değilim senin direk araman mümkün mü acaba? falan filanla yönlendirmeye çalışsan bir iki bir iki alışır mı acaba :32::32::32:

ararsa yapayım. yada konuşurken eşim yanımda yoksa eşimle konuşsan daha iyi olur gibi cümlelerle diyeyim..

birde bazen ben farkında da olmuyorum. eşim bana söylediği zaman jeton düşüyor. ama daha dikkatli olacağım...

yani bir şey daha geldi aklıma.

bazı insanlar birinden bir şey istemeye çok çekinirler. araya aracı koymak daha kolay olabilir. acaba kızından (sizden) bile çekinirken damadından istemek onun için çok zor olabilir mi?

bu ihtimali de göz önünde bulundurmak gerekir :6:

aslında sadece benden brşey isterken de değil bu yaptığı.. mesela bizim işimiz var ve babam bize yardım edecek. tesisat işi gibi... babam eşimle konuşmak yerine benimle konuşmayı tercih ediyor... atıyorum "musluk bozuldu, contası lazım. contayı bana tarif ediyor" gibi

teşekkürler... evet yönlendirmek iyi olacak.. sadece bunu telefonda da yapmıyor. eşimin ilgilenmesi gereken şeyleri hep birlikte otururken direk bana anlatabiliyor aslında...

Sana direk anlatmaya çalıştığında eşinde ortak olsun konuya çekinmesin babası artık onunda babanda belk iyavaş yavaş toplu konuşmaya adapte olur herkese aynı şeyi konuşabilir :16:

bence esıne,babanın sana karsıda böyle davrandığını anlat..

demekkı adamın ıletısım seklı böyle..

zaten hastaymış,bence hıc adamı üzecek veya kafasına takacak seyler soylemeyın..

bırakın nasıl ıstıyorsa o sekıl davransın..

Sana direk anlatmaya çalıştığında eşinde ortak olsun konuya çekinmesin babası artık onunda babanda belk iyavaş yavaş toplu konuşmaya adapte olur herkese aynı şeyi konuşabilir :16:

hımm doğru.. şimdi düşündümde eşim müdahil olmuyor. eşimde konuşmaya dahil olsun.....

bence esıne,babanın sana karsıda böyle davrandığını anlat..

demekkı adamın ıletısım seklı böyle..

zaten hastaymış,bence hıc adamı üzecek veya kafasına takacak seyler soylemeyın..

bırakın nasıl ıstıyorsa o sekıl davransın..

anlatıncada sanki savunuyorum gözüyle bakıyor. aslında benimde anlatmak istediğim bu... bir daha konu açılırsa detaylı anlatayım eşime...

Back
X